Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
34 λεπτά πριν, fredd0 είπε

Σου εξηγησαν οτι η καταναλωση σε ολα, και ρευμα και αεριο, στον εκκαθαριστικο μοιραζεται αναλογικα. Συνολο Καταναλωσης/αριθμος ημερων βγαζει την ημερισια καταναλωση και πολλαπλασιαζονται οι ημερες καθε μηνα με αυτο. Αλλος τροπος δεν υπαρχει, και αμφιβαλω οτι περα απο τηλεμετρηση υπαρχει εφικτος τροπος να γινεται καταμετρηση καθε μηνα.

Α] η αναλογικότητα στο ρεύμα έχει μια λογική ,ενώ το αέριο πόσοι το χρησιμοποιούν τον Αυγουστο ή τον Ιούλιο και μάλιστα για θέρμανση που είναι η πιο ενεργοβόρα ?

Επιπλέον γιατί εκδοσαν λογαριασμούς χωρίς τελική καταμέτρηση και πολύ περισσότερο γιατί τους εκδόσαν τώρα ,όταν σε 15 μέρες ισχύουν οι επιδοτήσεις [νομίζω] ?

• Απαντ. 15,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
6 ώρες πριν, xariskk24 είπε

Καλημέρα. Δλδ μου λέτε ότι με την προτεργια που μόλις ανανέωσα το double θα έχω το πιο ακριβό αερίο; :(

Μια σημείωση μόνο. Αν για παράδειγμα είσαι συνιδιοκτήτης (50/50 πχ), ζητάνε αποδεικτικό σχέσης και από τον άλλο συνιδιοκτήτη (δέχονται Ε9) και μια υπεύθυνη δήλωση ότι δέχεται να μπει το συμβόλαιο στο όνομά σου (gov.gr -> PDF -> done)

• Like 1
Δημοσ.

Kαλησπέρα,

Διαβάζω αυτά που γράφετε περί επιπλέον ρήτρας στον λογαριασμό της Protergia. 

Το συγκεκριμένο μήνυμα, δηλαδή "Οι χρεώσεις του ως άνω πίνακα αφορούν αποκλειστικά στο ανταγωνιστικό σκέλος του τιμολογίου για την προμήθεια Φυσικού Αερίου, υπό την προϋπόθεση μη ενεργοποίησης του δικαιώματος του προμηθευτή να εφαρμόσει όρους αναπροσαρμογής και δεν περιλαμβάνουν τον ΦΠΑ και τις ρυθμιζόμενες χρεώσεις. " υπάρχει και στο ΗΡΩΝ gas HOME FX.

Ποια η διαφορά ΗΡΩΝ και Protergia?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, CHRISpros είπε

Kαλησπέρα,

Διαβάζω αυτά που γράφετε περί επιπλέον ρήτρας στον λογαριασμό της Protergia. 

Το συγκεκριμένο μήνυμα, δηλαδή "Οι χρεώσεις του ως άνω πίνακα αφορούν αποκλειστικά στο ανταγωνιστικό σκέλος του τιμολογίου για την προμήθεια Φυσικού Αερίου, υπό την προϋπόθεση μη ενεργοποίησης του δικαιώματος του προμηθευτή να εφαρμόσει όρους αναπροσαρμογής και δεν περιλαμβάνουν τον ΦΠΑ και τις ρυθμιζόμενες χρεώσεις. " υπάρχει και στο ΗΡΩΝ gas HOME FX.

Ποια η διαφορά ΗΡΩΝ και Protergia?

όλοι νωρίς το θυμηθήκατε ....

κατεβάζεις το excel και πας στο φύλλο με φυσικό αέριο ,βάλε κατανάλωση kw που καις περίπου και για TTF παίξε με τιμές 150-300 και θα καταλάβεις

Η διαφορά είναι οτι ο Ηρών βάζει ρήτρα πάνω σε σταθερή αρχική τιμή (όπως πχ zenith star/easy) , η Προτέργια βάζει αρχική τιμή βάσει TTF και πετάει και ρήτρα στο καπάκι, οπότε εκτοξεύεται

Επεξ/σία από korakios
Δημοσ.

Δεν θυμήθικα κάτι νωρίς ή αργά. 

Χθες έκανα προσωπική έρευνα σε όλα τα προγγράμματα. 

Είχα αποκλείσει την Protergia γιατί η τιμή που δίνει είναι 0,0237+ΤΤF. Ετσι προκύπτει και το 0,25 (προ έκπτωσης) του Σεπτεμβρίου, που γίνεται 0,15 με την έκπτωση συνέπειας 40%. 

Προσωπικά κατέληξα στον ΗΡΩΝ FX, που μου βγαίνει 0,019+TTF ως τελική. 

(Αντίθετα απέκλεισα το HΡΩΝ Flex γιατί έχει τη ρήτρα). 

Η ερώτησή μου έγινε γιατί στους όρους και των 2 εταιριών αναγράφεται το ίδιο, περί δικαιώματος του προμηθευτή για αναπροσαρμογή. 

Δημοσ.
14 λεπτά πριν, peet είπε

Α] η αναλογικότητα στο ρεύμα έχει μια λογική ,ενώ το αέριο πόσοι το χρησιμοποιούν τον Αυγουστο ή τον Ιούλιο και μάλιστα για θέρμανση που είναι η πιο ενεργοβόρα ?

Πάντα γίνεται καταμέτρηση όταν τελειωνει η περιοδος θερμανσης, στο τελος Απριλίου. Επίσης γίνεται και πριν αρχίσει, στο τέλος Οκτωβρίου. Επίσης όπως σου είπα πριν σημαντικό ρόλο παίζει η συνολική κατανάλωση του δικτύου. Δηλαδή αν υποθέσουμε ότι Δεκεμβριο και Ιανουάριο έκαψες σύνολο 10000kwh, αλλά ο Ιανουάριος ήταν πολύ πιο κρυος από τον Δεκέμβριο, θα δούνε την συνολική ζήτηση του δικτύου για τον καθε μήνα και θα μοιράσουν αναλογα τις kwh. Δεν παίζουν ρόλο μονο οι μέρες του καθε μήνα αλλά και η συνολική ζήτηση που είναι αμεσα συνδεδεμεμη με τις καιρικές συνθήκες.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
17 λεπτά πριν, CHRISpros είπε

Δεν θυμήθικα κάτι νωρίς ή αργά. 

Χθες έκανα προσωπική έρευνα σε όλα τα προγγράμματα. 

Είχα αποκλείσει την Protergia γιατί η τιμή που δίνει είναι 0,0237+ΤΤF. Ετσι προκύπτει και το 0,25 (προ έκπτωσης) του Σεπτεμβρίου, που γίνεται 0,15 με την έκπτωση συνέπειας 40%. 

Προσωπικά κατέληξα στον ΗΡΩΝ FX, που μου βγαίνει 0,019+TTF ως τελική. 

(Αντίθετα απέκλεισα το HΡΩΝ Flex γιατί έχει τη ρήτρα). 

Η ερώτησή μου έγινε γιατί στους όρους και των 2 εταιριών αναγράφεται το ίδιο, περί δικαιώματος του προμηθευτή για αναπροσαρμογή. 

το Flex δεν έχει ρήτρα , αλλά τιμολογούν όσο τους έρθει (ακριβότερο και απο το FX)

(και για Προτέργια 0,0237+ΤΤF μείον έκπτωση συν ρήτρα )

το Ηρων FX έχει ρήτρα κανονικά  (δεν πάει ακριβώς 0,019+TTF)

και φυσικά το FX είναι πολύ πιο ακριβό σε σχέση με τα 0,125 της ΔΕΗ με σημερινά δεδομένα

Επεξ/σία από korakios
Δημοσ.
14 λεπτά πριν, vali είπε

Πάντα γίνεται καταμέτρηση όταν τελειωνει η περιοδος θερμανσης, στο τελος Απριλίου. Επίσης γίνεται και πριν αρχίσει, στο τέλος Οκτωβρίου. Επίσης όπως σου είπα πριν σημαντικό ρόλο παίζει η συνολική κατανάλωση του δικτύου. Δηλαδή αν υποθέσουμε ότι Δεκεμβριο και Ιανουάριο έκαψες σύνολο 10000kwh, αλλά ο Ιανουάριος ήταν πολύ πιο κρυος από τον Δεκέμβριο, θα δούνε την συνολική ζήτηση του δικτύου για τον καθε μήνα και θα μοιράσουν αναλογα τις kwh. Δεν παίζουν ρόλο μονο οι μέρες του καθε μήνα αλλά και η συνολική ζήτηση που είναι αμεσα συνδεδεμεμη με τις καιρικές συνθήκες.

Δηλαδή με λίγα λόγια προσπαθείς να δικαιολογήσεις την αυθαίρετη χρέωση .Στην ακραία περίπτωση[οχι ασυνήθιστη]  που κάποιος έχει εξοχικό και λείπει 3-4 μήνες το καλοκαίρι και  έχει προφανώς μηδενική κατανάλωση ,του ζητούν να πληρώσει 200 ευρώ [π.χ] ,που προφανώς αυτόν τον καιρό του περισσεύουν

....Με λίγα λόγια να χρηματοδοτήσει τις εταιρίες ατόκως

Προσωπικά μου έχουν χρεώσει επιπλεον κατανάλωση ,μου ζητούν να την πληρώσω σε λίγες μέρες και έχουν βρεί έναν αλγόριθμο [υποθέτω ] με τον οποίον κατανέμουν την μην καταναλωθείσα ενέργεια

Απόλυτα φυσιολογικά πράγματα δηλαδή .

Προφανώς παραλογίζομαι ή είμαι ηλίθιος

• Confused 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, peet είπε

Δηλ η μεταφορα από ενα πάροχο στον αλλον κρατησε 2 μηνες ;

Όχι... ήταν η πρώτη σύνδεση με το φα.

Δημοσ.

Φίλτατε Κοράκιε ,μπορεί να είμαι μπερδεμένος ,κατα την άποψη σου [σεβαστή] .

Παντως εγώ καλούμαι να πληρώσω σε 18 μέρες ,200+ ευρώ για κατανάλωση που δεν έχω κάνει .

3 λεπτά πριν, atpanos είπε

Όχι... ήταν η πρώτη σύνδεση με το φα.

Ευχαριστώ πολύ φίλε μου για την διευκρίνηση

Δημοσ.
27 λεπτά πριν, korakios είπε

το Flex δεν έχει ρήτρα , αλλά τιμολογούν όσο τους έρθει (ακριβότερο και απο το FX)

(και για Προτέργια 0,0237+ΤΤF μείον έκπτωση συν ρήτρα )

το Ηρων FX έχει ρήτρα κανονικά  (δεν πάει ακριβώς 0,019+TTF)

και φυσικά το FX είναι πολύ πιο ακριβό σε σχέση με τα 0,125 της ΔΕΗ με σημερινά δεδομένα

Με προσωπική εκτίμηση, χωρίς να είμαι... αναλυτής και διεθνολόγος, αποφάσισα

1. Να μην δεσμευτώ με συμβόλαιο. 

Για αυτό απέκλεισα το 12μηνο της ΔΕΗ αλλά και το 24μηνο στο Φυσικό Αέριο. (Δέχομαι πάντως την άποψη πως η ρήτρα αποχώρησης είναι σχετικά χαμηλή, συγκριτικά με τους λογαριασμούς που φοβόμαστε πως θα δούμε!). 

2. Να ρισκάρω το κυμαινόμενο τιμολόγιο

Γνωρίζοντας πως βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο. Στην Ελλάδα χάνεις ή κερδίζεις ψήφους αποκλειστικά με την τσέπη του κάθε ψηφοφόρου. Αν η κυβέρνηση αφήσει τους λογαριασμούς να εκτοξευθούν θα βγάλει μόνη της τα μάτια της. Προσωπικά πιστεύω πως θα κόψουν από παντού ώστε να επιδοτήσουν τα κυμαινόμενα τιμολόγια με όσο περισσότερα χρήματα μπορούν. 

Κατέληξα

Στο HΡων FX και στο Elin gas on home. Μεταξύ των 2, νομίζω πως τιμολογιακά η Ελιν είναι φθηνότερη, αλλά ως brand προτίμησα των Ηρων. 

Αυτές είναι οι εντυπώσεις αλλά και η κατάληξη της δικής μου έρευνας. Τονίζω ξανά πως είμαι απλά ένας ιδιώτης που προσπαθεί να προφυλ'αξει την τσέπη του και όχι κάποιος ειδικός. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Απορώ πως δεν έχει αναφερθεί μέχρι στιγμής από κανέναν εδώ:

@ Μια καθοριστικής σημασίας συμφωνία για την ενεργειακή τροφοδοσία της χώρας στην περίπτωση μείωσης ή και διακοπής της ροής φυσικού αερίου από τη Ρωσία επετεύχθη μεταξύ της ΔΕΠΑ Εμπορίας και του γαλλικού ενεργειακού κολοσσού TotalEnergies για την προμήθεια υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG).
Συγκεκριμένα, η ΔΕΠΑ Εμπορίας υπέγραψε συμφωνία για την ασφάλεια τροφοδοσίας της χώρας για τους επόμενους πέντε μήνες, δηλαδή από τον Νοέμβριο έως και τον Μάρτιο του 2023 με τη γαλλική εταιρεία για την προμήθεια LNG με δύο πλοία μεταφοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου ανά μήνα, συνολικού φορτίου που αντιστοιχεί σε 10 TWh.
Με αυτή τη στρατηγική συμφωνία επιτυγχάνεται ο στόχος για την ενεργειακή επάρκεια της χώρας και τη σταδιακή απεξάρτησή της από το ρωσικό φυσικό αέριο. Η συμφωνία υλοποιείται εν όψει ενός ενεργειακά δύσκολου χειμώνα για ολόκληρη την Ευρώπη, όχι μόνο εξαιτίας του διεθνούς ράλι των τιμών αλλά και υπό τον φόβο διακοπών ηλεκτροδότησης και θέρμανσης σε σχεδόν όλη την ήπειρο.
Η εν λόγω συμφωνία επισφραγίζει τις συντονισμένες ενέργειες της κυβέρνησης μέσω του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και της ΔΕΠΑ Εμπορίας για την ενεργειακή θωράκιση της χώρας

Επεξ/σία από Αδειμαντος
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
32 λεπτά πριν, Αδειμαντος είπε

Απορώ πως δεν έχει αναφερθεί μέχρι στιγμής από κανέναν εδώ:

μην απορείς , είναι εκτός θέματος , ζήτα να ξεκλειδώσουν το άλλο αν θες , γενικά αυτά τα θέματα δεν έχουν μεγάλη διάρκεια ζωής , πχ το πρόσφατο

41 λεπτά πριν, CHRISpros είπε

Προσωπικά πιστεύω πως θα κόψουν από παντού ώστε να επιδοτήσουν τα κυμαινόμενα τιμολόγια με όσο περισσότερα χρήματα μπορούν. 

δεν υπήρχε διαχωρισμός πέρυσι ,

φέτος δεν έχει βγει ΦΕΚ που να αποκλείει τα κυμαινόμενα σταθερά απο επιδότηση πάντως

41 λεπτά πριν, CHRISpros είπε

Αυτές είναι οι εντυπώσεις αλλά και η κατάληξη της δικής μου έρευνας. Τονίζω ξανά πως είμαι απλά ένας ιδιώτης που προσπαθεί να προφυλ'αξει την τσέπη του και όχι κάποιος ειδικός. 

εννοείται κάνεις ότι νομίζεις καλύτερο , αν θεωρείς οτι θα παίσουν οι τιμές TTF απο 120 και κάτω ή οτι δε θα πάρουν τα σταθερά επιδότηση ,πάω πάσο :)

44 λεπτά πριν, peet είπε

Φίλτατε Κοράκιε ,μπορεί να είμαι μπερδεμένος ,κατα την άποψη σου [σεβαστή] .

Παντως εγώ καλούμαι να πληρώσω σε 18 μέρες ,200+ ευρώ για κατανάλωση που δεν έχω κάνει .

υποθέτω οτι τα kw που έκαψες ήταν μετά την καταμέτρηση της ΕΔΑ και πριν το καλοκαίρι ,

πάρε τηλ στην ΕΔΑ να δεις ποιες ημερομηνίες μπορείς να δίνεις στο ενδιάμεσο να μην τρως καλοκαιρινές χρεώσεις

Επεξ/σία από korakios
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, korakios είπε

πάρε τηλ στην ΕΔΑ να δεις ποιες ημερομηνίες μπορείς να δίνεις στο ενδιάμεσο να μην τρως καλοκαιρινές χρεώσεις

εχω την εντυπωση (δεν εχω ΦΑ μπορει να κανω λαθος) οτι η ΕΔΑ ΑΤΤΙΚΗΣ συγκεκριμενα δε δεχεται ενδιαμεσες ενδειξεις, μονο 1-2 μερες πριν/μετα την επισημη καταμετρηση

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, fredd0 είπε

εχω την εντυπωση (δεν εχω ΦΑ μπορει να κανω λαθος) οτι η ΕΔΑ ΑΤΤΙΚΗΣ συγκεκριμενα δε δεχεται ενδιαμεσες ενδειξεις, μονο 1-2 μερες πριν/μετα την επισημη καταμετρηση

και εγώ έτισ νομίζω αλλά δε χάνει τίποτα να ρωτήσει

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...