vNeverMore Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2020 Καλημέρα στο community, Ήθελα να παραθέσω και εγώ το πρόβλημα που αντιμετωπίζω τελευταία με την vodafone και πιο συγκεκριμένα με πακέτο συμβολαίου "Vodafone Home Double play GR" που εκτός των άλλων διαθέτει 24Mbps ADSL σύνδεση. Η κοπέλα αρχικά με είχε ενημερώσει πως θα πιάνω περίπου γύρω στα 12+Mbps ( που και πάλι δεν ήμουν ικανοποιημένος στο άκουσμα ), αλλά δεδομένου του ότι δεν μπορούσα να πάω σε καλύτερο πακέτο επειδή δεν καλύπτει την περιοχή αποφάσισα να πάω με τα λίγα και καλά. ( Στο μεταξύ μένω σε ένα πολύ κεντρικό σημείο πόλης της Λευκάδας, και η συγκεκριμένη πολυκατοικία που μένω έχει 50άρα cosmote, anyway ... ). Δεν θα σταθώ στην διαδικασία ενεργοποίησης, στην ελλιπή ενημέρωση και στα ακυρωμένα ραντεβού με τον τεχνικό και άλλα προβλήματα που αντιμετώπισα, καθώς λόγο των καταστάσεων υπάρχει μια ανοχή και δείχνεις μια κατανόηση. Αφού λοιπόν ήρθε ο τεχνικός και μου έκανε την σύνδεση, μετά από δέκα λεπτά ενεργοποιήθηκε και προφανώς το πρώτο πράγμα που κάνεις είναι να δεις την ταχύτητα πιάνεις. Με μοναδική συσκευή τον υπολογιστή που έκανα το ΤΕΣΤ και δοκιμές σε πολλά διαφορετικά site μετρήσεων δεν κατάφερα ποτέ να ξεπεράσω τα 8Mbps. Και αυτό στην καλύτερη των περιπτώσεων. Συνήθως είναι μεταξύ 5-7. Δηλαδή να πληρώνω συμβόλαιο με 24άρα γραμμή και να κατεβάζω με 600kb/sec? Εντάξει όχι ... τραγικό Η γραμμή ενεργοποιήθηκε εχθές, τι μπορώ να κάνω? Υπάρχει κάποιο παραθυράκι ακύρωσης συμβολαίου, λόγο κακής ποιότητας υπηρεσιών? Σε επικοινωνία που είχα μαζί τους, μου είπαν να κάνω υπομονή γιατί το δίκτυο τους είναι πολύ φορτωμένο λόγο covid ( τηλεδιασκέψεων κτλπ ). Για να προλάβω κάποιους ο υπολογιστής που κάνω τις μετρήσεις, σε εναλλαγή δικτύου με αυτό της πολυκατοικίας πιάνει 20Mbps+ ( COSMOTE 50άρα ), οπότε σίγουρα δν είναι θέμα υπολογιστή, όπως επίσης δοκίμασα και 2 διαφορετικά ρούτερ. Είναι καθαρά θέμα γραμμής. Ευχαριστώ εκ των προτέρων όποιον έχει την διάθεση να βοηθήσει
DanielRGr Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2020 41 minutes ago, vNeverMore said: 4 διαδοχικές μετρήσεις Με ethernet ή wifi; Ωστοσο, οταν σε ρωτανε "ποσο συγχρονιζεις;", περιμενουν να τους δειξεις την σελιδα με τα στατιστικα μεσα απο το μοντεμ. Εκει φαινεται η ταχυτητα στην οποια κλειδωνει. Τωρα, οσο αναφορα το συμβολαιο, οι κλησεις ηχογραφουνται, επομενως αν σου ειπε προφορικα οτι θα πιανεις 12+ μετα απο δικο της ελεγχο, μπορεις να τους πεις οτι σου ειπα ψεμματα και οτι θες να φυγεις χωρις penalty, αν σου αρχισουν τις δικαιολογιες, μιλα με την ΕΕΤΤ/Συνηγορο του καταναλωτη
vNeverMore Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) είναι με wifi δίπλα από το μόντεμ ακριβώς με συγχωρείτε είμαι άσχετος από δίκτυα μάλλον πρόκειται για αυτά τι ακριβώς σημαίνει όμως το 12 που βλέπω εκεί? Επεξ/σία 3 Δεκεμβρίου 2020 από vNeverMore
DanielRGr Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2020 3 minutes ago, vNeverMore said: είναι με wifi δίπλα από το μόντεμ ακριβώς με συγχωρείτε είμαι άσχετος από δίκτυα μάλλον πρόκειται για αυτά τι ακριβώς σημαίνει όμως το 12 που βλέπω εκεί? 1) Τεστ κανουμε ΜΟΝΟ με ethernet, ποτε wifi 2) Η εικονα δεν ανοιγει
vNeverMore Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2020 Μόλις τώρα, DanielRGr είπε 1) Τεστ κανουμε ΜΟΝΟ με ethernet, ποτε wifi 2) Η εικονα δεν ανοιγει την έκανα attach, θα κάνω με ethernet τώρα
DanielRGr Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2020 1 minute ago, vNeverMore said: την έκανα attach, θα κάνω με ethernet τώρα Η μεγιστη ταχυτητα ειναι 12192 kbps, και εχεις "κατσει" (κατα καποιο τροπο) στα 10658 kbps με noise margin 6.1 db (το μεγιστο προφιλ που μπορουν να σε βαλουν) για να πιασεις αυτο το 12192 στο κλειδωμα. Επομενως, οτι σου ειπαν ισχυει, το μεγιστο προφιλ σου σε ADSL ειναι τα 12200 kbps. Αν θες να φτιαξεις λιγο τη φαση, (αν μπορεσεις), να δοκιμασεις να φερεις το ρουτερ στη πρωτη υποδοχη τηλ (πριζα) στο διαμερισμα μπας και κερδισεις λιγη ακομη ταχυτητα παραπανω.
vNeverMore Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2020 το κλείδωμα στα 12 ποιος το καθορίζει? κλείδωμα στα 24 θα έπρεπε να έχω γίνεται να μου το αλλάξουν? ΥΓ. με το Ethernet έχω ίδια results
DanielRGr Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2020 2 minutes ago, vNeverMore said: το κλείδωμα στα 12 ποιος το καθορίζει? κλείδωμα στα 24 θα έπρεπε να έχω γίνεται να μου το αλλάξουν? ΥΓ. με το Ethernet έχω ίδια results Δεν πληρωνεις πακετο 24mbps.. πληρωνεις πακετο ΕΩΣ 24mbps. (οπου ΕΩΣ = 3 ελαχιστο, 24 μεγιστο, αλλα συνηθως ειναι καπου στη μεση, οπου βρισκεσαι και εσυ) 2
HateMe Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2020 3 ώρες πριν, vNeverMore είπε το κλείδωμα στα 12 ποιος το καθορίζει? κλείδωμα στα 24 θα έπρεπε να έχω γίνεται να μου το αλλάξουν? ΥΓ. με το Ethernet έχω ίδια results ΕΩΣ 24 πληρώνεις. Τα συμβόλαια σας δεν τα διαβάζετε ποτέ; 2
Aggelos_INSM Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2020 3 ώρες πριν, vNeverMore είπε κλείδωμα στα 24 θα έπρεπε να έχω Α καλααααα 🤦🏻♂️ Τι αλλο θα διαβάσω 2
vNeverMore Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) σιγά μην παρέλειπαν οι χαζο-εξυπνάκηδες. ελληνικό community χωρίς αυτούς δεν κάνει @DanielRGr ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες. να είσαι καλά και καλές γιορτές σου εύχομαι Επεξ/σία 3 Δεκεμβρίου 2020 από vNeverMore 1
Aggelos_INSM Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2020 2 ώρες πριν, vNeverMore είπε σιγά μην παρέλειπαν οι χαζο-εξυπνάκηδες. ελληνικό community χωρίς αυτούς δεν κάνει @DanielRGr ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες. να είσαι καλά και καλές γιορτές σου εύχομαι Εγω εύχομαι σε εσενα καλα μυαλά και οχι εξυπναδες 3
nikos_k1 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2020 2 ώρες πριν, vNeverMore είπε σιγά μην παρέλειπαν οι χαζο-εξυπνάκηδες. ελληνικό community χωρίς αυτούς δεν κάνει @DanielRGr ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες. να είσαι καλά και καλές γιορτές σου εύχομαι Καλό θα ήταν πάντως προτού χαρακτηρίσουμε κάποιον να έχουμε και εικόνα για το τι συμβαίνει. Αρχικά το συμβόλαιο είναι έως 24Mbps και όχι 24. Το ότι το προφίλ είναι κλειδωμένο στα 12Mbps σημαίνει ότι το έχουν βάλει οι τεχνικοί για να είναι σταθερή η γραμμή χωρίς αποσυνδέσεις. Στην τελική πάρε τηλέφωνο και ζήτησε να σου αφήσουν το προφίλ έως 24 και όταν ξεκινήσουν τα προβλήματα στη γραμμή κάλεσε πάλι να το αλλάξουν.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα