Προς το περιεχόμενο

Gaming Monitors News/Comparison

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα σε όλους! Χωρίς να γνωρίζω εάν είμαι στο κατάλληλο thread ψάχνω πολύ καλή οθόνη 32'/34' για gaming, κυρίως Xbox series X και για κονσόλες προηγούμενων γενεών. 

Καθαρά για Gaming με προτίμηση στα ζωντανά χρώματα και γραφικά από τους χρόνους απόκρισης. 

Οι OLED ξεφεύγουν σε τιμές; 5-6 κατοστάρικα μπορώ να δώσω, ουσιαστικά θέλω κάτι με κρατήσει για τα επόμενα χρόνια.

Ρίχτε βροχή τις προτάσεις! 

Υ.Γ Θα συνδέσω τα Ζ906 οπότε δεν με νοιάζουν τα ηχεία του...

• Απαντ. 5,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

2-3 αποριες περι της οθονης aw3225qf.Εφτιαξα macroεντολη(win+alt+b) για να αλλαζω την ρυθμιση απο sdr σε hdr στα μπαμ.

Αν θελω να δω ας πουμε Hdr περιεχομενο στο youtube πρεπει να το ενεργοποιω καθε φορα δεν το αναγνωριζει αλλιως?Να σημειωθει εχω ενεργοποιημενο το smart hdr.

Για να δω ταινιες/σειρες ενα μελος μου ειπε οτι μπορω να κατεβασω τον mpc που το κανει αυτοματα χωρις να χρειαζεται να παταω καθε φορα win+alt+b

Επισης κατι αλλο που παρατηρησα ειναι οταν γυρναω απο hdr σε sdr η οθονη ντιμαρει και αν παω στα contrast/brightness και πειραξω εστω και μια μοναδα τοτε η φωτεινοτητα επανερχεται στα επιπεδα που την εχω.Αυτο γιατι το κανει?Μπορω καπως να το ρυθμισω να μην το κανει?

Επισης το αλλο που μου εκανε ειναι εκλειναν τα rgb της οθονης οταν εκανα την εναλλαγη απο hdr σε sdr, βεβαια μετα απο ψαξιμο βρηκα τι ειχε συμβει ειχε πατηθει στο Lighting του alien command center η επιλογη dark αντι να ειναι στο Light.Το παραξενο ειναι οτι δεν θυμαμαι να ειχα σκαλισει την συγκεκριμενη ρυθμιση.

Επισης τι φαση? χθες που ητανε κλειστη η οθονη κ επεφτε φως παρατηρησα παροτι νεα οθονη να εχει κατι μικρες γρατζουνιες σε καποια σημεια.Οταν λεω γρατζουνιες δεν μιλαω για χαρακιες αλλα αυτες τις ανεπαισθητες γρατζουνιες που θα αποκτησει η οθονη ουτως η αλλως επειδη την καθαριζεις.Μου εκανε εντυπωση γιατι η οθονη ηρθε πολυ καλα συσκευασμενη και μπροστα ειχε ενα φιλμ προστασιας με φυσαλιδες.Να φανταστω ειναι απο το εργοστασιο ετσι που την καθαρισαν και εβαλαν το φιλμ αυτο?Γιατι δεν νομιζω να μου εστειλαν μεταχειρισμενο μοντελο ολα οσα ητανε μεσα φαινονταν οτι δεν εχουν ξανανοιχτει οποτε για αυτο κ μου εκανε εντυπωση.

Πανω σε αυτο εσεις πως καθαριζετε την οθονη, πανι μικροινας και απιονισμενο νερο?Εγω στην παλια μου την ειχα καταβρει με το καθαριστικο υγρο που ριχνω για να καθαριζω τα γυαλια ορασεως με πανι μικροινας ή το πανακι απο τα γυαλια.Βεβαια σε αυτην δεν θελω να κανω βλακεια γιατι χωρις να την εχω ακουμπησει βλεπω αυτες τις γρατζουνιες κ φανταζομαι θα ειναι πολυ ευαισθητη μαλλον εχουν κανει κακο coating.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, MrZeroGR είπε

Καλημέρα σε όλους! Χωρίς να γνωρίζω εάν είμαι στο κατάλληλο thread ψάχνω πολύ καλή οθόνη 32'/34' για gaming, κυρίως Xbox series X και για κονσόλες προηγούμενων γενεών. 

Καθαρά για Gaming με προτίμηση στα ζωντανά χρώματα και γραφικά από τους χρόνους απόκρισης. 

Οι OLED ξεφεύγουν σε τιμές; 5-6 κατοστάρικα μπορώ να δώσω, ουσιαστικά θέλω κάτι με κρατήσει για τα επόμενα χρόνια.

Καλημερα φιλε μου. 34αρα οθονη θα ειναι ultrawide, το ΧΒΟΧ δεν υποστηριζει τετοιες αναλυσεις, συνεπως δεν θα επρεπε να κοιταζεις το συγκεκριμενο μεγεθος κατα τη γνωμη μου.

Το καλυτερο θα ηταν να ζητησεις γνωμες για 32αρες στο αναλογο νημα το οποιο ειναι pinned στο sub-forum των οθονων. 32'' 4Κ oled δεν υπαρχει σε αυτα τα χρηματα δυστυχως. Μονο 27αρες 1440ρ..

Επεξ/σία από kostiger
  • Like 1
Δημοσ.
23 ώρες πριν, prefuse είπε

Αν μας κάνεις το τεστ με την φωτογράφιση, τώρα που έχει μπόλικο φως, υπό γωνία για να δούμε την μωβιλα, απάλλασσε από όλα.

Και επειδή γνωρίζουμε ότι είσαι από τους ελάχιστους εδώ μέσα που δεν υποστηρίζεις τυφλά και οπαδικά τις οποίες αγορές σου, αλλά αμφισβητείς και σκαλίζεις, θα μας το κανς 😛

Και εγώ σου υπόσχομαι να πάρω με την πρώτη ευκαιρία qd-oled και μετά και μια καλή υλοποίηση mini led.

Επίσης μια διόρθωση επειδή είχες γράψει ότι οποιοδήποτε OLED mini led είναι μεγάλη αναβάθμιση από ότι τα va ips, να σε προσθέσω ότι αυτό ισχύει ΜΟΝΟ για το gaming και πάλι υπό προϋποθέσεις, γιατί τα ips έχουν πολλά προτερήματα για χρήση γραφείου ή αν μας ενδιαφέρει η σταθερότητα στην χρωματική ακρίβεια σε αντίθεση με τα mini led που χρησιμοποιούν local dimming και τα OLED που πέρα από το drift, flickering, δεν χάνουν τον κορεσμό τους σε χαμηλά nits και αυτό οδηγεί σε αφύσικα χρώματα στις πολύ σκοτεινές περιοχές και αυτό ίσως είναι πιο εμφανής στα qd-oled panel. 😛

Αυτό πρώτη φορά το ακούω. Θεωρούσα τον κορεσμο σε χαμηλά νιτσ πλεονέκτημα.

Στο δικό μου για να δω καλό κόκκινο πρέπει να ανεβάσω τη φωτεινότητα πολύ και με κουράζει στα μάτια.

Δημοσ.
2 hours ago, akoinonitos said:

Δεν υπηρχε το 2020 στο πισι ,φετος βγηκε :P

Ώρες ωρες νομίζω ότι μου απαντάει  το chat gpt 

Ε γι'αυτό στα Γράψα ρε ακοινονητος, όλα λάθος πάλι 😛 

ΥΓ βάλτα όλα αγγελία και πάρε PS5 Xbox switch tandem OLED

Με τα ρέστα καοτονικ 😛 

Γι'αυτα που είναι μόνο για pc πάενε στο ίντερνετ καφέ της γειτονιάς, για να μην σε λέμε και ακοινονητο, να μιλήσεις και με κανένα.

:P

Όλο σε πειράζω τελευταία και βλέπω να μου καίγεται κάνα βίντεο..

Δημοσ.
2 hours ago, MrZeroGR said:

με δωρεάν μεταφορικά 

https://www.amazon.de/-/en/gp/aw/d/B0CJ7WHCKW/

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 hours ago, Psycho_Warhead said:

Το HDR brightness πρέπει να βελτιωθεί πολύ στα monitors.

image.png.5d0d1422a790184778e22e515121ba1b.png

Τι ακριβώς δείχνει το γράφημα;

Sustain 100% και peak brightness σε τι window? Monitor vs 55" tv..

Από πού είναι οι μετρήσεις και με ποια μέθοδο, εξοπλισμό, πρόγραμμα;

Και μια γενική ερώτηση.

Όταν με το καλό τα monitor φτάσουν τα 10.000 nits πόση αντιληπτική διαφορά θα έχουν σε σχέση με τα μόνιτορ που τώρα φτάνουν τα 1000 nits? 

Και αν δεν αγοράζεται σωρηδόν οποιαδήποτε OLED πως θα πέσουν οι τιμές και θα αυξάνουν φωτεινότητα;

Επεξ/σία από prefuse
Δημοσ.

Το έκοψα εγώ, terrain vs highlight είναι οι μετρήσεις. Εμένα με ενδιαφέρει να καταλήξουν στο πρότυπο επιτέλους, HDR10+ ή Dolby Vision και να υπάρχει σωστό implementation παντού(Ταινίες/games).

Όπου δουλεύει σωστά, κάνει ωραία διαφορά. Όπου δεν δουλεύει απλά το κλείνεις.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
39 minutes ago, Psycho_Warhead said:

Το έκοψα εγώ, terrain vs highlight είναι οι μετρήσεις. Εμένα με ενδιαφέρει να καταλήξουν στο πρότυπο επιτέλους, HDR10+ ή Dolby Vision και να υπάρχει σωστό implementation παντού(Ταινίες/games).

Όπου δουλεύει σωστά, κάνει ωραία διαφορά. Όπου δεν δουλεύει απλά το κλείνεις.

Δεν θέλω να σε απογοητεύσω αλλά οι κατασκευαστές βρήκαν επιτέλους κάτι σαν το καρότο στον γάιδαρο για να μην τους συμβεί πάλι αυτό με το 3d που μετά από μερικά χρόνια σταμάτησε και έπρεπε να ξανά εφεύρουν μια νέα τεχνολογία για να τραβήξουν την προσοχή του κόσμου για νέες πωλήσεις.

Λες να σας το δώσουν έτσι γρήγορα; Πέρα από τα τεχνικά θέματα..

Για να γίνει σωστό implemention θα πρέπει να μην έχεις metadata και να μην γίνεται tone mapping δηλαδή να γίνει αχρειαστη η Dolby και να κλείσει 😛 το τμήμα Dolby vision 

Aν απαντήσεις και στο παρακάτω θα δεις ότι για ταινίες τουλάχιστον, η διαφορά SDR HDR θα είναι και πάλι μικρή αν όχι μη υπαρκτή.

Ενώ η μέση εικόνα, midtones shadows, θα σου φαίνεται ακόμα πιο σκοτεινή από ότι είναι τώρα με τα 1000 nits peak brightness.

Πέρα από τα προβλήματα που εχει το HDR σε προβολή με ανοιχτά φώτα, ή σε ηλιόλουστο περιβάλλον κτλ.

Όταν με το καλό τα monitor φτάσουν τα 10.000 nits πόση αντιληπτική διαφορά θα έχουν σε σχέση με τα μόνιτορ που τώρα φτάνουν τα 1000 nits?  

Δυστυχώς βλέπετε, μετράτε και συγκρίνετε νούμερα χωρίς να αντιλαμβάνεστε πως λειτουργούν όλα αυτά.

Βέβαια για να μην φαίνεται ότι σας τραβάω τα αυτιά, (πολύ θα μου άρεσε!!! 😛 ) δεν οφείλεται να τα γνωρίζετε όλα αυτά τα διαόλια.

Εδώ ακόμα και επαγγελματίες calibrator γράφουν επικές αρλουμπες γιατί μαθαίνουν τυφλωσουρτη ένα πρόγραμμα και ακολουθούν ένα συγκεκριμένο workflow χωρίς να αντιλαμβάνονται τι ακριβώς κάνουν και πως λειτουργούν όλα αυτά..

Επεξ/σία από prefuse
Δημοσ.
4 ώρες πριν, chrisde είπε

Το το win+alt+Β έχει θέματα γενικώς, εμένα πχ μερικές φορές μου ενεργοποιεί το hdr με διαφορετικά calibration settings από αυτά που του έχω δηλώσει. Χρησιμοποιώ αυτό στην taskbar (tray icon) που λειτουργεί άψογα 100%.

Όπως λέει κάποιος και στα σχόλια: Great little tool, works around the problem that win+alt+b has where it doesn't apply the colour profile/hdr profile when using that shortcut. No more applying it through display settings page, wish I had found this sooner.

Βέβαια εσένα δεν σου αναγνωρίζει καν ότι έχεις hdr δεν ξέρω τι φρούτο είναι αυτό. Ρε μπας και δεν έχεις hdr;:P

Πρεπει να ανοιξω πρωτα το hdr στο μονιυορ και μετα δουλευει με την συντομευση ,απλα εχει πολυ χαλια χρωματα οταν κλεινω το hdr. 

Εχει δικο του app το μονιτορ και υο ανοιγω κλεινω απο εκει, δεν ειναι θεμα.

1 ώρα πριν, prefuse είπε

Ώρες ωρες νομίζω ότι μου απαντάει  το chat gpt 

Ε γι'αυτό στα Γράψα ρε ακοινονητος, όλα λάθος πάλι 😛 

ΥΓ βάλτα όλα αγγελία και πάρε PS5 Xbox switch tandem OLED

Με τα ρέστα καοτονικ 😛 

Γι'αυτα που είναι μόνο για pc πάενε στο ίντερνετ καφέ της γειτονιάς, για να μην σε λέμε και ακοινονητο, να μιλήσεις και με κανένα.

:P

Όλο σε πειράζω τελευταία και βλέπω να μου καίγεται κάνα βίντεο..

Καλυτερα να κοψω το gaming απο το να παρω κονσολα :P

3 ώρες πριν, icenex είπε

2-3 αποριες περι της οθονης aw3225qf.Εφτιαξα macroεντολη(win+alt+b) για να αλλαζω την ρυθμιση απο sdr σε hdr στα μπαμ.

Αν θελω να δω ας πουμε Hdr περιεχομενο στο youtube πρεπει να το ενεργοποιω καθε φορα δεν το αναγνωριζει αλλιως?Να σημειωθει εχω ενεργοποιημενο το smart hdr.

Για να δω ταινιες/σειρες ενα μελος μου ειπε οτι μπορω να κατεβασω τον mpc που το κανει αυτοματα χωρις να χρειαζεται να παταω καθε φορα win+alt+b

Επισης κατι αλλο που παρατηρησα ειναι οταν γυρναω απο hdr σε sdr η οθονη ντιμαρει και αν παω στα contrast/brightness και πειραξω εστω και μια μοναδα τοτε η φωτεινοτητα επανερχεται στα επιπεδα που την εχω.Αυτο γιατι το κανει?Μπορω καπως να το ρυθμισω να μην το κανει?

Επισης το αλλο που μου εκανε ειναι εκλειναν τα rgb της οθονης οταν εκανα την εναλλαγη απο hdr σε sdr, βεβαια μετα απο ψαξιμο βρηκα τι ειχε συμβει ειχε πατηθει στο Lighting του alien command center η επιλογη dark αντι να ειναι στο Light.Το παραξενο ειναι οτι δεν θυμαμαι να ειχα σκαλισει την συγκεκριμενη ρυθμιση.

Επισης τι φαση? χθες που ητανε κλειστη η οθονη κ επεφτε φως παρατηρησα παροτι νεα οθονη να εχει κατι μικρες γρατζουνιες σε καποια σημεια.Οταν λεω γρατζουνιες δεν μιλαω για χαρακιες αλλα αυτες τις ανεπαισθητες γρατζουνιες που θα αποκτησει η οθονη ουτως η αλλως επειδη την καθαριζεις.Μου εκανε εντυπωση γιατι η οθονη ηρθε πολυ καλα συσκευασμενη και μπροστα ειχε ενα φιλμ προστασιας με φυσαλιδες.Να φανταστω ειναι απο το εργοστασιο ετσι που την καθαρισαν και εβαλαν το φιλμ αυτο?Γιατι δεν νομιζω να μου εστειλαν μεταχειρισμενο μοντελο ολα οσα ητανε μεσα φαινονταν οτι δεν εχουν ξανανοιχτει οποτε για αυτο κ μου εκανε εντυπωση.

Πανω σε αυτο εσεις πως καθαριζετε την οθονη, πανι μικροινας και απιονισμενο νερο?Εγω στην παλια μου την ειχα καταβρει με το καθαριστικο υγρο που ριχνω για να καθαριζω τα γυαλια ορασεως με πανι μικροινας ή το πανακι απο τα γυαλια.Βεβαια σε αυτην δεν θελω να κανω βλακεια γιατι χωρις να την εχω ακουμπησει βλεπω αυτες τις γρατζουνιες κ φανταζομαι θα ειναι πολυ ευαισθητη μαλλον εχουν κανει κακο coating.

πισω απο τις φουσκαλες ειχε ζελατινα κολλημενη πανω στο πανελ? καθαρισμα μονο συμφωνα με τις οδηγιες της dell, εχει μεσα χαρτακι και πανακι και σου λεει πως να το κανεις. 

• Like 2
  • Haha 1
Δημοσ.

Ετσι. Δινετε βημα στον αυτοκλητο διδακτορα να συνεχισει ανενοχλητος το εργο του. Αναθεμα αν αφορουν περισσοτερες απο 39 σελιδες σε κανονικα νεα οθονων. Οι υπολοιπες τριακοσιες, ανελεητη ανακυκλωση.

Ποιος εχει τις περισσοτερες oled, ποτε πρεπει να πεταξουμε τα pc για να παρουμε αλλα...μεταμφιεσμενα pc με τη μορφη κονσολων και ποιος την εχει μεγαλυτερη (τη γνωση)..

Συνεχιζουμε..

• Like 4
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 hour ago, akoinonitos said:

Πρεπει να ανοιξω πρωτα το hdr στο μονιυορ και μετα δουλευει με την συντομευση ,απλα εχει πολυ χαλια χρωματα οταν κλεινω το hdr. 

Εχει δικο του app το μονιτορ και υο ανοιγω κλεινω απο εκει, δεν ειναι θεμα.

Καλυτερα να κοψω το gaming απο το να παρω κονσολα :P

Ναι ρε είπαμε σε πειράζω. 

Εγώ θα πρότεινα όμως να πάρεις και μια κονσόλα για παιχνίδια καναπέ και να μην τα παίζς 5 χρόνια μετά. 

Δες και την σειρά του HBO, γενικά δεν έχω μεγάλη εκτίμηση στις σειρές, έχω δει ελάχιστες που είναι πιο κινηματογραφικές ή διδάσκονται για τον Χ, Ψ λόγο σε πανεπιστήμια, πχ αριστούργηματα οπως the wire, true detective, Forbydelsen κτλ αλλά και το tlof λόγο των δυνατών θέματων που εξερευνά (όπως και στο παιχνίδι) με εξέπληξε και φαίνεται ότι αυτοί που έγραψαν το σενάριο έχουν μελετήσει κινηματογραφικές τεχνικές αφήγησης και δεν γράφουν σενάρια που να προκαλούν την απλή και άσκοπη περιέργεια του θεατή, του τι θα γίνει μετά.... 

1 hour ago, kostiger said:

Ετσι. Δινετε βημα στον αυτοκλητο διδακτορα να συνεχισει ανενοχλητος το εργο του. Αναθεμα αν αφορουν περισσοτερες απο 39 σελιδες σε κανονικα νεα οθονων. Οι υπολοιπες τριακοσιες, ανελεητη ανακυκλωση.

Ποιος εχει τις περισσοτερες oled, ποτε πρεπει να πεταξουμε τα pc για να παρουμε αλλα...μεταμφιεσμενα pc με τη μορφη κονσολων και ποιος την εχει μεγαλυτερη (τη γνωση)..

Συνεχιζουμε..

Σίγουρα την έχω μεγαλύτερη.. (τη γνώση)

😛

Το περίεργο παρόλαυτα είναι οτι πιο πολλά νέα για οθόνες βάζω εγώ, από ότι εσείς. γενικοτερα το γράφω όχι προσωπικά. 

Δεν συνεχίζω αφού φαίνεται σας ενοχλαω ιδιαίτερος και αφού κατέχετε το θέμα HDR κτλ αφήνω χώρο για να γράφετε εσείς και στους νέους και ωραίους, να ανεβάζετε ωραιότατα γραφήματα και νούμερα που ουδείς κατανοεί, καθώς και παρουσιάσεις εταιριών και advertorial από τα τμήματα μάρκετινγκ για κατανάλωση δίχως ψήγμα κριτικής σκέψης και κατανόησης του τι διάολο γράφουν.

Εξάλλου είναι πιο εύκολα κατανοητά και βολεύουν αυτόν που δεν αναζητά γνώση αλλά κάτι πιασαρικο να το παίζει γνωστής στον κύκλο του.

Εξάλλου ο εικονικός, ψεύτικος κόσμος σας αρέσει περισσότερο από ότι ο πραγματικός, αληθινός, άρα είμαι παρείσακτος και εκτός θέματος. 

1 hour ago, kostiger said:

Όλα αυτά βέβαια στη φαντασία σου γιατί ουδέποτε έγραψα για περισσότερες OLED, να πετάξετε το pc εσείς συγκεκριμένα αλλά ο διάλογος ήταν με τον περίεργο φίλο akoinonito και κάποιους άλλους εδώ μέσα, όπου η καλοσυνάτη περιέργεια τους, τους οδηγεί σε γνώση και όχι σε παραπληροφόρηση όπου αναδημοσιεύεται από το ένα φόρουμ στο άλλο.

Κρίμα να τα γράφουμε όλα αυτά αλλά αφού έτσι θέλετε και ενοχλούμε.

Καλή συνέχεια σε όλους!

4 hours ago, thanosAIAS said:

Αυτό πρώτη φορά το ακούω. Θεωρούσα τον κορεσμο σε χαμηλά νιτσ πλεονέκτημα.

Στο δικό μου για να δω καλό κόκκινο πρέπει να ανεβάσω τη φωτεινότητα πολύ και με κουράζει στα μάτια.

Αν σε ενδιαφέρει διάβασε αυτό 

Spoiler

Οι (W)OLED διατηρούν σχεδόν πλήρη κορεσμό μέχρι το μαύρο, ενώ άλλες οθόνες (όπως LCD και CRT) εμφανίζουν αποκορεσμό κάτω από ~20% φωτεινότητα.

Οι (W)OLED, λόγω του αυτοφωτιζόμενου χαρακτήρα τους, μπορούν να διατηρήσουν τον κορεσμό χρώματος σε πολύ χαμηλά επίπεδα φωτεινότητας. Αντίθετα, οι LCD (και σε κάποιο βαθμό οι CRT) εξαρτώνται από τον οπίσθιο φωτισμό ή τις καθοδικές ακτίνες, που δεν λειτουργούν το ίδιο καλά σε χαμηλή φωτεινότητα, οδηγώντας σε αποκορεσμό.

Το ανθρώπινο οπτικό σύστημα επίσης φυσιολογικά αποκορεσμεί τα χρώματα σε χαμηλά επίπεδα φωτεινότητας, λόγω της μετάβασης από την φωτοπική στην σκοτοπική όραση — το γνωστό φαινόμενο Purkinje.

Με λίγα λόγια οι OLED έχουν αφύσικα και ψεύτικα χρώματα σε πολυ χαμηλα nits και αν κάνεις γραφιστική δουλειά ή φωτογραφία ή οτιδήποτε σχετίζεται με εκτυπώσεις, καλύτερα ένα 10bit ips παρά OLED γιατί αλλά θα βλέπεις και άλλα θα εκτυπώνονται στις σκοτεινές περιοχές, ακόμα και αν έχεις κάνει τέλειο calibration.. υπάρχουν τεχνικές που διορθώνεται με calibration αλλά χρειάζεται advanced μαστόρι calibrator που πίστεψε με στην Ελλάδα σπανίζουν. (Αν υπάρχει κάποιος που το έχει ψάξει τόσο πολύ όσο εγώ)

Έτσι κλείνουμε με θετικό τρόπο και την παρουσία μου στο νήμα.

Καλή συνέχεια, αν χρειαστεί κάποιος  κάτι σε pm (αν και δεν το νομίζω)

Επεξ/σία από prefuse
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν χρειάζεται να το ψειρίζει κάποιος τόσο πολύ το θέμα. Εξάλλου στην τελική ο καθένας πρέπει να είναι ικανοποιημένος με αυτό που θέλει ο ίδιος να βλέπει. Για παράδειγμα κάποιοι γουστάρουν τα υπερκορεσμένα χρώματα, δεν τους αρέσει το natural-like. Τώρα οι γραφίστες και άτομα που ασχολούνται με την φωτογραφία, ας ασχοληθούν με εξιδεικευμένα calibration tools γιατί θέλουν όσο το δυνατόν καλύτερη ακρίβεια.

Τέλειο monitor/TV δεν θα βγει ποτέ, ακόμα και να μπορούσαν να το φτιάξουν δεν θα το φτιάξουν για να πουλάνε την βελτίωση κάθε χρόνο.

Το HDR από πολλούς θεωρείται overrated και meh, σε κάποιους άλλους αρέσει και κυνηγάνε τις βέλτιστες ρυθμίσεις κλπ. Αν και έχει σχεδόν 10 χρόνια στην αγορά, είναι ακόμα σε BETA μορφή.

Προσωπικά εγώ θέλω να δω εξάλειψη του color banding στα near-blacks που έχουν ακόμα και σήμερα κορυφαία panels(G5 etc).

Τέλος το κυνήγι της εικόνας καθορίζεται σύμφωνα με το reference monitor που δείχνει ο HDTV.

Επεξ/σία από Psycho_Warhead
  • Like 4
Δημοσ.
20 λεπτά πριν, prefuse είπε

Ναι ρε είπαμε σε πειράζω. 

Εγώ θα πρότεινα όμως να πάρεις και μια κονσόλα για παιχνίδια καναπέ και να μην τα παίζς 5 χρόνια μετά. 

Δες και την σειρά του HBO, γενικά δεν έχω μεγάλη εκτίμηση στις σειρές, έχω δει ελάχιστες που είναι πιο κινηματογραφικές ή διδάσκονται για τον Χ, Ψ λόγο σε πανεπιστήμια, πχ αριστούργηματα οπως the wire, true detective, Forbydelsen κτλ αλλά και το tlof λόγο των δυνατών θέματων που εξερευνά (όπως και στο παιχνίδι) με εξέπληξε και φαίνεται ότι αυτοί που έγραψαν το σενάριο έχουν μελετήσει κινηματογραφικές τεχνικές αφήγησης και δεν γράφουν σενάρια που να προκαλούν την απλή και άσκοπη περιέργεια του θεατή, του τι θα γίνει μετά.... 

Σίγουρα την έχω μεγαλύτερη.. (τη γνώση)

😛

Το περίεργο παρόλαυτα είναι οτι πιο πολλά νέα για οθόνες βάζω εγώ, από ότι εσείς. γενικοτερα το γράφω όχι προσωπικά. 

Εγώ δεν συνεχίζω αφού φαίνεται σας ενοχλαω και κατέχετε το θέμα HDR κτλ αφήνω χώρο για τους νέους να ανεβάζετε γραφήματα και νούμερα  που δεν κατανοείτε καθώς και παρουσίασης εταιριών και advertorial. 

Εξάλλου ο εικονικός, ψεύτικος κόσμος σας αρέσει περισσότερο από ότι ο πραγματικός, αληθινός, άρα είμαι παρείσακτος και εκτός θέματος. 

Καλή συνέχεια σε όλους!

Όλα αυτά βέβαια στη φαντασία σου γιατί ουδέποτε έγραψα για περισσότερες OLED, να πετάξετε το pc εσείς συγκεκριμένα αλλά ο διάλογος ήταν με τον περίεργο φίλο akoinonito και κάποιους άλλους εδώ μέσα, όπου η καλοσυνάτη περιέργεια τους, τους οδηγεί σε γνώση και όχι σε παραπληροφόρηση όπου αναδημοσιεύεται από το ένα φόρουμ στο άλλο.

Ξεκαθαριζω εκ των προτερων οτι σκοπος μου δεν ειναι η αποπομπη κανενος, υπαρχει χωρος για ολους μας εφοσον σεβομαστε τα ορια των υπολοιπων.

Δεν ενδιαφερει κανενα στο παρον νημα αν εγω εβλεπα Αμπας Κιαροσταμι το '97, αν ειμαι οπαδος της κινηματογραφησης του Roger Deakins, αν σκαμπαζω απο προτυπα του χρωματικου φασματος ή οτιδηποτε αλλο που δεν αφορα σε νεα για gaming οθονες. Ειναι ασχετες με το νημα θεματολογιες. Και δεν μιλαμε για απλες τυχαιες αναφορες. Τους εχεις αλλαξει τα φωτα.

Σε ευχαριστουμε για τις πολλες χρησιμες πληροφοριες που εχεις παραθεσει κατα καιρους, οι οποιες οντως εχουν προκαλεσει προβληματισμο και ενδιαφερον αλλα καπου πρεπει να μπει ενα φρενο. Δεν θα μπορουσαν να ειναι περισσοτερο ξεκαθαρες οι θεσεις σου, ειναι πολλα τα κατεβατα που εχεις μοιραστει αν μη τι αλλο.

Τα βελη μου ως προς το πληθος OLED ηταν tribute αναφορα σε αλλο μελος που δρουσε δυναμιτιστικα στο νημα, μεχρι να παρεις εσυ τη σκυταλη με αλλο τροπο βεβαια, με αναλογα δυστυχως αποτελεσματα.

ΜΕ τις συγκαλυμμενες ή και αμεσες σε καποιες πιο σπανιες περιπτωσεις, δηθεν χιουμοριστικες προσβολες σου, προς ολους οχι προσωπικες, επικουρουμενες απο emoji δεν θελω να ασχοληθω περαιτερω, οποιος διαβαζει το νημα μπορει να βγαλει τα συμπερασματα του.

Αν θελεις να μοιραστεις νεα σχετικα με το θεμα δεν χρειαζεσαι αδεια ουτε τη δικη μου, ουτε κανενος. Απολυτα ευπροσδεκτο.

Επειδη ομως τα περι αποχωρησης τα εχω ξαναδιαβασει προσωπικα χωρις να υλοποιηθουν και το νημα εχει εκτροχιαστει ακραια πολλακις, για καθε αναλογο ασχετο ποστ, στο οποιο θα διαπιστωνω εντονη εκτροπη ειτε σε χαρακτηρισμους, ειτε σε ανουσιους πλατιασμους, απο εμενα θα εχει report. 

Δημοσ.

Εν τω μεταξύ προχθές ρώτησε κάτι ο camel555 και έλεγα να απαντήσω χιουμοριστικά ότι είναι off topic μιας και εδώ είναι το νήμα που 2-3 τις μετράνε για το HDR, τα OLED και τα mini LED.

Στις 28/5/2025 στις 11:11 ΠΜ, camel555 είπε

Καλημέρα, θέλω να αλλάξω το καλώδιο usb a to usb b στο Asus pg32ucdp, λόγω cable management (πέφτει κοντό). Προχωρώ άφοβα στην αντικατάσταση με τρίμετρο; Πρέπει να προσέξω κάτι;

qqq.JPG

Δεν απάντησε κανείς.

Το ίδιο και με το ribopaido λίγο νωρίτερα.

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...