NickSyk Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2020 Καλησπέρα σας . Έχω διαβάσει πολλές σελίδες στο φιλόξενο forum σας, προσπαθώντας να καταλάβω τις ελάχιστες απαιτήσεις ενός νέου pc, και κόστους για ελαφριά σχετικά επεξεργασία φωτογραφίας raw, π.χ. ίσιωμα, ανάκτηση σκοτεινών σημείων, λίγο contrast κ.λ. Τώρα χρησιμοποιώ το δωρεάν '' paint.net,'' και για raw-nef το ''View NX2'' της nikon λόγω 32bit του pc μου, δωρεάν και αυτό. Το pc είναι για απλή οικιακή χρήση ,χωρίς παιχνίδια ,ταινίες,με μόνη απαίτηση την φωτογραφία και αυτή μια-μία.. όταν χρειαστεί κάποιες φορές. Έχω κάμερα nikon fulle frame 24mp. Θα ήθελα όμως να κατεβάσω το δωρεάν '' ViewNX- i & Capture NX-D'' της nikon για κάτι περισσότερο ,το οποίο ζητάει windows 10 , (τώρα έχω τα 7 home premium 32 bit ) 32 η 64 bit , ελάχιστη ram 4gb και κατώτερο επεξεργαστή τον pendium dua-l core 2.4 GHz η καλύτερο . Εγώ έχω δεκαετίας pc '' turbo x'' με intel (R) core (TM)2 DUO CPU E7500@ 2.93GHz, BOX S775 , γραφικά NVIDIA GeForce GT 220 - 1GB , hdd 320 GB SEAGATE Barracudda SATA II , M/B ASUS P5 KPL-AM, ram 4GB DDR2 και τροφοδοτικό δικό τους . Όλα τα χρόνια αυτά, μόνο το τροφοδοτικό κάηκε μία φορά. Ζητώντας πληροφορίες για αναβάθμιση ,από δυο γνωστές αλυσίδες ηλεκτρονικών, μου είπαν ότι βάζοντας έναν ssd 500gb , τα windows 10 σε 64 bit και κρατώντας τον τωρινό δίσκο για αποθηκευτικό χώρο, θα υπάρξει αισθητή βελτίωση με περιορισμούς λόγω παλαιότητας. Και στις δυο περιπτώσεις - προς τιμήν τους - να αποφανθούν αν αξίζει βλέποντας πρώτα το pc, με κόστος περίπου 80 ευρώ στο ένα. Στο άλλο, να το ελέγξει πρώτα.. Αυτά πριν την καραντίνα... Επειδή είμαι άσχετος από τέτοια θέματα, θα ήθελα κάποιες γνώμες. Να το δοκιμάσω κι ότι γίνει, η να αγοραστεί ένα καινούργιο σύστημα στο μέλλον χαμηλού σχετικά κόστους, ας πούμε το πολύ 450 ευρώ χωρίς οθόνη. Στα παραπάνω καταστήματα ,οι προτάσεις μόνο για πύργο ήταν της τάξης των 700 ευρώ και πιο πάνω, με ανεξάρτητη κάρτα γραφικών. Θα γίνει προσπάθεια αγοράς από ανεξάρτητο κατάστημα αν και όταν για καινούργιο ,αλλά λόγω δόσεων το βλέπω κάπως δύσκολο.. Ευχαριστώ πολύ, για τυχόν όποια απάντηση και συγνώμη αν δεν τα λέω σωστά..
jgeorgiou Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Ι5 10400 m/b gigabyte Z490m 16GB/3200 SSD SATA 480GB CASE+ 500W/80+ --------------------------------- περίπου 450ευρώ από σκρουτζαδικο Αν τα raw αρχεία σου είναι πολύ μεγάλα , βάζεις τον Ι3 10100 για cpu βάζεις διπλάσια RAM (32GB) YG Σε κλειδαράδικο που διαφημίζει το ινσομνια win10 περίπου 10ευρώ και στο ebay περίπου τα μισά 1 ώρα πριν, NickSyk είπε ύ 450 ευρώ χωρίς οθόνη. Επεξ/σία 26 Νοεμβρίου 2020 από jgeorgiou
NickSyk Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2020 Καλησπέρα, και ευχαριστώ για την απάντηση. Μια σύνθεση σε AMD cpu θα είχε ίσως κάποια καλύτερη ενσωματωμένη κάρτα γραφικών΄ με το ίδιο χρηματικό ποσό, η στα ποσά αυτά δεν υπάρχουν πρακτικές διαφορές. Αργότερα, γίνεται να αντικατασταθεί με ανεξάρτητη κάρτα, και με τι κόστος αν για καινούργια. Ευχαριστώ. Απλά ξέρω ελάχιστα από αυτά τα θέματα...
jgeorgiou Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 19 λεπτά πριν, NickSyk είπε Καλησπέρα, και ευχαριστώ για την απάντηση. Μια σύνθεση σε AMD cpu θα είχε ίσως κάποια καλύτερη ενσωματωμένη κάρτα γραφικών΄ με το ίδιο χρηματικό ποσό, η στα ποσά αυτά δεν υπάρχουν πρακτικές διαφορές. Αργότερα, γίνεται να αντικατασταθεί με ανεξάρτητη κάρτα, και με τι κόστος αν για καινούργια. Ευχαριστώ. Απλά ξέρω ελάχιστα από αυτά τα θέματα... 1) Από AMD APU (π.χ. 3400 ) δεν θα έχεις ΚΑΝΕΝΑ όφελος από ενσωματωμένη gpu αντιθέτως θα χάσεις απόδοση επειδή είναι ΠΟΛΥ ποιο αργή cpu από τον περίπου ίσης αξίας I5 10400 2) Σε κάθε περίπτωση αγοράζεις την καινούρια gpu της αρεσκείας σου και απλά την προσθέτεις με μοναδικό κόστος αυτό της καινούριας κάρτας. Απλά από τα λεγόμενα σου μέχρι τώρα αμφιβάλω αν χρειαστεί ποτέ να μπεις στο έξοδο. Επεξ/σία 26 Νοεμβρίου 2020 από jgeorgiou
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα