Προς το περιεχόμενο

Ολλανδός δημοσιογράφος εισβάλλει στην ψηφιακή συνάντηση των Ευρωπαίων Υπ. Άμυνας


Crash24

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Η διαδικασία που ακολούθησε δεν ήταν ιδιαίτερα δύσκολη, καθώς μέσα από ένα tweet, ένας από τους υπουργούς αποκάλυψε μέρος του κωδικού εισόδου.

Ένας απροσδόκητος επισκέπτης βρέθηκε στην συνάντηση των Υπουργών Άμυνας χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο λόγος για τον Ολλανδό δημοσιογράφο Daniel Varlaan, που καλύπτει τον τομέα τεχνολογίας για το RTL Nieuws.

Όταν η υπουργός Άμυνας της Ολλανδίας, Ank Bijleveld, ανήρτησε στο Twitter την τοποθεσία της διαδικτυακής συνάντησης μαζί με πέντε από τα έξι ψηφία του κωδικού εισόδου, ο Verlaan προσπάθησε να βρει το έκτο ψηφίο. Με αρκετή τύχη, το βρήκε και προς μεγάλη του έκπληξη, έγινε δεκτός στο meeting.

Τη στιγμή που κατάλαβε πως είχε καταφέρει να μπει, άρχισε να χαιρετάει τους υπόλοιπους συμμετέχοντες.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Josep Borrell, του απηύθυνε τον λόγο, ρωτώντας τον αν γνωρίζει πως βρίσκεται σε μια μυστική συνάντηση. Ο δημοσιογράφος απάντησε πως λυπάται για τη διακοπή, ανέφερε πως είναι δημοσιογράφος από την Ολλανδία και ο Borrell του είπε πως η πράξη αυτή αποτελεί ποινικό αδίκημα, προτρέποντάς τον να φύγει προτού έρθει η αστυνομία. Προφανώς, ο Verlaan αποχαιρέτισε, φεύγοντας από τη σύσκεψη.

Η συνάντηση διακόπηκε άμεσα, με έναν εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης να σημειώνει πως η εισβολή θα αναφερόταν στις αρχές. Από τη μεριά του, εκπρόσωπος του ολλανδικού Υπουργείο Άμυνας δήλωσε πως η έκθεση των στοιχείων ήταν ένα «χαζό λάθος» που αναδεικνύει το πόσο προσεκτικός θα πρέπει να είναι κάποιος όταν μοιράζεται τέτοαι δεδομένα.

Παρότι η αστεία πλευρά του πράγματος είναι ολοφάνερη και από τις αντιδράσεις του Verlaan ο οποίος αποχώρησε δίχως να δώσει συνέχεια, η ευκολία με την οποία ένας παντελώς άγνωστος κατάφερε να εισβάλλει στη συνάντηση είναι ανησυχητικό γεγονός, φέρνοντας στην επιφάνεια τα χαμηλά επίπεδα προστασίας που παρέχονται ακόμη και για «μυστικές», κατά τους ίδιους, διασκέψεις.


Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 52
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ωραίος. Σίγουρα πρέπει να ασκηθούν ποινικές διώξεις. Στην υπουργό άμυνας που ξέροντας τον ρόλο του εξέθεσε διαβαθμισμένα δεδομένα στο διαδίκτυο.

Επεξ/σία από johnmast
  • Like 15
  • Thanks 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μα και αυτοί το 2020 βάλανε εξαψήφιο κωδικό για κάνουν μυστική συνάντηση.

Δεν βάζανε δακτυλικό αποτύπωμα, φωνητικό αποτύπωμα, γραφικό αποτύπωμα, σαρωτή ίριδας, κωδικό μοτίβου, ανάλυση ούρων, σάλιου, καμμιά κάρτα με Qr-code.

Σε ποιους εμπιστευόμαστε την ασφάλεια μας.

Συγνώμη αλλά μου φαίνεται για στημένο.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Κοινωνικα δίκτυα ότι πιο ηλίθιο έχει εφεύρει ο ανθρώπινος νούς ,έκανε τουιτ λέει και έδωσε κωδικούς........πιο βλακας πεθαίνεις , αλλά εδω ειχαμε και τον χοντρό που ειχε τους κωδικούς όλης της χωρας και τα στικακια στο σπιτι του , τι ψάχνεις να βρεις.

  • Thanks 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αν προσέξετε την αρχική φωτογραφία ΤΗΣ Ολλανδής Υπ. Άμυνας θα δείτε τα εξής που θέλω να σχολιάσω.

1) Φωτογραφίζει την οθόνη του υπολογιστή με το κινητό της, ΠΟΣΗ boomerιά πια.

2) Φάτσα φόρα στη φωτογραφία εμπεριέχεται το link σύνδεσης στην συνομιλία

3) Χρησιμοποιεί γι'αυτή τη συνάντηση κάποιο προσωπικό laptop προφανώς (και όχι κάποιο ειδικά σχεδιασμένο του Υπουργείου) καθότι στα bookmarks του browser φαίνεται και το Netflix

4) Αισθάνεται την ανάγκη να κοινοποιήσει στους συμπολίτες της οτι βρίσκεται σε αυτή την κλήση και μάλιστα συνοδεύοντας την κοινοποίηση από φωτογραφίες. Δεν αρκεί ένα "Βρίσκομαι σε τηλε-διάσκεψη με τους Ευρωπαίους ομολόγους μου για να συζητήσουμε τις τάδε εξελίξεις", θέλει να δείξει τη φάτσα του Μπορέλ και του Παναγιωτόπουλου

  • Like 17
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...