music_lover Δημοσ. 3 Ιουλίου Δημοσ. 3 Ιουλίου (επεξεργασμένο) Κάθε φορά που θα περάσω από το πλαίσιο Ευκαρπίας εντυπωσιάζομαι με το πόσο μέτρια εικόνα έχει η Samsung G60SD. Μαύρα που κάνουν elevate και μωβ απόχρωση όλου του panel λόγω του έντονου φωτισμού στον χώρο, matte finish που την κάνει να δείχνει σαν IPS, ευκρίνεια κειμένου κάτω του μετρίου λόγω συνδυασμού 2k ανάλυσης και OLED panel και μέσα σε όλα αυτά προσπαθούν να αναδυθούν τα έντονα χρώματα του QD layer. Με συγχωρείτε αλλά και στα 500€ που έπαιξε πριν λίγες μέρες είναι πολλά για αυτό το μοντέλο. Για μένα matte panel σε OLED οθόνη είναι ιεροσυλία αλλά αυτή είναι η προσωπική μου άποψη. Πάμε παρακάτω. Παραδίπλα είχε μια LG32GS95UE. Μαύρο σκοτάδι παντού στο panel και ας έπεφταν πάνω του ένα κάρο φώτα και αντανακλάσεις μηδέν σε ένα semi matte - same glossy panel, προσωπικά βρίσκω κορυφαία την επιλογή της LG όσον αφορά την επίστρωση. Ουδεμία έκπληξης εδώ γιατί κορυφαία είναι και η επίστρωση στις OLED τηλεοράσεις της. Επουδενί επίσης και για κανέναν λόγο δεν ένιωσα ότι υστερεί σε χρώματα σε σχέση με την G60SD. Ίσως ενδεχομένως λόγο του ότι τα χρώματα της Samsung ταλαιπωρούνταν από τον φωτισμό στον χώρο του καταστήματος. Κατέληξα στο συμπέρασμα ότι οι διαφορές μεταξύ των χρωμάτων qd-oled και woled δεν με συγκινούν. Πάμε στα αρνητικά τώρα. Η οθόνη της LG νόμιζα ότι παίζει σε HDR. Τόσο εντυπωσιακά ήταν τα χρώματα της. Παρότι woled που υποτίθεται υστερεί έντονα σε σχέση με τις qd-oled. Ένα σοκ το έπαθα όταν κατάλαβα ότι παίζει ήδη σε HDR. Την γύρισα σε SDR και omg, έπαιζε το ίδιο χαχα. Ειλικρινά δεν κατάλαβα διαφορά μεταξύ HDR και SDR mode σε αυτό το μοντέλο κάτι που μου έκανε αρχικά θετική εντύπωση όσον αφορά τα έντονα χρώματα αλλά ιδιαίτερα αρνητική όσον αφορά την φωτεινότητα του panel. Όντως λοιπόν υπάρχει ανάγκη για μεγαλύτερη φωτεινότητα. Πολλοί ανάφεραν στο Reddit ότι δεν βλέπουν διαφορά με το HDR ανοιχτό..μου θύμισε η όλη φάση την LG OLED B6, μοντέλο 2016 που έχω στο υπνοδωμάτιο που είτε παίζει HDR είτε όχι, μικρή διαφορά έχει γιατί υστερεί σε φωτεινότητα, παίζει γύρω στα 500 με 600nits αυτή, ε δεν φτάνουν...Την έβαλα έν τω μεταξύ να παίξει σε 1080p και εντυπωσιάστηκα από το πόσο χάλια δείχνει, omg. Χρήσιμο το mode αλλά από εμένα είναι όχι. Χάλια έδειχνε και σε ανάλυση 1440p, πολύ θολούρα ρε παιδάκι μου, πολύ χειρότερα από ένα IPS panel που δεν παίζει στην native ανάλυση του. Συμπέρανα ότι το scaling σε OLED οθόνες είναι πολύ χειρότερο από ότι των IPS κάτι που σημαίνει ότι οι OLED πρέπει να παίζουν στην native ανάλυση τους. Χαλιά όμως μου φαίνεται επίσης και η native 1440p ανάλυση των 1440p OLED οθονών. Ίσως γιατί συνήθησε το μάτι μου σε IPS 2k dell ultrasharp οθόνη. Λίγο καλύτερη η κατάσταση στα 2k OLED ultrawide panel. Όπως και να έχει, ένα IPS 1440p panel υπερτερεί αισθητά σε ευκρίνεια κειμένου σε σχέση με ένα 1440p OLED panel. Αυτό που τελικά συμπέρανα είναι αυτό που από πριν είχα υποθέσει διαβάζοντας απόψεις πέρα δώθε και βλέποντας ένα σωρό reviews. Η τεχνολογία που μου ταιριάζει είναι η woled, σε ανάλυση 4k με μεγαλύτερο φωτισμό πχ βλέπε primary rgb tandem. Είμαι για μια G5 😂, πλάκα πλάκα θα την πάρω στην φετινή black Friday για να αντικατασταθεί η G1 😎 Για το PC όμως; Ε εκεί μάλλον θα περιμένω μέχρι του χρόνου όπου θα έρθουν τα νέα αυτά tandem panel της LG στα monitors και μέχρι τότε IPS και άγιος ο Θεός. Υ.Γ. Sorry για το κατεβατό, με έπιασε λογοδιάρροια χαχα Επεξ/σία 3 Ιουλίου από music_lover
firepc Δημοσ. 3 Ιουλίου Δημοσ. 3 Ιουλίου Τωρα που εχω 32αρα glossy, δεν την αλλάζω με τπτ. Και ας ειναι 1080p Μη φοβηθείς το μέγεθος
akoinonitos Δημοσ. 3 Ιουλίου Δημοσ. 3 Ιουλίου (επεξεργασμένο) 37 λεπτά πριν, music_lover είπε Κάθε φορά που θα περάσω από το πλαίσιο Ευκαρπίας εντυπωσιάζομαι με το πόσο μέτρια εικόνα έχει η Samsung G60SD. Μαύρα που κάνουν elevate και μωβ απόχρωση όλου του panel λόγω του έντονου φωτισμού στον χώρο, matte finish που την κάνει να δείχνει σαν IPS, ευκρίνεια κειμένου κάτω του μετρίου λόγω συνδυασμού 2k ανάλυσης και OLED panel και μέσα σε όλα αυτά προσπαθούν να αναδυθούν τα έντονα χρώματα του QD layer. Με συγχωρείτε αλλά και στα 500€ που έπαιξε πριν λίγες μέρες είναι πολλά για αυτό το μοντέλο. Για μένα matte panel σε OLED οθόνη είναι ιεροσυλία αλλά αυτή είναι η προσωπική μου άποψη. Πάμε παρακάτω. Παραδίπλα είχε μια LG32GS95UE. Μαύρο σκοτάδι παντού στο panel και ας έπεφταν πάνω του ένα κάρο φώτα και αντανακλάσεις μηδέν σε ένα semi matte - same glossy panel, προσωπικά βρίσκω κορυφαία την επιλογή της LG όσον αφορά την επίστρωση. Ουδεμία έκπληξης εδώ γιατί κορυφαία είναι και η επίστρωση στις OLED τηλεοράσεις της. Επουδενί επίσης και για κανέναν λόγο δεν ένιωσα ότι υστερεί σε χρώματα σε σχέση με την G60SD. Ίσως ενδεχομένως λόγο του ότι τα χρώματα της Samsung ταλαιπωρούνταν από τον φωτισμό στον χώρο του καταστήματος. Κατέληξα στο συμπέρασμα ότι οι διαφορές μεταξύ των χρωμάτων qd-oled και woled δεν με συγκινούν. Πάμε στα αρνητικά τώρα. Η οθόνη της LG νόμιζα ότι παίζει σε HDR. Τόσο εντυπωσιακά ήταν τα χρώματα της. Παρότι woled που υποτίθεται υστερεί έντονα σε σχέση με τις qd-oled. Ένα σοκ το έπαθα όταν κατάλαβα ότι παίζει ήδη σε HDR. Την γύρισα σε SDR και omg, έπαιζε το ίδιο χαχα. Ειλικρινά δεν κατάλαβα διαφορά μεταξύ HDR και SDR mode σε αυτό το μοντέλο κάτι που μου έκανε αρχικά θετική εντύπωση όσον αφορά τα έντονα χρώματα αλλά ιδιαίτερα αρνητική όσον αφορά την φωτεινότητα του panel. Όντως λοιπόν υπάρχει ανάγκη για μεγαλύτερη φωτεινότητα. Πολλοί ανάφεραν στο Reddit δεν βλέπω διαφορά με το HDR ανοιχτό..μου θύμισε η όλη φάση την LG OLED B6, μοντέλο 2016 που έχω στο υπνοδωμάτιο που είτε παίζει HDR είτε όχι, μικρή διαφορά γιατί υστερεί σε φωτεινότητα, παίζει γύρω στα 500 με 600nits αυτή, δεν φτάνουν...Την έβαλα έν τω μεταξύ να παίξει σε 1080p και εντυπωσιάστηκα από το πόσο χάλια δείχνει, omg. Χρήσιμο το mode αλλά από εμένα είναι όχι. Χαλιά έδειχνε και σε ανάλυση 1440p, πολύ θολούρα ρε παιδάκι μου, πολύ χειρότερα από ένα IPS panel που δεν παίζει στην native ανάλυση του. Συμπέρανα ότι το scaling σε OLED οθόνες είναι πολύ χειρότερο από ότι των IPS κάτι που σημαίνει ότι οι OLED πρέπει να παίζουν στην native ανάλυση τους. Χαλιά όμως μου φαίνεται επίσης και η native 1440p ανάλυση των 1440p OLED οθονών. Ίσως γιατί συνήθησε το μάτι μου σε IPS 2k dell ultrasharp οθόνη. Όπως και να έχει, ένα IPS 1440p panel υπερτερεί αισθητά σε ευκρίνεια κειμένου σε σχέση με ένα 1440p OLED panel. Αυτό που τελικά συμπέρανα είναι αυτό που από πριν είχα υποθέσει διαβάζοντας απόψεις πέρα δώθε και βλέποντας ένα σωρό reviews. Η τεχνολογία που μου ταιριάζει είναι η woled, σε ανάλυση 4k με μεγαλύτερο φωτισμό πχ βλέπε primary rgb tandem. Είμαι για μια G5 😂, πλάκα πλάκα θα την πάρω στην φετινή black Friday για να αντικατασταθεί η G1 😎 Για το PC όμως; Ε εκεί θα περιμένω μέχρι του χρόνου όπου θα έρθουν τα νέα αυτά tandem panel της LG στα monitors. Sorry για το κατεβατό, με έπιασε λογοδιάρροια χαχα Τι εβλεπες στην lg και δεν ειχε διαφορα απο hdr σε sdr? Για να δεις διαφορα θα πρεπει να παιζει και hdr content Επεξ/σία 3 Ιουλίου από akoinonitos 1
prefuse Δημοσ. 3 Ιουλίου Δημοσ. 3 Ιουλίου (επεξεργασμένο) 47 minutes ago, music_lover said: Κάθε φορά που θα περάσω από το πλαίσιο Ευκαρπίας εντυπωσιάζομαι με το πόσο μέτρια εικόνα έχει η Samsung G60SD. Μαύρα που κάνουν elevate και μωβ απόχρωση όλου του panel λόγω του έντονου φωτισμού στον χώρο, matte finish που την κάνει να δείχνει σαν IPS, ευκρίνεια κειμένου κάτω του μετρίου λόγω συνδυασμού 2k ανάλυσης και OLED panel και μέσα σε όλα αυτά προσπαθούν να αναδυθούν τα έντονα χρώματα του QD layer. Με συγχωρείτε αλλά και στα 500€ που έπαιξε πριν λίγες μέρες είναι πολλά για αυτό το μοντέλο. Για μένα matte panel σε OLED οθόνη είναι ιεροσυλία αλλά αυτή είναι η προσωπική μου άποψη. Πάμε παρακάτω. Παραδίπλα είχε μια LG32GS95UE. Μαύρο σκοτάδι παντού στο panel και ας έπεφταν πάνω του ένα κάρο φώτα και αντανακλάσεις μηδέν σε ένα semi matte - same glossy panel, προσωπικά βρίσκω κορυφαία την επιλογή της LG όσον αφορά την επίστρωση. Ουδεμία έκπληξης εδώ γιατί κορυφαία είναι και η επίστρωση στις OLED τηλεοράσεις της. Επουδενί επίσης και για κανέναν λόγο δεν ένιωσα ότι υστερεί σε χρώματα σε σχέση με την G60SD. Ίσως ενδεχομένως λόγο του ότι τα χρώματα της Samsung ταλαιπωρούνταν από τον φωτισμό στον χώρο του καταστήματος. Κατέληξα στο συμπέρασμα ότι οι διαφορές μεταξύ των χρωμάτων qd-oled και woled δεν με συγκινούν. Πάμε στα αρνητικά τώρα. Η οθόνη της LG νόμιζα ότι παίζει σε HDR. Τόσο εντυπωσιακά ήταν τα χρώματα της. Παρότι woled που υποτίθεται υστερεί έντονα σε σχέση με τις qd-oled. Ένα σοκ το έπαθα όταν κατάλαβα ότι παίζει ήδη σε HDR. Την γύρισα σε SDR και omg, έπαιζε το ίδιο χαχα. Ειλικρινά δεν κατάλαβα διαφορά μεταξύ HDR και SDR mode σε αυτό το μοντέλο κάτι που μου έκανε αρχικά θετική εντύπωση όσον αφορά τα έντονα χρώματα αλλά ιδιαίτερα αρνητική όσον αφορά την φωτεινότητα του panel. Όντως λοιπόν υπάρχει ανάγκη για μεγαλύτερη φωτεινότητα. Πολλοί ανάφεραν στο Reddit ότι δεν βλέπουν διαφορά με το HDR ανοιχτό..μου θύμισε η όλη φάση την LG OLED B6, μοντέλο 2016 που έχω στο υπνοδωμάτιο που είτε παίζει HDR είτε όχι, μικρή διαφορά έχει γιατί υστερεί σε φωτεινότητα, παίζει γύρω στα 500 με 600nits αυτή, ε δεν φτάνουν...Την έβαλα έν τω μεταξύ να παίξει σε 1080p και εντυπωσιάστηκα από το πόσο χάλια δείχνει, omg. Χρήσιμο το mode αλλά από εμένα είναι όχι. Χάλια έδειχνε και σε ανάλυση 1440p, πολύ θολούρα ρε παιδάκι μου, πολύ χειρότερα από ένα IPS panel που δεν παίζει στην native ανάλυση του. Συμπέρανα ότι το scaling σε OLED οθόνες είναι πολύ χειρότερο από ότι των IPS κάτι που σημαίνει ότι οι OLED πρέπει να παίζουν στην native ανάλυση τους. Χαλιά όμως μου φαίνεται επίσης και η native 1440p ανάλυση των 1440p OLED οθονών. Ίσως γιατί συνήθησε το μάτι μου σε IPS 2k dell ultrasharp οθόνη. Λίγο καλύτερη η κατάσταση στα 2k OLED ultrawide panel. Όπως και να έχει, ένα IPS 1440p panel υπερτερεί αισθητά σε ευκρίνεια κειμένου σε σχέση με ένα 1440p OLED panel. Αυτό που τελικά συμπέρανα είναι αυτό που από πριν είχα υποθέσει διαβάζοντας απόψεις πέρα δώθε και βλέποντας ένα σωρό reviews. Η τεχνολογία που μου ταιριάζει είναι η woled, σε ανάλυση 4k με μεγαλύτερο φωτισμό πχ βλέπε primary rgb tandem. Είμαι για μια G5 😂, πλάκα πλάκα θα την πάρω στην φετινή black Friday για να αντικατασταθεί η G1 😎 Για το PC όμως; Ε εκεί μάλλον θα περιμένω μέχρι του χρόνου όπου θα έρθουν τα νέα αυτά tandem panel της LG στα monitors και μέχρι τότε IPS και άγιος ο Θεός. Υ.Γ. Sorry για το κατεβατό, με έπιασε λογοδιάρροια χαχα @akoinonitos Ποια η γνώμη σου; Τι λες, έχει κατανοήσει πως λειτουργεί το HDR, ναι ή όχι; Γράψε μας λίγα λόγια, για να αποσύρομαι και εγώ σιγά σιγά, πολύ χώρο πιάνω. ΥΓ εμ είδες μουσικόφιλε ότι δεν έχει απολύτως καμία αξία να διαβάζεις από εδώ και από εκεί review και σχόλια αλλά σημασία έχει να κατανοήσεις πως πραγματικά λειτουργεί το HDR και να συνδυάζεις τι λένε τα γραφήματα, με αυτά που γράφουν στο rtings και αλλού και να μην δίνεις σημασία στις βαθμολογίες που βάζουν με την μεθοδολογία int_{0}^{\infty} e^{-x^2} \cos(2 \pi x) \, dx = \frac{1}{2} \sqrt{\frac{\pi}{2}} e^{-\frac{\pi^2}{2}} Εκτός και αν είμαστε τραχανοντολμάδες και μας αρέσει η αριθμόλαγνεία και τα fast food. ΥΓ2 Κατάλαβες τι έγραφα παραπάνω στον φίλο Arkin και γιατί αυτά που γράφει δεν ισχύουν; ΥΓ3 για να γινόταν λίγο πιο σωστή η σύγκριση, θα έπρεπε και οι 2 οθόνες να μπουν στο πιο σωστό preset, filmmaker mode στις tv. το πιθανότερο είναι, να ήταν στο τσίτα τσικίτα mode που συνήθως έρχονται για τους εκθεσιακούς χώρους, για να εντυπωσιάζουν τους άλλους παρευρισκόμενους του τσίρκου. Επεξ/σία 3 Ιουλίου από prefuse 1
kostiger Δημοσ. 3 Ιουλίου Δημοσ. 3 Ιουλίου 40 λεπτά πριν, music_lover είπε Κάθε φορά που θα περάσω από το πλαίσιο Ευκαρπίας εντυπωσιάζομαι με το πόσο μέτρια εικόνα έχει η Samsung G60SD. Μαύρα που κάνουν elevate και μωβ απόχρωση όλου του panel λόγω του έντονου φωτισμού στον χώρο, matte finish που την κάνει να δείχνει σαν IPS, ευκρίνεια κειμένου κάτω του μετρίου λόγω συνδυασμού 2k ανάλυσης και OLED panel και μέσα σε όλα αυτά προσπαθούν να αναδυθούν τα έντονα χρώματα του QD layer. Με συγχωρείτε αλλά και στα 500€ που έπαιξε πριν λίγες μέρες είναι πολλά για αυτό το μοντέλο. Για μένα matte panel σε OLED οθόνη είναι ιεροσυλία αλλά αυτή είναι η προσωπική μου άποψη. Πάμε παρακάτω. Παραδίπλα είχε μια LG32GS95UE. Μαύρο σκοτάδι παντού στο panel και ας έπεφταν πάνω του ένα κάρο φώτα και αντανακλάσεις μηδέν σε ένα semi matte - same glossy panel, προσωπικά βρίσκω κορυφαία την επιλογή της LG όσον αφορά την επίστρωση. Ουδεμία έκπληξης εδώ γιατί κορυφαία είναι και η επίστρωση στις OLED τηλεοράσεις της. Επουδενί επίσης και για κανέναν λόγο δεν ένιωσα ότι υστερεί σε χρώματα σε σχέση με την G60SD. Ίσως ενδεχομένως λόγο του ότι τα χρώματα της Samsung ταλαιπωρούνταν από τον φωτισμό στον χώρο του καταστήματος. Κατέληξα στο συμπέρασμα ότι οι διαφορές μεταξύ των χρωμάτων qd-oled και woled δεν με συγκινούν. Πάμε στα αρνητικά τώρα. Η οθόνη της LG νόμιζα ότι παίζει σε HDR. Τόσο εντυπωσιακά ήταν τα χρώματα της. Παρότι woled που υποτίθεται υστερεί έντονα σε σχέση με τις qd-oled. Ένα σοκ το έπαθα όταν κατάλαβα ότι παίζει ήδη σε HDR. Την γύρισα σε SDR και omg, έπαιζε το ίδιο χαχα. Ειλικρινά δεν κατάλαβα διαφορά μεταξύ HDR και SDR mode σε αυτό το μοντέλο κάτι που μου έκανε αρχικά θετική εντύπωση όσον αφορά τα έντονα χρώματα αλλά ιδιαίτερα αρνητική όσον αφορά την φωτεινότητα του panel. Όντως λοιπόν υπάρχει ανάγκη για μεγαλύτερη φωτεινότητα. Πολλοί ανάφεραν στο Reddit ότι δεν βλέπουν διαφορά με το HDR ανοιχτό..μου θύμισε η όλη φάση την LG OLED B6, μοντέλο 2016 που έχω στο υπνοδωμάτιο που είτε παίζει HDR είτε όχι, μικρή διαφορά έχει γιατί υστερεί σε φωτεινότητα, παίζει γύρω στα 500 με 600nits αυτή, ε δεν φτάνουν...Την έβαλα έν τω μεταξύ να παίξει σε 1080p και εντυπωσιάστηκα από το πόσο χάλια δείχνει, omg. Χρήσιμο το mode αλλά από εμένα είναι όχι. Χάλια έδειχνε και σε ανάλυση 1440p, πολύ θολούρα ρε παιδάκι μου, πολύ χειρότερα από ένα IPS panel που δεν παίζει στην native ανάλυση του. Συμπέρανα ότι το scaling σε OLED οθόνες είναι πολύ χειρότερο από ότι των IPS κάτι που σημαίνει ότι οι OLED πρέπει να παίζουν στην native ανάλυση τους. Χαλιά όμως μου φαίνεται επίσης και η native 1440p ανάλυση των 1440p OLED οθονών. Ίσως γιατί συνήθησε το μάτι μου σε IPS 2k dell ultrasharp οθόνη. Λίγο καλύτερη η κατάσταση στα 2k OLED ultrawide panel. Όπως και να έχει, ένα IPS 1440p panel υπερτερεί αισθητά σε ευκρίνεια κειμένου σε σχέση με ένα 1440p OLED panel. Αυτό που τελικά συμπέρανα είναι αυτό που από πριν είχα υποθέσει διαβάζοντας απόψεις πέρα δώθε και βλέποντας ένα σωρό reviews. Η τεχνολογία που μου ταιριάζει είναι η woled, σε ανάλυση 4k με μεγαλύτερο φωτισμό πχ βλέπε primary rgb tandem. Είμαι για μια G5 😂, πλάκα πλάκα θα την πάρω στην φετινή black Friday για να αντικατασταθεί η G1 😎 Για το PC όμως; Ε εκεί μάλλον θα περιμένω μέχρι του χρόνου όπου θα έρθουν τα νέα αυτά tandem panel της LG στα monitors και μέχρι τότε IPS και άγιος ο Θεός. Υ.Γ. Sorry για το κατεβατό, με έπιασε λογοδιάρροια χαχα Δεν ειναι συνθηκες αυτες για να βγαλεις ασφαλη συμπερασματα ομως... Και παιζει ρολο και το περιεχομενο φυσικα. Βαλε πχ CP 2077 ρυθμισε την οθονη στο σωστο ευρος στα nits και μετα ελα να το συζητησουμε παλι
prefuse Δημοσ. 3 Ιουλίου Δημοσ. 3 Ιουλίου 7 minutes ago, kostiger said: Δεν ειναι συνθηκες αυτες για να βγαλεις ασφαλη συμπερασματα ομως... Και παιζει ρολο και το περιεχομενο φυσικα. Βαλε πχ CP 2077 ρυθμισε την οθονη στο σωστο ευρος στα nits και μετα ελα να το συζητησουμε παλι Να το συζητήσουμε. Για πείτε. Που θα βλέπαμε διάφορες; Και ποια θα υπερτερούσε που;
prefuse Δημοσ. 3 Ιουλίου Δημοσ. 3 Ιουλίου 16 minutes ago, akoinonitos said: Τι εβλεπες στην lg και δεν ειχε διαφορα απο hdr σε sdr? Για να δεις διαφορα θα πρεπει να παιζει και hdr content Γίνονται τέτοια πράγματα ωρε στις μέρες μας; Να μην έχει διαφορά το HDR με SDR? Άλλο κακό να μην σας βρει. 😛
music_lover Δημοσ. 3 Ιουλίου Δημοσ. 3 Ιουλίου (επεξεργασμένο) 44 λεπτά πριν, akoinonitos είπε Τι εβλεπες στην lg και δεν ειχε διαφορα απο hdr σε sdr? Για να δεις διαφορα θα πρεπει να παιζει και hdr content Προφανώς και της έβαλα να παίξει HDR video..από το youtube, δεν υπήρχε άλλη δυνατότητα. 43 λεπτά πριν, prefuse είπε @akoinonitos Ποια η γνώμη σου; Τι λες, έχει κατανοήσει πως λειτουργεί το HDR, ναι ή όχι; Γράψε μας λίγα λόγια, για να αποσύρομαι και εγώ σιγά σιγά, πολύ χώρο πιάνω. ΥΓ εμ είδες μουσικόφιλε ότι δεν έχει απολύτως καμία αξία να διαβάζεις από εδώ και από εκεί review και σχόλια αλλά σημασία έχει να κατανοήσεις πως πραγματικά λειτουργεί το HDR και να συνδυάζεις τι λένε τα γραφήματα, με αυτά που γράφουν στο rtings και αλλού και να μην δίνεις σημασία στις βαθμολογίες που βάζουν με την μεθοδολογία int_{0}^{\infty} e^{-x^2} \cos(2 \pi x) \, dx = \frac{1}{2} \sqrt{\frac{\pi}{2}} e^{-\frac{\pi^2}{2}} Εκτός και αν είμαστε τραχανοντολμάδες και μας αρέσει η αριθμόλαγνεία και τα fast food. ΥΓ2 Κατάλαβες τι έγραφα παραπάνω στον φίλο Arkin και γιατί αυτά που γράφει δεν ισχύουν; ΥΓ3 για να γινόταν λίγο πιο σωστή η σύγκριση, θα έπρεπε και οι 2 οθόνες να μπουν στο πιο σωστό preset, filmmaker mode στις tv. το πιθανότερο είναι, να ήταν στο τσίτα τσικίτα mode που συνήθως έρχονται για τους εκθεσιακούς χώρους, για να εντυπωσιάζουν τους άλλους παρευρισκόμενους του τσίρκου. Όχι επουδενί δεν συμφωνώ ότι πρέπει να κατανοήσεις μια τεχνολογία (και όχι μόνο αυτή) για να την απολαύσεις, αλίμονο αν έπρεπε να κατανοούμε κάθετι τεχνολογικό για να το χρησιμοποιήσουμε, είναι σαν να μου λες κατανόησε πρώτα πως ακριβώς λειτουργεί ένα κινητό τηλέφωνο πριν το αγοράσεις, what? Και τι θα κάνουμε πες, με το μάτι θα αγοράζουμε? Ναι θα το κάνουμε και αυτό, καταλαβαίνουμε μήπως την αξία ενός έργου τέχνης π.χ. ενός πίνακα ζωγραφικής πριν τον κρεμάσουμε στο σαλόνι μας? 😅 Θέλω να πω, θα αγοράσω ότι μου αρέσει στο μάτι ή ότι ο εγκέφαλος μου αρέσκεται χωρίς την αναγκαιότητα να καταλάβω πως ακριβώς λειτουργεί γιατί δεν είναι προαπαιτούμενο για να το απολαύσω. Μήπως να μάθουμε και πως φτιάχνεται το προφιτερόλ ή τα γεμιστά με κιμά πριν τα φάμε? 🤣 Αν μου αρέσει θα το φάω και δεν μου αρέσει δεν θα το φάω, αν μου αρέσει θα το αγοράσω και αν όχι δεν θα το αγοράσω. Τώρα να ξέρω μέσες άκρες μερικά πράγματα ok αλλά τόσο εμβάθυνση που κάνεις εσύ, όχι, είναι υπερβολικό. 36 λεπτά πριν, kostiger είπε Δεν ειναι συνθηκες αυτες για να βγαλεις ασφαλη συμπερασματα ομως... Και παιζει ρολο και το περιεχομενο φυσικα. Βαλε πχ CP 2077 ρυθμισε την οθονη στο σωστο ευρος στα nits και μετα ελα να το συζητησουμε παλι Σίγουρα δεν είναι αλλά είναι μια παρόμοια συνθήκη σε σπίτι με έντονο φως. Και φυσικά παίζει ρόλο το περιεχόμενο. Αλλά έχω ως παράδειγμα την B6 και την G1, οι διαφορές τους είναι ορατές όσον αφορά την φωτεινότητα και η μία παίζει στα 500nits και η άλλη στα 800nits. Που να βάλουμε στην εξίσωση την G5 που χτυπάει δυο χιλιάρικα nits (στην τσέπη, δυόμιση με τα ψιλαααα). Ε τα 400nits των monitors δεν αρκούν, πως να το κάνουμε, δεν υπάρχει άλλη λύση αλλά μην λέμε και ότι είναι αρκετά. Τι θα λέμε όταν αρχίσουν να έρχονται οθόνες με 500nits και πάνω? Επεξ/σία 3 Ιουλίου από music_lover
prefuse Δημοσ. 3 Ιουλίου Δημοσ. 3 Ιουλίου (επεξεργασμένο) 41 minutes ago, music_lover said: Προφανώς και της έβαλα να παίξει HDR video..από το youtube, δεν υπήρχε άλλη δυνατότητα. Όχι επουδενί δεν συμφωνώ ότι πρέπει να κατανοήσεις μια τεχνολογία (και όχι μόνο αυτή) για να την απολαύσεις, αλίμονο αν έπρεπε να κατανοούμε κάθετι τεχνολογικό για να το χρησιμοποιήσουμε, είναι σαν να μου λες κατανόησε πρώτα πως ακριβώς λειτουργεί ένα κινητό τηλέφωνο πριν το αγοράσεις, what? Και τι θα κάνουμε πες, με το μάτι θα αγοράζουμε? Ναι θα το κάνουμε και αυτό, καταλαβαίνουμε μήπως την αξία ενός έργου τέχνης π.χ. ενός πίνακα ζωγραφικής πριν τον κρεμάσουμε στο σαλόνι μας? 😅 Θέλω να πω, θα αγοράσω ότι μου αρέσει στο μάτι ή ότι ο εγκέφαλος μου αρέσκεται χωρίς την αναγκαιότητα να καταλάβω πως ακριβώς λειτουργεί γιατί δεν είναι προαπαιτούμενο για να το απολαύσω. Μήπως να μάθουμε και πως φτιάχνεται το προφιτερόλ ή τα γεμιστά με κιμά πριν τα φάμε? 🤣 Αν μου αρέσει θα το φάω και δεν μου αρέσει δεν θα το φάω, αν μου αρέσει θα το αγοράσω και αν όχι δεν θα το αγοράσω. Τώρα να ξέρω μέσες άκρες μερικά πράγματα ok αλλά τόσο εμβάθυνση που κάνεις εσύ, όχι, είναι υπερβολικό. Σίγουρα δεν είναι αλλά είναι μια παρόμοια συνθήκη σε σπίτι με έντονο φως. Και φυσικά παίζει ρόλο το περιεχόμενο. Αλλά έχω ως παράδειγμα την B6 και την G1, οι διαφορές τους είναι ορατές όσον αφορά την φωτεινότητα και η μία παίζει στα 500nits και η άλλη στα 800nits. Που να βάλουμε στην εξίσωση την G5 που χτυπάει δυο χιλιάρικα nits (στην τσέπη, δυόμιση με τα ψιλαααα). Ε τα 400nits των monitors δεν αρκούν, πως να το κάνουμε, δεν υπάρχει άλλη λύση αλλά μην λέμε και ότι είναι αρκετά. Τι θα λέμε όταν αρχίσουν να έρχονται οθόνες με 500nits και πάνω? 🔹 Αν δεν κατανοήσεις πώς λειτουργεί κάτι, μπορείς να καταλάβεις τις ανάγκες σου; 👉 Η σύντομη απάντηση: Ναι, μπορείς να καταλάβεις τις ανάγκες σου — αλλά είναι πολύ πιο δύσκολο να ξέρεις αν αυτό που επιλέγεις τις καλύπτει πραγματικά. ✅ Κατανόηση αναγκών = εσωτερική διεργασία → τι θέλω να κάνω; τι με ικανοποιεί; τι με εξυπηρετεί; ✅ Κατανόηση λειτουργίας = εξωτερική διεργασία → πώς δουλεύει αυτό που θα το καλύψει; ⚠ Χωρίς γνώση του πώς λειτουργεί κάτι, συχνά βασίζεσαι σε γνώμες τρίτων (μάζα, marketing, reviews) και χάνεις τον έλεγχο της επιλογής σου. Επομένως, ναι μεν μπορείς να καταλάβεις τι χρειάζεσαι, αλλά δεν είσαι σε θέση να κρίνεις αν η αγορά που κάνεις είναι η καλύτερη δυνατή. 🔹 Ποια η διαφορά ανάμεσα: 1️⃣ σε κάποιον που κατανοεί και επιλέγει 2️⃣ σε κάποιον που απλά διαλέγει ό,τι πει η μάζα ή ένα review Χαρακτηριστικό Κατανοεί και επιλέγει Απλά ακολουθεί Κριτήρια Βασίζεται στις ανάγκες του, στα χαρακτηριστικά, στο πώς δουλεύει Βασίζεται σε εξωτερικές γνώμες, trends, διαφημίσεις Ανεξαρτησία σκέψης Υψηλή Χαμηλή Πιθανότητα σωστής αγοράς Υψηλή — η επιλογή ανταποκρίνεται στις πραγματικές ανάγκες Τυχαία — μπορεί να πετύχει, μπορεί και όχι Σχέση με τεχνολογία Ενεργός χρήστης — μαθαίνει, εξελίσσεται Παθητικός χρήστης — καταναλωτής που επηρεάζεται Ικανοποίηση από το προϊόν Συνήθως μεγαλύτερη, γιατί είναι συνειδητή η επιλογή Μπορεί να απογοητευτεί αν αποδειχθεί ότι δεν ταιριάζει στις ανάγκες του 🔹 🔹 Συμπέρασμα 👉 Η γνώση σου επιτρέπει να γίνεις ο ίδιος κριτής των επιλογών σου και όχι απλός καταναλωτής καθοδηγούμενος από άλλους. 👉 Αν δεν ξέρεις πώς λειτουργεί κάτι, είσαι πιο ευάλωτος στο να αγοράσεις λάθος πράγμα. 👉 Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι πρέπει να τα ξέρεις όλα σε βάθος· αρκεί να καταλάβεις ό,τι χρειάζεσαι ώστε να συγκρίνεις σωστά. --- 🔹 Αυτός που κατανοεί και επιλέγει (δηλώνει ανεξαρτησία, κριτική σκέψη) Συνειδητός επιλέκτης Στοχαστικός χρήστης Αυτόνομος αγοραστής Κριτικός καταναλωτής Ερευνητικός τύπος Τεχνοσυνειδητός (συνδυασμός τεχνολογία + συνείδηση) Ορθολογικός χρήστης Αναλυτικός αγοραστής --- 🔹 Αυτός που απλά ακολουθεί τη μάζα (δηλώνει παθητικότητα, μιμητισμό) Παθητικός καταναλωτής Μιμητικός αγοραστής Καθοδηγούμενος χρήστης Trend follower (αν δε σε πειράζει ο αγγλισμός) Μαζικός καταναλωτής Αγοραστής συνήθειας Άκριτος χρήστης Εξαρτημένος από γνώμες Επηρεασμένος από τη μάζα --- 💡 Πρόταση για χρήση Π.χ.: «Στην τεχνολογία, ο συνειδητός επιλέκτης ψάχνει, κατανοεί και αγοράζει αυτό που πραγματικά του ταιριάζει, ενώ ο μαζικός καταναλωτής ακολουθεί ό,τι προτείνει η αγορά χωρίς να εξετάζει αν ανταποκρίνεται στις ανάγκες του.» --- Τώρα για ποια θέματα θέλεις να ασχοληθείς και να εμβαθύνεις, αυτό είναι προσωπική επιλογή. Επεξ/σία 3 Ιουλίου από prefuse
kostiger Δημοσ. 3 Ιουλίου Δημοσ. 3 Ιουλίου 48 λεπτά πριν, prefuse είπε Να το συζητήσουμε. Για πείτε. Που θα βλέπαμε διάφορες; Και ποια θα υπερτερούσε που; Ευθυμησαμε τα ξημερωματα, καλα ηταν. Μην το ξηλωσουμε. Υπαρχουν αλλοι προθυμοι να εξετασεις.
prefuse Δημοσ. 3 Ιουλίου Δημοσ. 3 Ιουλίου (επεξεργασμένο) 10 minutes ago, kostiger said: Ευθυμησαμε τα ξημερωματα, καλα ηταν. Μην το ξηλωσουμε. Υπαρχουν αλλοι προθυμοι να εξετασεις. Όχι εγώ I rest my case και πρέπει να φύγω. Δεν είναι επιθυμητό να γνωρίζουμε κάτι πριν γράφουμε γι' αυτό; Τι αξία έχει να πω “έχεις δίκιο” αν αυτό που λες είναι, για παράδειγμα, ότι η Γη είναι επίπεδη; Επεξ/σία 3 Ιουλίου από prefuse
kostiger Δημοσ. 3 Ιουλίου Δημοσ. 3 Ιουλίου 1 λεπτό πριν, prefuse είπε Όχι εγώ I rest my case και πρέπει να φύγω. Αλλά επιθυμητό δεν είναι να γνωρίζουμε κάτι πριν γράφουμε γι'αυτό; τι να σου γράψω δηλαδή ότι έχεις δίκιο, ενώ γράφεις ότι η γη είναι επίπεδη; Οτι πεις. Δεν στο χαλαω το ονειρο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα