Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα με ram


dimitris_ts1

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα. Ειχα στην κατοχη μου 2x4gb hyperx fury(HX426C15FB/4) και σημερα πηρα αλλα 2x4gb ίδια στικακια(ακριβώς τον ίδιο κωδικό). Το προβλημα που αντιμετωπίζω ειναι οτι όταν τοποθετώ και τα 4 στικακια στη μητρικη μου το πισι ειτε δεν ανοιγει (μαυρη οθόνη) είτε ανόιγει και αμέσως μου βγάζει μπλέ οθόνη. Δοκίμασα τις καινούριες ραμ μόνες τους αλλά και σε συνδιασμό με τις παλιές και όλα φαίναται να δουλεύουν σωστά. Τις δοκίμασα ακομα στα σλοτ που ηταν οι παλιες οι μνημες (2-4) αλλα και στα αλλα (1-3) και εδω ολα καλα. Στη συνέχεια δοκιμασα να χαλαρώσω λίγο τα timing στις ραμ καθως και να τους δωσω λίγο παραπάνω voltage αλλά οταν τις τοποθετούσα και τις τέσσερις παλι δεν δουλευαν σωστα. 

Τέλος δοκίμασα τις παλιές ραμ σε διαφορετικα σλοτ 1-2 και 3-4 και τοτε το συστημα μου πετούσε μπλε οθόνη. Φαίνεται δηλαδη σαν να συμβαίνει το πρόβλημα όταν τοποθετώ ραμ σε διαφορετικό χρώμα slots. 

Θα μπορούσε αυτό να είναι το θέμα(είναι θέμα μητρικής αυτο); Τι άλλο θα μπορούσα να δοκιμάσω μήπως και δουλέψουν πριν τις πετάξω απο το παράθυρο;

Επεξ/σία από dimitris_ts1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αφού δοκίμασες όλα τα Slots σε δυάδες και δούλευαν, δεν πρέπει να είναι θέμα της μητρικής, αλλά για να είσαι 100% σίγουρος μπορείς να δοκιμάσεις και τις 4 μαζί σε κάποιο άλλο pc.  Oι πιθανότητες είναι ότι απλά είσαι άτυχος και δεν συγχρονίζονται καλά μεταξύ τους τα 2 σετάκια ram που έχεις.

Αν πάρεις ακριβώς τις ίδιες ram έχεις πιθανότητα να δουλεύουν με αυτές που είχες, αλλά όχι πάντα. Για αυτό τις πουλάνε σε 4άδες.. Οι 4άδες είναι δοκιμασμένες ότι μπορούν να δουλέψουν μαζί, αλλιώς μόνο 1-1 θα τις πούλαγαν και θα έπαιρνε ο καθένας όσες ήθελε..

Αν τα δοκιμάσεις και σε άλλο pc και πάλι δεν δουλεύουν όλες μαζί, πούλα τα 2 σετάκια και αγόρασε μια 2άδα 16gb.

Επεξ/σία από XristosSp
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...