Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα, εστησα ένα νέο σύστημα όλα καινούρια με τα έξεις parts:

Ryzen 5 3400g

Asrock b450m steel legend

G skill ripjaws 3200 16 gb x2 (μπήκαν στην 2-4 θεση)

Samsung evo 970  500gb

Wd blue 1 tb 

Corsair rmx 550 

Case innovator black 2 

Cooler master master liquid 240l

Στην αρχή πήγα να βάλω windows 10 και με τους δύο σκληρούς κουμπωμενους και μετά το install των windows δεν bootaran ενώ είχε γίνει allocate το installation. Με λίγο ψάξιμο είδα ότι πρέπει ο nvme να είναι μόνος του οπότε τν έβαλα μόνο έκανα φορμάτ και μέσω command line στο windows installation μπήκα diskpart και έκανα clean τον ssd γιατί έβγαζε μήνυμα ότι δεν μπορεί να περάσει τα windows σε αυτόν τον δίσκο λόγο του "error cannot install windows on drive 0 partition 1. The selected disk have an mbr.on EFI systems windows can only installed on gtp." Μετά το clean έπαιξε και μπήκαν τα windows. Το πρόβλημα ξεκίνησε εκεί που άρχισαν οι πρώτες διαδικασίες chrome installation και αρχικό σεταρισμα. Στο 5αλεπτο πέταξε BOSD clock_watchdog_timeout. Προσπάθησα drivers από cd,από internet, windows update όλο σε κάποια φάση το πέταγε. Μερικές φορές στο 5αλεπτο μερικές στο 20αλεπτο. Έβαλα hwid για θερμοκρασίες όλα καλά φαίνονταν. Ξαναπέρασα windows μέσω του reinstall των windows 10 και εκεί είναι που έπαιξε για 50+ λεπτά. Κατέβασα μέχρι και το league of legends για τεσταρισμα και εκεί που ήμουν έτοιμος να το ανοίξω ξανά freezarei. Πολλές φορές απλά freezarei το pc χωρίς blue screen of death. Το λαμπάκι του hdd σταματάει να αναβοσβηνει όταν freezarei. Στο site της mother δεν γράφει τον 970 evo ως supported(από ότι κατάλαβα) αλλά το bios τν αναγνωρίζει. Πραγματικά έχω σκάσει με το τι μπορεί να είναι. Άμα έχει κάποιος ιδέα αν είναι hardware η software τα φώτα του.

Υ.Γ τα windows είναι παλιό iso του 2015-2016 σε flashaki και έχουν μπει σε άλλα 3-4 pc χωρίς όμως ssd και παίξαν κανονικα. Δεν ξέρω μήπως είναι εκεί το λάθος. Απλά ήταν αδύνατο να ξανακατεβουν εκείνη την ώρα ώστε να το τεσταρω.

Επεξ/σία από Tronis20
Typo
Δημοσ.

1. κανε memtest

2. αν εχεις xmp profile απενεργοποιησε το, και κανε τοτε memtest

3. δοκιμασε να βγαλεις τις μνημες και να τις ξανατοποθετησεις.

Αν απενεργοποιωντας το XMP (και αρα θα δουλευουν στα 2133) το προβλημα διορθωθει, τοτε δοκιμασε να τις βαλεις σε χαμηλοτερη συχνοτητα π.χ. 3000, - εχοντας το XMP ενεργοποιημενο και βαζοντας χειροκινητα την συχνοτητα των μνημων στα 3000MHz.

Δημοσ.

Οι ραμ ήταν μαμά στο πρώτο με δεύτερο freeze. Έβαλα xmp πιο μετα και στο save reset κόλλησε και ήθελε hard reset. Μετά έπαιξε και ενώ το bios είχε enabled to xmp μέσα φαίνονταν 2133. Εν τέλη έκανα load uefi defaults οπότε ξαναπήγαν στο 2133. Μεμτεστ δεν εκανα αλλά τις είχα στην 1-3 θέση και της έβαλα στην 2-4. Και προφανώς τα ίδια. Επίσης τα windows κάνουν allocate 2.1gb της ram άρα από τα 16gb έχω τα 13.9. Ένα άλλο περίεργο είναι ότι ο ssd στο performance βαραγε κόφτες στο 90%+ χωρίς να κάνω κάτι μέσα. Όταν έπαιξε καλά για ώρα χωρίς κρας ήταν σε νορμάλ επίπεδα και ανεβοκατέβαινε λόγο installation του lol(φαντάζομαι).

5 λεπτά πριν, Τέρης Α. είπε

Είχαν παρόμοια χαρακτηριστικά;

Καμία σχέση. Εκεί τείνω και εγώ για το πρόβλημα. Βρήκα πριν λίγο έναν στο internet που είχε ίδια freeze με 2400g και εν τέλει με latest build windows 10 έπαιξε. Απλά μου φάνηκε ακραίο να φταίνε τα windows για κάτι τέτοιο και τα είχα βάλει με τον ssd κυρίως.( Πρώτη φορά ασχολούμαι με nvme)

Δημοσ.
3 ώρες πριν, Silverage είπε

Δοκίμασε και με πιο καινούρια windows.

Κατέβασε το media creation tool της ms και φτιάξε ένα νέο στικάκι και κάνε εγκατάσταση από εκεί 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εχει ακουστει οτι η συγκεκριμενη μητρικη εχει κατι μικρα θεματακια ασυμβατοτητων, για αυτο, περα απο οτι σου ειπαν τα παιδια, κανε και ενα bios update.

Επεξ/σία από benign
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Θα δοκιμάσω αρχικά με νέο setarisma του usb και latest windows και θα ενημερωσω. Το mother ήταν Ryzen 3000 ready είχε το στικερ οπότε θεώρησα ότι το bios update μόνο προβλήματα μπορεί να επιφέρει. Αν δεν παίξει και με τα νέα windows θα το δοκιμάσω. Οι δοκιμές θα γίνουν πιο απόγευμα κατά της 7.

Update: 

Με νέα windows επαιξε απροβληματιστα για 3,5 ώρες οπότε λογικά ήταν αυτό το θέμα. Παράξενο πάντως τα windows να προκαλούν τέτοιο χάλι. Δεν μου είχε ξανατυχει.

Επεξ/σία από Tronis20

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...