dimitrisem Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2020 Καλημέρα σας. Έχω VDSL άπό Cosmote ( 50 Mbs) και router το Speedport 2i entry. Όταν κάνω reset το router ή αποσυνδέσω το ρεύμα και το ξανασυνδέσω έχω τα παρακάτω στατιστικά γραμμής. Μετά από 83 ώρες τα παρακάτω : Θέλω αν κάποιος γνωρίζει να με ενημερώσει : 1. Πως γίνεται να αλλάζει το attainable rate και το noise margin ; 2. Μπορώ να βάλω 100άρα VDSL αν θελήσω ή στην αρχή θα κάνει connect με 99.999 Mbs και μετά θα φθάνει στα 49.000 Mbs; Σας ευχαριστώ για την όποια βοήθεια
geoavlonitis Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2020 εχεις θεμα με θορυβο στη γραμμη σου πιθανοτατα, η εσωτερικη καλωδιωση του σπιτιου ειναι ενταξει κατ'αρχας;
dimitrisem Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα. Το σπίτι είναι του 2005 και τα καλώδια είναι UTP ( δεν ξέρω όμως αν είναι cat5 ή cat5e). To router είναι συνδεδεμένο στην αρχική πρίζα και το τηλέφωνο πάνω στο router. Έχω ένα σετ με tp-link 4010 power line συνδεδεμένο και προφανώς από εκεί προέρχεται ο θόρυβος ( υποθέτω) , αν και 9278 errors σε 89 ώρες δεν τα θεωρώ πολλά. Αποκλείουμε το γεγονός να είναι θέμα router ? Επεξ/σία 15 Δεκεμβρίου 2020 από dimitrisem
nikos_k1 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2020 3 ώρες πριν, dimitrisem είπε Καλησπέρα. Το σπίτι είναι του 2005 και τα καλώδια είναι UTP ( δεν ξέρω όμως αν είναι cat5 ή cat5e). To router είναι συνδεδεμένο στην αρχική πρίζα και το τηλέφωνο πάνω στο router. Έχω ένα σετ με tp-link 4010 power line συνδεδεμένο και προφανώς από εκεί προέρχεται ο θόρυβος ( υποθέτω) , αν και 9278 errors σε 89 ώρες δεν τα θεωρώ πολλά. Αποκλείουμε το γεγονός να είναι θέμα router ? Μου κάνει τρομερή εντύπωση που στα περισσότερα προβλήματα στο Vdsl ενώ δεν είναι σωστή η καλωδίωση φταίει πάντα το ρουτερ.
dimitrisem Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2020 2 λεπτά πριν, nikos_k1 είπε Μου κάνει τρομερή εντύπωση που στα περισσότερα προβλήματα στο Vdsl ενώ δεν είναι σωστή η καλωδίωση φταίει πάντα το ρουτερ. Δεν είπα πως φταίει το router . Είπα Αποκλείουμε το γεγονός να είναι θέμα router ? Σχετικά με την καλωδίωση έχω ξεχωρίσει όλα τα υπόλοιπα καλώδια UTP που πηγαίνουν σε άλλες πρίζες και δεν τα χρησιμοποιώ καθόλου. Χρησιμοποιώ μόνο την πρίζα που είναι συνδεδεμένο το router. To UTP καλώδιο της συνδέεται με το καλώδιο που έρχεται από τον κατανεμητή του ΟΤΕ. Μήκος καλωδίωσης από το κουτί του ΟΤΕ ως την πρίζα περίπου 20 μέτρα.
Aggelos_INSM Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2020 7 ώρες πριν, dimitrisem είπε Καλημέρα σας. Έχω VDSL άπό Cosmote ( 50 Mbs) και router το Speedport 2i entry. Όταν κάνω reset το router ή αποσυνδέσω το ρεύμα και το ξανασυνδέσω έχω τα παρακάτω στατιστικά γραμμής. Μετά από 83 ώρες τα παρακάτω : Θέλω αν κάποιος γνωρίζει να με ενημερώσει : 1. Πως γίνεται να αλλάζει το attainable rate και το noise margin ; 2. Μπορώ να βάλω 100άρα VDSL αν θελήσω ή στην αρχή θα κάνει connect με 99.999 Mbs και μετά θα φθάνει στα 49.000 Mbs; Σας ευχαριστώ για την όποια βοήθεια το ip σου..
thetiesthatbind Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2020 Παρε τηλεφωνο, δηλωσε βλαβη, πες τους οτι μετα απο 48 ωρες το SNR σου πέφτει στα τάρταρα με αποτελσμα να πεφτει η ταχυτητα σου και το Max attainable. Θεωρητικα ειναι θέμα εσωτερικής. Το ιδανικό είναι το καλώδιο από τον κατανεμιτή να τερματίζει στην 1η πρώτη πρίζα με 1 ζευγος μαλιστα πανω της και εκει να βρισκεται και το ρουτερ. Το καλυτερο που μπορεις να κανεις ειναι μια βλαβη για αρχη.
dimitrisem Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2020 34 λεπτά πριν, Aggelos_INSM είπε το ip σου.. Είναι dynamic. Δεν αλλάζει σε κάθε επανακινηση; Τώρα το είδα έχει αλλάξει. Σε ευχαριστώ όμως για την επισήμανση.
dimitrisem Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2020 13 ώρες πριν, thetiesthatbind είπε Παρε τηλεφωνο, δηλωσε βλαβη, πες τους οτι μετα απο 48 ωρες το SNR σου πέφτει στα τάρταρα με αποτελσμα να πεφτει η ταχυτητα σου και το Max attainable. Θεωρητικα ειναι θέμα εσωτερικής. Το ιδανικό είναι το καλώδιο από τον κατανεμιτή να τερματίζει στην 1η πρώτη πρίζα με 1 ζευγος μαλιστα πανω της και εκει να βρισκεται και το ρουτερ. Το καλυτερο που μπορεις να κανεις ειναι μια βλαβη για αρχη. Καλημέρα. Το έκανα. Εντός 2 ημερών θα επικοινωνήσει τεχνικός μου είπαν. Σε ευχαριστώ
Petros Electron Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2020 Πιστεύω αυτο γινεται γιατι μαζεύει θορυβο η γραμμή. Για να δεις αν φταίει η καλωδίωση σου, βγαζεις το καλώδιο σου απο τον κατανεμητή και βαζεις εκει το ρουτερ και με ενα laptop κανεις τα τεστ σου και βλεπεις. Εγω ετσι εκανα. Εκανα μετρήσεις πριν και μετα. Μόλις -0,5db εξασθένηση ειχα απο το καλώδιο μου που ειναι και μεγάλη η απόσταση καθώς μένω στον τελευταίο όροφο πολυκατοικίας, οποτε ειναι φυσιολογικό. Τωρα θα ερθει (κατα πασα πιθανότητα) ο τεχνικός απο εκει και θα κανει μετρήσεις
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα