pirmen56 Δημοσ. 4 Ιουνίου Δημοσ. 4 Ιουνίου (επεξεργασμένο) Αναφορά σε κείμενο για σενα μπορει η VA να εχει καλυτερη γωνια και απο Oled ολα πιθανα ειναι. Αναμασάμε τα ίδια. Δεν έχουν όλα τα VA και IPS τις ίδιες γωνίες και contrast. Μια γύρα από το rtings θα σε πείσει. Αναφορά σε κείμενο Απο Rtings στο κορυφαιο Bravia 9 Κορυφαίο σε αλγόριθμους και calibration. Όχι σε panel και zones. Ούτε 3000:1 native δεν πιάνει. Αναφορά σε κείμενο Η Sony δεν ξέρει που να καταλήξει, OLED ή Mini-LED. Δικιά της τεχνολογία δεν βγάζει, χρησιμοποιεί άλλων. Μόνο η LG(WOLED) και η Samsung(QD-OLED) βγάζουν τεχνολογίες. Όχι καθόλου δεν ασχολούνται. Άλλωστε μόνο μια τεχνολογία υπάρχει και με HDR σκορ σταθερά πάνω από 9/10 στο rtings. 1 κλικ πριν το τέλειο δηλαδή. Η στα αριστερά φυσικά. Φαίνεται. Spoiler Επεξ/σία 5 Ιουνίου από pirmen56
thanosAIAS Δημοσ. 5 Ιουνίου Δημοσ. 5 Ιουνίου 10 ώρες πριν, pirmen56 είπε Αναμασάμε τα ίδια. Δεν έχουν όλα τα VA και IPS τις ίδιες γωνίες και contrast. Μια γύρα από το rtings θα σε πείσει. Κορυφαίο σε αλγόριθμους και calibration. Όχι σε panel και zones. Ούτε 3000:1 native δεν πιάνει. Όχι καθόλου δεν ασχολούνται. Άλλωστε μόνο μια τεχνολογία υπάρχει και με HDR σκορ σταθερά πάνω από 9/10 στο rtings. 1 κλικ πριν το τέλειο δηλαδή. Η στα αριστερά φυσικά. Φαίνεται. Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου Τα RGB mini led θα είναι επανάσταση. Το πλεονέκτημα των LCD είναι ότι είναι πολύ φτηνά στα μεγάλα μεγέθη. Η αγορά έχει δείξει ότι προτιμά τα μεγάλα πανελς. Ακόμη και αν είναι κατώτερης ποιότητας. Συν του ότι τα περιθώρια κέρδους στα mini led είναι πολύ μεγαλύτερα. Στην τελική, δε χρειάζεται να είναι oled, αλλά όσο πιο κοντά γίνεται...και πλησίασαν ήδη πολύ κοντά. 1
firepc Δημοσ. 5 Ιουνίου Δημοσ. 5 Ιουνίου 23 ώρες πριν, Psycho_Warhead είπε Η Sony δεν ξέρει που να καταλήξει, OLED ή Mini-LED. Δικιά της τεχνολογία δεν βγάζει, χρησιμοποιεί άλλων. Μόνο η LG(WOLED) και η Samsung(QD-OLED) βγάζουν τεχνολογίες. Κατά τα άλλα, το Asus ROG PG32UCDM έχει πέσει σε τιμή(Το βρίσκεις και κάτω από 1000 περιστασιακά) και είναι το καλύτερο QD-OLED monitor αυτή τη στιγμή. Το Alienware είναι πολύ κοντά σε τιμή και δεν αξίζει, θα πρέπει να το ρίξουν. Το Hell is Us είναι το πρώτο παιχνίδι με υποστήριξη HDR10+(Δεν έχω δει άλλο προσωπικά). πως ειναι η 42αρα; σε κουρασε; (δεν ξερω αν την εχεις ακομα)
Psycho_Warhead Δημοσ. 5 Ιουνίου Δημοσ. 5 Ιουνίου 1 ώρα πριν, firepc είπε πως ειναι η 42αρα; σε κουρασε; (δεν ξερω αν την εχεις ακομα) Όχι καθόλου, παίζω μια χαρά σε χορταστικό μέγεθος. Σκέφτομαι να πάω στο PG32UCDMR(Το νέο με το DP 2.1) για το καλύτερο PPI και τα 240Hz μιας και παίζω CoD, BF κλπ αλλά θα πέσω 10 ίντσες και το σκέφτομαι..Θα δω.. 1
mtifosi Δημοσ. 5 Ιουνίου Δημοσ. 5 Ιουνίου 14 ώρες πριν, pirmen56 είπε Αναμασάμε τα ίδια. Δεν έχουν όλα τα VA και IPS τις ίδιες γωνίες και contrast. Μια γύρα από το rtings θα σε πείσει. Κορυφαίο σε αλγόριθμους και calibration. Όχι σε panel και zones. Ούτε 3000:1 native δεν πιάνει. Όχι καθόλου δεν ασχολούνται. Άλλωστε μόνο μια τεχνολογία υπάρχει και με HDR σκορ σταθερά πάνω από 9/10 στο rtings. 1 κλικ πριν το τέλειο δηλαδή. Η στα αριστερά φυσικά. Φαίνεται. Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου Άσε μας ρε pirmen που θα μας υποδείξεις και να πάμε και μια βόλτα από rtings …για δείξε εσυ ένα καλό lcd miniled με καλη γωνία θέασης από rtings …
Psycho_Warhead Δημοσ. 6 Ιουνίου Δημοσ. 6 Ιουνίου Ανάλογα σε τι περιβάλλον βλέπεις. Σε φωτεινό δωμάτιο το Matte είναι καλύτερο, σε τέρμα σκοτάδι το glossy κερδίζει. Το σπαστικό είναι ότι τα Asus Glossy που ΘΑ βγουν θα έρθουν με DP 1.4 αντί για 2.1
_Theo_ Δημοσ. 6 Ιουνίου Δημοσ. 6 Ιουνίου Παιδιά, αν βρίσκεται κάποιος κοντά στην οθόνη (περίπου 1~ μέτρο) τι μέγεθος προτείνετε; 27 ίντσες ή 32; Και σε τι ανάλυση;
Psycho_Warhead Δημοσ. 6 Ιουνίου Δημοσ. 6 Ιουνίου Το 1 μέτρο είναι για 42άρα, για 27/32 πρέπει να είσαι πιο κοντά, 60 πόντους ξέρω 'γω. 4
noFEARgr Δημοσ. 6 Ιουνίου Δημοσ. 6 Ιουνίου 4 hours ago, _Theo_ said: Παιδιά, αν βρίσκεται κάποιος κοντά στην οθόνη (περίπου 1~ μέτρο) τι μέγεθος προτείνετε; 27 ίντσες ή 32; Και σε τι ανάλυση; Ειμαι σε 65αρα , στο 1,5 μετρο 😀 1 1
akoinonitos Δημοσ. 6 Ιουνίου Δημοσ. 6 Ιουνίου (επεξεργασμένο) 52 λεπτά πριν, Psycho_Warhead είπε Το 1 μέτρο είναι για 42άρα, για 27/32 πρέπει να είσαι πιο κοντά, 60 πόντους ξέρω 'γω. Για gaming μιλας η γενικα? Επεξ/σία 6 Ιουνίου από akoinonitos
Votritis Δημοσ. 7 Ιουνίου Δημοσ. 7 Ιουνίου (επεξεργασμένο) Στις 29/5/2025 στις 10:29 ΠΜ, MrZeroGR είπε Καλημέρα σε όλους! Χωρίς να γνωρίζω εάν είμαι στο κατάλληλο thread ψάχνω πολύ καλή οθόνη 32'/34' για gaming, κυρίως Xbox series X και για κονσόλες προηγούμενων γενεών. Καθαρά για Gaming με προτίμηση στα ζωντανά χρώματα και γραφικά από τους χρόνους απόκρισης. Οι OLED ξεφεύγουν σε τιμές; 5-6 κατοστάρικα μπορώ να δώσω, ουσιαστικά θέλω κάτι με κρατήσει για τα επόμενα χρόνια. Ρίχτε βροχή τις προτάσεις! Υ.Γ Θα συνδέσω τα Ζ906 οπότε δεν με νοιάζουν τα ηχεία του... και εγω εψαχνα τους τελευταίους μηνες 32αρι για ps5 και απλη χρηση στο pc αλλα δυστυχώς οι τιμες ξεφύγουν στα καλα μονιτορ σε αυτες τις ιντσες για αυτο πηγα σε μια oled LG B4 48ιντσες που παιζει γύρω στα 600Ε αυτη την στιγμη , καταλαβαίνω οτι μπορει να μην βολευει η ΤV αλλα αυτο θεωρω το πιο vfm αυτη την στιγμη για κονσολα . Επεξ/σία 7 Ιουνίου από Votritis 1
music_lover Δημοσ. 7 Ιουνίου Δημοσ. 7 Ιουνίου 21 ώρες πριν, _Theo_ είπε Παιδιά, αν βρίσκεται κάποιος κοντά στην οθόνη (περίπου 1~ μέτρο) τι μέγεθος προτείνετε; 27 ίντσες ή 32; Και σε τι ανάλυση; Ιδανικά 27, μέγιστο 32. 2
korakios Δημοσ. 8 Ιουνίου Δημοσ. 8 Ιουνίου (επεξεργασμένο) Έχοντας την AOC AG276QZD2 qdoled κάμποσο καιρό , αφήνω εμπειρία Γωνίες θέασης , ομοιομορφία , μαύρο άψογο . Λένε το μεγαλύτερο μειονέκτημα είναι η μικρή φωτεινότητα , προσωπικά πάνω απο 30% σε μέρα με ένα μεγάλο παράθυρο είναι υπεραρκετά (είμαι νυχτερίδας) Σε HDR δε ρυθμίζει φωτεινότητα και το αποφεύγω (σε windows , ενώ σε linux δεν ξέρω γιατί αλλά ρυθμίζει απο τη taskbar άνετα μέσω dp που είναι συνδεδεμένη) Είναι ψιλοglossy αλλά στο χώρο μου δεν επηρεάζει Edit Πολλοί γράφουν για ψόφια χρώματα . Ψάχνοντας στο ιντερνετ παρατήρησα οτι (για μένα) οι woled έχουν πιο φυσικά χρώματα σε σχέση με με qdoled , σε qd μου φαινόταν υπερκορεσμένα και κουραστικά . Η συγκεκριμένη για μένα έχει πολύ φυσικά χρώματα και είναι ξεκούραστη . Έχει ηχεία 😛 Στα αρνητικά : Edit : Μάλλον τα χρώματα (για τους υπόλοιπους) Μάπα τα ηχεία , βέβαια για YT έχοντας και ένα BT speaker σαν γουφεράκι + EQ + bass FXs είναι κομπλέ Η οθόνη μπορεί να είναι και καλά glossy , μου φαίνεται οτι δεν είναι πολύ καθαρή , φυσικά δε δημιουργεί θέματα . Σε τέρμα φωτεινότητα ή HDR , έχει blooming , πχ σε άσπρο τετράγωνο και μαύρο φόντο ή πιο απλά στον κέρσορα , χτυπά το φως στο τζάμι και διαθλάται 🤪 Edit2 , όποτε ανάβει το μόνιτορ σε καίει το λογότυπο πριν δώσει εικόνα , ειδικά βράδυ με χαμηλό φωτισμό γίνεται μέρα το δωμάτιο , θα ψάξω μπας και απενεργοποιείται μιας και είναι ενοχλητικό (δεν παίζει ρόλο η ρύθμιση της φωτεινότητας , σου πετά το λογότυπο με τέρμα) Επεξ/σία 8 Ιουνίου από korakios 3
pirmen56 Δημοσ. 8 Ιουνίου Δημοσ. 8 Ιουνίου Αναφορά σε κείμενο Λένε το μεγαλύτερο μειονέκτημα είναι η μικρή φωτεινότητα , προσωπικά πάνω απο 30% σε μέρα με ένα μεγάλο παράθυρο είναι υπεραρκετά (είμαι νυχτερίδας) Σε HDR αναφερόνται. Σε ανάγνωση κειμένων/sites π.χ. την xiaomi την βάζω στο 4% για χαμηλό-μέτριο φως στο δωμάτιο και όχι πάνω από 12% στο peak της μέρας. Μόνο σε καλογυρισμένα βίντεο στο youtube φτάνω και πάνω από το 50%(>400nits) για να τα απολαύσω. υ.γ.:Το συγκεκριμένο QDOLED έχει περιορισμένο gamut σε HDR. Δεν είναι γενικότερο θέμα της τεχνολογίας.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα