prefuse Δημοσ. 6 Αυγούστου Δημοσ. 6 Αυγούστου (επεξεργασμένο) Τα λέγαμε αλλά κάποιοι οπαδοί όπως τα αμούστακα παιδάκια και οι ενήλικες έφηβοι φανατικοί φαν των μεγάλων εταιρειών, Nvidia, Samsung, Intel, apple, whatever... κοιτάνε ακόμα LG G5... Και μάλιστα όχι για το μοναδικό πλεονέκτημα που την κάνει μοναδική απο όλες τις OLED. Και αφού δεν κάνετε calibration, δεν υπάρχει κανένας λόγος να μην πάτε στην Panasonic, την έως τώρα, καλύτερη tv της χρονιάς... μέχρι την άνοιξη που θα βγουν τα νέα μοντέλα. Επεξ/σία Τετάρτη στις 12:26 μμ από prefuse
Tambas91 Δημοσ. 6 Αυγούστου Δημοσ. 6 Αυγούστου 9 ώρες πριν, dimoskoutr είπε Ανέβα με τις οθόνες εδώ πάνω, θα βάλω το κατάλυμα, θα πάμε τα μπάνια μας, θα κεράσω λουκουμάκι να γλυκαθείς μιας και θα ξοδευτείς. 😜 Εγώ γιατί να έρθω ? εσύ γραφεις-κατηγορείς για κάτι χωρίς να έχεις ιδέα και μάλιστα επανελειμμένα... εσύ πρέπει να αποδείξεις ότι αυτό που λες ισχύει έτσι πάει στη πραγματική ζωή.. βεβαια άμα ήσουν σίγουρος θα ήσουν ήδη εδώ, αλλα δε σε παρεξηγώ xiaomi monitor, amd κάρτα λίγο η ζεστη του αυγούστου 1 1
Inler Δημοσ. 6 Αυγούστου Δημοσ. 6 Αυγούστου Στις 1/8/2025 στις 10:38 ΜΜ, firepc είπε 1200€ το 32αρι glossy oled https://www.amazon.de/-/en/90LM0BX0-B01371-ROG-Strix-OLED-XG32UCWG/dp/B0FFNDHNHB https://www.amazon.it/-/en/gp/aw/d/B0FFNDHNHB/ 1024€ τελική από Ιταλία
dimoskoutr Δημοσ. Τετάρτη στις 12:53 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 12:53 μμ 3 ώρες πριν, Tambas91 είπε Εγώ γιατί να έρθω ? εσύ γραφεις-κατηγορείς για κάτι χωρίς να έχεις ιδέα και μάλιστα επανελειμμένα... εσύ πρέπει να αποδείξεις ότι αυτό που λες ισχύει έτσι πάει στη πραγματική ζωή.. βεβαια άμα ήσουν σίγουρος θα ήσουν ήδη εδώ, αλλα δε σε παρεξηγώ xiaomi monitor, amd κάρτα λίγο η ζεστη του αυγούστου Ακόμη λες να βάλετε στοίχημα με τους φίλους σου όταν διαφωνείς σε κάτι ε; Στην πραγματική ζωή φίλτατε άλλα είναι τα ζόρια. Τα υπόλοιπα που λες είναι παιδικά. Άντε καλή συνέχεια με το golden sample της lg.🤣
Tambas91 Δημοσ. Τετάρτη στις 01:22 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 01:22 μμ 21 λεπτά πριν, dimoskoutr είπε Ακόμη λες να βάλετε στοίχημα με τους φίλους σου όταν διαφωνείς σε κάτι ε; Στην πραγματική ζωή φίλτατε άλλα είναι τα ζόρια. Τα υπόλοιπα που λες είναι παιδικά. Άντε καλή συνέχεια με το golden sample της lg.🤣 Τόσα πολλά ζόρια ρε Δήμο που δεν μπορείς να έρθεις να σου αγοράσω 3k τηλεόραση, αλλά μπορείς να γράφεις με ευκολία εδώ στο forum την παραπληροφόρηση σου?? 🤔 κοίτα τι σκαρφίζεται ο άνθρωπος όταν βρίσκει τα δύσκολα Πάντως να σου πω την αλήθεια και εγώ καμια φορα κάνω το ίδιο, έχω ένα hyundai gets και για να νιώσω καλύτερα βλέπω τα story του DPG που βρίζει τα mercedes με τα εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ γιατί χάλασε το ηλεκτρικό παράθυρο και λέω δες εκεί πως τον κορόιδεψαν... όμως επειδή έχω και αίσθηση της πραγματικότητας ντρέπομαι να πηγαίνω να τα γράφω δεξιά και αριστερά στα forum 1 2
dimoskoutr Δημοσ. Τετάρτη στις 02:35 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 02:35 μμ 1 ώρα πριν, Tambas91 είπε Τόσα πολλά ζόρια ρε Δήμο που δεν μπορείς να έρθεις να σου αγοράσω 3k τηλεόραση, αλλά μπορείς να γράφεις με ευκολία εδώ στο forum την παραπληροφόρηση σου?? 🤔 κοίτα τι σκαρφίζεται ο άνθρωπος όταν βρίσκει τα δύσκολα Πάντως να σου πω την αλήθεια και εγώ καμια φορα κάνω το ίδιο, έχω ένα hyundai gets και για να νιώσω καλύτερα βλέπω τα story του DPG που βρίζει τα mercedes με τα εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ γιατί χάλασε το ηλεκτρικό παράθυρο και λέω δες εκεί πως τον κορόιδεψαν... όμως επειδή έχω και αίσθηση της πραγματικότητας ντρέπομαι να πηγαίνω να τα γράφω δεξιά και αριστερά στα forum Ελπίζω να μην ψηφίζεις φίλε. Γιατί με τέτοια μυαλά πήγαμε κατά διαόλου. Το να ειρωνεύεσαι κάποιον που δεν γνωρίζεις για το τι ζόρια μπορεί να έχει ή όχι δεν σε κάνει να έχεις δίκιο. Σου εύχομαι εσύ να μην περνάς ζόρια και να μπαίνεις για το χαβαλέ εδώ μέσα. Αυτό δεν σημαίνει ότι έτσι είναι για όλους. Τα υπόλοιπα θα τα δικαιολογήσω γιατί μάλλον είσαι μπέμπης.👶
Tambas91 Δημοσ. Τετάρτη στις 03:18 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 03:18 μμ 8 λεπτά πριν, dimoskoutr είπε Ελπίζω να μην ψηφίζεις φίλε. Γιατί με τέτοια μυαλά πήγαμε κατά διαόλου. Το να ειρωνεύεσαι κάποιον που δεν γνωρίζεις για το τι ζόρια μπορεί να έχει ή όχι δεν σε κάνει να έχεις δίκιο. Σου εύχομαι εσύ να μην περνάς ζόρια και να μπαίνεις για το χαβαλέ εδώ μέσα. Αυτό δεν σημαίνει ότι έτσι είναι για όλους. Τα υπόλοιπα θα τα δικαιολογήσω γιατί μάλλον είσαι μπέμπης.👶 Φίλε μου κάνεις επίκληση στο συναίσθημα και προσπαθείς τώρα να θυματοποιηθείς? για να τα μαζέψεις? Εδώ μιλάμε για πολύ συγκεκριμένα πράγματα! εσύ ξεκίνησες να λες για δυσκολίες της ζωής και κακουχίες όταν είδες τα δύσκολα, όχι εγώ... αν δε μπορείς άλλη φορα να υποστηρίξεις την παραπληροφόρηση που σκορπάς δεξιά και αριστερά μη τα γραφεις γιατί μπερδεύεις και τον αναγνώστη Εγώ απ την άλλη ελπίζω επειδή φαίνεσαι μεγάλος σε ηλικία να σταματήσεις να ψηφίζεις γιατί η γενιά σου μας έφερε εδώ που είμαστε.... όλα εδώ είναι γραμμένα και ο κάθε ένας κρίνει 👴 1 1
dimoskoutr Δημοσ. Τετάρτη στις 03:27 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 03:27 μμ (επεξεργασμένο) 10 λεπτά πριν, Tambas91 είπε Φίλε μου κάνεις επίκληση στο συναίσθημα και προσπαθείς τώρα να θυματοποιηθείς? για να τα μαζέψεις? Εδώ μιλάμε για πολύ συγκεκριμένα πράγματα! εσύ ξεκίνησες να λες για δυσκολίες της ζωής και κακουχίες όταν είδες τα δύσκολα, όχι εγώ... αν δε μπορείς άλλη φορα να υποστηρίξεις την παραπληροφόρηση που σκορπάς δεξιά και αριστερά μη τα γραφεις γιατί μπερδεύεις και τον αναγνώστη Εγώ απ την άλλη ελπίζω επειδή φαίνεσαι μεγάλος σε ηλικία να σταματήσεις να ψηφίζεις γιατί η γενιά σου μας έφερε εδώ που είμαστε.... όλα εδώ είναι γραμμένα και ο κάθε ένας κρίνει 👴 Καμία επίκληση σε κανένα συναίσθημα. Σου λέω ότι με την βλακεία αστειότητα που έκανες για πρόταση δεν αποδεικνύεις απολύτως τίποτα, ούτε με το να προσπαθείς να ειρωνευτείς. Όλο το internet έχει να λέει για το burn in των oled. Επειδή προτεινεις κάτι λες και είσαι 15 χρονών λοιπόν δεν σημαίνει ότι θα το δεχτώ αλλιώς έχω άδικο. Αυτή είναι λογική 15χρονου. Για να σου εξηγήσω λοιπόν ότι αυτά που προτείνεις είναι ασόβαρα σου ξαναλέω στη ζωή αλλά είναι τα δύσκολα και σοβαρά όχι η χαζομάρα που πρότεινες. Αυτό δεν σημαίνει ούτε ότι περνάω εγώ δύσκολα ούτε ότι δεν περνάω. Επειδή λοιπόν δεν μπορείς να ξέρεις δεν ειρωνεύεσαι κανέναν στο συγκεκριμένο θέμα. Αν δεν είναι κατανοητό τότε χαμένος κόπος. Επέτρεψε μου να έχω άποψη για τη γενιά σου λόγο της καθημερινότητας μου. Άστο λοιπόν αυτό δεν σε παίρνει. Επεξ/σία Τετάρτη στις 03:29 μμ από dimoskoutr
Tambas91 Δημοσ. Τετάρτη στις 03:52 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 03:52 μμ Τα αλλα δε θα τα σχολιάσω γιατί φαίνεται ότι έχεις χάσει την ψυχραιμία σου, λογικό κιόλας όταν δεν έχεις τι να πεις... 6 λεπτά πριν, dimoskoutr είπε Επέτρεψε μου να έχω άποψη για τη γενιά σου λόγο της καθημερινότητας μου. Άστο λοιπόν αυτό δεν σε παίρνει. Αν η διδασκαλία σου είναι ανάλογη της αντίληψης σου όντως θα συμφωνήσω ότι δεν υπάρχει καμια σωτηρια! Πολύ το κουράσαμε όμως πάω να χαζέψω τίποτα στη γεμάτη burn in τηλεόραση μου, αυτή που έχω αλλάξει στα 2 χρονια λόγο χρήσης 1 1
dimoskoutr Δημοσ. Τετάρτη στις 04:22 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 04:22 μμ 28 λεπτά πριν, Tambas91 είπε Τα αλλα δε θα τα σχολιάσω γιατί φαίνεται ότι έχεις χάσει την ψυχραιμία σου, λογικό κιόλας όταν δεν έχεις τι να πεις... Αν η διδασκαλία σου είναι ανάλογη της αντίληψης σου όντως θα συμφωνήσω ότι δεν υπάρχει καμια σωτηρια! Πολύ το κουράσαμε όμως πάω να χαζέψω τίποτα στη γεμάτη burn in τηλεόραση μου, αυτή που έχω αλλάξει στα 2 χρονια λόγο χρήσης Τι να σχολιάσεις που με κάλεσες σπίτι σου να βάλουμε στοίχημα; 🤣🤣🤣 Και ότι αν έχω δίκιο θα μου αγοράσεις τηλεόραση; Ποια σωτηρία να υπάρξει με το μυαλό που κουβαλάς; Όταν μεγαλώσεις και σοβαρευτείς τα λέμε. Μέχρι τότε δεν. Στο καλό.
pirmen56 Δημοσ. Τετάρτη στις 05:24 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 05:24 μμ 7 ώρες πριν, Tambas91 είπε Εγώ γιατί να έρθω ? εσύ γραφεις-κατηγορείς για κάτι χωρίς να έχεις ιδέα και μάλιστα επανελειμμένα... εσύ πρέπει να αποδείξεις ότι αυτό που λες ισχύει έτσι πάει στη πραγματική ζωή.. βεβαια άμα ήσουν σίγουρος θα ήσουν ήδη εδώ, αλλα δε σε παρεξηγώ xiaomi monitor, amd κάρτα λίγο η ζεστη του αυγούστου Υπάρχει μεγάλο δείγμα κατόχων OLED με ανεβασμένες φώτο σε φόρουμ σαν τον insomnia σχετικά με burn in. Ποτέ για LCD λ.χ.. Οπότε τίθεται το ερώτημα γιατί να εμπιστευτείς τον Χ που ισχυρίζεται ότι την έχει 10 χρόνια 24/7 και είναι όλα ΟΚ και όχι τον Y που λέει τα αντίθετα. Σχετικά με τις τεχνολογίες. Που είπες π.χ. γιατί δεν βγαίνει μία Sony, TCL, κλπ να βγάλει miniLED με 100.000 ζώνες ή κάτι άλλο να τους πάρει τα λεφτά. Μα ήδη η TCL έχει ολοένα και αυξανόμενα μερίδια αγοράς τόσο στο σύνολο όσο και στην premium κατηγορία. Ήδη έχει μοντέλο 2500€ το οποίο κυρίως σε ένταση highlights αλλά και χρώματα είναι πολύ κοντά στο Sony reference των 30.000$. Φυσικό είναι λοιπόν να αιωρείται η απορία γιατί αυτή η τεχνολογία παραμένει σχεδόν άφαντη στα monitors σε ΕΕ και ΗΠΑ εκτός από Ασία. Όσο το γιατί την προτιμά τόσος κόσμος, ακόμα και στην premium κατηγορία, αρκεί ένας πλούσιος OLEDας να παραγγείλει ιντερνετικά για 1-2 μέρες με δωρεάν επιστροφή(όπου υποστηρίζεται) ή δίνοντάς την μεταχείρο με μικρή χρηματική απώλεια και να παίξει τα demos της Jenifer Galatis. Προσομοιάζουν αρκετά στα HDR games, οπότε δεν είναι απλά demos. Το έχουν ήδη κάνει πολλοί στο εξωτερικό, ανεβάζοντας μπόλικες συγκριτικές φωτό, και η άποψη αρκετών εξ αυτών για το τι σημαίνει καλή εικόνα έχει αλλάξει. 2
prefuse Δημοσ. Τετάρτη στις 06:03 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 06:03 μμ (επεξεργασμένο) 43 minutes ago, pirmen56 said: Υπάρχει μεγάλο δείγμα κατόχων OLED με ανεβασμένες φώτο σε φόρουμ σαν τον insomnia σχετικά με burn in. Ποτέ για LCD λ.χ.. Οπότε τίθεται το ερώτημα γιατί να εμπιστευτείς τον Χ που ισχυρίζεται ότι την έχει 10 χρόνια 24/7 και είναι όλα ΟΚ και όχι τον Y που λέει τα αντίθετα. Σχετικά με τις τεχνολογίες. Που είπες π.χ. γιατί δεν βγαίνει μία Sony, TCL, κλπ να βγάλει miniLED με 100.000 ζώνες ή κάτι άλλο να τους πάρει τα λεφτά. Μα ήδη η TCL έχει ολοένα και αυξανόμενα μερίδια αγοράς τόσο στο σύνολο όσο και στην premium κατηγορία. Ήδη έχει μοντέλο 2500€ το οποίο κυρίως σε ένταση highlights αλλά και χρώματα είναι πολύ κοντά στο Sony reference των 30.000$. Φυσικό είναι λοιπόν να αιωρείται η απορία γιατί αυτή η τεχνολογία παραμένει σχεδόν άφαντη στα monitors σε ΕΕ και ΗΠΑ εκτός από Ασία. Όσο το γιατί την προτιμά τόσος κόσμος, ακόμα και στην premium κατηγορία, αρκεί ένας πλούσιος OLEDας να παραγγείλει ιντερνετικά για 1-2 μέρες με δωρεάν επιστροφή(όπου υποστηρίζεται) ή δίνοντάς την μεταχείρο με μικρή χρηματική απώλεια και να παίξει τα demos της Jenifer Galatis. Προσομοιάζουν αρκετά στα HDR games, οπότε δεν είναι απλά demos. Το έχουν ήδη κάνει πολλοί στο εξωτερικό, ανεβάζοντας μπόλικες συγκριτικές φωτό, και η άποψη αρκετών εξ αυτών για το τι σημαίνει καλή εικόνα έχει αλλάξει. Κοιτάτε όπως πάντα.. μονομερώς τα θέματα και εσείς οι mini ledαδες και οι OLEDαδες και κάθε οπαδός μιας τεχνολογίας ή εταιρείας και όχι σαν κάποιος που πραγματικά ενδιαφέρεται για την ποιοτική εικόνα. Το burn in είναι ένα ελάττωμα της τεχνολογίας αυτής, όπως ακριβώς είναι και το bleeding, glow effect και κυριως τα πρόβλημα που έχει κάθε τεχνολογία που δεν είναι per pixel control και αλλοιώνει το calibration ανά σκηνή καθώς προσπαθεί να ελέγξει τα φωτεινά και σκοτεινά σημασία της σκηνής με dimming zones. Και κατά γενική ομολογία δεν έχει τον έλεγχο των per Pixel control. Στα επαγγελματικά μόνιτορ mini led υλοποιήσεις υπάρχουν πολύ περισσότερα χρόνια και με τις ίδιες ζώνες που έχει το Xiaomi τώρα αλλά ενώ όλοι ήταν ενθουσιασμένοι, γρήγορα απομακρύνθηκαν γιατί είδαν τα προβλήματα του και πήγαν σε λύσεις per pixel control ή στα πολύ ακριβά dual cell monitors. Μάλιστα το burn in είναι κάτι που μπορεί να το αποκτήσεις...μπορεί όμως και όχι...ανάλογα την χρήση που κάνει κάποιος. Αντιθέτως τα παραπάνω προβλήματα των mini led είναι εκ γενετής και τα έχεις από την μέρα από αγοράζεις το πάνελ, συν το παραπάνω ρεύμα που χρειάζονται για να κάνεις τα ίδια πράγματά. Οπότε είναι άτοπο να κάνετε μεμονωμένη συζήτηση. Και για να σου δώσω και ένα μικρό credit, lobby στα πάνελ υπάρχει γιατί είναι τομεας που χρειάζεται αρκετά billions για να μπεις. Πχ πολλοί επαγγελματίες ζητάνε από τους panel manufacturer να φτιάξουν πάνελ για HDR mastering, όμως δεν τους ενδιαφέρει αυτό το target group γιατί το κέρδος τους θα είναι πολύ μικρό αν δεν έχουν και χάσιμο. Τα mini led φυσικά και δεν ελέγχονται από αυτούς που βγάζουν OLED, αλλά αυτοί που βγάζουν πάνελ τα βγάζουν για την μάζα και επενδύουν εκεί που θα έχουν μεγαλύτερο κέρδος. Μετά τα παιχνίδια γίνονται mastering με βάση τα monitor που έχουν οι περισσότεροι χρήστες και όχι αυτοί με τα 30.000£ reference μόνιτορ. Και δεν υπάρχουν μόνο 2 κατασκευαστές OLED, αλλά πολλοί περισσότεροι ανάλογα και την εφαρμογή ή το που θα πωληθούν τα πάνελ. Δυστυχώς πριν λίγα χρόνια χρεωκοπησε και η joled όπου έβγαζε RGB OLED panel για καθαρά επαγγελματική χρήση. Ο καθένας βέβαια μπορεί να πιστεύει σε ό,τι συνωμοσία θέλει — ότι τα 10.000 nits κάνουν 100 φορές διαφορά στην αντίληψη της εικόνας, ειδικά αν προέρχεται από το χωριό των Έλφων στο Lothlórien, βλέπει όπως οι Klingon σε μάχη, ή έχει εξελιγμένη ορατότητα σαν τους Jedi στο απόλυτο σκοτάδι. Για κάποιους, κάθε σκηνή πρέπει να είναι τόσο φωτεινή όσο αν έβλεπες τον ήλιο μέσα από το Eye of Sauron ή από τον πυρήνα του Death Star. Για πιο... κοινά μάτια όμως, τα 100nits είναι απλά half the brightness of 10.000 nits στην καμπύλη PQ curve. Επεξ/σία Τετάρτη στις 06:17 μμ από prefuse 1
Tambas91 Δημοσ. Τετάρτη στις 06:09 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 06:09 μμ 32 λεπτά πριν, pirmen56 είπε Υπάρχει μεγάλο δείγμα κατόχων OLED με ανεβασμένες φώτο σε φόρουμ σαν τον insomnia σχετικά με burn in. Ποτέ για LCD λ.χ.. Οπότε τίθεται το ερώτημα γιατί να εμπιστευτείς τον Χ που ισχυρίζεται ότι την έχει 10 χρόνια 24/7 και είναι όλα ΟΚ και όχι τον Y που λέει τα αντίθετα. Εγώ δεν ισχυρίστηκα ποτε ότι το burn in είναι είναι στη φαντασία των χρηστών, απάντησα στην γελοιότητα ότι σε 4 χρονια θα πρέπει να αλλάξεις 2... επίσης είπα ότι για την πλειοψηφία του κόσμου που θα παίξει ένα παιχνίδι μέχρι να το τερματίσει, θα πάει στο επόμενο, θα δει ταινίες όπως κάνει το 95% των χρηστών είναι δύσκολο έως αδύνατο να πάθεις, ειδικά με τηλεοράσεις που έχουν προστασίες. Τώρα ναι αν παίζεις μονο counter πρωί μεσημέρι βραδυ για μήνες εεεε μη πάρεις... αν αγοράσω μια ferrari και πάω να την τρέξω σε χώμα φιλε δε φταίει η ferrari που θα σπάσει αλλα εγώ 39 λεπτά πριν, pirmen56 είπε Σχετικά με τις τεχνολογίες. Που είπες π.χ. γιατί δεν βγαίνει μία Sony, TCL, κλπ να βγάλει miniLED με 100.000 ζώνες ή κάτι άλλο να τους πάρει τα λεφτά. Μα ήδη η TCL έχει ολοένα και αυξανόμενα μερίδια αγοράς τόσο στο σύνολο όσο και στην premium κατηγορία. Ήδη έχει μοντέλο 2500€ το οποίο κυρίως σε ένταση highlights αλλά και χρώματα είναι πολύ κοντά στο Sony reference των 30.000$. Φυσικό είναι λοιπόν να αιωρείται η απορία γιατί αυτή η τεχνολογία παραμένει σχεδόν άφαντη στα monitors σε ΕΕ και ΗΠΑ εκτός από Ασία. Εγώ προσωπικά δε νομίζω ότι παίζεται καμια συνομωσία και ότι lg και samsung κάπως μαγικά τους κρατάνε όλους από τα @@ και κάνουν ότι θέλουν, απλά όπως όλες οι τεχνολογίες περνάνε διαφορα στάδια... ίσως η παραγωγή να είναι ακόμα ασύμφορη μακάρι να τη βελτιώσουν και να δούμε και εναλλακτικές καλύτερες από oled 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα