korakios Δημοσ. 8 Ιουνίου Δημοσ. 8 Ιουνίου 5 ώρες πριν, pirmen56 είπε Το συγκεκριμένο QDOLED έχει περιορισμένο gamut σε HDR. Θα επανέλθω τότε αργότερα τεστάροντας βίντεο μιας και το HDR δε με ενδιαφέρει και τόσο (σε παιχνίδια σε windows δεν παρατήρησα διαφορά , αλλά πάλι με έκαψε η μεγάλη κλειδωμένη φωτεινότητα και δεν το προτίμησα ) 5 ώρες πριν, pirmen56 είπε Σε HDR αναφερόνται. Σε ανάγνωση κειμένων/sites π.χ. την xiaomi την βάζω στο 4% για χαμηλό-μέτριο φως στο δωμάτιο και όχι πάνω από 12% στο peak της μέρας. Μόνο σε καλογυρισμένα βίντεο στο youtube φτάνω και πάνω από το 50%(>400nits) για να τα απολαύσω. Το ιδανικό είναι να τη δει κάποιος σε κατάστημα μιας και τελικά (για μένα) βγήκε ιδανική . Σίγουρα θα παίζουν καλύτερα μοντέλα με λίγα (για την κατηγορία) λεφτά παραπάνω . Προσωπικά την πήρα μτχ σε πολύ καλή τιμή με εγγύηση και είπα να το ρισκάρω .
kostiger Δημοσ. 9 Ιουνίου Δημοσ. 9 Ιουνίου https://www.tomshardware.com/monitors/gaming-monitors/alienware-aw2725q-4k-240-hz-oled-gaming-monitor-review-serious-value-and-high-performance 1
kostiger Δημοσ. 10 Ιουνίου Δημοσ. 10 Ιουνίου Υποψήφιο για pin.. https://tftcentral.co.uk/articles/exploring-and-testing-oled-vrr-flicker 1
Inler Δημοσ. 10 Ιουνίου Δημοσ. 10 Ιουνίου (επεξεργασμένο) Καλημέρα σε 32αρι 4Κ OLED ποιες επιλογές υπάρχουν ή θα υπάρχουν σε 2-3 μήνες το πολύ? Αγορά από Ελλάδα/Amazon ή και μεταχειρισμένη σε άψογη κατάσταση δεν έχω πρόβλημα. Προέρχομαι από Asus PG27AQDM. Επεξ/σία 10 Ιουνίου από Inler
camel555 Δημοσ. 10 Ιουνίου Δημοσ. 10 Ιουνίου (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, Inler είπε Καλημέρα σε 32αρι 4Κ OLED ποιες επιλογές υπάρχουν ή θα υπάρχουν σε 2-3 μήνες το πολύ? Αγορά από Ελλάδα/Amazon ή και μεταχειρισμένη σε άψογη κατάσταση δεν έχω πρόβλημα. Προέρχομαι από Asus PG27AQDM. Καλημέρα. Κάποιες glossy woled της Asus θα εμφανιστούν κατά τον Άυγουστο. https://tftcentral.co.uk/news/asus-debut-two-new-rog-strix-32-woled-monitors-with-new-trueblack-glossy-coating Επεξ/σία 10 Ιουνίου από camel555
Inler Δημοσ. 10 Ιουνίου Δημοσ. 10 Ιουνίου (επεξεργασμένο) Ναι τις είδα αυτές αν και σε 4Κ πέφτει στα 165HZ η μία. Αυτές από Σεπτέμβριο θα έρθουν Ευρώπη λογικά. Ποιες άλλες επιλογές υπάρχουν? Επεξ/σία 10 Ιουνίου από Inler
music_lover Δημοσ. 10 Ιουνίου Δημοσ. 10 Ιουνίου Στις 9/6/2025 στις 9:44 ΠΜ, kostiger είπε https://www.tomshardware.com/monitors/gaming-monitors/alienware-aw2725q-4k-240-hz-oled-gaming-monitor-review-serious-value-and-high-performance Στις 27 ίντσες αμφιβάλλω για τα πλεονεκτήματα μιας 4k οθόνης έναντι μιας 2k. Πέρα από το γεγονός ότι την πληρώνεις αρκετά ακριβότερα, νομίζω ότι αν μιλάμε για 4k ανάλυση πάμε στις 32 ίντσες ώστε να αποδοθεί καλύτερα η αυξημένη ευκρίνεια και ανάλυση. Βέβαια αν είχα να δω από κοντά καμία δεν θα έγραφα τις αρλούμπες που γράφω τώρα 😝 18 λεπτά πριν, Inler είπε Ναι τις είδα αυτές αν και σε 4Κ πέφτει στα 165HZ η μία. Αυτές από Σεπτέμβριο θα έρθουν Ευρώπη λογικά. Ποιες άλλες επιλογές υπάρχουν? Από LG λογικά θα έχουμε τις νέες tandem, αν σε ενδιαφέρει κάτι σε woled. 1
kostiger Δημοσ. 10 Ιουνίου Δημοσ. 10 Ιουνίου 11 λεπτά πριν, music_lover είπε Στις 27 ίντσες αμφιβάλλω για τα πλεονεκτήματα μιας 4k οθόνης έναντι μιας 2k. Πέρα από το γεγονός ότι την πληρώνεις αρκετά ακριβότερα, νομίζω ότι αν μιλάμε για 4k ανάλυση πάμε στις 32 ίντσες ώστε να αποδοθεί καλύτερα η αυξημένη ευκρίνεια και ανάλυση. Βέβαια αν είχα να δω από κοντά καμία δεν θα έγραφα τις αρλούμπες που γράφω τώρα 😝 Από LG λογικά θα έχουμε τις νέες tandem, αν σε ενδιαφέρει κάτι σε woled. Προσωπικα με αφηνει αδιαφορο η εν λογω, τη μοιρασα για οσους ενδεχομενως ενδιαφερονται και η αληθεια ειναι πως με βαση παρελθοντικες σου αναρτησεις, θεωρουσα οτι εισαι αναμεσα τους..🤣 Σε καθε περιπτωση για 32 θα πηγαινα στη συγκεκριμενη αναλυση, αλλα στην 27αρα το pixel density ειναι ακραιο. Περι ορεξεως.. 1
music_lover Δημοσ. 10 Ιουνίου Δημοσ. 10 Ιουνίου 24 λεπτά πριν, kostiger είπε Προσωπικα με αφηνει αδιαφορο η εν λογω, τη μοιρασα για οσους ενδεχομενως ενδιαφερονται και η αληθεια ειναι πως με βαση παρελθοντικες σου αναρτησεις, θεωρουσα οτι εισαι αναμεσα τους..🤣 Σε καθε περιπτωση για 32 θα πηγαινα στη συγκεκριμενη αναλυση, αλλα στην 27αρα το pixel density ειναι ακραιο. Περι ορεξεως.. Ναι δεν έπαψε να με ενδιαφέρει και είναι μια εξαιρετική οθόνη και επιλογή. Άλλοι παράγοντες με αποτρέπουν από την αγορά της, όχι το μέγεθος και η ανάλυση της. Ο βασικότερος είναι ότι είναι άφαντη στην αγορά.. 1
elpenor Δημοσ. 10 Ιουνίου Δημοσ. 10 Ιουνίου Εγώ το βλέπω διαφορετικά, η 32 με κουράζει αν την έχω στην ίδια απόσταση που έχω την 27, αν την βάλω πιο μακρυά πιστεύω ότι δεν κερδίζω σχεδόν τίποτα από το μεγαλύτερο μέγεθος της. Οπότε προτιμώ τις 27 ή 34. Στο 1440p όλα φαίνονται χειρότερα από το 4K άρα θα προτιμήσω το 4K. Βέβαια έχω και κάποια ηλικία, έχω περάσει αυχενικά και με κουράζει το πάνω κάτω, κάποιος άλλος μπορεί να βάλει και την 42 μπροστά του και να μην κουράζεται. Βέβαια το πρώτο κριτήριο είναι πάντα το κόστος. 1
Inler Δημοσ. 10 Ιουνίου Δημοσ. 10 Ιουνίου music_lover τι διαφορές θα έχουν δηλαδή οι νέες woled της LG? Εννοώ αξίζει να περιμένω κάτι τεχνολογικά από Σεπτέμβριο ή να χτυπήσω μία από τις παρακάτω: Dell Monitor AW3225QF Asus PG32UCDM Samsung G8 G80SD Αν θεωρούνται σχετικά 'ξεπερασμένες' να περιμένω δεν έχω θέμα.
kostiger Δημοσ. 10 Ιουνίου Δημοσ. 10 Ιουνίου 1 ώρα πριν, Inler είπε music_lover τι διαφορές θα έχουν δηλαδή οι νέες woled της LG? Εννοώ αξίζει να περιμένω κάτι τεχνολογικά από Σεπτέμβριο ή να χτυπήσω μία από τις παρακάτω: Dell Monitor AW3225QF Asus PG32UCDM Samsung G8 G80SD Αν θεωρούνται σχετικά 'ξεπερασμένες' να περιμένω δεν έχω θέμα. Μεχρι προτινος το 4Κ/240 ηταν απιαστο ονειρο. Καθολου ξεπερασμενες δεν ειναι. 1
Inler Δημοσ. 10 Ιουνίου Δημοσ. 10 Ιουνίου Για αυτό κοιτάω για το καινούργιο Asus στα 165HZ που θα βγει Αύγουστο. Από MSI Samsung LG έχουμε κάτι και δώσε μου αν μπορείς το top-5 σου.
akoinonitos Δημοσ. 10 Ιουνίου Δημοσ. 10 Ιουνίου @pirmen56 εσυ εισαι ρε? Λεει ειναι πιο φθηνα τα mini led και δειχνει το g8 που ειχε 1300 ευρω 2
music_lover Δημοσ. 10 Ιουνίου Δημοσ. 10 Ιουνίου 3 ώρες πριν, Inler είπε music_lover τι διαφορές θα έχουν δηλαδή οι νέες woled της LG? Εννοώ αξίζει να περιμένω κάτι τεχνολογικά από Σεπτέμβριο ή να χτυπήσω μία από τις παρακάτω: Dell Monitor AW3225QF Asus PG32UCDM Samsung G8 G80SD Αν θεωρούνται σχετικά 'ξεπερασμένες' να περιμένω δεν έχω θέμα. Εδώ λέει τις βελτιώσεις: Spoiler https://youtu.be/eyYRevThUUw?si=Fjt6FfQ-OUvaTFvm Μέσες άκρες, μεγαλύτερη φωτεινότητα και καλύτερο εύρος χρωμάτων άρα καλύτερο HDR και βελτιωμένο sub pixel layout άρα καλύτερο text clarity. Δεν το λες και επανάσταση αλλά θα είναι καλύτερο από το MLA+ που έχουν τώρα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα