korakios Δημοσ. 12 Απριλίου 2022 Δημοσ. 12 Απριλίου 2022 (επεξεργασμένο) 5 λεπτά πριν, marmagia είπε Δεν μου φαίνεται λογικό ούτε εμένα.. Το θέμα είναι οτι σε κανέναν δεν τον έχουν πιστώσει αφενός και αφετέρου σε ποιο ΦΕΚ να πατήσω; δε το έχω βρει κάπου "επίσημα". Δεν μπορώ να ισχυριστώ το άκουσα απο τον Χ, το βάζει η ΔΕΗ ή το είπαν στα ΜΜΕ. Της είπα και στο τηλεφωνο η ΔΕΗ το δίνει κανονικά και μου λέει αυτοί αγοράζουν απο ΔΕΠΑ. Δεν μου κάνει κόπο να πατήσω απόρριψη και να συνεχίσω να το ζητάω αλλά καταλαβαίνω οτι έχω αίολο επιχείρημα απο τη στιγμή που δεν αποτυπώνεται σε κάποια υπουργική απόφαση, ΦΕΚ, κάτι.. απλά αμφισβητείς τη χρέωση και ζητάς αρχικά απο Ηρών να εξηγήσει απο που προκύπτει το υψηλό κόστος (υψηλότερο και απο διεθνής τιμές) και μετά απο ΡΑΕ να εξετάσει το πραγματικό κόστος προμήθειας αν ειναι όντως τόσο ή έμμεσος τρόπος αύξησης του κέρδους τώρα που το σκέφτομαι δεν είναι "απλό" αλλά καταλαβαίνεις πάνω κάτω Επεξ/σία 12 Απριλίου 2022 από korakios 1
marmagia Δημοσ. 12 Απριλίου 2022 Δημοσ. 12 Απριλίου 2022 (επεξεργασμένο) 1 minute ago, korakios said: απλά αμφισβητείς τη χρέωση και ζητάς αρχικά απο Ηρών να εξηγήσει απο που προκύπτει το υψηλό κόστος και μετά απο ΡΑΕ να εξετάσει το πραγματικό κόστος προμήθειας αν ειναι όντως τόσο ή έμμεσος τρόπος αύξησης του κέρδους τώρα που το σκέφτομαι δεν είναι "απλό" αλλά καταλαβαίνεις πάνω κάτω Αυτό ναι. Και σκέφτομαι μήπως στείλω αίτημα απευθείασ στην ΔΕΠΑ Εμπορίας. Μπορεί να με γράψουν, αν όμως πάρω απάντηση λαβράκι; Επεξ/σία 12 Απριλίου 2022 από marmagia
korakios Δημοσ. 12 Απριλίου 2022 Δημοσ. 12 Απριλίου 2022 (επεξεργασμένο) 4 λεπτά πριν, marmagia είπε Αυτό ναι. Και σκέφτομαι μήπως στείλω αίτημα απευθείασ στην ΔΕΠΑ Εμπορίας. Μπορεί να με γράψουν, αν όμως πάρω απάντηση λαβράκι; θα σε γράψουν 100% , το έκανα και εγώ (και άλλοι) για το ΦΑ κίνησης που προμηθεύεται η fisikon μέσω ΔΕΠΑ, αλλά στείλε , δε χάνεις κάτι Επεξ/σία 12 Απριλίου 2022 από korakios
tzitzikas2 Δημοσ. 12 Απριλίου 2022 Δημοσ. 12 Απριλίου 2022 Άρα ούτε Ήρων να μην βάλω με αυτά που γράφετε. Έχω πελαγωσει και δεν ξέρω τι να επιλέξω....
Andreas_thess Δημοσ. 13 Απριλίου 2022 Δημοσ. 13 Απριλίου 2022 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα σας, έχω συμβόλαιο με την ζενίθ στο gas home flex. Το συμβόλαιο έληξε στις 9/4. Γνωρίζετε άμα συμφέρει να μείνω ή να πάω σε κάποιον άλλο πάροχο? Φαντάζομαι θα μου αλλάξουν πρόγραμμα και τρόπο τιμολόγησης τώρα που έληξε? Επεξ/σία 13 Απριλίου 2022 από Andreas_thess
Manolo7 Δημοσ. 13 Απριλίου 2022 Δημοσ. 13 Απριλίου 2022 https://www.dikaiologitika.gr/eidhseis/oikonomia/381367/etoimi-gia-nea-metra-i-kyvernisi-an-den-yparksei-evropaiki-lysi-to-sxedio-gia-meiosi-tis-timis-tou-fysikoy-aeriou-vinteo φυσικα το αρθρο δεν λεει τιποτα ουσιαστικο, αλλα πραγματικα αναρωτιεμαι, αντε εμεις εδω ανησυχουμε το ψαχνουμε κλπ, τα υπολοιπα εκατομμυρια που δεν ασχολουνται δεν εχουν ταρακουνηθει καθολου? σε δεδομενα που δωθηκαν για το ρευμα και συγκεκριμενα την δεη, μονο 10% αν δεν κανω λαθος ειχαν σταθερο προγραμμα, για το αεριο δεν εχει βγει κατι. προβλεπω μετα το τελος αυτης της ενεργειακης κρισης(αν υπαρξει ) οτι οι παροχοι ρευματος αεριου θα γινουν οι τραπεζες του 2010 που θα ειναι φορτωμενες με ληξιπροθεσμα, και μαλιστα κοκκινα ληξιπροθεσμα δηλαδη μη εξυπηρετουμενα χρεη.. 1
HERTHAN Δημοσ. 13 Απριλίου 2022 Δημοσ. 13 Απριλίου 2022 24 λεπτά πριν, Manolo7 είπε αλλα πραγματικα αναρωτιεμαι, αντε εμεις εδω ανησυχουμε το ψαχνουμε κλπ, τα υπολοιπα εκατομμυρια που δεν ασχολουνται δεν εχουν ταρακουνηθει καθολου? Δεν εχουν απλα ταρακουνηθει αλλα ειναι πολλοι που απλα δεν εχουν να πληρωσουν. Αυτοι που το ψαχνουμε ειμαστε πολυ λιγοι.Παρα πολυ λιγοι.Υπερβολικα λιγοι. 2
Manolo7 Δημοσ. 13 Απριλίου 2022 Δημοσ. 13 Απριλίου 2022 2 λεπτά πριν, HERTHAN είπε Δεν εχουν απλα ταρακουνηθει αλλα ειναι πολλοι που απλα δεν εχουν να πληρωσουν. Αυτοι που το ψαχνουμε ειμαστε πολυ λιγοι.Παρα πολυ λιγοι.Υπερβολικα λιγοι. Νομιζω είναι και η ξερολιαση. Προσωπικά για αεριο ακολούθησα ότι έκαναν οι περισσότεροι εδώ, αλλά στο ρεύμα το ειχα ψάξει και μονος για τα myhome και παρότρυνα και άλλους συγγενείς γνωστούς και η απάντηση ήταν "στο τάδε παροχο πληρώνω 7 σεντς τη κιλοβατορα" και παρτου ρητρα μετά. Οταν επεσε η χαστουκα τα myhome είχαν πάει από 10->18 και τώρα και 24. Αντίστοιχα με το αέριο 0.02-0.05-0.125. Παίρνει ο άλλος στο σούπερ τη φθηνή μάρκα για 10 σεντς διαφορά αλλά να ψαχτεί λίγο στα ενεργειακά που έρχονται 200-300-500 οι λογαριασμοί ουτε λόγος.. 2
The_Judas Δημοσ. 13 Απριλίου 2022 Δημοσ. 13 Απριλίου 2022 (επεξεργασμένο) και εγώ μια από τα ίδια. Ενημέρωσα ορισμένους φίλους και γνωστούς και όλοι το άφηναν για μετά μέχρι που έληξε η προσφορά. Τώρα που είδαν τις τιμές του fix να είναι τριπλάσιες από το ήδη ακριβό σταθερό κόστος, έχουν κλείσει τον λέβητα. Αν είχαν μετακινηθεί ακόμη περισσότεροι στη ΔΕΗ θα είχαν αναγκαστεί και οι υπόλοιποι πάροχοι να αλλάξουν τις τιμές τους. Επεξ/σία 13 Απριλίου 2022 από The_Judas
ekrepali Δημοσ. 13 Απριλίου 2022 Δημοσ. 13 Απριλίου 2022 10 ώρες πριν, tzitzikas2 είπε Άρα ούτε Ήρων να μην βάλω με αυτά που γράφετε. Έχω πελαγωσει και δεν ξέρω τι να επιλέξω.... Πάμε άλλη μια φορά... Πάρτε τηλέφωνο την Ελίν και ρωτήστε αν αγοράζει αέριο απ'τη ΔΕΠΑ ή όχι. Αν δίνουν δηλαδή την επιπλέον επιδότηση 0.02 της ΔΕΠΑ (την επιδότηση της κυβέρνησης τη δίνουν όλοι).
Super Moderators Thresh Δημοσ. 13 Απριλίου 2022 Super Moderators Δημοσ. 13 Απριλίου 2022 36 minutes ago, The_Judas said: Αν είχαν μετακινηθεί ακόμη περισσότεροι στη ΔΕΗ θα είχαν αναγκαστεί και οι υπόλοιποι πάροχοι να αλλάξουν τις τιμές τους. Διαφωνώ, αν είχαν μετακινηθεί περισσότεροι, θα άλλαζε την τιμή (προς 0.125) νωρίτερα κι αν πήγαινε η πλειοψηφία στο 0.050 παίζει να έσπαγε συμβόλαια στο 6μηνο. Το ίδιο και με το ρεύμα, τα 500.000 σταθερά συμβόλαια, παίζει να είναι το 10% των συνδρομητών της ΔΕΗ. 1
The_Judas Δημοσ. 13 Απριλίου 2022 Δημοσ. 13 Απριλίου 2022 (επεξεργασμένο) Ακόμη και αν έσπαγε τα συμβόλαια στο εξάμηνο πάλι κέρδος θα ήταν για τη ΔΕΗ και απώλεια πελατών για τους άλλους. Γιατί λίγοι θα έμπαιναν στην διαδικασία να ξαναφύγουν αμέσως. Τα αρχικά συμβόλαια πάντα κυνηγάνε οι πάροχοι. αν φύγει ο πελάτης δεν γυρνάει εύκολα. Επεξ/σία 13 Απριλίου 2022 από The_Judas
vali Δημοσ. 13 Απριλίου 2022 Δημοσ. 13 Απριλίου 2022 Ειδικά στο αέριο η ΔΕΗ έχει έλαχιστο μερίδιο αγοράς, παρόλο που σχεδόν τετραπλασιάστηκε από πέρυσι.
panosvo Δημοσ. 13 Απριλίου 2022 Δημοσ. 13 Απριλίου 2022 Πάντως εγώ έχω υπογράψει το συμβόλαιο για ΔΕΗ σταθερό αέριο στις 02/02/2022 και ακόμη δεν έχει γίνει η μεταφορά. Πέρνω τηλ και όλο κάτι λένε, ότι θα το προωθήσουν ως επείγον και άλλα τέτοια. Μια φορά είπαν ότι το Ε9 δεν είναι καθαρό και να το ξαναστείλω (το Ε9 είναι ψηφιακό έγγραφο εκτυπωμένο-δεν μπορεί να μην είναι καθαρό), το έστειλα το έλαβαν, όμως ακόμη τίποτα. Αυτό που σκέφτομαι είναι όταν συνδεθώ με το καλό, με πια τιμή θα με βάλουν με αυτήν που ίσχυε όταν υπογράφηκε η σύμβαση 0,05€ ή 0,125 που ισχύει τώρα;
tsaltinho Δημοσ. 13 Απριλίου 2022 Δημοσ. 13 Απριλίου 2022 4 λεπτά πριν, panosvo είπε Πάντως εγώ έχω υπογράψει το συμβόλαιο για ΔΕΗ σταθερό αέριο στις 02/02/2022 και ακόμη δεν έχει γίνει η μεταφορά. Πέρνω τηλ και όλο κάτι λένε, ότι θα το προωθήσουν ως επείγον και άλλα τέτοια. Μια φορά είπαν ότι το Ε9 δεν είναι καθαρό και να το ξαναστείλω (το Ε9 είναι ψηφιακό έγγραφο εκτυπωμένο-δεν μπορεί να μην είναι καθαρό), το έστειλα το έλαβαν, όμως ακόμη τίποτα. Αυτό που σκέφτομαι είναι όταν συνδεθώ με το καλό, με πια τιμή θα με βάλουν με αυτήν που ίσχυε όταν υπογράφηκε η σύμβαση 0,05€ ή 0,125 που ισχύει τώρα; Εμενα μου ειπαν οτι συνδεθηκα 21/3, αλλα η μετρηση που μπηκε στον τελευταιο λογαριασμο του προηγουμενου παροχου στις 15/3, ηταν προφανως απο ΕΔΑ. Οποτε θεωρω οτι είμαι απο 15/3 στην ΔΕΗ. Δες αν στον προηγουμενο σου παροχο εχει μπει τελευταία μετρηση ( ενω δεν ηταν ο καιρος να περασει η ΕΔΑ για μετρηση ) και ισως αυτο σου δωσει μια ιδεα για το αν εχει γινει η μεταφορα
Προτεινόμενες αναρτήσεις