Προς το περιεχόμενο

Μπόνους συνολικού ύψους 500$ εκατομμυρίων θα δώσει η Amazon σε υπαλλήλους της


Crash24

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Οι εργαζόμενοι τής Αμερικανικής εταιρείας που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή εν μέσω της πανδημίας θα λάβουν επιπλέον ανταμοιβή.

Η Amazon προχώρησε σε ανακοίνωση, μέσα από την οποία γνωστοποιεί πως θα διατεθούν συνολικά 500$ εκατομμύρια για μπόνους αμοιβές σε υπαλλήλους της οι οποίοι βρίσκονται στην πρώτη γραμμή - κάτι που θα ισχύσει, τουλάχιστον για τώρα, μόνο για το αμερικανικό παράρτημα.

Όπως διευκρινίζεται, οι εργαζόμενοι πλήρους απασχόλησης θα λάβουν εφάπαξ μπόνους ύψους 300$ και οι εργαζόμενοι μερικής απασχόλησης εφάπαξ μπόνους 150$, με μοναδικό κριτήριο να είναι εργαζόμενοί της για το πλήρες διάστημα του Δεκεμβρίου. Το μπόνους αυτό θα δοθεί μαζί με όποια άλλη προβλεπόμενη πληρωμή, ως κάτι επιπλέον.

Οι εργαζόμενοι «πρώτης γραμμής», όπως χαρακτηρίζονται από την εταιρεία, αποτελείται από εργαζόμενους στις αποθήκες και τους υπεύθυνους για τη συσκευασία των προϊόντων, μεταξύ άλλων τμημάτων, τα οποία διαχειρίζονται τις αμέτρητες παραγγελίες πελατών σε καθημερινή βάση.

Αναφέρεται πως, συνολικά για το 2020, η εταιρεία έχει δαπανήσει περισσότερα από 2.5$ δισεκατομμύρια σε μπόνους υπαλλήλων συμπεριλαμβανομένου και του νέου μπόνους. Ο Dave Clark, senior vice president της εταιρείας, αναφέρει το εξής μέσα στην ανακοίνωση:

Αναφορά σε κείμενο

Σε συνδυασμό με άλλα χρηματικά κίνητρα για την εορταστική περίοδο, μόνο αυτό το τρίμηνο έχουμε επενδύσει πάνω από 750$ εκατομμύρια σε επιπλέον αμοιβές για τους εργαζόμενους της πρώτης γραμμής μας, επιπλέον του κορυφαίου για τα εθνικά δεδομένα κατώτατου μισθού των 15$ ανά ώρα. Αυτό αυξάνει το σύνολο των δαπανών μας για ειδικά μπόνους και χρηματικά κίνητρα για τις ομάδες μας παγκοσμίως σε πάνω από 2.5$ δισεκατομμύρια για το 2020, συμπεριλαμβανομένου του ευχαριστήριου μπόνους ύψους 500$ εκατομμυρίων που δόθηκε νωρίτερα φέτος.

Η Amazon έχει δεχτεί σφοδρή κριτική για τις συνθήκες εργασίας και τις αμοιβές των ανωτέρω υπαλλήλων -και όχι μόνο αυτών- τους τελευταίους μήνες. Το Bloomberg μας υπενθυμίζει κάποια πρόσφατα γεγονότα, όπως το ότι προσφέρθηκε μπόνους έως και 3.000$ σε νέους υπαλλήλους ενώ οι υφιστάμενοι υπάλληλοι πήραν κουπόνια για αγορά γαλοπούλας ενόψει της Ημέρας των Ευχαριστιών. Η κίνηση αποσκοπούσε στην επαρκή στελέχωση της εταιρείας ενόψει εορταστικής περιόδου, η οποία πάντοτε βλέπει δραματική αύξηση σε παραγγελίες και προφανώς, απαιτεί περισσότερα «χέρια».


Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 63
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

2 λεπτά πριν, triplex1 είπε

βλεπω κανένας τους δεν φοράει μασκα

https://images.app.goo.gl/FCNzhn3F1q3C2vs2A

To να είναι η φωτογραφία  αρχείου; :) Δεν ε;

  • Like 24
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Βαστάτε κι έρχεται και Ελλάδα η Amazon: https://www.newmoney.gr/roh/palmos-oikonomias/epixeiriseis/h-amazon-vlepi-ellada-erchete-kentro-dianomis-sto-thriasio/

Για να δίνει κι εδώ τέτοια bonus. 

Καθίστε να δούμε να έλθει και αν θα υπάρξει ανταπόκριση γι' αυτές τις (σκληρές απαιτήσεων σωματικά) θέσεις εργασίας.

Επεξ/σία από imvrios
  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Περιμένω ψευδοκομμουνιστική ανάλυση του ινσομνια ότι τελικά θα μπουν μέσα οι εργαζόμενοι με τα μπονους και ότι το άμαζον μας πίνει το αίμα όλων.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

το ακριβως αντιθετο θα γινει. οι υπαλληλοι θα πληρωσουν την εταιρια γιατι τους εχει σε σουπερ μοντερνες εγκαταστασεις. δηλαδη να χαιρεσαι σε τετοιο περιβαλλον εργασιας και τους πληρωνεις κιολας. αρα το αρθρο τα λεει αναποδα.

  • Like 1
  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μακαρι να ερθει και στην Ελλαδα.Εχω αγορασει απο amazon και επειδη καθυστερησε μια μερα να ερθει το προιον μου ζητησαν συγνωμη και μου ειπαν οτι αν θελω μπορω να ακυρωσω την αποστολη.Οπως και σε αλλες περιπτωσεις επειδη δεν μπορουσε να στειλε το δεμα ο πωλητης ακυρωθηκε και μου επεστρεψαν κατευθειαν τα χρηματα.Απο εγγυηση δεν το συζητω.

  • Like 12
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Tην εκθειάζουμε σαν οργανισμό...που έχει υποδειγματικές πολιτικές (ειδικά σε θέματα εγγύησης κ επιστροφών κ αξιοπιστίας ) αλλά τον τελευταίο καιρό όλο και πληθαίνουν θέματα, μαρτυρίες, σχόλια, δημοσιεύματα  για απαράδεκτες συμπεριφορές ως εργοδότης....

(κ πιστεύω, μετά απο το πανευρωπαϊκό κράξιμο κατέφυγε σε αυτή την κίνηση)

https://gr.euronews.com/2020/11/27/kante-tin-amazon-na-plirosei

https://www.efsyn.gr/oikonomia/diethnis-oikonomia/271355_diethnis-ekstrateia-gia-na-plirosei-i-amazon

...είναι λίγο μπέρδεμα η κατάσταση.

Επεξ/σία από TechnoState
  • Like 4
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

2 λεπτά πριν, ea6gka είπε

Όταν θα έρθει η αμαζον Ελλάδα , θα πέσει πολύ κλάμα ....θα ζοριστουν πολλοί 

Ακριβώς αυτό. Όλοι περιμένουμε πως και πως να έρθει και στην Ελλάδα, αλλά δεν σκεφτόμαστε τις μικρές επιχειρήσεις. Και όταν μιλάω για μικρές επιχειρήσεις δεν εννοώ μόνο τα μικρά καταστήματα, αλλά μπροστά στην Amazon, ακόμα και οι επιχειρήσεις που εμείς θεωρούμε μεγάλες και ακριβές (Κωτσόβολος, Πλαίσιο, Public κλπ) θα κλείνουν απανωτά.

  • Like 5
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...