dimoskoutr Δημοσ. χθες στις 04:43 μμ Δημοσ. χθες στις 04:43 μμ 22 ώρες πριν, pirmen56 είπε Σε τέρμα bitrate και fps δείχνει καλό. Ασε τις επιστήμες και πες μας εσένα ποιο σου αρέσει περισσότερο; Οταν πριν λίγο καιρό εδώ μέσα έλεγα ότι το xiaomi μου δίπλα σε oled λίγο παλαιότερη στα hdr videos που δεν είναι μόνο σκοτεινά αλλά έχουν και αρκετά φωτεινά κομμάτια το προτιμώ από την oled…για πες μας εσύ με το δικό σου content ποιο προτιμάς περισσότερο; ΕΝΑΣ tandem oled δεν πήρε να μας πει εντυπώσεις;
pirmen56 Δημοσ. χθες στις 05:59 μμ Δημοσ. χθες στις 05:59 μμ 53 λεπτά πριν, dimoskoutr είπε Ασε τις επιστήμες και πες μας εσένα ποιο σου αρέσει περισσότερο; Οταν πριν λίγο καιρό εδώ μέσα έλεγα ότι το xiaomi μου δίπλα σε oled λίγο παλαιότερη στα hdr videos που δεν είναι μόνο σκοτεινά αλλά έχουν και αρκετά φωτεινά κομμάτια το προτιμώ από την oled…για πες μας εσύ με το δικό σου content ποιο προτιμάς περισσότερο; ΕΝΑΣ tandem oled δεν πήρε να μας πει εντυπώσεις; Δεν το έχω δουλέψει πολύ το QD. Το έχω παρκαρισμένο στα δεξιά του γραφείου σε pivot στάση. Γιατί είναι λίγο ψηλά για κανονική χρήση μιας και το τωρινό σετάρισμα εξυπηρετεί τις δοκιμές. Η xiaomi είναι γύρω στο 85% της απόστασης IPS - QD σε θέμα ποιότητας εικόνας. Αυτό το 15% είναι σημαντικό για τα χρώματα και το βάθος της εικόνας σε πιο σκοτεινές σκηνές κυρίως. Δεν ξέρω σε τι βαθμό είναι θέμα glossy και σε τι βαθμό γωνιών θέασης και self lit pixels. Σε HDR υλικό και με peak 1000 mode το QD δημιουργεί την εντύπωση ότι είναι φωτεινότερο απ' όσο πραγματικά είναι λόγω του τέλειου κοντράστ και του έξυπνου tone mapping. Δηλαδή, θα ικανοποιήσει σε πολύ μεγάλο βαθμό κάποιον που θα το πάρει και θα προσαρμόσει πάνω του την όρασή του. Χάνει όμως σε impact για κάποιον που έχει δει mini LED σε δυνατά εφέ και έντονες αντιθέσεις σε games όπως το Horizon. Αντιλαμβάνεσαι ότι π.χ. μια φωτιά στο Horizon είναι περισσότερο HDR 1000 εφέ με τον όμορφο υπερκορεσμό της παρά αληθινό brightness οπως στο xiaomi. Δεν νιώθεις το "τσίμπημα" στο μάτι. Δεν νιώθεις ότι υπάρχει καταστάρα λάμπα πίσω από το πάνελ. Αν λέγοντας παλιότερες OLED εννοείς τις WOLED τότε ναι. Είδα στο Πλαίσιο την LG 27GS95QE-B. Πάω στοίχημα ότι αν υπήρχε στο μαγαζί μια Sony Trinitron CRT των 90s θα έδειχνε καλύτερα. QD-OLED >>> WOLED για μένα. Τουλάχιστον οι πρώτες γενιές. Δεν ξέρω με τα tandem αν άλλαξε κάτι. 2 ώρες πριν, akoinonitos είπε τι να τα κανεις τα panels με εφημεριδα... @pirmen56 τωρα που εχεις και mate antiglare και glossy για πες την αποψη σου Κάποια μέρα θέλω να τη δουλέψω σε desktop χρήση. Αλλά νομίζω το glossy. Δεν είναι σαν το glossy που έχω στο laptop μου και είναι σκέτος καθρέπτης. Εδώ κάτι έχουν κάνει και κόβει αρκετά. Από μεγάλες γωνίες μόνο βλέπεις έντονες αντανακλάσεις. Και φυσικά αν πέφτει απευθείας φως επάνω. 1
firepc Δημοσ. χθες στις 07:40 μμ Δημοσ. χθες στις 07:40 μμ όλα τα QD oled είναι semi glossy Το εχουμε πει τόσες φορες 1
akoinonitos Δημοσ. χθες στις 07:49 μμ Δημοσ. χθες στις 07:49 μμ 8 λεπτά πριν, firepc είπε όλα τα QD oled είναι semi glossy Το εχουμε πει τόσες φορες καλα και η lg θεωρει το 32αρι της semi glossy αλλα δεν εχουν καμια σχεση.
music_lover Δημοσ. χθες στις 08:12 μμ Δημοσ. χθες στις 08:12 μμ 4 ώρες πριν, akoinonitos είπε τι να τα κανεις τα panels με εφημεριδα... @pirmen56 τωρα που εχεις και mate antiglare και glossy για πες την αποψη σου Υπάρχουν και woled με χαρτί ιλουστασιόν.. 😎 3 ώρες πριν, dimoskoutr είπε Ασε τις επιστήμες και πες μας εσένα ποιο σου αρέσει περισσότερο; Οταν πριν λίγο καιρό εδώ μέσα έλεγα ότι το xiaomi μου δίπλα σε oled λίγο παλαιότερη στα hdr videos που δεν είναι μόνο σκοτεινά αλλά έχουν και αρκετά φωτεινά κομμάτια το προτιμώ από την oled…για πες μας εσύ με το δικό σου content ποιο προτιμάς περισσότερο; ΕΝΑΣ tandem oled δεν πήρε να μας πει εντυπώσεις; Μετά τις 23.10.2025 2 ώρες πριν, pirmen56 είπε i είναι γύρω στο 85% της απόστασης IPS - QD σε θέμα ποιότητας εικόνας. Αυτό 24 λεπτά πριν, akoinonitos είπε καλα και η lg θεωρει το 32αρι της semi glossy αλλα δεν εχουν καμια σχεση. Μα είναι όντως semi-glossy..δεν είναι ούτε glossy ούτε matte, την είδα από κοντά. 2 ώρες πριν, pirmen56 είπε Αν λέγοντας παλιότερες OLED εννοείς τις WOLED τότε ναι. Είδα στο Πλαίσιο την LG 27GS95QE-B. Πάω στοίχημα ότι αν υπήρχε στο μαγαζί μια Sony Trinitron CRT των 90s θα έδειχνε καλύτερα. QD-OLED >>> WOLED για μένα. Τουλάχιστον οι πρώτες γενιές. Δεν ξέρω με τα tandem αν άλλαξε κάτι. Αυτό έπαθα και εγώ όταν είδα για πρώτη φορά στο πλαίσιο την samsung g61sd που είναι matte qd-oled..νόμιζα πως είναι ips 😅 1
firepc Δημοσ. χθες στις 08:18 μμ Δημοσ. χθες στις 08:18 μμ glossy είναι μόνο της asus τα 2 32άρια woled και το 27αρι Απο 'κει και πέρα υπάρχουν κανά 2 ips Και μετά πας σε TV
music_lover Δημοσ. χθες στις 08:32 μμ Δημοσ. χθες στις 08:32 μμ 12 λεπτά πριν, firepc είπε glossy είναι μόνο της asus τα 2 32άρια woled και το 27αρι Απο 'κει και πέρα υπάρχουν κανά 2 ips Και μετά πας σε TV Nope, glossy είναι και κάποια νέα μοντέλα της LG όπως πχ το νέο LG 32GX850A, 3rd gen, woled, 165hz, αντικαταστάτης του LG 32GS95UA.
Westbaum Δημοσ. πριν από 9 ώρες Δημοσ. πριν από 9 ώρες https://www.techpowerup.com/review/asus-rog-swift-oled-pg27ucdm/ 3
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα