Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα

Θέλω για ενα κτήριο ( οχι δικιάς μου ιδιοκτησίας ) να βρώ τα σχέδια του κτίσματος απο την πολεοδομία ( πειραιά ) μιας και δυστηχώς εκτος απο την άδεια που μας έδωσαν δεν έχουν τα σχέδια που χρειαζόμαστε για κατι συγκεκριμένο , έβαλα μηχανικό και μου ειπε οτι έκανε αίτηση στην πολεοδομία ( πειραιά ) να του στείλουν τα σχέδια τα οποία ελπίζω να υπάρχουν εκτος και αν πλέον τα έχουν περάσει ολα ηλεκτρονικά ...

Άν έχει κάποιος πρόσφατη εικόνα ποσο καιρό κάνουν συνήθως να τα στείλουν με φυσιολογικές συνθήκες ?

Edit : Το μόνο που ειχαν οι ιδιοκτήτες και μας έστειλαν ειναι η άδεια που ειναι 2 σελίδες αλλα δυστηχώς χρειαζόμαστε τα σχέδια

Δημοσ.
26 λεπτά πριν, SPANK είπε

Άν έχει κάποιος πρόσφατη εικόνα ποσο καιρό κάνουν συνήθως να τα στείλουν με φυσιολογικές συνθήκες ?

Πέρσι (2019) ο μηχανικός μου πήρε τα χαρτιά στα χέρια του μια εβδομάδα μετά την αίτηση στο τοπικό πολεοδομικό γραφείο.

• Thanks 1
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, AristidisZ είπε

Ηλεκτρονικά δεν υπάρχουν, ξέχασέ το 

Προ covid τα έπαιρνες αυθημερόν, τώρα δε ξέρω τι γίνεται 

Ναι καλά ηλεκτρονικά η μή δεν μας ενδιαφέρει το θέμα ειναι να πάρουμε τα σχέδια , ευχαριστώ :)

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, Βασίλης_29 είπε

Μιας και το έφερε η κουβέντα, υπάρχει δυνατότητα να αιτηθεις ηλεκτρονικά από πολεοδομία τα σχέδια; Για να γλιτώσεις το πήγαινε έλα. 

Να αιτηθείς τι πράμα ακριβώς;

Να τα βρουν οι υπάλληλοι της πολεοδομίας, να πάνε να στα σκαναρουν και να στα στείλουν;

Δημοσ.

ΧαΧα γελάω. Έχω κάνει αίτηση στην πολεοδομία Αθηνών εδώ και 25 μέρες και ακόμα τίποτα. Σε ερώτηση μου πριν 5 μέρες για το αν έχουν λάβει το email της αίτησης μου απάντησαν ένα λακωνικό "μάλιστα"

Δημοσ.
39 λεπτά πριν, AristidisZ είπε

Να αιτηθείς τι πράμα ακριβώς;

Να τα βρουν οι υπάλληλοι της πολεοδομίας, να πάνε να στα σκαναρουν και να στα στείλουν;

Ναι. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 ώρες πριν, Βασίλης_29 είπε

Ναι. 

Αυτό τώρα που έγραψες είναι ανάξιο σχολιασμού...

Εδώ δε λειτουργούν έτσι δημόσιες υπηρεσίες που έχουν ηλεκτρονικό αρχείο, και με ένα κλικ μπορούν να σου στείλουν το χαρτί που θες, περιμένεις εσύ από την πολεοδομία να ψάχνει να βρει έναν φάκελο, να τον ανοίγει, να ψάχνει ανάμεσα σε 500 χαρτιά και να κάθεται να σκανάρει σχέδια Α0 (που αποκλείεται καν να έχουν μηχανήματα που να μπορούν να κάνουν αυτή τη δουλειά) για να τα στείλει στον καθένα ;

ΟΚ, και εγώ λέω ότι το δημόσιο είναι απαράδεκτο, αλλά αυτό που λες θα προϋπόθετε να έχει δεκάδες υπαλλήλους (που δεν έχει) κάθε πολεοδομία για να κάνει μόνο αυτή τη δουλειά, το θεωρώ εντελώς απίθανο και μάλλον άχρηστο

31 λεπτά πριν, sphinxgr είπε

Μάλλον δεν γίνονται στην Ελλάδα αυτά τα πράγματα!!!

Δε νομίζω να γίνονται και πουθενά αλλού...

Επεξ/σία από AristidisZ
Δημοσ.

λόγω covid οι περισσότερες, αν όχι όλες, πολεοδομίες στην Αττική δέχονται ηλεκτρονικά αίτηση για αντίγραφα σχεδίων

τα αντίγραφα παραλαμβάνονται έπειτα μετά από ραντεβού, κάθε πολεοδομία λειτουργεί κατά κάποιο τρόπο αυτόνομα για τις μέρες και ώρες λειτουργίας του αρχείου της και φυσικά για τους χρόνους παράδοσης των σχεδίων

από πρόσφατη μου εμπειρία στον Πειραιά να υπολογίζεις 10-15 μέρες

και προφανώς η υπάλληλοι απλώς σου δίνουν τα πρωτότυπα (δεν τα φωτοτυπούν οι ίδιοι) 

πας, αφήνεις ταυτότητα, παραλαμβάνεις σχέδια, κατεβαίνεις στον 1ο όροφο που είναι το κυλικείο / φωτοτυπάδικο, βγάζεις τα αντίγραφα που θες, επιστρέφεις στο αρχείο τα πρωτότυπα και παίρνεις την ταυτότητα σου πίσω

🙂

• Like 1
  • Thanks 1
  • Sad 1
Δημοσ.
42 λεπτά πριν, kakofonixx είπε

λόγω covid οι περισσότερες, αν όχι όλες, πολεοδομίες στην Αττική δέχονται ηλεκτρονικά αίτηση για αντίγραφα σχεδίων

τα αντίγραφα παραλαμβάνονται έπειτα μετά από ραντεβού, κάθε πολεοδομία λειτουργεί κατά κάποιο τρόπο αυτόνομα για τις μέρες και ώρες λειτουργίας του αρχείου της και φυσικά για τους χρόνους παράδοσης των σχεδίων

από πρόσφατη μου εμπειρία στον Πειραιά να υπολογίζεις 10-15 μέρες

και προφανώς η υπάλληλοι απλώς σου δίνουν τα πρωτότυπα (δεν τα φωτοτυπούν οι ίδιοι) 

πας, αφήνεις ταυτότητα, παραλαμβάνεις σχέδια, κατεβαίνεις στον 1ο όροφο που είναι το κυλικείο / φωτοτυπάδικο, βγάζεις τα αντίγραφα που θες, επιστρέφεις στο αρχείο τα πρωτότυπα και παίρνεις την ταυτότητα σου πίσω

🙂

Ουσιαστικά δηλαδή αυτό που έχει αλλάξει είναι ότι θες ραντεβού για να πας, το οποίο θέλει καμιά 15αρια μέρες

Χρήσιμη πληροφορία για το εξοικονομώ

Δημοσ.
14 λεπτά πριν, AristidisZ είπε

Ουσιαστικά δηλαδή αυτό που έχει αλλάξει είναι ότι θες ραντεβού για να πας, το οποίο θέλει καμιά 15αρια μέρες

Χρήσιμη πληροφορία για το εξοικονομώ

Οπότε δηλαδή και ο μηχανικός που έχω βάλει τοσο μαλλον θα του πάρει ( 15 ημέρες ) για να του δώσουν τα σχέδια :(  , αυτο το πράγμα με την γραφειοκρατία ειναι αλλο πράγμα οποτε υπομονή

Δημοσ.
Μόλις τώρα, SPANK είπε

Οπότε δηλαδή και ο μηχανικός που έχω βάλει τοσο μαλλον θα του πάρει ( 15 ημέρες ) για να του δώσουν τα σχέδια :(  , αυτο το πράγμα με την γραφειοκρατία ειναι αλλο πράγμα οποτε υπομονή

Ε είναι οι περιστάσεις τέτοιες

Σου λέω, πέρυσι τέτοια εποχή εγώ έβρισκα χαριά αυθημερόν, δεν έχω παράπονο

Προσπαθήστε να πιέσετε αν μπορείτε για πιο κοντινή ημερομηνία

Δημοσ.
26 λεπτά πριν, SPANK είπε

δυστυχώς αν η δουλεία σου έχει να κάνει με δημόσιες υπηρεσίες πρέπει να έχεις γερό στομάχι....

+ ότι πρέπει να πείσεις και τους πελάτες σου ότι δεν καθυστερείς εσύ τη δουλεία.... 😔

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...