Προς το περιεχόμενο

Gaming Monitors News/Comparison

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Επίσης, οι τεχνικές προδιαγραφές προϊόντων ενδιαφέρουν μόνο τους ''ψαγμένους''. Η πλειοψηφία δεν ενδιαφέρεται για τεχνικά χαρακτηριστικά, θα αγοράσει μια TV ή ένα monitor αν ταιριάζει στην τσέπη του και αν αυτό που βλέπουν τα μάτια του είναι ικανοποιητικό γι' αυτόν.

Το ίδιο ισχύει για όλα τα προϊόντα τεχνολογίας. Άσε τον τόνο ειρωνείας τώρα του στυλ ''Προσπαθώ να σας ανοίξω τα μάτια γιατί δεν ξέρετε τι σας γίνετε'' γιατί κούρασες.

• Like 4
  • Απαντ. 5,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
3 minutes ago, Psycho_Warhead said:

Το HDR το ανοίγεις εφόσον το implementation του παιχνιδιού ή της ταινίας είναι καλό. Εάν είναι καλό το implementation και όχι απλά το βάλαμε για να λέμε ''βάλαμε HDR'' τότε κάνει μεγάλη διαφορά.

Τις περισσότερες φορές, δεν είναι καλό. Ειδικά κάποιες Dolby Vision ταινίες είναι τόσο σκοτεινές που καταντάει γελοίο, απλά για να κουνήσει κάποιος τον φακό και να δεις το ''highlight'' για να εντυπωσιαστείς.

Κατά τα άλλα βρίσκεται ακόμα σε BETA ναι, τα nits στις TVs δεν είναι ακόμα αρκετά(Ούτε θα είναι με 10.000 nits panels, υπάρχουν επιφάνειες στην πραγματικότητα όπου με αντανακλάσεις ήλιου κλπ πάει πολλές φορές πάνω) και δεν έχουν καταλήξει ακόμα σε ένα στάνταρ πρότυπο οι εταιρείες για να τελειώνουμε.

Το color banding είναι θέμα panel, η LG ακόμα και στην G5 έχει θέμα στα near blacks. Η Sony τα πάει πολύ καλύτερα.

Κατανοείς ότι με το γενικό.. "το color banding είναι θέμα panel" γενικεύεις και δεν λες απολύτως τίποτα ε; 

Αυτό ακριβώς μας ενδιαφέρει από ποιο ακριβώς παράγοντα του πάνελ δημιουργείται το banding και πχ η Sony τα πάει πολύ καλύτερα; 

Δεν σου λέω ότι είναι μόνο τα 10bit γιατί είναι πολύ πιο πολύπλοκο και ούτε εγώ έχω τις γνώσεις να το αναλύσω εμπεριστατωμένα, αλλά ότι γράφεις αοριστίες. 

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, prefuse είπε

Αλλά πράγματα λέω εγώ και η απάντηση που πήρες από το llm και άλλα εσύ. Εγώ μιλάω για κριτική σκέψη και οξυδέρκεια σκέψης εσύ για παθητική στάτη και μια πιο εγωκεντρική στάση. Συγνώμη δεν έχουμε κοινά να συζητήσουμε. 

Μαζί σου, δική σου η οθόνη και την χρησιμοποιείς όπως θέλεις, επιθυμητό είναι να γνωρίζεις και το σωστό και γιατί θεωρείται σωστό, μετά επέλεξε ότι σου αρέσει. Δική σου επιλογή. 

Ευχαριστώ που μου δίνεις την ελευθερία της επιλογής 😆 Θέλω απλά να σου πω ότι από τα γραφόμενα σου δεν έμαθα τίποτα, όχι γιατί έχω δυσκολία αντίληψης αλλά γιατί πολύ απλά δεν με ενδιαφέρουν ελιτιστικές απόψεις σαν και τις δικές σου. Δεν λέω ότι είναι κακές ή ότι κάνεις κάποιο λάθος, λέω απλά ότι ανήκουν στην ελίτ. Αν πχ διαβάσει κάποιος που δεν ξέρει πολλά πολλά ή δεν έχει καμία επαφή με το άθλημα να του λες έμμεσα "μην βλέπετε HDR επειδή αυτό απαιτεί 10.000nits φωτεινότητας και θα βλέπετε banding κτλ κτλ, και επιλέξει αντί αυτού κάποιο SDR mode ή μια άλλου είδους τεχνολογία οθόνης πχ IPS, θα χάσει όλη αυτήν την ομορφιά που μια OLED HDR οθόνη έχει να του προσφέρει..Είναι τέλεια? ΟΧΙ, Ιδανική? ΟΧΙ, Απίστευτη? ΟΧΙ. Αλλά ρε φίλε είναι πανέμορφη και έτσι όπως είναι! Με όλα τα κουσούρια της! Το καταλάβαμε ή όχι?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
20 minutes ago, Psycho_Warhead said:

Επίσης, οι τεχνικές προδιαγραφές προϊόντων ενδιαφέρουν μόνο τους ''ψαγμένους''. Η πλειοψηφία δεν ενδιαφέρεται για τεχνικά χαρακτηριστικά, θα αγοράσει μια TV ή ένα monitor αν ταιριάζει στην τσέπη του και αν αυτό που βλέπουν τα μάτια του είναι ικανοποιητικό γι' αυτόν.

Το ίδιο ισχύει για όλα τα προϊόντα τεχνολογίας. Άσε τον τόνο ειρωνείας τώρα του στυλ ''Προσπαθώ να σας ανοίξω τα μάτια γιατί δεν ξέρετε τι σας γίνετε'' γιατί κούρασες.

Συγνώμη φίλε μου που σας κούρασα, βάλτε κάνα game να μην κουράζεστε με σκέψεις. 

Δεν είπα ποτέ την έκφραση να σας ανοίξω τα μάτια, σας ρωτούσα να μου εξηγήσετε κάτι που γραφατε και τις περισσότερες φορές δεν είχα καμία απολύτως απάντηση, πόσο δε εμπεριστατωμένη και με επιχειρήματα.

Φυσικά εγώ φταίω, όχι εσείς. Εμ τα ήθελε ο πωπος μου, να τα δω και εγώ προσωπικά, γελούσαν τα κωλοπαιδα όταν τους έλεγα ότι γράφω σε gaming monitor νήμα, δυστυχώς είχαν απόλυτο δίκιο και έχασα. 

Καλή συνέχεια

16 minutes ago, music_lover said:

Ευχαριστώ που μου δίνεις την ελευθερία της επιλογής 😆 Θέλω απλά να σου πω ότι από τα γραφόμενα σου δεν έμαθα τίποτα, όχι γιατί έχω δυσκολία αντίληψης αλλά γιατί πολύ απλά δεν με ενδιαφέρουν ελιτιστικές απόψεις σαν και τις δικές σου. Δεν λέω ότι είναι κακές ή ότι κάνεις κάποιο λάθος, λέω απλά ότι ανήκουν στην ελίτ. Αν πχ διαβάσει κάποιος που δεν ξέρει πολλά πολλά ή δεν έχει καμία επαφή με το άθλημα να του λες έμμεσα "μην βλέπετε HDR επειδή αυτό απαιτεί 10.000nits φωτεινότητας και θα βλέπετε banding κτλ κτλ, και επιλέξει αντί αυτού κάποιο SDR mode ή μια άλλου είδους τεχνολογία οθόνης πχ IPS, θα χάσει όλη αυτήν την ομορφιά που μια OLED HDR οθόνη έχει να του προσφέρει..Είναι τέλεια? ΟΧΙ, Ιδανική? ΟΧΙ, Απίστευτη? ΟΧΙ. Αλλά ρε φίλε είναι πανέμορφη και έτσι όπως είναι! Με όλα τα κουσούρια της! Το καταλάβαμε ή όχι?

Φιλικά στο γράφω γιατί μου είσαι συμπαθής, αυτό που περιγράφεις παραπάνω λέγεται πόλωση, στρατόπεδα, δεν κατανοώ τι γράφει κάποιος και λειτουργώ δυαδικά. 1-0, (ψάχνω τις εύκολες λύσεις και φάνηκε και από την απάντηση σου και καλά κάνεις δεν σε κατηγορώ, δεν μπορουμε να ασχολούμαστε με όλα για το πώς λειτουργούν) 

Αν είναι μαύρο δεν θα είναι άσπρο κτλ 

Ενώ υπάρχουν και όλες οι αποχρώσεις του γκρί. 

Αυτό που είχα γράψει όχι μία αλλά πολλές φορές και για να κλείνω εδώ και την συμμετοχή μου και να μην σας κουράζω άλλο, είναι ότι πρωτίστως περνούμε ένα μόνιτορ για το σωστό SDR και αν έχει και καλό HDR ακόμα καλύτερα.

Καλή συνέχεια 

Επεξ/σία από prefuse
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, prefuse είπε

Συγνώμη φίλε μου που σας κούρασα, βάλτε κάνα game να μην κουράζεστε με σκέψεις. 

Φυσικά εγώ φταίω, όχι εσείς. Εμ τα ήθελε ο πωπος μου, να τα δω και εγώ προσωπικά, γελούσαν τα κωλοπαιδα όταν τους έλεγα ότι γράφω σε gaming monitor νήμα, δυστυχώς είχαν απόλυτο δίκιο και έχασα. 

Καλή συνέχεια

Φιλικά στο γράφω γιατί μου είσαι συμπαθής, αυτό που περιγράφεις παραπάνω λέγεται δεν κατανοώ τι γράφει κάποιος και λειτουργώ δυαδικά. 1-0

Αν είναι μαύρο δεν θα είναι άσπρο κτλ 

Ενώ υπάρχουν και τα ενδιάμεσα γκρί. 

Αυτό που είχα γράψει όχι μία αλλά πολλές φορές και για να κλείνω εδώ και την συμμετοχή μου και να μην σας κουράζω άλλο, είναι ότι πρωτίστως περνούμε ένα μόνιτορ για σωστό SDR και αν έχει και καλό HDR ακόμα καλύτερα.

Καλή συνέχεια 

Και εγώ σου εξήγησα ότι δεν είμαστε pro users ώστε να μας ενδιαφέρει το sdr, δεν κάνουμε τίποτα σοβαρό ώστε να θέλουμε the best of the best οπότε βολευόμαστε με τα κουσούρια κάθε τεχνολογίας, καλή συνέχεια και σε σένα, και εγώ σε συμπαθώ απλά ώρες ώρες παρασύρεσαι και ξεχνάς ότι απευθύνεσαι σε average joe χρήστες που δεν θέλουν να πολυ-αναλύουν τα πράγματα.

Δημοσ.

Αυτά τα ελιτίστικα δεν μπορώ λες και δεν υπάρχει το diminishing returns effect και απο ενα σημείο και μετά το curve βελτιστοποιησης είναι αμελητέο για καθημερινή χρήση σε ότι κάνουμε (ούτε κινηματογραφιστες είμαστε ούτε colorists κτλ). Επιστροφή στις CRT και τα μυαλά στο μπλέντερ, μας έκαψε η πολύ γνώση.

• Like 2
Δημοσ.

Η απάντηση στα ερωτήματα σας είναι lg g5 οτιδήποτε άλλο είναι για τον κάλαθο, σταματήστε να πετάτε λεφτά σε τριτοτέταρτες επιλογές και πάρτε μια κανονική οθόνη να απολαύσετε… case closed με εντολή Μητσοτάκη 

• Like 1
  • Haha 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
53 minutes ago, iazriel said:

Αυτά τα ελιτίστικα δεν μπορώ λες και δεν υπάρχει το diminishing returns effect και απο ενα σημείο και μετά το curve βελτιστοποιησης είναι αμελητέο για καθημερινή χρήση σε ότι κάνουμε (ούτε κινηματογραφιστες είμαστε ούτε colorists κτλ). Επιστροφή στις CRT και τα μυαλά στο μπλέντερ, μας έκαψε η πολύ γνώση.

Ρε φίλε ζήλεψα, τι δηλαδή έχουν οι GPU και αναλύεται 2200 σελίδες τώρα... Και πάρε δώσε το ένα γράφημα μετά το άλλο.. ούτε πυρηνικοί φυσικοί να εισασταν.

Τώρα που σε βρήκα νέο και αψηλό ελα να σου πω εγώ ο ελιτιστης για το scotopic vision δεν σε ενδιαφέρ;

Έχς χρόνο; ρωτά τον αγαπητό primen που δεν τον παίζεται τελευταία. 

Καλή συνέχεια, θα σου στείλω ελιτίστικο pm για τα άπαντα του HDR και την καμπύλη γάμμα. Θες δε θες, Σεπτεμβρίο γράφεις μαζι με τους άλλοι..

48 minutes ago, Tambas91 said:

Η απάντηση στα ερωτήματα σας είναι lg g5 οτιδήποτε άλλο είναι για τον κάλαθο, σταματήστε να πετάτε λεφτά σε τριτοτέταρτες επιλογές και πάρτε μια κανονική οθόνη να απολαύσετε… case closed με εντολή Μητσοτάκη 

Πάντα on point 👉 και επίκαιρως, τους τα λέω αλλά δεν ακούν. 

Θα δόκει όμως και καμιά επιδότηση ΟΠΕΚΕΠΕ για να βάλουμε και στο μαντρί μια 83" γιατι τα γίδια, τόσο καιρό μείνανε χωρίς ενημέρωση από τα γνωστά κανάλια. 

ΥΓ εγώ ως ελιτιστης τώρα που όλοι θα περνούν G5 θα πάρω qdoled, Μ'άφηνς να αμαρτησω;

1 hour ago, Psycho_Warhead said:

Κατά τα άλλα βρίσκεται ακόμα σε BETA ναι, τα nits στις TVs δεν είναι ακόμα αρκετά(Ούτε θα είναι με 10.000 nits panels, υπάρχουν επιφάνειες στην πραγματικότητα όπου με αντανακλάσεις ήλιου κλπ πάει πολλές φορές πάνω) και δεν έχουν καταλήξει ακόμα σε ένα στάνταρ πρότυπο οι εταιρείες για να τελειώνουμε.

τους δημιουργούς περιεχομένου, είτε καλούς στον τομέα τους, είτε όχι, δεν τους ενδιαφέρει η πραγματικότητα, πόσα nits έχει, αυτό που περιγράφεις, είναι η αντίληψη του average Joe ως καταναλωτής, το απλοϊκό και απαίδευτο, οσο περισσότερα, τόσο και καλύτερα. 

Στους δημιουργούς περιεχομένου, καλλιτέχνες κτλ. ενδιαφέρει να κάνουν ωραίες εικόνες/ιστορίες και για να κάνεις ωραίες εικόνες, δεν χρειάζεσαι ούτε 1000, ούτε 10.000, ούτε 100000000 nits. 

Όταν το καταλάβει ο average Joe αυτό θα είναι προς όφελος του ώστε να μην ξοδεύει χρήματα σε κάθε νέα τεχνολογία που δεν του προσφέρει τίποτα ουσιαστικό. 

Αν από την άλλη θέλουμε να βλέπουμε demo και μέχρι που μπορεί να πουσαρουμε την φωτεινότητα και των κορεσμό χρώματα των οθονών, που αυτό θέλουν οι κατασκευαστές για να πουλήσουν νέα προϊόντα, τότε καλά κάνετε και σας ενδιαφέρουν τα nits. Μην περιμένετε όμως να ενδώσουν και οι καλλιτέχνες σε τέτοιες πρακτικές γιατί ο σκοπός τους δεν είναι να κάνουν HDR demo για να δείχνουν μέχρι που μπορεί να φτάσει η τεχνολογία οθονών. 

Στα games είναι λίγο διαφορετικά γιατί δεν έχουν όλοι την παιδεία και την εκπαίδευση που έχουν οι κινηματογραφιστές, και εκεί ίσως δείτε κάτι που αγγίζει τα όρια του HDR αλλά και εκεί δεν θα είναι πολλοί.

Για να το πω λαικα..Είναι σαν να φωνάζει κάποιος όλη την ώρα, συνέχεια, μετά από λίγο, όλη αυτή η ένταση της φωνής συνηθίζεται και όταν θέλει να ακουστεί ότι φωνάζει πραγματικά, δεν θα υπάρχει η κατάλληλη διαφορά έντασης που θα δείχνει ότι τώρα φωνάζει πραγματικά.

Πολυ απλοϊκά, αυτό είναι και το HDR, ένας πιο διευρυμένος χωρος για να "φωνάξει" κάποιος αλλά να υπάρχει η διαφορά αυτή ώστε να νιώσουμε ότι φωνάζει. Απλά μερικοί, που δεν έχουν αντιληφθεί τι είναι, περιμένουν να φωνάζει κάποιος συνέχεια..

Επεξ/σία από prefuse
Δημοσ.
54 λεπτά πριν, prefuse είπε

τους δημιουργούς περιεχομένου, είτε καλούς στον τομέα τους, είτε όχι, δεν τους ενδιαφέρει η πραγματικότητα, πόσα nits έχει, αυτό που περιγράφεις, είναι η αντίληψη του average Joe ως καταναλωτής, το απλοϊκό και απαίδευτο, οσο περισσότερα, τόσο και καλύτερα. 

Στους δημιουργούς περιεχομένου, καλλιτέχνες κτλ. ενδιαφέρει να κάνουν ωραίες εικόνες/ιστορίες και για να κάνεις ωραίες εικόνες, δεν χρειάζεσαι ούτε 1000, ούτε 10.000, ούτε 100000000 nits. 

Όταν το καταλάβει ο average Joe αυτό θα είναι προς όφελος του ώστε να μην ξοδεύει χρήματα σε κάθε νέα τεχνολογία που δεν του προσφέρει τίποτα ουσιαστικό. 

Αν από την άλλη θέλουμε να βλέπουμε demo και μέχρι που μπορεί να πουσαρουμε την φωτεινότητα και των κορεσμό χρώματα των οθονών, που αυτό θέλουν οι κατασκευαστές για να πουλήσουν νέα προϊόντα, τότε καλά κάνετε και σας ενδιαφέρουν τα nits. Μην περιμένετε όμως να ενδώσουν και οι καλλιτέχνες σε τέτοιες πρακτικές γιατί ο σκοπός τους δεν είναι να κάνουν HDR demo για να δείχνουν μέχρι που μπορεί να φτάσει η τεχνολογία οθονών. 

Στα games είναι λίγο διαφορετικά γιατί δεν έχουν όλοι την παιδεία και την εκπαίδευση που έχουν οι κινηματογραφιστές, και εκεί ίσως δείτε κάτι που αγγίζει τα όρια του HDR αλλά και εκεί δεν θα είναι πολλοί.

Για να το πω λαικα..Είναι σαν να φωνάζει κάποιος όλη την ώρα, συνέχεια, μετά από λίγο, όλη αυτή η ένταση της φωνής συνηθίζεται και όταν θέλει να ακουστεί ότι φωνάζει πραγματικά, δεν θα υπάρχει η κατάλληλη διαφορά έντασης που θα δείχνει ότι τώρα φωνάζει πραγματικά.

Πολυ απλοϊκά, αυτό είναι και το HDR, ένας πιο διευρυμένος χωρος για να "φωνάξει" κάποιος αλλά να υπάρχει η διαφορά αυτή ώστε να νιώσουμε ότι φωνάζει. Απλά μερικοί, που δεν έχουν αντιληφθεί τι είναι, περιμένουν να φωνάζει κάποιος συνέχεια..

Αυτό είναι το upgrade από OLED σε OLED πλέον, τα περισσότερα nits και το εντυπωσιακότερο HDR. Και φυσικά παίζουν ρόλο τα nits, σκοπός είναι να πιάσουμε το ''βλέπω σα να είμαι εκεί'' ή αλλιώς ''Η TV είναι σαν παράθυρο που βλέπω έξω''.

Κατά τα άλλα οι ''αναλύσεις σου'' δεν προσφέρουν κάτι. Τα πράγματα είναι πολύ απλά και όχι πολύπλοκα όπως θες να τα παρουσιάσεις.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
26 minutes ago, Psycho_Warhead said:

Αυτό είναι το upgrade από OLED σε OLED πλέον, τα περισσότερα nits και το εντυπωσιακότερο HDR. Και φυσικά παίζουν ρόλο τα nits, σκοπός είναι να πιάσουμε το ''βλέπω σα να είμαι εκεί'' ή αλλιώς ''Η TV είναι σαν παράθυρο που βλέπω έξω''.

Κατά τα άλλα οι ''αναλύσεις σου'' δεν προσφέρουν κάτι. Τα πράγματα είναι πολύ απλά και όχι πολύπλοκα όπως θες να τα παρουσιάσεις.

Απλά είναι και στα ανέφερα. Δεν είναι ανάλυση αλλά το τι πραγματικά γίνεται και γιατί γίνεται. 

Εσύ τα κάνεις πολύπλοκα γιατί δεν σου αρέσει αυτό που διαβάζεις.

Μόνο σου τα έλεγες παραπάνω ότι το HDR ήταν σκοτεινό για να έρθει η στιγμή με το φακό που ήταν φωτεινή. 

Αυτή η στιγμή που θέλεις με τα πολλά nits θα έρθει κάποια στιγμή αργά ή γρήγορα, αλλού είναι το θέμα αλλά δεν θέλεις να το παραδεχτείς.

Και όπως προανέφερα στα games, παίζει να είναι λίγο διαφορετικά τα πράγματα, λόγο της υπερβολής και του τσίτα τσικίτα που τα θέλετε όλα. 

Επεξ/σία από prefuse
Δημοσ.

Τα είπα ακριβώς, εξήγησα ότι το implementation δεν είναι πάντα καλό. Με το Dolby Vision συνήθως υπερβάλλουν περισσότερο και το εξήγησα.

Τα παιχνίδια μια χαρά είναι, αν το implementation είναι καλό. Όλα από αυτό εξαρτώνται βασικά.

Στην τελική είπαμε, ο καθένας ικανοποιείται με τα δικά του γούστα. Άλλοι θέλουν υπερκορεσμένα χρώματα, άλλοι με πολύ φως, άλλοι με λίγο κλπ.

Το ''πρόβλημα'' το έχουν όσοι ψάχνουν ''lifelike'' εικόνα και το κυνήγι αυτό δεν θα σταματήσει ποτέ.

• Like 2
Δημοσ.
2 ώρες πριν, prefuse είπε

ΥΓ εγώ ως ελιτιστης τώρα που όλοι θα περνούν G5 θα πάρω qdoled, Μ'άφηνς να αμαρτησω;

Γιατί σταμάτησε να σου αρέσει το μαύρο χρώμα και θες να το βλέπεις μωβ ?

• Like 1
Δημοσ.
21 ώρες πριν, Silverage είπε

Είδα ότι το πλαίσιο έχει επιστροφή 20% σε go4more στις οθόνες και με τρώει να πάρω καινούρια οθόνη. Τώρα έχω μια Viewsonic XG2703-GS που είναι ips 1440p 165Hz και σκέφτομαι μήπως πάρω κάποια απο τις Asus PG27UCDM ή Asus PG32UCDM.

Δεν ξέρω αν αξίζει τα 200€ παραπάνω η 32άρα, μήπως είναι πολύ μεγάλη σε μέγεθος σε σχέση με την 27άρα και επίσης βλέπω ότι η 27αρα έχει λίγο πιο σύγχρονα χαρακτηριστικά.

Μην το σκέφτεσαι και πάρε 32. Και εγώ έκανα την μετάβαση από 27 σε 32. Δεν είναι τόσο μεγάλη η διαφορά όσο νομίζεις. 

Δημοσ.

Εγώ στο samsung odyssey g9 oled μου που έκανα τις βασικές ρυθμίσεις του hdr είδα αμέσως διαφορά μεταξύ hdr off και on. Ακόμα και σε παιχνίδια που δεν υποστηρίζουν native hdr. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 ώρες πριν, music_lover είπε

Γράφει για την υπεράσπιση του WOLED. Το οποίο δεν μπορούσε μέχρι πρότινος να αποδώσει HDR. Εξ ου και το μένος για το HDR. Τίποτα άλλο. Οι θεοσκότεινες HDR ταινίες με τα λιγοστά highlights τις οποίες ειρωνεύεται είναι απόρροια της αδυναμίας των περισσότερων-παλιών κυρίως-OLED(μοναδική HDR capable τεχνολογία πριν το 2020) να βγάλουν HDR. Συντρίβουν τα πάντα οι σκηνοθέτες σε όλη την εικόνα για να φανεί μια κουτσουλιά φωτεινότερη και να βγει η επιθυμητή αντίθεση*. Και αυτός(όπως και ο youtuber Classy που εκθειάζει) νομίζει ότι στραβός είναι ο γιαλός.

Όταν τον καταρρίπτεις με στοιχεία από επιστήμονες του χώρου για το black level κάτω από το οποίο δεν καταλαβαίνουμε διαφορά, τα bits που απαιτούνται για μη ορατό από τον άνθρωπο banding, το σκέλος του dynamic range που αντιλαμβάνεται ένας άνθρωπος σε πραγματικές σκηνές, το τεράστιο εύρος φωτεινότητας της πραγματικής ζωής κτλ. τότε απλά σε αγνοεί και συνεχίζει τα δικά του.

*Κατανοητό μέσω του παρακάτω video με proper συγκρίσεις όπου δείχνει on camera τις ρυθμίσεις των TV(και αυτά πριν 3 χρόνια):

Spoiler

Επεξ/σία από pirmen56
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...