camel555 Δημοσ. 1 Αυγούστου Δημοσ. 1 Αυγούστου 1 ώρα πριν, Tambas91 είπε Οταν πήγα να διαλέξω στο κατάστημα του πλαισίου έκανα σύγκριση με της Samsung qled που είχε εκεί, οι οποίες όντως είχαν πιο ζωηρά χρώματα και υπερκορεσμένα κατά τη γνώμη μου … η oled μου έβγαλε κάτι πολύ πιο φυσικό σε ίδιες σκηνές… το θέμα όμως είναι ότι όταν είδα μαύρα κατάλαβα αμέσως ποια θα διαλέξω … metro, little nightmares, υπότιτλους σε παιχνίδια και ταινίες άμα δεις μια φορά πως φαίνονται χωρίς blooming μετά δε ξαναγυρνάς πίσω τι να λέμε τώρα ρε … το horizon επίσης που λες έχει και νύχτα εκεί δηλαδή δε σε ενοχλεί που όλα φωσφορίζουν … απλά έχεις κολλήσει με το burn in και έχεις βγάλει άχρηστες της οθόνες … το έχω πει και το ξανά λέω στα καινούργια μοντέλα για να πάθεις burn in πρέπει να το προσπαθήσεις Σε ποιο κατάστημα είχε live οθόνες; πριν 3 μήνες που επισκέφθηκα Αθήνα, σε κατάστημα πλαισίου, μου είπαν ότι oled σε λειτουργία έχουν στην Θεσσαλονίκη...
Tambas91 Δημοσ. 1 Αυγούστου Δημοσ. 1 Αυγούστου 20 λεπτά πριν, camel555 είπε Σε ποιο κατάστημα είχε live οθόνες; πριν 3 μήνες που επισκέφθηκα Αθήνα, σε κατάστημα πλαισίου, μου είπαν ότι oled σε λειτουργία έχουν στην Θεσσαλονίκη... Στο πλαίσιο αργυρουπολης έχει έναν όροφο μόνο τηλεοράσεις… έχει μεγάλη γκάμα να δεις
enable_your_mind Δημοσ. 1 Αυγούστου Δημοσ. 1 Αυγούστου Εγω παντως με lg c1 και τωρα σε lg c4 ( η c1 πουλήθηκε) και philips evnia UltraWide Quad HD (3440x1440) oled , δεν ειχα-εχω κανενα θέμα...ισα ισα για μενα αμα πας σε oled , πολυ δυσκολα πας αλλου ξανα
ICE-T Δημοσ. 1 Αυγούστου Δημοσ. 1 Αυγούστου 5 ώρες πριν, camel555 είπε Σε ποιο κατάστημα είχε live οθόνες; πριν 3 μήνες που επισκέφθηκα Αθήνα, σε κατάστημα πλαισίου, μου είπαν ότι oled σε λειτουργία έχουν στην Θεσσαλονίκη... Αεροδρόμιο Σπάτα έχει και ο Κοτσωβολος και το πλαίσιο οθόνες. 1
pirmen56 Δημοσ. 1 Αυγούστου Δημοσ. 1 Αυγούστου (επεξεργασμένο) 8 ώρες πριν, Tambas91 είπε Οταν πήγα να διαλέξω στο κατάστημα του πλαισίου έκανα σύγκριση με της Samsung qled που είχε εκεί, οι οποίες όντως είχαν πιο ζωηρά χρώματα και υπερκορεσμένα κατά τη γνώμη μου … η oled μου έβγαλε κάτι πολύ πιο φυσικό σε ίδιες σκηνές… το θέμα όμως είναι ότι όταν είδα μαύρα κατάλαβα αμέσως ποια θα διαλέξω … metro, little nightmares, υπότιτλους σε παιχνίδια και ταινίες άμα δεις μια φορά πως φαίνονται χωρίς blooming μετά δε ξαναγυρνάς πίσω τι να λέμε τώρα ρε … το horizon επίσης που λες έχει και νύχτα εκεί δηλαδή δε σε ενοχλεί που όλα φωσφορίζουν … απλά έχεις κολλήσει με το burn in και έχεις βγάλει άχρηστες της οθόνες … το έχω πει και το ξανά λέω στα καινούργια μοντέλα για να πάθεις burn in πρέπει να το προσπαθήσεις Ο κορεσμός είναι θέμα καλιμπραρίσματος 100%. Απόδειξη η τελευταία ναυαρχίδα της TCL που πλησιάζει το reference Sony των 30.000$. Επίσης, η μεγαλύτερη φωτεινότητα δίνει ζωντάνια που μοιάζει με υπερκορεσμό. Πέρα από τα χρώματα. Αν π.χ. στο Horizon ανεβαίνοντας ένα βουνό δεις εκτεταμένη ομίχλη στην κορυφή του και το πώς το φως του ήλιου διαχέεται μέσα της, κάνοντας μεγάλο τμήμα της οθόνης να μοιάζει σαν ξένο αντικείμενο, λόγω της αντίθεσης, αλλάζει εντελώς η αντίληψη που έχεις για το HDR. Το κόκκινο bold δεν ισχύει και είναι θέμα αλγόριθμων-ζωνών. Τα πιο πρόσφατα μοντέλα, με 1000+ ζώνες, κλίνουν υπέρ του blooming suppression και δεν βλέπεις σχεδόν ποτέ ακόμα και με υπότιτλους, ακόμα και σε σκοτεινές σκηνές παιχνιδιών όπως το Horizon. Δεν τα λέω μόνο εγώ. Σχόλια του MU που τα είχαν στα χέρια τους(ειδικά το τελευταίο AOC VA). Πλην αρκετά μικρών γραμμάτων(π.χ. MSI afterburner OSD σε μαύρο φόντο) και μικρών λογότυπων(π.χ. το πράσινο λογότυπο της Nvidia κάτω δεξία όταν ξεκινάει game), όπου το πρόβλημα είναι αρκετά εμφανές. Σε πραγματικές σκηνές είναι ΠΟΛΥ σπανιότερο. Για παράδειγμα τη νύχτα στο Horizon ή σε σπήλαια οι πυρσοί και τα artifacts έχουν έντονη λάμψη χωρίς blooming. Το μαύρο είναι τουλάχιστον σε CRT επίπεδα(~10.000:1) έως και πολύ παραπάνω*. Υπάρχει ήδη η οικονομική και τεχνολογική δυνατότητα για 2304(AOC στα 350$ στην Κίνα) έως 5000 ζώνες(TCL πρωτότυπο) και μάλιστα σε 27". Αλλά οι εταιρείες επιμένουν σε κάτι γελοιότητες 8(!)-96 ζωνών. Γιατί μόνο δύο είναι οι προμηθευτές OLED και δεν θες να τα χαλάσεις μαζί τους. *Στη φωτό υπάρχει σκοτάδι στο δωμάτιο και το κάτω δεξιά λευκό φωτάκι είναι το τέλος του μόνιτορ. Spoiler 6 ώρες πριν, camel555 είπε Σε ποιο κατάστημα είχε live οθόνες; πριν 3 μήνες που επισκέφθηκα Αθήνα, σε κατάστημα πλαισίου, μου είπαν ότι oled σε λειτουργία έχουν στην Θεσσαλονίκη... Mall/Golden Hall έχουν μπόλικα να δεις. Επεξ/σία 1 Αυγούστου από pirmen56 1
firepc Δημοσ. 1 Αυγούστου Δημοσ. 1 Αυγούστου 1200€ το 32αρι glossy oled https://www.amazon.de/-/en/90LM0BX0-B01371-ROG-Strix-OLED-XG32UCWG/dp/B0FFNDHNHB 1
Westbaum Δημοσ. 1 Αυγούστου Δημοσ. 1 Αυγούστου 4 minutes ago, firepc said: 1200€ το 32αρι glossy oled https://www.amazon.de/-/en/90LM0BX0-B01371-ROG-Strix-OLED-XG32UCWG/dp/B0FFNDHNHB 😐 1
Vassilis_24 Δημοσ. 1 Αυγούστου Δημοσ. 1 Αυγούστου Επιτέλους, η τέλεια οθόνη. Βέβαια, θα είναι πανάκριβη. Τώρα που μπήκε ο πήχης ψηλά, ελπίζουμε να δούμε και mini led να καλύψουν το ενδιάμεσο. https://wccftech.com/worlds-first-tandom-oled-monitor-launched-in-china-lg-debuts-ultragear-27gx700a/ 2
Westbaum Δημοσ. 1 Αυγούστου Δημοσ. 1 Αυγούστου Τέλεια θα ήταν αν είχε RGB Tantem οθόνη αντί MLA but we're getting there.To μεγάλο revolution θα γίνει το '27 πιστεύω όταν έρθουν τα 32'' /42'' μονιτορ,tvs και αρχίσουμε να βλέπουμε HDR brightness άνω των 1000nits σε αυτές τις οθόνες. Η B4 θα με κρατήσει μέχρι τότε γι αυτό δίσταζα να δώσω 1100 για μια C5 42'' που χτυπά 750nits highlight όταν στα ίδια λεφτά η 55'' G4 τη δίνει σκαμπίλια με το ένα χέρι δεμένο. Η G5 απ'την άλλη έχει θέματα με dithering,color banding και δεν ξέρουμε αν η 48'' είναι RGB Tantem και στο plaisio δεν την είχαν βιτρίνα να τη δω αλλά κουτί.Η Panasonic z95b φαίνεται κορυφαία για φέτος σε TV με το tantem της LG χωρίς τα προβλήματά της..
music_lover Δημοσ. 1 Αυγούστου Δημοσ. 1 Αυγούστου 900 ευρώ έχει τώρα η lg32gs95, να δώσεις +400 ευρώ για μια glossy επίστρωση? No thanks. Στην Asus ROG Strix OLED XG32UCWG αναφέρομαι. 1
prefuse Δημοσ. 2 Αυγούστου Δημοσ. 2 Αυγούστου (επεξεργασμένο) On 01/08/2025 at 23:38, Westbaum said: Τέλεια θα ήταν αν είχε RGB Tantem οθόνη αντί MLA but we're getting there.To μεγάλο revolution θα γίνει το '27 πιστεύω όταν έρθουν τα 32'' /42'' μονιτορ,tvs και αρχίσουμε να βλέπουμε HDR brightness άνω των 1000nits σε αυτές τις οθόνες. Η B4 θα με κρατήσει μέχρι τότε γι αυτό δίσταζα να δώσω 1100 για μια C5 42'' που χτυπά 750nits highlight όταν στα ίδια λεφτά η 55'' G4 τη δίνει σκαμπίλια με το ένα χέρι δεμένο. Η G5 απ'την άλλη έχει θέματα με dithering,color banding και δεν ξέρουμε αν η 48'' είναι RGB Tantem και στο plaisio δεν την είχαν βιτρίνα να τη δω αλλά κουτί.Η Panasonic z95b φαίνεται κορυφαία για φέτος σε TV με το tantem της LG χωρίς τα προβλήματά της.. .. Επεξ/σία 4 Αυγούστου από prefuse
music_lover Δημοσ. 2 Αυγούστου Δημοσ. 2 Αυγούστου Καλά στις κονσόλες εξακολουθεί ως επί το πλείστον να ισχύει το install+instant playing. Είτε γιατί συνήθως είναι όλα έτοιμα εκ των προτέρων μετά την εγκατάσταση του παιχνιδιού από τον developer είτε γιατί ο χρήστης ενδιαφέρεται απλά να παίξει και δεν χάνει τον χρόνο του με ρυθμίσεις χρησιμοποιώντας απλά τις default που ως συνήθως είναι αυτές που πρέπει. Εγώ πιστεύω ότι αυτός που θέλει να παίξει θα παίξει χωρίς να "ψειρίζει την.μαϊμού". Σίγουρα υπάρχουν και αυτοί που μονίμως ριυθμιζουν αλλά για μένα χάνουν τον χρόνο τους στα γρανάζια της ιδανικής απόδοσης. Είναι και αυτό μια ασχολία όμως που ορισμένους τους εξιτάρει. Πέρι ορέξεως.. 1
prefuse Δημοσ. 2 Αυγούστου Δημοσ. 2 Αυγούστου (επεξεργασμένο) 1 hour ago, music_lover said: Καλά στις κονσόλες εξακολουθεί ως επί το πλείστον να ισχύει το install+instant playing. Είτε γιατί συνήθως είναι όλα έτοιμα εκ των προτέρων μετά την εγκατάσταση του παιχνιδιού από τον developer είτε γιατί ο χρήστης ενδιαφέρεται απλά να παίξει και δεν χάνει τον χρόνο του με ρυθμίσεις χρησιμοποιώντας απλά τις default που ως συνήθως είναι αυτές που πρέπει. Εγώ πιστεύω ότι αυτός που θέλει να παίξει θα παίξει χωρίς να "ψειρίζει την.μαϊμού". Σίγουρα υπάρχουν και αυτοί που μονίμως ριυθμιζουν αλλά για μένα χάνουν τον χρόνο τους στα γρανάζια της ιδανικής απόδοσης. Είναι και αυτό μια ασχολία όμως που ορισμένους τους εξιτάρει. Πέρι ορέξεως.. Αναφέρομαι στο ότι το HDR δεν δουλεύει όπως πρέπει στο set up τους και ψάχνουν να βρουν γιατί.. ή γιατί νομίζουν ότι το HDR πρέπει να παίζει κάπως διαφορετικά. Όχι γιατί ψάχνουν τα τέλεια settings που είναι ανούσιο γιατί το κυριότερο είναι το σωστό calibration και το signal chain, αν είναι αυτά λάθος, όλα είναι λάθος. Επεξ/σία 2 Αυγούστου από prefuse 1
pirmen56 Δημοσ. 2 Αυγούστου Δημοσ. 2 Αυγούστου (επεξεργασμένο) Αναφορά σε κείμενο ή γιατί νομίζουν ότι το HDR πρέπει να παίζει κάπως διαφορετικά. Αν δεν παίζει διαφορετικά τότε τι διάολο εξυπηρετεί; Τι ρωτάω και γω τώρα; Ό,τι θες διαβάζεις εδώ μέσα για να δικαιολογηθούν αδυναμίες premium προϊόντων. Από Jenifer Gala: Spoiler 06:20 και μετά. Ίδια σκηνή με διαφορετικά targets(4000, 2000, 1000 nits). Ακόμα και με τις αδυναμίες του εκάστοτε μόνιτορ και το tone mapping που κάνει, φαίνεται ξεκάθαρα ο στόχος του πραγματικού HDR. Όσο ανεβαίνεις σε target τόσο το λευκό του πλακόστρωτου δρόμου και του κτιρίου στα αριστερά διαφέρει σε σχέση με την υπόλοιπη εικόνα. Και δεν είναι καν highlight. Απλά με αδύναμο μόνιτορ θα έχεις περισσότερο "καμμένο" γιατί πουσάρονται όλα στο ταβάνι του. Με κάθε τρόπο όμως(φως ή "καμμένο") θα δεις τη διαφορά. Βάλε μετά diffuse white στα 100nits, όπως προστάζουν υπερήλικες κινηματογραφιστές, και κάν' τα όλα να μοιάζουν με το μαύρο κτίριο. Έτσι έχουν τα πράγματα εκεί έξω. Προς τα εκεί πάει και το gaming. Αν δεν σου αρέσει, παραμένεις σε SDR ή παραμυθιάζεσαι ότι βλέπεις HDR μέσα από τις αντίστοιχες ταινίες και το C1 σου. Επεξ/σία 2 Αυγούστου από pirmen56
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα