AristidisZ Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2020 Share Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2020 9 ώρες πριν, Inuyasha είπε Wolt και delivery by efood ειναι αλλη ιστορια μιας και εκει δεν χρειαζεται να εχει το καταστημα δικους του διανομεις , ερχεται η παραγγελια , τους δινεις εκτιμομενο χρονο που θα την εχεις ετοιμη ερχεται διανομεας και την παραλαμβανει (και στο τελος του μηνα γινεται η εκκαθαριση , δεν εχεις παρε δωσε με χρηματα σε καθε παραγγελια) οποτε το 38% δεν ειναι τοσο τρελο αν σκεφτεις τα εξοδα του διανομεα Eξάλλου είναι εντελώς διαφορετικό πράγμα η κοστολόγηση ενός πιάτου σε ένα εστιατόριο, με μια μερίδα που φεύγει delivery Όταν πας να φας σε ένα μαγαζί μια μπριζόλα που έχει π.χ. 8 ευρώ, σε αυτή την τιμή είναι ο σερβιτόρος, είναι τα τραπεζοκαθίσματα, είναι μέσα ένα σωρό πράγματα Το να πουλάει ένα εστιατόριο τα πιάτα του στο 62% μια χαρά κέρδος είναι Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
StamTheMan Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2020 Share Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, AristidisZ είπε Eξάλλου είναι εντελώς διαφορετικό πράγμα η κοστολόγηση ενός πιάτου σε ένα εστιατόριο, με μια μερίδα που φεύγει delivery Παρ'ολα αυτα,πολλοι "μαγαζατορες" δεν το καταλαβαινουν αυτο,και τα χρεωνουν οσο να'ναι. Ομοιως και στο takeaway,που εκει επρεπε να ειναι ακομα πιο φθηνα,θεωρητικα. Μεγαλη υποθεση αυτο που ειπες,και λιγοι το καταλαβαινουν. Επεξ/σία 11 Νοεμβρίου 2020 από StamTheMan 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
agnostos13 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2020 Share Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2020 3 ώρες πριν, StamTheMan είπε Παρ'ολα αυτα,πολλοι "μαγαζατορες" δεν το καταλαβαινουν αυτο,και τα χρεωνουν οσο να'ναι. Ομοιως και στο takeaway,που εκει επρεπε να ειναι ακομα πιο φθηνα,θεωρητικα. Μεγαλη υποθεση αυτο που ειπες,και λιγοι το καταλαβαινουν. Υποτίθεται οτι στις παραγγελίες που σερβίρονται στο χώρο του μαγαζιού χρεώνεται κάποιο ποσό ως κουβέρ που καλύπτει τα κόστη των τραπεζοκαθισμάτων (σέρβις, δημοτικά τέλη, καθαρισμός κλπ). Ενδεχομένως θα μπορούσε να υπάρχει κάποιο επιπλέον κόστος και για το delivery (όπως γίνεται σε αρκετές χώρες του εξωτερικού) ή αντίστοιχα κάποια έκπτωση (όπως πολύ σωστά αναφέρεις) στο take away (κάτι που ορισμένες μεγάλες αλυσίδες το έχουν εφαρμόσει εδώ και χρόνια). Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
cyclone11 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2020 Share Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2020 6 ώρες πριν, AristidisZ είπε Όταν πας να φας σε ένα μαγαζί μια μπριζόλα που έχει π.χ. 8 ευρώ, σε αυτή την τιμή είναι ο σερβιτόρος, είναι τα τραπεζοκαθίσματα, είναι μέσα ένα σωρό πράγματα Το να πουλάει ένα εστιατόριο τα πιάτα του στο 62% μια χαρά κέρδος είναι Αρχικα 13% της τιμής είναι μόνο ο ΦΠΑ. Επίσης τα βασικότερα κόστη μιας μερίδας, πιάτου, πακέτου ή οτιδήποτε άλλο, αγγίζουν το 40%. (Πρώτες ύλες, δευτέρες ύλες). Γύρω στα 20% πιάνουν τα αναλώσιμα, το πακετάρισμα και το κόστος προετοιμασίας (ρεύμα, αέριο κτλ...) Έπειτα έχεις και ένα ποσοστό που πρέπει να υπολογίσεις ώστε να καλύψεις τυχόν ζημιές (υλικά που δεν καταναλώθηκαν και λήξαν, λάθος παραγγελίες κτλ....) Συνήθεις κέρδος σε επιχειρήση εστίασης 20-30%. Το 62% κέρδος από πού το έβγαλες? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
AristidisZ Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2020 Share Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, cyclone11 είπε Αρχικα 13% της τιμής είναι μόνο ο ΦΠΑ. Επίσης τα βασικότερα κόστη μιας μερίδας, πιάτου, πακέτου ή οτιδήποτε άλλο, αγγίζουν το 40%. (Πρώτες ύλες, δευτέρες ύλες). Γύρω στα 20% πιάνουν τα αναλώσιμα, το πακετάρισμα και το κόστος προετοιμασίας (ρεύμα, αέριο κτλ...) Έπειτα έχεις και ένα ποσοστό που πρέπει να υπολογίσεις ώστε να καλύψεις τυχόν ζημιές (υλικά που δεν καταναλώθηκαν και λήξαν, λάθος παραγγελίες κτλ....) Συνήθεις κέρδος σε επιχειρήση εστίασης 20-30%. Το 62% κέρδος από πού το έβγαλες? Δεν είπα ότι έχει 62% κέρδος, είπα ότι take away στο 62% της τιμής του σερβιριζόμενου αφήνει κέρδος, πιθανόν και μεγαλύτερο από το σερβιριζόμενο, ειδικά όταν το μαγαζί λειτουργεί χωρίς βασικά έξοδα (σερβιτόρους, λαντζέρηδες αλλά και μπόλικα γύρω γύρω) Επεξ/σία 11 Νοεμβρίου 2020 από AristidisZ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
StamTheMan Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2020 Share Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2020 5 ώρες πριν, agnostos13 είπε Υποτίθεται οτι στις παραγγελίες που σερβίρονται στο χώρο του μαγαζιού χρεώνεται κάποιο ποσό ως κουβέρ που καλύπτει τα κόστη των τραπεζοκαθισμάτων (σέρβις, δημοτικά τέλη, καθαρισμός κλπ). Εγω παντως που πηγα να παρω 2 κοκτεηλ σε πλαστικο ( το κανουν εδω Καλαματα ),για να τα πιουμε στο μπαλκονι ενα βραδυ που θελαμε να πιουμε χωρις να πρεπει να οδηγησουμε, τα πληρωσαμε ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΑΤΑ,και ουτε και προκειται να ξαναπατησω σε αυτο το μαγαζι. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα