Προς το περιεχόμενο

Amazon: Εμπειρίες, Αγορές, Prime κ.α.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εδώ και περίπου 1 χρόνο κανω αγορές απο Amazon (.de) και πάντα επιλέγω προϊόντα "Fulfilled by Amazon". Γενικά ειμαι ευχαριστημένος καθώς βρήκα προϊόντα με διαφορά 20 ευρώ κι ας περίμενα και 2 εβδομάδες. Μία φορά πέτυχα ενα προϊόν ελαφρώς σκουριασμένο σε 1-2 σημεία (ενας μεταλικός αντάπτορας HDMI) αλλά υποθέτω πως ήταν "new" το προϊόν αλλά πήρε καπως υγρασία κατα το storage. Άντε να βγάλεις άκρη με την επιστροφή του προϊόντος. Κάτι που βρίσκω απίστευτα εκνευριστικό είναι ο τρόπος που κάνει τα listing στο ίδιο προϊόν. Όταν κάποιο προϊόν είναι διαθέσιμο απο περισσότερα απο ενα καταστήματα, βγαζει μια λίστα με την τιμή και ενα "add to basket" χωρίς να σου δίνει την δυνατότητα να δεις τη σελίδα του προϊόντος, να δεις τι πληροφορίες εχει βαλει ο "αλλος" πωλητής, άσχετα αν ειναι Fulfilled by Amazon. Οπότε τοποθετείς το προϊόν στο καλάθι και απο εκει κλικάρεις για να δεις τη σελίδα παρουσίασης. Άλλο τραγικό είναι το Prime. Ενω μου το βγάζει συνέχεια σε κάθε αγορά, ουσιαστικά ΔΕΝ ειναι διαθέσιμο για Ελλάδα. Δηλαδή πληρώνεις για το prime video (και άλλες ψηφιακές υπηρεσίες, δηλαδή για αέρα) και δεν εχει δωρεάν μεταφορικά όπως σε άλλες χώρες. Σε ερώτηση που έκανα μεσω email η απάντηση τους ήταν πως "Δεν ειναι διαθέσιμο στην Ελλάδα" και στο καπάκι προσπαθούσε να μου το πουλήσει λόγω των "prime" δυνατοτήτων του.

Κάνετε αγορές απο amazon; Ποιες οι θετικές και αρνητικές εμπειρίες σας; Έχετε prime κι αν ναι, γιατι;

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, Kostas88KG είπε

Εδώ και περίπου 1 χρόνο κανω αγορές απο Amazon (.de) και πάντα επιλέγω προϊόντα "Fulfilled by Amazon". Γενικά ειμαι ευχαριστημένος καθώς βρήκα προϊόντα με διαφορά 20 ευρώ κι ας περίμενα και 2 εβδομάδες. Μία φορά πέτυχα ενα προϊόν ελαφρώς σκουριασμένο σε 1-2 σημεία (ενας μεταλικός αντάπτορας HDMI) αλλά υποθέτω πως ήταν "new" το προϊόν αλλά πήρε καπως υγρασία κατα το storage. Άντε να βγάλεις άκρη με την επιστροφή του προϊόντος. Κάτι που βρίσκω απίστευτα εκνευριστικό είναι ο τρόπος που κάνει τα listing στο ίδιο προϊόν. Όταν κάποιο προϊόν είναι διαθέσιμο απο περισσότερα απο ενα καταστήματα, βγαζει μια λίστα με την τιμή και ενα "add to basket" χωρίς να σου δίνει την δυνατότητα να δεις τη σελίδα του προϊόντος, να δεις τι πληροφορίες εχει βαλει ο "αλλος" πωλητής, άσχετα αν ειναι Fulfilled by Amazon. Οπότε τοποθετείς το προϊόν στο καλάθι και απο εκει κλικάρεις για να δεις τη σελίδα παρουσίασης. Άλλο τραγικό είναι το Prime. Ενω μου το βγάζει συνέχεια σε κάθε αγορά, ουσιαστικά ΔΕΝ ειναι διαθέσιμο για Ελλάδα. Δηλαδή πληρώνεις για το prime video (και άλλες ψηφιακές υπηρεσίες, δηλαδή για αέρα) και δεν εχει δωρεάν μεταφορικά όπως σε άλλες χώρες. Σε ερώτηση που έκανα μεσω email η απάντηση τους ήταν πως "Δεν ειναι διαθέσιμο στην Ελλάδα" και στο καπάκι προσπαθούσε να μου το πουλήσει λόγω των "prime" δυνατοτήτων του.

Κάνετε αγορές απο amazon; Ποιες οι θετικές και αρνητικές εμπειρίες σας; Έχετε prime κι αν ναι, γιατι;

Αν δεν σου αρεσει το amazon, δεν μπορω να φανταστω τι μπορει να σου αρεσει. Η εξυπηρετηση πελατων ειναι οτι καλυτερο στον κοσμο, οι τιμες ειναι συνηθως (αρκετα) χαμηλοτερες, ειδικα αν εχεις την υπομονη-επιμονη να ψαχνεις τις προσφορες, και μπορεις να βρεις τα παντα για να κερδισεις απο τα μεταφορικα.

Πιο συγκεκριμενα, η επιστροφη γινεται απο τη σελιδα της παραγγελιας, παρα πολυ ευκολα και μαλιστα σου δινουν και τα μεταφορικα της επιστροφης. Το Prime ειναι ξακαθαρα για τους χρηστες τηε καθε χωρας (νομιζω το Γερμανικο ισχυει και στην Αυστρια) και οπουδηποτε αλλου δεν εχει και πολυ νοημα. Ισως μονο για early access σε καποιες προσφορες αν εισαι τοσο ψαγμενος, οπως π.χ. παλια που υπηρχε το VIP site τους. Το ψηφιακο περιεχομενο, μπορει να ειναι αδιαφορο στην Ελλαδα λογω γλωσσας και υποστηριξης, αλλα σιγουρα δεν ειναι αερας, μιας και παρα πολλοι απο εμας πληρωνουμε ηδη για Netflix, spotify κλπ. 

Εν κατακλειδι, αγοραζω πολυ συχνα απο ολα τα αμαζον της Ευρωπης, και καποιες φορες ακομα και απο το .com και εχω μονο καλα λογια να πω για την εξυπηρετηση τους.

Δημοσ.
22 λεπτά πριν, dazed είπε

Αν δεν σου αρεσει το amazon, δεν μπορω να φανταστω τι μπορει να σου αρεσει. Η εξυπηρετηση πελατων ειναι οτι καλυτερο στον κοσμο, οι τιμες ειναι συνηθως (αρκετα) χαμηλοτερες, ειδικα αν εχεις την υπομονη-επιμονη να ψαχνεις τις προσφορες, και μπορεις να βρεις τα παντα για να κερδισεις απο τα μεταφορικα.

Πιο συγκεκριμενα, η επιστροφη γινεται απο τη σελιδα της παραγγελιας, παρα πολυ ευκολα και μαλιστα σου δινουν και τα μεταφορικα της επιστροφης. Το Prime ειναι ξακαθαρα για τους χρηστες τηε καθε χωρας (νομιζω το Γερμανικο ισχυει και στην Αυστρια) και οπουδηποτε αλλου δεν εχει και πολυ νοημα. Ισως μονο για early access σε καποιες προσφορες αν εισαι τοσο ψαγμενος, οπως π.χ. παλια που υπηρχε το VIP site τους. Το ψηφιακο περιεχομενο, μπορει να ειναι αδιαφορο στην Ελλαδα λογω γλωσσας και υποστηριξης, αλλα σιγουρα δεν ειναι αερας, μιας και παρα πολλοι απο εμας πληρωνουμε ηδη για Netflix, spotify κλπ. 

Εν κατακλειδι, αγοραζω πολυ συχνα απο ολα τα αμαζον της Ευρωπης, και καποιες φορες ακομα και απο το .com και εχω μονο καλα λογια να πω για την εξυπηρετηση τους.

Που διαβασες να λεω οτι δε μου αρέσει; Έθιξα τα μελανά σημεία όπως το κακό listing, τη μη διαθεσιμότητα prime σε εμας και ουσιαστικά άνοιξα thread για συζήτηση. Ακριβώς επειδή εχω netflix το θεωρώ αέρα το prime. Αν είχα δωρεάν μεταφορικά ναι, άξιζε μαζί με την ταινιοθήκη που δίνει (που δεν εχει ακομη σε ολα υποτιτλους διαβάζω). Σε σχεσινή αγορά πλήρωσα 8 ευρω μεταφορικά. Είπα κατι αρνητικό για τις τιμές; Οι αγορές που έκανα προχθές ήταν 1 αντικείμενο που Ελλάδα δεν υπάρχει και 2 αντικείμενα με μέση τιμή 20 ευρώ επάνω σε Ελλάδα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

κανω αρκετα συχνες αγορες απτο amazon.de εδω και 5 χρονια περιπου / μενω στο εξωτερικο , κυριως βιβλια αλλα και διαφορα αλλα πραγματα (απο βαρη γυμναστικης μεχρι σαπουνια , κιτ πρωτων βοηθειων , σελα ποδηλατου κλπ). Δεν ειχα καποιο θεμα τοσο καιρο

Επεξ/σία από epp
  • Like 1
Δημοσ.

Amazon και amazon prime ο,τι καλυτερο εδω στο UK. 
Εχω κανει απειρες αγορες, το 99% θα πω πως ηταν next day delivery και σε αρκετες περιπτωσεις υπηρχε και same day delivery!
Σου δινουν μεχρι και 3 μηνες - ισως και παραπανω, δε θυμαμαι ακριβως - σε περιπτωση που θες να κανεις return καποιο προιον και μαλιστα σε μια περιπτωση ασυρματων ακουστικων που χαλασε το ενα μου εστειλαν απλα αλλο ενα ζευγαρι χωρις να ζητησουν πισω το παλιο.

Οσον αφορα το prime video και music η αληθεια ειναι πως δε το εχω χρησιμοποιησει για να πω την αληθεια... Αλλα στην τιμη των £3.99 το μηνα (student account) να μπορεις να εχεις ολα τα benefits του prime, ε αυτο ναι, ειναι value for money!

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν εμενες Βορεια Ευρωπη θα σου λεγα συμφερει το amazon πριμε απλα δεν εχει πολυ καλη πολιτικη επιστροφων.Στην  Ελλαδα ομως εχεις skroutz/best price δεν θες κατι αλλο εκτος αν ειναι πολυ εξειδικευμενο. . Οταν με το καλο ανοιξει αποθηκες στα Οινοφυτα ξαναμιλαμε. Προς το παρον δεν τους ενδιαφερει τοσο η ελληνικη αγορα γιατι ειναι μικρη 

Επεξ/σία από Noname96
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Kostas88KG είπε

Που διαβασες να λεω οτι δε μου αρέσει; Έθιξα τα μελανά σημεία όπως το κακό listing, τη μη διαθεσιμότητα prime σε εμας και ουσιαστικά άνοιξα thread για συζήτηση. Ακριβώς επειδή εχω netflix το θεωρώ αέρα το prime. Αν είχα δωρεάν μεταφορικά ναι, άξιζε μαζί με την ταινιοθήκη που δίνει (που δεν εχει ακομη σε ολα υποτιτλους διαβάζω). Σε σχεσινή αγορά πλήρωσα 8 ευρω μεταφορικά. Είπα κατι αρνητικό για τις τιμές; Οι αγορές που έκανα προχθές ήταν 1 αντικείμενο που Ελλάδα δεν υπάρχει και 2 αντικείμενα με μέση τιμή 20 ευρώ επάνω σε Ελλάδα.

Αυτο που δεν λαμβανεις υποψιν ειναι οτι το amazon.de π.χ. δεν απευθυνεται σε εσενα (ή εμενα) αλλα στους κατοικους της Γερμανιας και Αυστριας. Απλα τυχαινει και στελνει πραγματα και στην Ελλαδα, προφανως οχι ολα και προφανως χωρις τα prime benefits. Τα μεταφορικα συμφερουν οταν συνδυασεις παραγγελιες, με περισσοτερα απο ενα αντικειμενα, και με πωλητη το amazon (ή εστω Fulfilled by Amazon. 

Προσωπικα δεν κανω σχεδον ποτε παραγγελιες για ενα αντικειμενο, απλα εχω διαφορα στο καλαθι και περιμενω καποια αφορμη να παραγγειλω, δηλαδη καποιο δυνατο deal. Οπως ειπαν και οι προηγουμενοι, η Ελληνικη αγορα ειναι αδιαφορη, μην περιμενεις κατι περισσοτερο απο αυτο.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κάτοικος uk. Αγορές από amazon.co.uk. Έγινα prime πριν από 3 μήνες ... οι καλύτερες 8 λίρες το μήνα που ξοδεύω. Αξίζουν μέχρι τελευταίο cent. Free shipping ακόμα και αν αγοράζεις κάτι που έχει 3 λίρες αν έχει prime shipping. Παράδοση για προιόντα sold by amazon την επόμενη εργάσιμη ακόμα και 8 το βράδυ αν χρειαστεί. Τιμές σχεδόν πάντα ανταγωνιστικές. Παράδοση από τρίτους σε 2 μέρες. Returns και refunds ότιπιο εύκολο υπάρχει. Συν ταινίες/σειρές amazon prime συν amazon music (αρκετά καλούτσικα)

Επεξ/σία από gthe
  • Like 4
Δημοσ.

Το Fulfilled by Amazon το αγαπώ απλά. Κρίμα που δε μας πιάνει το prime shipping. (ναι, καταλαβαίνω οτι είμαστε μικρή αγορά 🙁 )

Δημοσ.

Αγαπαμε αμαζον.de οταν θελω να αγορασω ταξιδιωτικο οδηγο lonely planet και εδω στην ελλαδα κατω απο 20 ευρω δεν πεφτει κ εκει τον βρισκω 2-4 ευρω λεει πολλα.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Ψάχνω να αγοράσω πράγματα(amazon.de)  και όλο πωλητές από την Κίνα μου βγάζει και μάλλον δεν υπάρχει τρόπος να αποκλειστούν στα αποτελέσματα.

Αυτο το fullfiles by Amazon σημαίνει ότι έρχονται από Ευρώπη; Και αν ναι πως το επιλέγω δεν το βλέπω στις επιλογές της αναζήτησης.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.
Στις 3/12/2020 στις 6:59 ΜΜ, Conan2046 είπε

Ψάχνω να αγοράσω πράγματα(amazon.de)  και όλο πωλητές από την Κίνα μου βγάζει και μάλλον δεν υπάρχει τρόπος να αποκλειστούν στα αποτελέσματα.

Αυτο το fullfiles by Amazon σημαίνει ότι έρχονται από Ευρώπη; Και αν ναι πως το επιλέγω δεν το βλέπω στις επιλογές της αναζήτησης.

Fulfilled by amazon σημαίνει οτι το έχει η amazon στις αποθηκες της και άσχετα με το ποιος είναι ο πωλητής το πακετάρει η ιδια η amazon και στο στέλνει. Δυστυχώς ενω οι χρήστες το ζητάνε το φίλτρο "fulfilled by amazon", η εταιρεία δεν εχει προχωρήσει σε εισαγωγή να εχουμε το κεφάλι μας ήσυχο. Κι εγώ εψαχνα ενα συγκεκριμένο θερμότερο fulfilled by amazon αλλά ολο κινέζους μου έβγαζε οπότε το παράτησα.

• 2 μήνες μετά...
Δημοσ.

Γεια σας θέλω να κάνω αγορά από το Amazon tern κάπου στα 700e για ένα tern ποδηλατο .Σε περίπτωση ελαττώματος  τι γίνεται ;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...