ikonio Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 46 λεπτά πριν, DrLo είπε Τη δική μου από την ΕΡΓΑΝΗ (2η περίπτωση) την έκανα τη 2η μέρα. Αν δεν έχει αλλάξει η φόρμα από τότε μπορούσες μέχρι 2 (για τους ΕΕ) χωρίς extra πεδίο "χειροκίνητη" επιλογή. Αναφέρομαι στο πεδίο σημειώσεις, εκεί μπορείς να γράψεις ότι λόγω της φύσης της εργασίας δύναται να χρειαστεί να μετακινηθώ σε όλη την Αττική, ή να το σπάσεις σε Περιφερειακές ενότητες και να συμπληρώσεις έξτρα εκείνες που δεν σε αφήνει να επιλέξεις το σύστημα. Σε έλεγχο που έτυχα δεν μου είπαν κάτι, και μάλιστα ήμουν εκτός από τις δύο Περιφερειακές Ενότητες που είχα επιλέξει στο πάνω μέρος. Εντιτ: Πράγματι τη δεύτερη μέρα που ξεκίνησε το σύστημα αν και έγραφες σημειώσεις δεν εκτυπώνονταν στο PDF, το έχουν διορθώσει πλέον. 18 λεπτά πριν, j_karigiannis είπε Πάντως αν παλουκωνόσασταν για μία εβδομάδα, θα κάναμε και χριστούγεννα με τους γονείς μας. Εάν μου πληρώνεις τους λογαριασμούς και μου δίνεις το μεροκάματό μου στο χέρι κάθομαι μέσα και όλο το χρόνο δεν έχω πρόβλημα. Γιατί εγώ δεν δικαιούμαι ούτε τα 800 ευρώ, ούτε υπάρχει δυνατότητα να δουλέψω από το σπίτι μου. Επεξ/σία 27 Νοεμβρίου 2020 από ikonio 2 1
rafa1919 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2020 45 λεπτά πριν, ikonio είπε Εάν μου πληρώνεις τους λογαριασμούς και μου δίνεις το μεροκάματό μου στο χέρι κάθομαι μέσα και όλο το χρόνο δεν έχω πρόβλημα. Γιατί εγώ δεν δικαιούμαι ούτε τα 800 ευρώ, ούτε υπάρχει δυνατότητα να δουλέψω από το σπίτι μου. Σεβασμός από εμένα. 👏 2 1
DrLo Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2020 1 ώρα πριν, ikonio είπε Αναφέρομαι στο πεδίο σημειώσεις, εκεί μπορείς να γράψεις ότι λόγω της φύσης της εργασίας δύναται να χρειαστεί να μετακινηθώ σε όλη την Αττική, ή να το σπάσεις σε Περιφερειακές ενότητες και να συμπληρώσεις έξτρα εκείνες που δεν σε αφήνει να επιλέξεις το σύστημα. Σε έλεγχο που έτυχα δεν μου είπαν κάτι, και μάλιστα ήμουν εκτός από τις δύο Περιφερειακές Ενότητες που είχα επιλέξει στο πάνω μέρος. Εντιτ: Πράγματι τη δεύτερη μέρα που ξεκίνησε το σύστημα αν και έγραφες σημειώσεις δεν εκτυπώνονταν στο PDF, το έχουν διορθώσει πλέον. Το "σημειώσεις" καταλαβάινω ότι είναι ακριβώς αυτό, σημειώσεις, όχι γράψε άλλες όσες ΠΕ μπορείς να σκεφτείς, αλλιώς τις γράφεις όλες τις ΠΕ της χώρας στις σημειώσεις και καθαρισες, τι νόημα έχει να τις δηλώνεις ξεχωριστά πάνω ; Είδες κάπου ότι λέει ότι εκεί μπορείς να προσθέσεις ΠΕ ή απλά στο είπε ο τάδε. Χαζό μου φαίνεται και από άποψης προγραμματισμού μιας φόρμας, τεχνικά εντελώς δηλαδή, 100% βλακεία. 1
ikonio Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Όσο νόημα έχει να σου επιτρέπει να δηλώνεις δύο μόνο στο πάνω μέρος, άλλο τόσο λόγο έχει και η ύπαρξη σημειώσεων και άλλο τόσο όπως έγραψα εξαρτάται από την διακριτική ευχέρεια εκείνου που θα πραγματοποιήσει τον έλεγχο να βεβαιώσει πρόστιμο ή όχι. Ο τρόπος με τον οποίο θα χρησιμοποιήσεις τις περιφερειακές ενότητες πρέπει να έχει και κάποια λογική συνέχεια, για παράδειγμα σαν ηλεκτρολόγος μπορεί να κινηθείς από Πειραιά μέχρι Κηφισιά, αλλά να έχεις έδρα στο Περιστέρι, οπότε εκεί χρειάζεσαι τρείς επιλογές. Προφανώς δεν μπορείς να γράψεις ότι έχεις έδρα στην Αθήνα και πας για εργασίες στην Αλεξανδρούπολη (όχι ότι δεν παίζει σαν εξαιρετική περίπτωση, αλλά όπως είπα αποτελεί εξαιρετική περίπτωση). Η φόρμα αυτή όπως είναι χωρισμένη η Αθήνα είναι στημένη λάθος, τουλάχιστον θα έπρεπε το λεκανοπέδιο να το θεωρεί ενιαίο και να επιτρέπεται για λόγους εργασίας η μετακίνηση ανάμεσα σε όλες τις Π.Ε. της Αττικής. Για την χρήση των σημειώσεων συμβουλεύτηκα την πολιτική προστασία αφού κατάφερα να βρω γραμμή και μίλησα και με τα τηλέφωνα επικοινωνίας στο ΕΡΓΑΝΗ (ΣΕΠΕ). Η απάντηση που έλαβα ήταν και αυτή που σου έδωσα, ότι μπορείς μεν να γράψεις στις σημειώσεις και τις υπόλοιπες περιφερειακές ενότητες, ή ότι απλά θα χρειαστεί να κινηθείς και εκτός των παραπάνω δύο για λόγους εργασίας. Δεν υπάρχει επίσημη οδηγία πουθενά γι αυτό και σαφώς πιστεύω ότι αν υπάρξει θέμα κανείς από τους παραπάνω δεν φέρει ευθύνη. Εγώ σημειώνω μόνο ότι σε ελέγχους που έτυχα και μάλιστα εκτός των δυο ενοτήτων που είχα στο πάνω μέρος δεν αντιμετώπισα πρόβλημα. Spoiler Ξεκαθάρισα εξ αρχής ότι σέβομαι και τα μέτρα της καραντίνας και αυτούς που φοβούνται και δεν θέλουν να κυκλοφορεί κανείς "αδήλωτος", με ενδιαφέρει όμως να μπορέσω και εγώ να εργαστώ με τις όποιες δυσκολίες έχουν παρουσιαστεί μέχρι και σήμερα. Δεν ψάχνω παραθυράκια, ούτε υπερβολές για να γίνει το τόσο τρεις φορές επί τόσο. Η δουλειά μου είναι μέσα στα όρια της Αττικής όπως φαίνεται στο χάρτη. Λίγη κατανόηση από όλες τις πλευρές χρειάζεται ειδάλλως αυτό που επιβάλλεται είναι η παροχή αναλυτικών οδηγιών, με συγκεκριμένα όρια στις βεβαιώσεις μετακίνησης, με συγκεκριμένους όρους για τους εργαζόμενους που θα τηρούνται απαρέγκλιτα, να ξέρουμε και εμείς τι θα κάνουμε στο τέλος της ημέρας. Καταλαβαίνω όμως ότι κάτι τέτοιο ότι δεν μπορεί να γίνει από την κρατική πλευρά και υπάρχουν πρακτικοί λόγοι. Επεξ/σία 27 Νοεμβρίου 2020 από ikonio 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις