Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα εδώ και αρκετό καιρό ψήνομαι να ανοίξω λογαριασμό σε κάποια πλατφόρμα αγορών μετοχών, με μέτρο και συντιριτικα. το θέμα είναι πρώτον αξίζει να ασχολειθώ να αγοράσω βιβλία εκπαίδευσης, η το θέμα είναι τζόγος και τελειώνει εκεί. Δεύτερων αν δώσω κάποιο ποσό σε τράπεζα ώστε να μου τα επενδύσουν αυτοί, θα έχω κάποιο κέρδος. Η θα με εκμεταλευτουν και θα πάρω ψίχουλα Ευχαριστώ. 

Δημοσ.

Έχω ένα φίλο ο οποίος ασχολείται με μετοχές ή μερίδια μέσα απο την κάρτα ρεβολουτ η οποία σου δίνει τη δυνατότητα απο ένα ποσό και πάνω(δεν γνωρίζω) να επενδύσεις σε διάφορες εταιρείες του χρηματιστηρίου και αρκετά γνωστές όπως AMD NVΙDIA TESLA... Όπως μου έχει πει έχει βγάλει κάποια λεφτά αλλά όχι και τρελά... είναι κάτι το οποίο αν ασχοληθείς μόνος σου πρέπει και να ενημερώνεσαι κάθε μέρα καθώς η χρηματιστηριακή τιμή αλλάζει συνεχώς. Ωστόσο για εμένα όλο αυτό μετά απο ένα σημείο πιστεύω πως θα σε φτάσει σε ένα επίπεδο όπου απλά όσα και να παίζεις δεν θα σου φτάνουν αν ωστόσο παραμείνεις σε χαμηλά επίπεδα μπορεί να μην έχεις μεγάλα κέρδη ωστόσο δεν θα είσαι με την ψυχή στο στόμα.

• Thanks 1
Δημοσ.

Καλημέρα,

Ασχολούμαι πάνω από 10 χρόνια και έχω καταλήξει ότι - όσο κι αν είναι πιο ενδιαφέρον να παρακολουθείς τις εξελίξεις και να αγοράζεις μεμονωμένες μετοχές - η καλύτερη τακτική for the long term είναι να αγοράσεις κάποια ETF (Exchange Traded Funds) χαμηλού κόστους, και να επενδύεις συστηματικά (ακόμα και κάθε μήνα από λίγο).

Τα σημαντικότερα είναι:

α) να ξεκινήσεις να επενδύεις αφού πρώτα έχεις κάποια χρήματα στην άκρη για ανάγκη

β) να ξεκινήσεις νωρίς

γ) να κάνεις diversification (πχ να μην αγοράσεις μόνο 1-2 μετοχές. Αγοράζοντας 2-3 ETFs μπορείς να πετύχεις φοβερό diversification άκοπα)

δ) να αποφύγεις όσο το δυνατό περιττά κόστη (πχ πλατφόρμες με έξοδα διατήρησης λογαριασμού, έξοδα από συνεχείς συναλλαγές, κλπ)

Με λίγο διάβασμα και προετοιμασία μπορείς να ξεκινήσεις να επενδύεις από λίγο και συστηματικά και, πίστεψέ με, θα κοιμάσαι άνετα τα βράδια και τα χρήματά σου θα δουλεύουν.

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.
Στις 14/10/2020 στις 8:57 ΜΜ, takossss είπε

Καλησπέρα εδώ και αρκετό καιρό ψήνομαι να ανοίξω λογαριασμό σε κάποια πλατφόρμα αγορών μετοχών, με μέτρο και συντιριτικα. το θέμα είναι πρώτον αξίζει να ασχολειθώ να αγοράσω βιβλία εκπαίδευσης, η το θέμα είναι τζόγος και τελειώνει εκεί. Δεύτερων αν δώσω κάποιο ποσό σε τράπεζα ώστε να μου τα επενδύσουν αυτοί, θα έχω κάποιο κέρδος. Η θα με εκμεταλευτουν και θα πάρω ψίχουλα Ευχαριστώ. 

Όσα λέει ο Callahan.

1) Διαφοροποίηση μέσα στο ίδιο χρηματιστήριο ή και μεταξύ διαφορετικών χρηματιστηρίων.

2) Συστηματική επένδυση. Με απλά λόγια ΜΗΝ προσπαθείς να μαντέψεις πότε είναι καλές ή κακές οι τιμές γιατί η αγορά(άλλοι επαγγελματίες επενδυτές) συνήθως είναι σωστοί και εσύ λάθος. Εκτός και αν ανήκεις στα κορυφαία μυαλά του κλάδου. Με συστηματική επένδυση πετυχαίνεις καλές μέσες τιμές.

3) Να αγοράζεις με γνώμονα την εταιρεία(αν έχει ήδη καλό πελατολόγιο και κερδοφορία) και όχι τη μετοχή. Αν η Χ εταιρεία πάει καλά θα πάρεις τα λεφτά σου ακόμα και από τα μερίσματα.

4) ΟΧΙ trading. Όχι μαντεψιές όπως είπαμε και πριν. Όχι τεχνική ανάλυση και άλλα τέτοια απατεωνίστικα συστήματα που έχει αποδειχθεί ακαδημαϊκά ότι δεν δουλεύουν στην πράξη.

5) Να έχεις κάποιο πλεόνασμα χρημάτων για να εκμεταλλευτείς κραχ(μεγάλες πτώσεις άνω του 20% μέσα σε λίγους μήνες) που συμβαίνουν κάθε 5-15 χρόνια στα χρηματιστήρια. Εκεί θα ρίχνεις λιγο παραπάνω λεφτά απ' ότι συνήθως.

6) Να έχεις στο ΧΑ μικρό ποσοστό του συνολικού σου πλούτου. Όσα έχεις την πολυτέλεια να χάσεις.

Με λίγα λόγια το ΧΑ θα πρέπει να το αντιμετωπίζεις σαν συνιδιοκτησία σε ένα ακίνητο που φέρνει καλά ενοίκια και δείχνει να έχει καλές προοπτικές για παραπάνω. Όχι σαν συνεχή αγοραπωλησία ακινήτων με στόχο το κέρδος από τη διαφορά τιμών.

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

Ευχαριστώ για τής απαντήσεις σας ήταν κατατοπιστικες σύμφωνα με τα λεγόμενα σας αξίζει να ασχολειθώ και θα ασχολειθώ συντιριτικα σας ευχαριστώ 

Δημοσ.

Γκουγκλαρε ourwallet.gr η κάπως έτσι γιατί έχεις πολύ διάβασμα. Τα βιβλία που κυκλοφορούν είναι γραμμένα κυρίως για ΗΠΑ με τα εκεί ασφαλιστικα συνταξιοδότησης κτλ. Λίγο χρήσιμα για εμάς, Ευρώπη γενικά δε πολυκινειται το πράγμα αλλά αν πας για etfs φρόντισε να έχουν στον τίτλο UCITS ώστε να είναι domiciled στην Ευρωπη.

Αν πας σε etfs το πλάνο σου να είναι τουλάχιστον 10ετιας , αν δεν θες μεγάλα ρίσκα, φρόντισε στο χαρτοφυλάκιο σου να έχεις αρκετά etfs ομολόγων, αν θες να παίξεις πιο επιθετικά αγοράζεις περισσότερο etfs μετοχών.

Ίσως είναι μία καλή περίοδος αυτή μιας και λόγω Covid και εκλογών σε ΗΠΑ υπάρχει γενικώς αστάθεια στις αγορές. Βέβαια σε κάνα μήνα και με τις κακές ειδήσεις λόγω Covid (lockdowns περιοριστικά μέτρα κτλ)μπορεί να έχουν πέσει κ άλλο κ να είναι καλύτερα να αγοράσεις τότε.

Ωστοσο, οι μεγάλοι λένε ότι δυσκολο να βρεις το σωστό market timing και αντιπροτείνουν το dollar cost averaging.

Βασικό και πάνω απολα ξεχρεωνεις κάρτες κτλ και βάζεις στην άκρη πόσο ισο με τα μηνιαια έξοδα 3-6 μηνών τουλαχιστον ώστε σε περίπτωση στραβης (ανεργία, λοκνταουν) να μη χρειάζεται να τραβήξεις από τον επενδυτικό σου.

Αποταμίευση, Γερό στομάχι κ όρεξη για διάβασμα. Κ τύχη εννοείται.

• Like 1
Δημοσ.

Εχω ακούσει ότι υπάρχουν πλατφόρμες όπου απλά ακολουθείς πολύ γνωστούς επενδυτές/traders.

Φαντάζομαι ότι έχει ενδιαφέρον γιατί θα έχει κάνει κάποιος άλλος όλη τη σκληρή δουλειά της επιλογής.

Δημοσ.
42 λεπτά πριν, skiabox είπε

Εχω ακούσει ότι υπάρχουν πλατφόρμες όπου απλά ακολουθείς πολύ γνωστούς επενδυτές/traders.

Φαντάζομαι ότι έχει ενδιαφέρον γιατί θα έχει κάνει κάποιος άλλος όλη τη σκληρή δουλειά της επιλογής.

Nα παίζουν άλλοι τα λεφτά σου;Πολύ ενδιαφέρον!!!

Δημοσ.
2 ώρες πριν, skiabox είπε

Την δουλειά πρέπει να την κάνεις όλη εσύ. Κανένας trader δεν πρόκειται να σου πει τι κάνει και κερδίζει.

Δημοσ.

@skiabox ακολουθώντας οποιονδήποτε trader , ο trader δημιουργεί απόνερα , οπότε μέσα σε λίγες ώρες αγοράζοντας αυτός με χ τιμή , μπορεί να πουλήσει με χ+20-30% ( για να μην πω παραπάνω ) επειδή οι followers αγοράζουν και αυξάνεται η ζήτηση. Κοινώς κάνει μπάζα μια φορά το μήνα , μέσα σε λίγες ώρες. Συνήθως συνοδεύεται με κάποια προηγούμενη ανακοίνωση εταιρίας. Αν θες να προλάβεις τον trader , δες ποιες μετοχές παρακολουθεί και πότε έχουν ανακοινώσεις , 1 στις 4 θα κάνεις καλή αγορά , 3 στις 4 κακή. Δεν ασχολούμαι με το θέμα , οπότε μπορεί να λέω και βλακίες

Δημοσ.

o φίλος λέει μάλλον για την broker εφαρμογή etoro στο οποίο με κάποι τρόπο γίνεται να κάνεις replicate τις κινήσεις κάποιου άλλου. 

δεν το ξέρω όμως, δεν το έχω δοκιμάσει.

Δημοσ.

Αγοραζεις σταδιακα index funds σε ΗΠΑ, δεν χρειαζεται να κανεις κατι αλλο ποτε και θα εχεις ενα οφελος που θα ειναι πχ 10% το χρονο κατα μεσο ορο (καποιες χρονιες θα εισαι στο κοκκινο)

Το χρηματιστηριο δεν ειναι για να δωσει περιουσιες (μονο αν...βαλεις εσυ την εταιρεια σου στο χρηματιστηριο)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...