sonikk Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Γεια σας.Οπως αναφερω και στον τιτλο του θεματος θελω να ρωτησω αν μπορω να αλλαξω εντος αττικης περιφερειακη ενοτητα χωρις ομως να εχω καποια βεβαιωση εργοδοτη.Για παραδειγμα θελω να παω σε φαρμακειο φιλου μου που μου κανει καλυτερες τιμες για να παρω φαρμακα επειδη ενα μελος της οικογενειας μου εχει χρόνια ασθενεια και λαμβανει φαρμακευτικη αγωγη με ακριβα φαρμακα και εχω και ολα τα δικαιολογητικα απο δημοσιο νοσοκομειο και το φαρμακειο αυτο ειναι σε περιοχη 20 χιλιομετρα μακρια απο το σπιτι μου.Δεδομενου οτι η Αττικη υποδιαιρειται σε βορειο,νοτιο,ανατολικο και δυτικο τομεα με οκτω αν δεν με απατα η μνημη μου περιφερειακες ενοτητες μπορω να αλλαξω περιφερειακη ενοτητα με βαση τα μετρα για το lockdown? Mε απλα λογια μπορει καποιος για παραδειγμα να παει απο Πειραια σε Κηφισια και το αντιστροφο για συγκεκριμενο φαρμακειο ?? Σας ευχαριστω. Επεξ/σία 27 Νοεμβρίου 2020 από sonikk
papoys1 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Εγώ κατέβηκα από Γέρακα Αθήνα (15 χιλ. περίπου) για να παραλάβω ανταλλακτικά του αυτοκινήτου μου βάζοντας στη βεβαίωση το Β2 όπως με ενημέρωσαν και από το κατάστημα για να μην έχω πρόβλημα. Επίσης είχα και το SMS από αυτούς ότι η παραγγελία μου είναι έτοιμη στο κατάστημα για παραλαβή και δεν μπορεί να μου αποσταλεί άμεσα. Υπάρχουν καταστήματα και στην περιφέρειά μου αλλά θα ήταν παράλογο να με υποχρεώνουν να τα αγοράσω από εκεί όταν τα πουλάνε μέχρι και 50% ακριβότερα. Είπαμε να λαμβάνουμε μέτρα αλλά πρώτο δεν μπορώ να κινούμαι χωρίς φρένα στο αυτοκίνητό μου ούτε και να πληρώνω και τον κούκο για αηδόνι. Θα έλεγα αν πας καλό είναι να έχεις ένα sms του φαρμακοποιού ότι η παραγγελία σας είναι έτοιμη στο φαρμακείο του και μπορείτε να την παραλάβετε. Επεξ/σία 27 Νοεμβρίου 2020 από papoys1 1 1
j_karigiannis Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2020 Γιατί δεν τα στέλνει με ένα κούριερ? Πολλά φαρμακεία το κάνουν. 1 2
ΠάρηςΓ Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Νομιζω οτι ολη η αττικη ειναι μια ενοτητα οχι να πας σαλαμινα ομως πχ (οπως το εννοουν αυτοι) Επεξ/σία 27 Νοεμβρίου 2020 από ΠάρηςΓ 1
Dante80 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2020 2 ώρες πριν, j_karigiannis είπε Γιατί δεν τα στέλνει με ένα κούριερ? Πολλά φαρμακεία το κάνουν. Νομίζω πως οι Courier απαγορεύεται να μεταφέρουν φάρμακα (συνταγογραφούμενα). Μόνο συμπληρώματα διατροφής κλπ στέλνουν τα φαρμακεία έτσι. 3 1
j_karigiannis Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2020 54 λεπτά πριν, Dante80 είπε Νομίζω πως οι Courier απαγορεύεται να μεταφέρουν φάρμακα (συνταγογραφούμενα). Μόνο συμπληρώματα διατροφής κλπ στέλνουν τα φαρμακεία έτσι. Α ναι είναι και αυτό. Δεν το είχα σκεφτεί. Πάντως ας κάνει ο ts ένα ερώτημα στην αστυνομία. δεν χάνει τίποτα. 1
DrLo Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 5 ώρες πριν, ΠάρηςΓ είπε Νομιζω οτι ολη η αττικη ειναι μια ενοτητα οχι να πας σαλαμινα ομως πχ (οπως το εννοουν αυτοι) 2 ώρες πριν, j_karigiannis είπε Α ναι είναι και αυτό. Δεν το είχα σκεφτεί. Πάντως ας κάνει ο ts ένα ερώτημα στην αστυνομία. δεν χάνει τίποτα. Η αττική δεν είναι μια περιφερειακή ενότητα αλλά στο 1ο lockdown είχε διευκρινηστεί από όσο θυμάμαι ότι υπήρχε κάποια εξαίρεση από τον κανόνα αυτό για την αττική. Δε θυμάμαι όμως πως ακριβώς είχε "ερμηνευτεί". Δεν είμαι σίγουρος αλλά είχε υπάρχει μια διευκρινηστική εγκύκλιος που το "στρογγύλευε λίγο" και το έκανε κάπως "φλου" (όρια σε χλμ, σε πόσα "hops" ανάμεσα σε ΠΕ δε θυμάμαι καλά). that said Από τη στιγμή πχ που έναν επαγγελματία του ζητά στη βεβαίωση να δηλώσει ΜΕΧΡΙ 2 περιφερειακές ενότητες ή όταν τόσος κόσμος δεν μπορεί καν να δουλέψει, το "εγώ θέλω να σουλατσάρω ανάμεσα σε όλες γιατί εκεί βρίσκω φθηνοτερα σε μια λίστα μου" ή "γιατί εκεί έχει μαγαζί ο κολλητός μου που μου κάνει καλές τιμές" είναι αστεία δικαιολογία. Μπορεί να βρεις φθηνότερα ανταλλακτικά στη Κόρινθό. So what? Τι να κάνουμε τώρα. Να σχεδιάζουμε μέτρα με βάση που μπορεί να έχει μαγαζί ο κολλητός του καθένα; Το SMS ή το mail από το μαγαζί δεν έχει καμία απολύτως σημασία, είναι ένα παλιόχαρτο σχετικά με το τυπικό του θέματος. Τώρα το ΑΝ θα σου γίνει έλεγχος και το πόσο θα το λάβει υπόψη του αυτός που θα σε ελέγξει είναι 100% πάνω του. Στη θέση του δε θα το σκεφτόμουν καν. Εφόσον όντως δεν υπάρχει εξαίρεση (που δε ξέρω αν υπάρχει πχ κάτι σε τύπου "σε γειτονική" ΠΕ επιτρέπεται) θα ε έγραφα 100% χωρίς καν να κάτσω να χάσω χρόνο να μου εξηγήσεις το ποιός είναι ο φίλος σου , ιστορίες από το στρατό ή άλλα άσχετα με το προκείμενο. Το αν είναι "δίκαιο" ή "άδικο" δεν μπορεί και δε πρέπει να απασχολεί αυτόν που κάνει τον έλεγχο. Επεξ/σία 27 Νοεμβρίου 2020 από DrLo 1 1 2
nvel Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2020 στην δήλωση που συμπληρώνουν οι επαγγελματίες η λίστα των περιφερειακών ενοτήτων είναι όπως είναι χωρισμένη η αττική στην πραγματικότητα και μπορείς να επιλέξεις μόνο δυο, δεν είναι όλη μια ενότητα. 1
ΠάρηςΓ Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2020 1 ώρα πριν, nvel είπε στην δήλωση που συμπληρώνουν οι επαγγελματίες η λίστα των περιφερειακών ενοτήτων είναι όπως είναι χωρισμένη η αττική στην πραγματικότητα και μπορείς να επιλέξεις μόνο δυο, δεν είναι όλη μια ενότητα. Στη χειρογραφη γράφουν αττικής και πάνε ωπου θελουν και η χειρογραφη απο εργοδοτη ειναι μονιμη. 1
Menelaos83 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2020 Η Αττικη ειναι περιφερεια, απο εκει και περα χωριζεται σε περιφεριακες ενοτητες πχ Δυτικης αττικης κλπ. 1
Επισκέπτης Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2020 Για την Αττική συγκεκριμένα, η ΚΥΑ αναφέρει Spoiler 1. Απαγορεύεται η μετακίνηση, με οποιοδήποτε μέσο, εκτός των ορίων της οικείας Περιφερειακής Ενότητας, ή εξαιρετικά στην περίπτωση της Αττικής εκτός των ορίων της Περιφέρειας, εξαιρουμένων των περιπτώσεων μετακίνησης, με οποιονδήποτε τρόπο: α) από και προς την εργασία, β) για λόγους υγείας, γ) προς τον σκοπό εφάπαξ μετάβασης στον τόπο της μόνιμης κατοικίας. Για την πιστοποίηση των λόγων κατ’ εξαίρεση μετακίνησης εφαρμόζονται οι παρ. 3 και 5 του άρθρου 3. Οποτε ναι, θεωρητικά μπορείς. Καλό θα ήταν βέβαια να προσπαθούσες να μη σε σταματήσουν γιατί δεν είμαι σίγουρος αν ο αστυνομικός δεχτεί τον λόγο που δίνεις (φθηνότερα φάρμακα), δεδομένου ότι μπορείς να τα προμηθευτείς και πολύ πιο κοντά.
ikonio Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Επειδή είχα την απορία από το πρώτο λοκντάουν με τις χειρόγραφες, είναι στη διακριτική ευχέρεια του οργάνου να σου βάλει πρόστιμο εάν έχεις τη χειρόγραφη και αναφέρει αόριστα "Αττική". Στις βεβαιώσεις πρέπει να αναφέρεται ξεκάθαρα η Περιφερειακή Ενότητα, στο ΕΡΓΑΝΗ όπως ειπώθηκε μπορείς να γράψεις μέχρι δύο, στο χειρόγραφο με επιφύλαξη μεγάλη μπορείς να βάλεις περισσότερες (αλλά αυτό δεν το καθιστά αυτομάτως νόμιμο). Ακόμα και στις βεβαιώσεις του ΕΡΓΑΝΗ υπάρχει σημείο όπου μπορείς να προσθέσεις "χειροκίνητα" κάποια σημείωση. Επειδή όμως δεν υπάρχουν πουθενά σαφείς οδηγίες είναι πάντα στην διακριτική ευχέρεια του οργάνου να βεβαιώσει ή όχι πρόστιμο ανάλογα με το αν κρίνει ότι η βεβαίωση κακώς γράφει ότι γράφει. Σε μια τέτοια περίπτωση το πρόστιμο θα βεβαιωθεί από τα συμφραζόμενα, δηλαδή έδρα επιχείρησης ή διεύθυνση οικίας και φυσικά συνυπολογίζοντας την φύση της εργασίας, δηλαδή αν απαιτείται όντως να μετακινείσαι σαν τεχνικός για παράδειγμα ή σαν κούριερ. Συμπέρασμα: Προσωπικά βγαίνω τηρώντας τα μέτρα και προσπαθώ να είμαι στα όρια της νομιμότητας όπως ορίζεται "από τα συμφραζόμενα", σεβόμενος εκείνον που φοβάται, αν και δυστυχώς δεν βλέπω τον αντίστοιχο σεβασμό εκείνους προς τους υπόλοιπους. Από εκεί και πέρα ξέρω ότι μπορεί να με περιμένει σε κάποια γωνία ένα 300άρι πρόστιμο και κινούμαι αναλόγως Spoiler OFFTOPIC: Την πραγματικότητα νομίζω την βλέπει ο καθένας αν βγει και κοιτάξει από το παράθυρό του, δεν χρειάζεται να αναφέρω ή να σχολιάσω κάτι παραπάνω, βλέπω τα πράγματα προσπαθώντας να έρθω στην θέση του καθενός ξεχωριστά που βλέπω να κυκλοφορεί ή να παραπονιέται, έχω και εγώ τα δικά μου παράπονα αλλά δεν υπάρχει πουθενά βήμα για να ακουστούν οι απόψεις όλες χωρίς αντιπαράθεση Για να κλείσω πιστεύω ότι δεν θα κάτσει κανένας αστυνομικός να σου κάνει ιστορία για φάρμακα, με απόδειξη στο χέρι, εφόσων βέβαια δεν πήγες στην Κόρινθο να τα πάρεις. Επεξ/σία 27 Νοεμβρίου 2020 από ikonio 1 1
DrLo Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) btw Το ζήτημα της απαγόρευσης μετακίνησης μεταξύ περιφερειακών ενοτήτων όπως είχε αρχικά διατυπωθεί στο 1ο lockdown που δημιουργησε τη σύγχυση με τη περίπτωση της Αττικής είχε να κάνει για λόγους μετακίνησης άλλους από τους 1-6 (πχ δε μπορείς να πας στο εξοχικο σου αλλά μπορούσε να γυείσεις απαξ στο μόνιμο σπίτι σου). Για τους λόγους 1-6 δεν υπήρχε στο 1ο lockdown σαφή "χιλιομετρικό όριο" αλλά πχ το να βάζεις "πάω supermarket" από την Βάρκιζα στην Ελευσίνα, παρότι εντός ίδιου νομού, ήταν "ανοικτό σε ερμηνία". Ειδάλως βάλε πάω super market ή κάποιο άλλο μαγαζί κάθε πρωί, και πήγαινε όπου θες. Μπορεί κάποιος, techniclly, να αγοράζει πχ, ένα Kaiser Γλειφιτζούρι με Βιταμίνες Γεύση Πορτοκάλι 1τμχ από μαγαζί στη Νέα Μάκρη, να επιλέγει παραλαβή απο καστημα και να κυκλοφορεί με την παραγγελία στη τσέπη σε όλη τη διαδρομή πχ από Πειραιά - Νέα Μακρη για να πάει να πάρει το γλειφιτζούρι με 0.34 τη μέρα. 31 λεπτά πριν, ikonio είπε Ακόμα και στις βεβαιώσεις του ΕΡΓΑΝΗ υπάρχει σημείο όπου μπορείς να προσθέσεις "χειροκίνητα" κάποια σημείωση. Από το ΕΡΓΑΝΗ βγάζανε βεβαιώσεις διάφοροι, πχ εταιρείες για τους υπάλληλους τους (αυτοί μπορούσαν και χειρόγραφες) ή πχ οι Ελευθεροι επαγγλεματίες (που μπορούσαν μόνο με ΕΡΓΑΝΗ). Τη δική μου από την ΕΡΓΑΝΗ (2η περίπτωση) την έκανα τη 2η μέρα. Αν δεν έχει αλλάξει η φόρμα από τότε μπορούσες μέχρι 2 (για τους ΕΕ) χωρίς extra πεδίο "χειροκίνητη" επιλογή. Αν και εκεί νομίζω υπάρχει (κλασσικά) πραθυράκι. Δε το έψαξα παραπάνω αλλά από ότι είδα και μου έχουν πει συνάδελφοι μπορείς να κάνεις πολλαπλές δηλώσεις, άλλη κάθε μερα πχ, το οποίο για καποια επαγγλεματα το θεωρώ και λογικό και σωστό. πχ ένας γυψοσανιδάς που έχει το μαγαζί του την Ελευσίνα πχ μπορείς να δουλευει σε περισσότερες από 2 τριγύρω ΠΕ, ή ένας τοπογράφος πχ να πρέπει να πηγαίνει να κάνεις μετρήσεις σε πάνω από 2 τριγύρω νομούς. Απλά δε γίνεται να μπαίνει το σύστημα σε περιπτωσιολογία. Γι αυτό και θεωρώ ότι το καλύτερο θα ήταν να μην υπήρχαν περιορισμοί , αλλά αυτό θέλει και μυαλό από τους πολλούς και όπως λένε , όπου δε πίπτει λόγος πίπτει ράβδος. Επεξ/σία 27 Νοεμβρίου 2020 από DrLo 1
nvel Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2020 38 λεπτά πριν, ΠάρηςΓ είπε Στη χειρογραφη γράφουν αττικής και πάνε ωπου θελουν και η χειρογραφη απο εργοδοτη ειναι μονιμη. στην χειρόγραφη μπορείς να γράψεις και ελλάδα, ευρώπη, γη, ηλιακό σύστημα κτλ το θέμα είναι σε έλεγχο πως θα το δικαιολογήσεις. Και εγώ πήγα στην επαρχία με μη επαρκή δικαιολογητικά αλλά δεν το προτείνω και σε άλλους 1
j_karigiannis Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2020 Πάντως αν παλουκωνόσασταν για μία εβδομάδα, θα κάναμε και χριστούγεννα με τους γονείς μας. 1 1 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις