Arkin Δημοσ. Σάββατο στις 06:36 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 06:36 μμ 57 λεπτά πριν, Silverage είπε Ήρθε σήμερα το πρωί η Asus PG27UCDM απο το Πλαίσιο. Θετικές εντυπώσεις, ωραία χρώματα και έρχεται και καλιμπαρισμένη στα χρώματα απο το εργοστάσιο. Θα ήθελα να δοκιμάσω να της κάνω και εγώ ένα calibration αλλά το Spyder 5 Pro που έχω δυστυχώς δεν κάνει για oled. Πρέπει κάποια στιγμή να πάρω ένα καινούριο. Η βάση είναι πολύ τεράστια για το γραφείο μου και σχεδόν δεν χωράει. Ποτέ δεν συμπάθησα τα ματσούκια της Asus που πιάνουν το μισό γραφείο σε μήκος. Καλοριζικη να τη χαρεις οθοναρα. Περνα απο εδω να την τσεκαρεις με τρομερο HDR. https://www.youtube.com/@EugeneBelsky 1
Silverage Δημοσ. Σάββατο στις 07:48 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 07:48 μμ (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, Arkin είπε Καλοριζικη να τη χαρεις οθοναρα. Περνα απο εδω να την τσεκαρεις με τρομερο HDR. https://www.youtube.com/@EugeneBelsky Ευχαριστώ. Χάζεψα μερικά βιντεάκια με HDR και είναι εντυπωσιακό. Δεν είχα και ποτέ μου monitor με HDR. Απλά δεν είναι για μόνιμα ενεργοποιημένο γιατί όλα τα άλλα χρώματα εκτός του βίντεο δείχνουν ξεπλυμένα. Επίσης όπως έπαιζε το βίντεο και δοκίμαζα τα διάφορα modes του HDR της οθόνης ξαφνικά κόλλησε ο υπολογιστής με τον ήχο να παίζει συνέχεια και έκανε επανεκκίνηση. Ελπίζω να ήταν τυχαίο. Επεξ/σία Σάββατο στις 07:48 μμ από Silverage
prefuse Δημοσ. Σάββατο στις 08:04 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 08:04 μμ (επεξεργασμένο) 2 hours ago, Silverage said: Ήρθε σήμερα το πρωί η Asus PG27UCDM απο το Πλαίσιο. Θετικές εντυπώσεις, ωραία χρώματα και έρχεται και καλιμπαρισμένη στα χρώματα απο το εργοστάσιο. Θα ήθελα να δοκιμάσω να της κάνω και εγώ ένα calibration αλλά το Spyder 5 Pro που έχω δυστυχώς δεν κάνει για oled. Πρέπει κάποια στιγμή να πάρω ένα καινούριο. Η βάση είναι πολύ τεράστια για το γραφείο μου και σχεδόν δεν χωράει. Ποτέ δεν συμπάθησα τα ματσούκια της Asus που πιάνουν το μισό γραφείο σε μήκος. Καθοριστική! Τι εξοπλισμό σκέφτεσαι να αγοράσεις για calibration? Αν έχεις και από δίπλα την παλιά οθόνη, βάλε και τις δύο (λογικά ips) την μια διπλα στην άλλη και βάλε μια λευκή εικόνα και κάποια φυσικά πορτρέτα για να δεις εαν είσαι ευαίσθητος στο green tint και ποια από τις 2 σου φαίνεται να έχει πιο φυσική εικόνα σε memory colors. αν δεν παρατηρείς διάφορες και green tint, μην ασχοληθείς παραπάνω. Βαλε και ενα HDR βίντεο να μας πεις εντυπώσεις από το παλιό και το καινούργιο monitor αλλά βάλε την παλιά με maximum φωτεινότητα και απενεργοποιημένο το HDR αν έχει. Την καινούργια κανονικά με HDR on. Happy gaming! Επεξ/σία Σάββατο στις 08:06 μμ από prefuse
Silverage Δημοσ. Σάββατο στις 08:22 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 08:22 μμ (επεξεργασμένο) 20 λεπτά πριν, prefuse είπε Καθοριστική! Τι εξοπλισμό σκέφτεσαι να αγοράσεις για calibration? Αν έχεις και από δίπλα την παλιά οθόνη, βάλε και τις δύο (λογικά ips) την μια διπλα στην άλλη και βάλε μια λευκή εικόνα και κάποια φυσικά πορτρέτα για να δεις εαν είσαι ευαίσθητος στο green tint και ποια από τις 2 σου φαίνεται να έχει πιο φυσική εικόνα σε memory colors. αν δεν παρατηρείς διάφορες και green tint, μην ασχοληθείς παραπάνω. Βαλε και ενα HDR βίντεο να μας πεις εντυπώσεις από το παλιό και το καινούργιο monitor αλλά βάλε την παλιά με maximum φωτεινότητα και απενεργοποιημένο το HDR αν έχει. Την καινούργια κανονικά με HDR on. Happy gaming! Σκεφτόμουν να πάρω το Calibrite Display Plus HL αλλά ακόμα δεν έχω καταλήξει. Τις δοκίμασα δίπλα δίπλα απο περιέργεια πριν αντικαταστήσω την παλιά. Δεν είδα κάποιο tint αλλά δεν το είχα στο μυαλό μου οπότε ίσως να μην το πρόσεξα. Η oled έχει λίγο πιο έντονα χρώματα και είναι και αυτός ένας λόγος που θα ήθελα να της κάνω ένα calibration. Έχει επιλογές στο μενού να αλλάξω το color space απο Wide Gamut που είναι προεπιλεγμένο σε sRGB και DCI-P3 αλλά μετά τα χρώματα γίνονται λίγο περίεργα οπότε το κρατάω σε Wide Gamut προς το παρόν. Δοκίμασα πριν βίντεο με HDR και είναι εντυπωσιακό. Η παλιά δεν είχε HDR οπότε δεν συγκρίνεται. Επεξ/σία Σάββατο στις 08:24 μμ από Silverage
prefuse Δημοσ. Σάββατο στις 08:44 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 08:44 μμ (επεξεργασμένο) 24 minutes ago, Silverage said: Σκεφτόμουν να πάρω το Calibrite Display Plus HL αλλά ακόμα δεν έχω καταλήξει. Τις δοκίμασα δίπλα δίπλα απο περιέργεια πριν αντικαταστήσω την παλιά. Δεν είδα κάποιο tint αλλά δεν το είχα στο μυαλό μου οπότε ίσως να μην το πρόσεξα. Η oled έχει λίγο πιο έντονα χρώματα και είναι και αυτός ένας λόγος που θα ήθελα να της κάνω ένα calibration. Έχει επιλογές στο μενού να αλλάξω το color space απο Wide Gamut που είναι προεπιλεγμένο σε sRGB και DCI-P3 αλλά μετά τα χρώματα γίνονται λίγο περίεργα οπότε το κρατάω σε Wide Gamut προς το παρόν. Δοκίμασα πριν βίντεο με HDR και είναι εντυπωσιακό. Η παλιά δεν είχε HDR οπότε δεν συγκρίνεται. Μπορείς να συγκρίνεις max brightness και wide gamut σε SDR με ένα HDR mode εκτός HLG. Στο ένα θα έχεις μια γενικότερα φωτεινή εικόνα, ιδανική για φωτεινό χώρο, στο άλλο θα έχεις πιο έντονη φωτεινότητα μόνο σε ορισμένα σημεία και αν έχεις την οθόνη σε πολύ φωτεινό χώρο, θα σου φαίνεται η γενική εικόνα πιο σκοτεινή. Επεξ/σία Σάββατο στις 08:47 μμ από prefuse
pirmen56 Δημοσ. Σάββατο στις 09:27 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 09:27 μμ 6 ώρες πριν, akoinonitos είπε η μονη διαφορα ειναι στα ηχεια ,το παλιο (e) ειχε το pixel sound που δεν εχει το νεοτερο (v) δεν βγαινει σε 42 η b4 Οι μεγαλες τηλεορασεις που κολλανε? Δεν εχουν την ιδια φωτεινοτητα σε hdr με τα 42αρια. Τα 42 αρια τα τεσταρει ξεχωριστα για χρηση μονιτορ το rtings Σωστός. Αν και σε real scene έχει και πάλι προβάδισμα η C4. 1 ώρα πριν, Silverage είπε Ευχαριστώ. Χάζεψα μερικά βιντεάκια με HDR και είναι εντυπωσιακό. Δεν είχα και ποτέ μου monitor με HDR. Απλά δεν είναι για μόνιμα ενεργοποιημένο γιατί όλα τα άλλα χρώματα εκτός του βίντεο δείχνουν ξεπλυμένα. Επίσης όπως έπαιζε το βίντεο και δοκίμαζα τα διάφορα modes του HDR της οθόνης ξαφνικά κόλλησε ο υπολογιστής με τον ήχο να παίζει συνέχεια και έκανε επανεκκίνηση. Ελπίζω να ήταν τυχαίο. Με γεια το νέο μόνιτορ! Το HDR γενικότερα είναι πιο προσεγμένο και εντυπωσιακό. Μάλλον ασταθές OC ή φθορά του 13900K είναι αυτό που λες μετά. Σε χαμηλό φόρτο, στα βίντεο είναι που βγαίνουν οι περισσότερες αστάθειες της CPU και της RAM.
akoinonitos Δημοσ. Σάββατο στις 09:54 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 09:54 μμ (επεξεργασμένο) 46 λεπτά πριν, pirmen56 είπε Σωστός. Αν και σε real scene έχει και πάλι προβάδισμα η C4. Με γεια το νέο μόνιτορ! Το HDR γενικότερα είναι πιο προσεγμένο και εντυπωσιακό. Μάλλον ασταθές OC ή φθορά του 13900K είναι αυτό που λες μετά. Σε χαμηλό φόρτο, στα βίντεο είναι που βγαίνουν οι περισσότερες αστάθειες της CPU και της RAM. ναι αλλα το real scene ειναι η μιση αληθεια 2 ώρες πριν, Silverage είπε Ευχαριστώ. Χάζεψα μερικά βιντεάκια με HDR και είναι εντυπωσιακό. Δεν είχα και ποτέ μου monitor με HDR. Απλά δεν είναι για μόνιμα ενεργοποιημένο γιατί όλα τα άλλα χρώματα εκτός του βίντεο δείχνουν ξεπλυμένα. Επίσης όπως έπαιζε το βίντεο και δοκίμαζα τα διάφορα modes του HDR της οθόνης ξαφνικά κόλλησε ο υπολογιστής με τον ήχο να παίζει συνέχεια και έκανε επανεκκίνηση. Ελπίζω να ήταν τυχαίο. Ειναι σε srgb γιαυτο ,δοκιμασε απο τις ρυθμισεις των windows στο hdr να δεις αν το automatic color management ειναι on αλλα λογικα παλι δεν θα σου αρεσει σε σχεση με το native. 2 ώρες πριν, prefuse είπε Καθοριστική! Τι εξοπλισμό σκέφτεσαι να αγοράσεις για calibration? Αν έχεις και από δίπλα την παλιά οθόνη, βάλε και τις δύο (λογικά ips) την μια διπλα στην άλλη και βάλε μια λευκή εικόνα και κάποια φυσικά πορτρέτα για να δεις εαν είσαι ευαίσθητος στο green tint και ποια από τις 2 σου φαίνεται να έχει πιο φυσική εικόνα σε memory colors. αν δεν παρατηρείς διάφορες και green tint, μην ασχοληθείς παραπάνω. Βαλε και ενα HDR βίντεο να μας πεις εντυπώσεις από το παλιό και το καινούργιο monitor αλλά βάλε την παλιά με maximum φωτεινότητα και απενεργοποιημένο το HDR αν έχει. Την καινούργια κανονικά με HDR on. Happy gaming! Ρε αληθεια τωρα αυτο με το green tint που το εχεις διαβασει? Μεχρι και στο rtings αναφερουν οτι δεν υπαρχει https://www.rtings.com/tv/learn/green-tint-investigation Μονο αυτη η βλακεια το ai του google αναφερει κατι για green tint που οπως το διαβασα τα λεει λαθος και εννοει το color fringing. Επεξ/σία Σάββατο στις 10:13 μμ από akoinonitos
prefuse Δημοσ. χθες στις 12:37 πμ Δημοσ. χθες στις 12:37 πμ 2 hours ago, akoinonitos said: ναι αλλα το real scene ειναι η μιση αληθεια Ειναι σε srgb γιαυτο ,δοκιμασε απο τις ρυθμισεις των windows στο hdr να δεις αν το automatic color management ειναι on αλλα λογικα παλι δεν θα σου αρεσει σε σχεση με το native. Ρε αληθεια τωρα αυτο με το green tint που το εχεις διαβασει? Μεχρι και στο rtings αναφερουν οτι δεν υπαρχει https://www.rtings.com/tv/learn/green-tint-investigation Μονο αυτη η βλακεια το ai του google αναφερει κατι για green tint που οπως το διαβασα τα λεει λαθος και εννοει το color fringing. Σε όλα τα calibration forums όπου κατοικούν ελιτιστές σατανομπαχαλάκιδες καθώς και στα πράσινα βοσκοτόπια του ΟΠΕΚΕΠΕ. Σε τρώει ο πωπουδακος σου και γιατρειά ανέξοδη δεν υπάρχει, κάτσε κάτω από την μπάρα.. Είναι γνωστό ρε , οι έχοντες qdoled το λένε,αλλά μπλέκεις σε περίεργα χωράφια και δεν κάνεις color critical δουλειές. Αλλά μου αρέσει η περιέργειά σου, που δεν αφήνει πέτρα ασήκωτη και γωνία ανεξερεύνητη· ανήσυχο και φιλομαθές πνεύμα! Γι’ αυτό είσαι φίλος, κι ας πήρες λάθος πάνελ. 😛
akoinonitos Δημοσ. χθες στις 01:06 πμ Δημοσ. χθες στις 01:06 πμ (επεξεργασμένο) 29 λεπτά πριν, prefuse είπε Σε όλα τα calibration forums όπου κατοικούν ελιτιστές σατανομπαχαλάκιδες καθώς και στα πράσινα βοσκοτόπια του ΟΠΕΚΕΠΕ. Σε τρώει ο πωπουδακος σου και γιατρειά ανέξοδη δεν υπάρχει, κάτσε κάτω από την μπάρα.. Είναι γνωστό ρε , οι έχοντες qdoled το λένε,αλλά μπλέκεις σε περίεργα χωράφια και δεν κάνεις color critical δουλειές. Αλλά μου αρέσει η περιέργειά σου, που δεν αφήνει πέτρα ασήκωτη και γωνία ανεξερεύνητη· ανήσυχο και φιλομαθές πνεύμα! Γι’ αυτό είσαι φίλος, κι ας πήρες λάθος πάνελ. 😛 Απο αυτα που εψαξα ενα βρηκα με εναν που ανεφερε green tint μετα απο calibration και που του ειπαν οτι το colormeter του ειναι παλιο και δεν κανει για qd oled. Επεξ/σία χθες στις 01:06 πμ από akoinonitos
just_a_dude Δημοσ. χθες στις 01:32 πμ Δημοσ. χθες στις 01:32 πμ 11 ώρες πριν, akoinonitos είπε Το glossy της tv ειναι το μεγαλυτερο + 4
LIGHT1NG Δημοσ. χθες στις 03:09 πμ Δημοσ. χθες στις 03:09 πμ Εμένα επιτέλους έγινε αποστολή από Αμαζον το ASUS ROG Strix OLED XG27ACDNG στα 710 που το είχε 2
akoinonitos Δημοσ. χθες στις 10:23 πμ Δημοσ. χθες στις 10:23 πμ 7 ώρες πριν, LIGHT1NG είπε Εμένα επιτέλους έγινε αποστολή από Αμαζον το ASUS ROG Strix OLED XG27ACDNG στα 710 που το είχε Με γειες, να το χαρεις
kostiger Δημοσ. χθες στις 10:45 πμ Δημοσ. χθες στις 10:45 πμ 14 ώρες πριν, Silverage είπε Σκεφτόμουν να πάρω το Calibrite Display Plus HL αλλά ακόμα δεν έχω καταλήξει. Τις δοκίμασα δίπλα δίπλα απο περιέργεια πριν αντικαταστήσω την παλιά. Δεν είδα κάποιο tint αλλά δεν το είχα στο μυαλό μου οπότε ίσως να μην το πρόσεξα. Η oled έχει λίγο πιο έντονα χρώματα και είναι και αυτός ένας λόγος που θα ήθελα να της κάνω ένα calibration. Έχει επιλογές στο μενού να αλλάξω το color space απο Wide Gamut που είναι προεπιλεγμένο σε sRGB και DCI-P3 αλλά μετά τα χρώματα γίνονται λίγο περίεργα οπότε το κρατάω σε Wide Gamut προς το παρόν. Δοκίμασα πριν βίντεο με HDR και είναι εντυπωσιακό. Η παλιά δεν είχε HDR οπότε δεν συγκρίνεται. Να τη χαρεις φιλε. Θεωρω πως η καλυτερη περιπτωση να δεις ισορροπημενα χρωματα χωρις καλιμπραρισμα, ειναι να επιλεξεις το srgb mode (οσο και αν σου φαινεται παραξενο εκ πρωτης οψεως) και να ρυθμισεις και το gamma στο 2.2. HDR προσωπικα το ανοιγω μονο οταν η εφαρμογη το υποστηριζει, ποτε στα windows. Aν εχεις windows 11 σε καποια παιχνιδια που δεν το υποστηριζουν εχει πολυ καλη συμπεριφορα και το auto HDR, υπαρχει και η εφαρμογη HDR Calibration Tool με την οποια μπορεις να ρυθμισεις καλυτερα το πανελ σου. 1
Silverage Δημοσ. χθες στις 11:14 πμ Δημοσ. χθες στις 11:14 πμ 18 λεπτά πριν, kostiger είπε Να τη χαρεις φιλε. Θεωρω πως η καλυτερη περιπτωση να δεις ισορροπημενα χρωματα χωρις καλιμπραρισμα, ειναι να επιλεξεις το srgb mode (οσο και αν σου φαινεται παραξενο εκ πρωτης οψεως) και να ρυθμισεις και το gamma στο 2.2. HDR προσωπικα το ανοιγω μονο οταν η εφαρμογη το υποστηριζει, ποτε στα windows. Aν εχεις windows 11 σε καποια παιχνιδια που δεν το υποστηριζουν εχει πολυ καλη συμπεριφορα και το auto HDR, υπαρχει και η εφαρμογη HDR Calibration Tool με την οποια μπορεις να ρυθμισεις καλυτερα το πανελ σου. Το sRGB μου φαίνεται ότι κιτρινίζει κάπως γι'αυτό δεν το βάζω. Πιστεύω θέλει calibration. Έχω Windows 10 γιατί δεν μου αρέσουν τα 11, οπότε δεν έχω τόσες επιλογές στο HDR. Δεν υπάρχει και το automatic color management. Κάτι άλλο που παρατήρησα είναι ότι το Neo proximity sensor που διαφημίζει η Asus είναι μάπα. Όταν φεύγω απο τον υπολογιστή μπορεί να μείνει 5 λεπτά αναμμένη μέχρι να σβήσει απο τα windows που το έχω ρυθμίσει. Όταν πάλι κάθομαι και βλέπω κάποιο βίντεο ή ταινία μπορεί να μου σβήσει ξαφνικά γιατί δεν εντόπισε κάποια κίνηση. 1
pirmen56 Δημοσ. πριν από 23 ώρες Δημοσ. πριν από 23 ώρες Αν σου φαίνεται ότι κιτρινίζει το sRGB απλά έχεις συνηθίσει σε ψυχρότερο χρώμα. Γιατί το default calibration του monitor είναι πολύ καλό. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα