dinamav Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα σας, Μένω στο ενοίκιο σε ενα σπιτι στο οποιο ο ιδιοκτητης εχει βαλει αυτονομη θερμανση με υγριαεριο. Ουσιαστικα ειναι μια εγκατασταση στη οποια ειναι τοποθετημενες φιαλες γκαζιου στο μπαλκονι και ενας ηλεκτρικος πινακας ρυθμιζει την ολη εγκατασταση. Γενικα μου ειχε επισημανει απο περσι (πρωτη χρονια διαμονης μου στο σπιτι) να κανω συντηρηση στην εγκατασταση καθως ειναι γκαζι και ποτε δεν ξερεις (;;)... Να σημειωθει οτι ειναι καινουργιο σπιτι, στο κεντρο, και γενικα πληρωνουμε με τη συγκατοικο μου αρκετα χρηματα για το ενοικιο. Περσι λοιπον καναμε τη συντηρηση και πληρωσαμε εμεις. Το ιδιο ειναι να γινει κ φετος. Αναρωτιεμαι ομως σε ποιο απο τα 2 μερη εμπιπτει η ευθυνη για την καλυψη αυτου του εξοδου; Στον ενοικιαστή ή στον ιδιοκτήτη; Ευχαριστω πολυ. Επεξ/σία 27 Νοεμβρίου 2020 από dinamav
GREGORYMO Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2020 17 λεπτά πριν, dinamav είπε Καλησπέρα σας, Μένω στο ενοίκιο σε ενα σπιτι στο οποιο ο ιδιοκτητης εχει βαλει αυτονομη θερμανση με υγριαεριο. Ουσιαστικα ειναι μια εγκατασταση στη οποια ειναι τοποθετημενες φιαλες γκαζιου στο μπαλκονι και ενας ηλεκτρικος πινακας ρυθμιζει την ολη εγκατασταση. Γενικα μου ειχε επισημανει απο περσι (πρωτη χρονια διαμονης μου στο σπιτι) να κανω συντηρηση στην εγκατασταση καθως ειναι γκαζι και ποτε δεν ξερεις (;;)... Να σημειωθει οτι ειναι καινουργιο σπιτι, στο κεντρο, και γενικα πληρωνουμε με τη συγκατοικο μου αρκετα χρηματα για το ενοικιο. Περσι λοιπον καναμε τη συντηρηση και πληρωσαμε εμεις. Το ιδιο ειναι να γινει κ φετος. Αναρωτιεμαι ομως σε ποιο απο τα 2 μερη εμπιπτει η ευθυνη για την καλυψη αυτου του εξοδου; Στον ενοικιαστή ή στον ιδιοκτήτη; Ευχαριστω πολυ. Σε οποιον έχετε ΣΥΜΦΩΝΗΣΕΙ.
dinamav Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2020 Δεν εχουμε συμφωνήσει κάτι. Εμεις περσι το πηραμε πανω μας χωρις να αμφισβητησουμε τον ιδιοκτητη (ο οποιος ειναι και μεσιτης στο επαγγελμα οποτε το χει..) αλλα δεν αναφερεται καπου ρητα αυτο. Στο μεταξυ η θερμανση περσι μας ταλαιπωρησε πολυ διοτι αν και εγινε συντηρηση μετα ειχε προβλημα ο ηλεκτρικος πινακας. Αυτα τα καλυψε ο ιδιοκτητης. Επομενως βασει νομου δεν ειναι υποχρεωμενος να συντηρει τετοια πραγματα στο σπιτι να υποθεσω;
GREGORYMO Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2020 16 λεπτά πριν, dinamav είπε Δεν εχουμε συμφωνήσει κάτι. Εμεις περσι το πηραμε πανω μας χωρις να αμφισβητησουμε τον ιδιοκτητη (ο οποιος ειναι και μεσιτης στο επαγγελμα οποτε το χει..) αλλα δεν αναφερεται καπου ρητα αυτο. Στο μεταξυ η θερμανση περσι μας ταλαιπωρησε πολυ διοτι αν και εγινε συντηρηση μετα ειχε προβλημα ο ηλεκτρικος πινακας. Αυτα τα καλυψε ο ιδιοκτητης. Επομενως βασει νομου δεν ειναι υποχρεωμενος να συντηρει τετοια πραγματα στο σπιτι να υποθεσω; Είναι θέμα συμφωνίας των 2 μερών. Αλλά, να το δούμε και αλλιώς: ΤΩΡΑ θα του πας κάποιο νόμο που θα λέει ΤΙ ?
dinamav Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2020 Δεν υπαρχει συμφωνια. Αν ΥΠΑΡΧΕΙ νομος θα ορισει και ρητα και χωρις παρεξηγηση την υποχρεωση του καθενος. Δεν υπαρχει ΤΩΡΑ και ΤΟΤΕ σε αυτη την περιπτωση θα ειναι ξεκαθαρο.
Dante80 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Σε "γενικές γραμμές", συνηθίζεται ο ιδιοκτήτης πληρώνει για βλάβες και ο ενοικιαστής για πάγια συντήρηση. Συνήθως στα συμφωνητικά αναγράφονται αυτά, ώστε να ξέρει ο καθένας το τι γίνεται. Το δικό σας συμφωνητικό μίσθωσης δεν αναφέρει τίποτα; Όταν νοίκιασες το σπίτι, δεν σου είπε τίποτα ο ιδιοκτήτης για το σύστημα αυτόνομης θέρμανσης; Επεξ/σία 27 Νοεμβρίου 2020 από Dante80 1
dinamav Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2020 Οκ θα κοιταξω το μιθωτηριο. Ευχαριστω.
agiannesg59 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2020 19 λεπτά πριν, Dante80 είπε Σε "γενικές γραμμές", συνηθίζεται ο ιδιοκτήτης πληρώνει για βλάβες και ο ενοικιαστής για πάγια συντήρηση +1 1
SB_1957 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2020 Δεν νομίζω ότι χρειάζεται κάποιος νόμος για το ποιος πληρώνει τη συντήρηση. Γιατί τότε θα ήταν σε αμφισβήτηση και θα έπρεπε να αναγράφεται στο συμβόλαιο ενοικίασης ποιος θα πληρώνει τη συντήρηση του κτιρίου (ασανσέρ, καθαριότητα, κεντρική θέρμανση, κ.λπ.) δηλαδή τα κοινόχρηστα. 10 χρόνια ως ενοικιαστής με ατομική θέρμανση και παράλληλα ιδιοκτήτης ποτέ δεν τέθηκε θέμα ποιος θα πληρώσει τη συντήρηση του ατομικού καλοριφέρ.
paylidis Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2020 Η συντήρηση του ενοικιαστή (χρήστη). Οι βλάβες του ιδιοκτήτη. Του κλιματιστικού τη συντήρηση θα περίμενες να στην πληρώσει ο ιδιοκτήτης; Όχι... τον καθαρισμό της καμινάδας του τζακιού; Ούτε... Ε το ίδιο είναι και αυτό...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα