anonymGR Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2020 Καλησπέρα στην παρέα. Θα ήθελα την βοήθεια σχετικά με αγορά αυτοκινήτου για μετακίνηση κατα 95% εντός πόλης. Αττικής συγκεκριμένα. Και 1 φορά το έτος κανένα ταξίδι 2ωρο - 3ωρο μακριά. Στα πιο μακρινά συμφέρει να πάρεις αεροπλάνο και να νοικιάσεις πια. Και στην μεγάλη ανάγκη , έχω ένα corolla των γονιων . Έχω ένα beverly του 19 που θα το δωσω, διοτι ψιλοβαρεθηκα τα μηχανακια. 15 χρονια πανω σε ενα τετοιο ειμαι. Θέλω κάτι οικονομικό και εύκολο στην πόλη. Για παρκάρισμα πιο πολύ και άνετο στην κίνηση. Το ταβάνι σε λεφτά που θέλω να δώσω είναι 5000 ευρώ. Δεν είμαι γκαζιαρης πια . Όποτε δεν με ενδιαφέρει αυτο το κομμάτι. Πιο πολύ η ασφάλεια. Θα μου πεις και το γκάζι ασφάλεια είναι όταν χρειαστεί. αλλά μέσα στην πόλη δεν χρειάζεται τόσο. Στο car.gr αυτο που μου γυαλιζει, ειναι το 451 smart 2010-2011 μοντελο σε diesel. καιει γυρω τα 3.5λ/100 , οικονομικα σερβις φαινεται να εχει , μικρο , ευελικτο , το παρατας ευκολα καπου. Για το βραδυ υπαρχει πυλωτη. Θα μπει και συναγερμος. Οσο να ναι ειμαι καπως καλυμενος. Σε βενζινοκίνητο smart βρίσκω και 2012 -2013 σε αυτά τα λεφτά μερικές φορές , αλλά βλέπω καίνε 6λ/100. 2007 - 2014 είναι ίδια από όσο ξέρω , εκτός από το facelift μεσα εξω που εχει υποστει. Δεν ξέρω οι κινητήρες θέλουν αλλαγή σε αυτά τα μοντέλα? τι πρέπει να προσέξω? τα χλμ που βρίσκω είναι από 130.000 έως 200.000. Θα πάω με μηχανικό να το δει ,(spot a mechanic) αλλά εκ πρώτης άποψης που θα κάνω βόλτα στα μαγαζιά τι να προσέχω ? Βλέπω κάτι polo , κατι fiesta , punto , 207-208 ,αλλα ειναι μεγαλα για κίνηση μέσα στην πόλη κατα την άποψη μου. Φίλους δεν βάζω συχνά. Μόνο την κοπέλα μου και τον σκυλο μου. Ευχαριστώ πολύ για τον χρονο σας.
ScooterSuzas Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2020 451 μια χαρά είναι το βενζίνη έχει μοτέρ mitsubishi οπότε δεν είναι τόσο ζημιάρικα όσο του παρελθόντος το μόνο που έχω ακούσει είναι ότι τρώει το δίσκο σχετικά εύκολα στα 50K km και αυτό λόγω των υλικών τριβής του που είναι "οικολογικά"... για το diesel δεν έχω άποψη 1
paylidis Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2020 OK καλό το 451, παρκινγκ εχεις; Τα ψειριζουν για πλάκα στην Αττική... 2
terry308 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2020 Fiat Punto / Panda ή οποιοδήποτε άλλο με φυσικό αέριο (cng), δεν εννοώ υγραεριο (lpg), για να πληρώνεις καύσιμα όπως στο Beverly. Πρατήρια : https://www.fisikon.gr/diktyo-pratirion/ https://maps.app.goo.gl/AjG2RtCSKiw4CJb39 1
anonymGR Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, paylidis είπε OK καλό το 451, παρκινγκ εχεις; Τα ψειριζουν για πλάκα στην Αττική... Έχω ναι , το έχω γράψει παραπάνω . Αλλιώς δεν θα το σκεφτόμουν. Και συναγερμό θα βάλω και σκύλο που το προσέχει. 2 ώρες πριν, ScooterSuzas είπε 451 μια χαρά είναι το βενζίνη έχει μοτέρ mitsubishi οπότε δεν είναι τόσο ζημιάρικα όσο του παρελθόντος το μόνο που έχω ακούσει είναι ότι τρώει το δίσκο σχετικά εύκολα στα 50K km και αυτό λόγω των υλικών τριβής του που είναι "οικολογικά"... για το diesel δεν έχω άποψη σκέφτομαι το 451 , 71hp ατμοσφαιρα. τουρμπο καιει αρκετα παραπανω. 1 ώρα πριν, terry308 είπε Fiat Punto / Panda ή οποιοδήποτε άλλο με φυσικό αέριο (cng), δεν εννοώ υγραεριο (lpg), για να πληρώνεις καύσιμα όπως στο Beverly. Πρατήρια : https://www.fisikon.gr/diktyo-pratirion/ https://maps.app.goo.gl/AjG2RtCSKiw4CJb39 Τα έχω δει και αυτά. Αλλά τα θεωρώ ογκώδες για εδώ κέντρο. Εντάξει αν βγω λίγο παραέξω είναι ωραία. Αλλά αυτό συμβαίνει 1 φορά τον χρόνο άντε 2. και όχι τρομερές χιλιομετρικές αποστάσεις. Δηλαδή στο 2ωρο - 3ωρο. Πήγα με το beverly κατω αχαια 250χλμ χωρις θεμα. Δεν θα παω με το σμαρτ? εστω και με μια σταση ? 2 ώρες πριν, ScooterSuzas είπε 451 μια χαρά είναι το βενζίνη έχει μοτέρ mitsubishi οπότε δεν είναι τόσο ζημιάρικα όσο του παρελθόντος το μόνο που έχω ακούσει είναι ότι τρώει το δίσκο σχετικά εύκολα στα 50K km και αυτό λόγω των υλικών τριβής του που είναι "οικολογικά"... για το diesel δεν έχω άποψη Τα βασικά τα καταλαβαίνω να χρειαστεί. Μην πηγαίνω για κινητήρες όπως τα 450 η τίποτα πιο χοντρά. Σκέφτομαι το MHD , που έχει start - stop 71hp , ατμοσφαιρα. Επισης δυσκολα βρισκω με ηλεκτρικο τιμονι. Αλλα αποτι διαβασα δεν ειναι βαρυ γενικα το τιμονι του . Επεξ/σία 28 Δεκεμβρίου 2020 από anonymGR
ScooterSuzas Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2020 νομίζω το turbo βγαζει 87 άλογα... για 16 άλογα παραπάνω δεν αξίζει ...επίσης τι να το κάνεις το turbo στη πόλη? 1
ProponitisTouKanape Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2020 Το σμαρτ είναι πιο ασφαλές απο μηχανή, σε αυτό οκ. Γενικά ασφαλές δε το λες πάντως. Συν οτι έχει απαράδεκτη αίσθηση στο δρόμο, σα να οδηγείς παιχνίδι. Το ντίζελ 451 είναι τάφος. Χωρίς ίχνος υπερβολής. Πρέπει να κατεβάσεις δύο φορές ταχύτητα για να περάσεις ποδήλατο. Το βενζινοκίνητο με τα 71 είναι κάπως καλύτερο. Το τιμόνι είναι βαρύ αλλα συνηθίζεται. Για μένα βρες ένα μικρό 1.2. Θα έχεις κανονικό αυτοκίνητο, θα έχεις 5 θέσεις, καλύτερο πάτημα στο δρόμο κι αφού λες πως έχεις πάρκινγκ, τότε δεν είσαι τόσο στριμωγμένος στις διαστάσεις... 2
anonymGR Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 14 λεπτά πριν, ScooterSuzas είπε νομίζω το turbo βγαζει 87 άλογα... για 16 άλογα παραπάνω δεν αξίζει ...επίσης τι να το κάνεις το turbo στη πόλη? Ναι αυτό σκέφτηκα και εγώ. ότι δεν χρειάζεται . Τσάμπα η έξτρα κατανάλωση και η περισσότερη προσοχή που θέλει η τουρμπίνα. Και εκτός αυτού είναι ακόμα ένα αναλώσιμο που κάποια στιγμη θέλει αλλαγή ή σέρβις. Τώρα το δύσκολο κομμάτι είναι : Μάντρα ? ή ιδιώτη ? 9 λεπτά πριν, ProponitisTouKanape είπε Το σμαρτ είναι πιο ασφαλές απο μηχανή, σε αυτό οκ. Γενικά ασφαλές δε το λες πάντως. Συν οτι έχει απαράδεκτη αίσθηση στο δρόμο, σα να οδηγείς παιχνίδι. Το ντίζελ 451 είναι τάφος. Χωρίς ίχνος υπερβολής. Πρέπει να κατεβάσεις δύο φορές ταχύτητα για να περάσεις ποδήλατο. Το βενζινοκίνητο με τα 71 είναι κάπως καλύτερο. Το τιμόνι είναι βαρύ αλλα συνηθίζεται. Για μένα βρες ένα μικρό 1.2. Θα έχεις κανονικό αυτοκίνητο, θα έχεις 5 θέσεις, καλύτερο πάτημα στο δρόμο κι αφού λες πως έχεις πάρκινγκ, τότε δεν είσαι τόσο στριμωγμένος στις διαστάσεις... Για το ντίζελ το διάβασα ότι είναι πολύ αργο . Σε γενικά τεστ που είδα ασφαλές θεωρείτε. 4 αστέρια έχει στο euroncap. Πάρκιν έχω στο σπίτι. Στην δουλειά δεν έχω όμως. Και δεν είναι σταθερό σημείο η δουλειά πάντα. Μπορεί να χρειαστεί να κάνω μετακινήσεις εντός Αθήνας. Σε κεντρικά πολύ σημεία. Έχω δει τα αμάξια που λες. Πιο πολύ μου άρεσε το polo. Μετα το fiat grande punto. A και το Ford KA Επεξ/σία 28 Δεκεμβρίου 2020 από anonymGR
ProponitisTouKanape Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2020 Και με ένα Polo/Punto/Fiesta/Yaris μη νομίζεις οτι θα δυσκολεύεσαι πολύ στο κέντρο της Αθήνας, για χρόνια κυκλοφορούσα με Auris και ζορίστηκα να βρω πάρκινγκ σε πολύ κεντρικά σημεία ούτε 10 φορές. Ναι οκ ένα κανονικό αυτοκίνητο δε παρκάρει κάθετα, αλλά και πάλι δεν είναι Βομβάη το κέντρο. Αν βάλεις στην εξίσωση την οδηγική συμπεριφορά, την άνεση, την πρακτικότητα κλπ, τότε αξίζει πολύ περισσότερο απο ένα Σμαρτ. Θες να πάρεις δύο φίλους σου, τους γονείς σου, θες να πας με την κοπέλα σου διακοπές, να παρεις κάποιον απο το αεροδρόμιο. Πόσα σενάρια χρήσης που ένα σμαρτ δεν καλύπτει. Κι αφού θα τα δώσεις τα λεφτά, γιατί να πάρεις μισό αμάξι; Κι εντάξει, το τεστ του δίνει 4*. Πριν λίγα χρόνια περίμενα σε στοπ σε κατηφόρα και είχε βρέξει καρεκλοπόδαρα. Ένας τύπος με βαν απο πίσω έχασε τα φρένα και στούκαρε πάνω μου. Αν είχα σμαρτ θα τον είχα βρει μέσα στην καμπίνα... 1
anonymGR Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2020 8 λεπτά πριν, ProponitisTouKanape είπε Και με ένα Polo/Punto/Fiesta/Yaris μη νομίζεις οτι θα δυσκολεύεσαι πολύ στο κέντρο της Αθήνας, για χρόνια κυκλοφορούσα με Auris και ζορίστηκα να βρω πάρκινγκ σε πολύ κεντρικά σημεία ούτε 10 φορές. Ναι οκ ένα κανονικό αυτοκίνητο δε παρκάρει κάθετα, αλλά και πάλι δεν είναι Βομβάη το κέντρο. Αν βάλεις στην εξίσωση την οδηγική συμπεριφορά, την άνεση, την πρακτικότητα κλπ, τότε αξίζει πολύ περισσότερο απο ένα Σμαρτ. Θες να πάρεις δύο φίλους σου, τους γονείς σου, θες να πας με την κοπέλα σου διακοπές, να παρεις κάποιον απο το αεροδρόμιο. Πόσα σενάρια χρήσης που ένα σμαρτ δεν καλύπτει. Κι αφού θα τα δώσεις τα λεφτά, γιατί να πάρεις μισό αμάξι; Κι εντάξει, το τεστ του δίνει 4*. Πριν λίγα χρόνια περίμενα σε στοπ σε κατηφόρα και είχε βρέξει καρεκλοπόδαρα. Ένας τύπος με βαν απο πίσω έχασε τα φρένα και στούκαρε πάνω μου. Αν είχα σμαρτ θα τον είχα βρει μέσα στην καμπίνα... Ναι καταλαβαίνω τι λες . Αυτό που με προβληματίζει με τα λίγο μεγαλύτερα είναι , μην δυσκολευτώ στο θέμα Πάρκιν και ευκολίας , διότι προέρχομαι από μηχανάκι. Την ευκολία του scouter δεν θα την παρω απο κανενα , αλλα σκεφτομαι οτι πιο κοντα ειναι ενα σμαρτ. Γι αυτο κλέινω προς τα εκει. Εχει τα καλα του και τα κακα του βεβαια. Οπως το καθε τι. Αλλά θα βάλω στον παράγοντα και αλλά αυτοκίνητα λίγο μεγαλύτερα. Σε smart προς το παρον έχω δει αυτά : https://www.car.gr/classifieds/cars/view/25044532-smart-fortwo https://www.car.gr/classifieds/cars/view/22702855-smart-fortwo
paylidis Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2020 Περα απο το σμαρτ, εφοσον θες στη κατηγορία πανω κατω, δες και το Citigo/Up (Βγαινει και σε CNG για φοβερη οικονομία, όπως ειπαν στα ίδια με το σκουτερακι θα εισαι - αρκει να εχεις σχετικα κοντά σου πρατηριο) 24 λεπτά πριν, anonymGR είπε Σε smart προς το παρον έχω δει αυτά : https://www.car.gr/classifieds/cars/view/25044532-smart-fortwo https://www.car.gr/classifieds/cars/view/22702855-smart-fortwo μου κάνει εντυπωση οτι και οι 2 αγγελίες ειναι πολυ παλιές (απο τον αριθμο φαινεται) που σημαινει οτι καιρο τωρα ειναι απουλητα... το ενα επισης (αυτο με το ΒΤ καρκιτ) ειναι κατα 99% εισαγωγής.
anonymGR Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 8 λεπτά πριν, paylidis είπε Περα απο το σμαρτ, εφοσον θες στη κατηγορία πανω κατω, δες και το Citigo/Up (Βγαινει και σε CNG για φοβερη οικονομία, όπως ειπαν στα ίδια με το σκουτερακι θα εισαι - αρκει να εχεις σχετικα κοντά σου πρατηριο) μου κάνει εντυπωση οτι και οι 2 αγγελίες ειναι πολυ παλιές (απο τον αριθμο φαινεται) που σημαινει οτι καιρο τωρα ειναι απουλητα... το ενα επισης (αυτο με το ΒΤ καρκιτ) ειναι κατα 99% εισαγωγής. ποιον αριθμό? τις εμφανίσεις της αγγελίας ? Αν έχει όλα τα χαρτιά , ας είναι εισαγωγής. Λέει ότι έχει book service. Θα το ελέγξει και μηχανικός μετά. δεν παίζουν στα 5000 αυτά. Και δεν θέλω να πάω παραπάνω αυτή την στιγμή. Σε αυτό που λες ότι μάλλον είναι εισαγωγής διάβασα σε αξιολογήσεις του google οτι ειναι αγενης ο τυπος. Επεξ/σία 28 Δεκεμβρίου 2020 από anonymGR
ProponitisTouKanape Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2020 Μην εμπιστεύεσαι ούτε το βιβλίο σέρβις στα εισαγωγής. Ακόμα και να έχουν, τα περισσότερα είναι τρακαρισμένα και επιδιορθωμένα, απο μικρά πράγματα μέχρι αλλαγμένες πόρτες. Κι η Mercedes στις δημοπρασίες της δεν λέει ποτέ αν είναι ατρακάριστα ή όχι και δεν είναι καν υποχρεωμένη να πει στους εμπόρους τέτοιες λεπτομέρειες. Απο φωτογραφίες τα βλέπουν στο ίντερνετ και τα αγοράζουν και μετά τα μαζεύουν όταν δουν τι προβλήματα έχουν.
anonymGR Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 3 λεπτά πριν, ProponitisTouKanape είπε Μην εμπιστεύεσαι ούτε το βιβλίο σέρβις στα εισαγωγής. Ακόμα και να έχουν, τα περισσότερα είναι τρακαρισμένα και επιδιορθωμένα, απο μικρά πράγματα μέχρι αλλαγμένες πόρτες. Κι η Mercedes στις δημοπρασίες της δεν λέει ποτέ αν είναι ατρακάριστα ή όχι και δεν είναι καν υποχρεωμένη να πει στους εμπόρους τέτοιες λεπτομέρειες. Απο φωτογραφίες τα βλέπουν στο ίντερνετ και τα αγοράζουν και μετά τα μαζεύουν όταν δουν τι προβλήματα έχουν. Ψάχνωντας γενικά αυτοκίνητα , βλέπω πολλούς μαντράδες. Δεν έχουν την υπομονή πια οι ιδιώτες να τα δώσουν μόνοι τους ? Η προτιμάνε να κάνουν ανταλλαγή με κάτι άλλο και να τελειώνουν. Να προτιμήσω κάποια έκθεση - μάντρα η κάποιον ιδιώτη ? Τα λεφτά θα είναι μετρητά. Δύσκολη η αγορά ΜΤΧ . Πολλά τα κριτήρια . Επεξ/σία 28 Δεκεμβρίου 2020 από anonymGR
MikeToumpa Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2020 Το ιδανικό νομίζω είναι να προτιμήσεις το αυτοκίνητο που πουλάει κάποιος ιδιώτης και φυσικά ακόμα καλύτερα αν τον γνωρίζεις κιόλας και έχεις και μια εικόνα για την κατάσταση και τον τρόπο χρησιμοποίησης του οχήματος. Φυσικά πρώτο χέρι και με βιβλίο service. Το κατά πόσο αυτό είναι εφικτό είναι ένα άλλο θέμα. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα