Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπερα σε ολους και καλη χρονια..
Οσοι μενουν σε αντιστοιχα δωματα 5οροφη και συνολο 10 διαμερισματα με 100τμ το διαμερισμα, θα μπορουσαν να μας πουνε ποσο περιπου τους ερχετε η ΔΕΗ καθε 2μηνο ?
Δηλαδη ξερω πως ετσι δεν βρισκεις ακρη αλλα εχω μια υποψια στο νουμερο, και πιστευω πανω κατω θα ειναι σχετικα κοντα με τους υπολοιπους ...

Αποθηκες με κοινοχρηστο ρευμα, ενα υδραυλικο ανσανσερ σχετικα καινουριο και 10 λαμπες λεντ κοινοχρηστες συνολο 100Watt... Είναι λογικο να καιμε τον μηνα 500 KWH ?
Με χρηση το ανσανσερ ας το πουμε ελαχιστη ..  Και κεντρικη θερμανση τον χειμωνα βεβαια.

Ειμαι σχετικα καινουριος στην πολυκατοικια αλλα ο δειαχειριστης  .... κατι δεν μου κολλαει εκανα παρατηρησει για λαθος στις χρεωσεις των κοινοχρηστων και λοιπα ..και βεβαια διορθωθηκε.
Εσεις τι λετε ?
Η επομενη κινηση που σκεφτομαι  είναι να βαλω μετρητες ρευματος στον κοινοχρηστο πινακα ξεχωριστα για τον κοινοχρηστο, αποθηκες και ανσανσερ..

Επεξ/σία από xaloulis90
  • Sad 1
Δημοσ.

Δώσε προσοχή στο υπόγειο. Στην δικιά μου που έχουμε 10 υπόγεια, όλα έχουν πρίζα από το κοινόχρηστο, και κάποιος πονηρουλης μπορεί να έχει καταψύκτη εκεί...

Δημοσ.

Σε πληροφορω οτι ο καταψυκτης εχει τις χαμηλοτερες καταναλωσεις, λογο του οτι δεν ανοιγει συχνα, και πολυ λιγο ρευμα, σε σχεση με ενα ψυγειο ας πουμε που ανοιγει 10 φορες την ημερα

Δημοσ.

Δεν έχει κάποιο νόημα να ψάχνουμε καταναλώσεις από αλλά κτίρια. Το θέμα που πρέπει να κοιτάξεις είναι το ασανσέρ, βέβαια μπορεί να παίζουν και άλλα. 

Για το ασανσέρ που έχετε, μόνο μια εκτίμηση μπορεί να γίνει πόσο καταναλωνει το 4μηνο.

Δημοσ.

Θα μπορούσες να τσεκάρεις το ρολόι .

Αν γυρίζει χωρίς να δουλευει το εσανσερ και με τα φώτα  και τον καυστήρα σβηστά  κάτι τρέχει.

Μήπως οι αποθήκες τροφοδοντούνται από το κοινόχρηστο ; 1000 KW τον μήνα δηλαδή  4.000 στον εκαθαριστικό είναι πάρα πολλά.

• Like 1
Δημοσ.
21 λεπτά πριν, Vasileios-gr είπε

Θα μπορούσες να τσεκάρεις το ρολόι .

Αν γυρίζει χωρίς να δουλευει το εσανσερ και με τα φώτα  και τον καυστήρα σβηστά  κάτι τρέχει.

Μήπως οι αποθήκες τροφοδοντούνται από το κοινόχρηστο ; 1000 KW τον μήνα δηλαδή  4.000 στον εκαθαριστικό είναι πάρα πολλά.

Το μηνα 500 kwh ..
Εγραψα 1000 και ενοουσα καθε διμηνο που ερχεται ο λογαριασμος.

Το ρολοι θα το τσεκαρω καποιο πρωι που δεν εχει κινησει η πολυκατοικια.

24 λεπτά πριν, Βασίλης_29 είπε

Δεν έχει κάποιο νόημα να ψάχνουμε καταναλώσεις από αλλά κτίρια. Το θέμα που πρέπει να κοιτάξεις είναι το ασανσέρ, βέβαια μπορεί να παίζουν και άλλα. 

Για το ασανσέρ που έχετε, μόνο μια εκτίμηση μπορεί να γίνει πόσο καταναλωνει το 4μηνο.

Ισχυει αυτο που λετε αλλα ηθελω να δω στο περιπου ποσο πληρωνουν και αλλα κτηρια σχετικα παρομοια.

32 λεπτά πριν, DimosthenisG είπε

Δώσε προσοχή στο υπόγειο. Στην δικιά μου που έχουμε 10 υπόγεια, όλα έχουν πρίζα από το κοινόχρηστο, και κάποιος πονηρουλης μπορεί να έχει καταψύκτη εκεί...

Δυστηχως σε πολλα παει το μυαλο μου..Μια απο τα ιδια και εδω..

30 λεπτά πριν, Amaretos είπε

Σε πληροφορω οτι ο καταψυκτης εχει τις χαμηλοτερες καταναλωσεις, λογο του οτι δεν ανοιγει συχνα, και πολυ λιγο ρευμα, σε σχεση με ενα ψυγειο ας πουμε που ανοιγει 10 φορες την ημερα

Περα το οτι το γνωριζω αυτο, δεν με ενδιαφερει τι καταναλωση εχει παρα μονο οτι το πληρωνω και εγω δίχως λογο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν βγάζεις άκρη με συγκρίσεις άλλων κτιρίων γιατί πολλά αλλάζουν και διαφοροποιουν το αποτέλεσμα.

Έχετε λάμπες led η παλαιού τύπου; Πόση ώρα καίνε το βράδυ ανοιχτες και πόσες είναι;

Επεξ/σία από Βασίλης_29
Δημοσ.
16 λεπτά πριν, xaloulis90 είπε

Ισχυει αυτο που λετε αλλα ηθελω να δω στο περιπου ποσο πληρωνουν και αλλα κτηρια σχετικα παρομοια.

Αυτή θα ήταν μια εντελώς άχρηστη πληροφορία, το πόσο πληρώνουν δεν είναι θέμα μεγέθους, είναι θέμα κατανάλωσης και μόνο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
19 λεπτά πριν, xaloulis90 είπε

Γραφω για τις 10 λαμπες λεντ 10watt στο κλιμακοστασιο με 3 λεπτα χρονοδιακοπτη.

Με αυτά εάν υποθέσουμε ότι από κάθε διαμέρισμα το βράδυ βγαίνει και επιστρέφει ένας ενοικος για κάθε ημέρα, έχουμε υποτιθέμενη κατανάλωση 3 kwh ανά μήνα. 

Edit πες μας και πόσα άτομα χωράει το ασανσέρ στην πολυκατοικία σας. 

Επεξ/σία από Βασίλης_29
Δημοσ.

To Λαθος βρισκεται στο γεγονος οτι επελεξες μια πολυκατοικια με 10 διαμερισματα...Καλη τυχη στην συνεννόηση 

• Like 1
  • Sad 1
Δημοσ.
13 λεπτά πριν, ppaio είπε

To Λαθος βρισκεται στο γεγονος οτι επελεξες μια πολυκατοικια με 10 διαμερισματα...Καλη τυχη στην συνεννόηση 

Ενώ αν πχ ήταν με 9 η 8 η 6 θα ήταν καλύτερα; Ακόμα και σε τριπλοκατοικία στυλ οικογενειακή όλο προβλήματα θα είχε. 

Μόλις τώρα, xaloulis90 είπε

Απο εβδομαδα θα παω να δω τι ισχυ ειναι ...
Το εχω στο μυαλο μου..

Μην μπεις στον κόπο, δεν ειναι αυτό το πρόβλημα αλλά κάτι άλλο. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...