Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα σε ολους.

Σε συνεντευξη για δουλεια που πηγα προσφατα μου ζητησαν να τους στειλω τα ενσημα μου των τελευταιων 3 χρονων, χωρις να μου εχουν πει αν θα με πάρουν η οχι. Απο τη τωρινη μου δουλεια που βρισκομαι σε αναστολή παλι μου ζητησαν να τους δωσω τα οριστικοποιημένα ενσημα μου. ( η οποια συγκεκριμενη δουλεια, μου εβαλε και αλλο ενα ποσο ως δωρο το οποιο δεν εβαλαν οταν επρεπε και στη τράπεζα που κοιταξα εγραφε και καλα οτι ηταν πληρωμη και οχι δωρο).  Εχει πεσει επιδημία? 😂 Ξερει καμια κοπελα γιατι μου τα ζητανε? Μου εχει κάνει εντύπωση και δεν μου εχει ξανα τυχει. Ενημερωτικα δεν εχω λογιστη να ρωτησω, οποτε αν καποιος γνωριζει κατι θα ημουν ευγνώμων. Ευχαριστω.

Δημοσ.

κάποιοι τα ζητάνε για να δουν τριετίες για τις προσαυξήσεις στο μισθό και μέρες αδείας που δικαιούσαι. γράψε ένσημα εφκα και έχει εφαρμογή που στα βγάζει από τότε που πρωτοέπιασες δουλειά.

• Thanks 1
Δημοσ.

Ναι τα εχω βρει, απλως δεν μου εχει ξανάτυχει χωρις δηλαδη να μου κανουν προσληψη να μου ζητησουν πρωτα τα ενσημα. Δηλαδη ποιο το νοημα να στα ζητησουν εαν δεν σου κανουν προσληψη? Εκτος κι αν θελουν να δουν κατα ποσο δαπανηρή ειμαι ποιος ξερει. Η να θελει να δει εαν ειναι αληθες τα οσα λεω στο βιογραφικο μ.  Συστημα καβουρας? 😂

Δημοσ.
9 minutes ago, Joanna000 said:

Ναι τα εχω βρει, απλως δεν μου εχει ξανάτυχει χωρις δηλαδη να μου κανουν προσληψη να μου ζητησουν πρωτα τα ενσημα. Δηλαδη ποιο το νοημα να στα ζητησουν εαν δεν σου κανουν προσληψη? Εκτος κι αν θελουν να δουν κατα ποσο δαπανηρή ειμαι ποιος ξερει. Η να θελει να δει εαν ειναι αληθες τα οσα λεω στο βιογραφικο μ.  Συστημα καβουρας? 😂

αν σε ρωτησαν ποσα λεφτα επαιρνες στην δουλεια σου μπορει πραγματι να θελουν να δουν αν ειπες την αληθεια.ενα πιθανο σεναριο. δευτερο πιθανο σεναριο να δουν οτι πραγματι λες την αληθεια οτι δουλευες και οτι δεν βαραγες μυγες το προηγουμενο διαστημα

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, poulinos είπε

αν σε ρωτησαν ποσα λεφτα επαιρνες στην δουλεια σου μπορει πραγματι να θελουν να δουν αν ειπες την αληθεια.ενα πιθανο σεναριο. δευτερο πιθανο σεναριο να δουν οτι πραγματι λες την αληθεια οτι δουλευες και οτι δεν βαραγες μυγες το προηγουμενο διαστημα

Οχι δεν με ρωτησε ποσα επαιρνα, απλα μου ζητησε να δει τα ενσημα μου με το καλημερα σας. Εγω προσπαθησα να εχω γεματο το βιογραφικο μου να μην δουν οτι και οταν δεν ειχα δουλεια δεν εκανα κατι. Εχω βαλει εθελοντικα και γενικα να φαινεται οτι δεν βαραγα μυγες ειναι δεν είναι σε ενσημα. Μαλιστα με ρώτησε για μια δουλεια π εχω βαλει οτι δουλευα σε συγγενη μου, αλλα δεν το ανεπτυξα και επίσης ηταν πολυ πριν την 3ετια που κου ζητησε.

Επεξ/σία από Joanna000
Δημοσ.
1 hour ago, Joanna000 said:

Οχι δεν με ρωτησε ποσα επαιρνα, απλα μου ζητησε να δει τα ενσημα μου με το καλημερα σας. Εγω προσπαθησα να εχω γεματο το βιογραφικο μου να μην δουν οτι και οταν δεν ειχα δουλεια δεν εκανα κατι. Εχω βαλει εθελοντικα και γενικα να φαινεται οτι δεν βαραγα μυγες ειναι δεν είναι σε ενσημα. Μαλιστα με ρώτησε για μια δουλεια π εχω βαλει οτι δουλευα σε συγγενη μου, αλλα δεν το ανεπτυξα και επίσης ηταν πολυ πριν την 3ετια που κου ζητησε.

δεν μπορω να σκεφτω αλλο λογο.ο ενας ειναι να δει οτι δουλευες.ο αλλος να δει ποσα επαιρνες για να ξερει τι να σου πει.οτι δηλαδη του κανεις αλλα για να μην σε ρωτησει ποσα θες ή να σου πει τοσα δινω να δει ποσα επαιρνες και να σου δωσει πχ τα ιδια ή και λιγο παραπανω με σκοπο να σε παρει.

• Thanks 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Joanna000 είπε

-Να θέλουν να τσεκάρουν αν συμφωνούν οι κωδικοί των ενσήμων
με την εργασιακή εμπειρία που έχει δηλώσει στο βιογραφικό;
-Μήπως το επάγγελμα σου έχει κάποια ιεραρχία και ανάλογα τα
ένσημα που επιβεβαιώνουν την προϋπηρεσία σου σε χρόνια σε
προβιβάζουν σε μια ανώτερη θέση;

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 ώρες πριν, agrio.imeros είπε

-Να θέλουν να τσεκάρουν αν συμφωνούν οι κωδικοί των ενσήμων
με την εργασιακή εμπειρία που έχει δηλώσει στο βιογραφικό;
-Μήπως το επάγγελμα σου έχει κάποια ιεραρχία και ανάλογα τα
ένσημα που επιβεβαιώνουν την προϋπηρεσία σου σε χρόνια σε
προβιβάζουν σε μια ανώτερη θέση;

Μαλλον θα θελει να δει αν οντως ισχυουν αυτα που ελεγε το βιογραφικο μ. Απλα ενταξει ειναι προσωπικα δεφομενα, νομιζω, για να τα δινεις ετσι με το καλημερα σας κ να μην ξερεις κ εαν θ σε παρουν κιολας.. Περιεργο

10 ώρες πριν, poulinos είπε

δεν μπορω να σκεφτω αλλο λογο.ο ενας ειναι να δει οτι δουλευες.ο αλλος να δει ποσα επαιρνες για να ξερει τι να σου πει.οτι δηλαδη του κανεις αλλα για να μην σε ρωτησει ποσα θες ή να σου πει τοσα δινω να δει ποσα επαιρνες και να σου δωσει πχ τα ιδια ή και λιγο παραπανω με σκοπο να σε παρει.

Δεν με ρωτησε ποσα επαιρνα. Μου ειπε ποσο ειναι ο μισθος κ τα σχετικά υπόλοιπα. Δεν ρωτησε για προυπηρεσια αντιθετως μ ειπε οτι θ εκπαιδευτω κ οτι ειναι θα το μαθω δν ειναι κατι. Παραδοξως, ηταν πολυ κουλ, ξηγημενος, ευγενικος και ειλικρινης. Πραγμα σπανιο κατα τη προσωπικη μ εμπειρια, σε συνεντευξεις. Τωρα αυτο π ζητησε ν τα δει πριν χωρις ν ξέρω αν οντως θ με παρει, κ να με κραταει σε αγωνια ε ειναι λιγο παραξενο γ μενα. Μακαρι ν ναι το τυχερο μ γτ περναω δυσκολη φαση στη ζωη μ. Δυστυχως, εχω πεσει σε καταθλιψη ετσι οπως εχουν ερθει τα πράγματα.

Επεξ/σία από Joanna000
Δημοσ.

Έχει να κάνει με τις τριετίες (παλιά υπήρχαν αναγκαστικές προσαυξήσεις ανάλογα με τα χρόνια προϋπηρεσίας, αυτά ισχύουν ακόμη για εργαζόμενους με "παλιά" ένσημα (πριν από τα μνημόνια)), επίσης κάποια επαγγέλματα έχουν διαφορετικά δικαιώματα υπογραφής ανάλογα με την προϋπηρεσία τους, κλπ, επίσης σε κάποιους τομείς/επαγγέλματα παίζει ρόλο αν έχεις πρώτη ασφάλιση πριν το 1993 ή από το 1993 και μετά.

Με λίγα λόγια γραφειοκρατικά ζητήματα είναι, και (κατά πάσα πιθανότητα) τα ζητάει το λογιστήριο της επιχείρησης για καθαρά τυπικούς λόγους.

• Thanks 1
Δημοσ.

Δώστους μια βεβαίωση ασφάλισης αν θέλει να δεί οτι πράγματι τα χρόνια που γράφεις στο βιογραφικό σου δούλευες κάπου οχι τα ένσημα. σου.

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Επειδή και σε μένα ακολουθήθηκε παρόμοια διαδιδκασία, από μεγάλη εταιρεία μάλιστα, είναι καθαρά για να υπολογίσουν τα ένσημα ώστε να γνωρίζουν τον ακριβή αριθμός αδείας που δικαιούσαι και κάποιες άλλες προσαυξήσεις ενδεχομένως.  Αυτή η εξήγηση μας δόθηκε από το HR τη 1η μέρα στη δουλειά.

Επεξ/σία από JimxxZe
  • Thanks 1
Δημοσ.

Ναι... Εμενα αυτο ζητηθηκε ομως στη συνεντευξη χωρις να μου κανουν προσληψη ή να ξερω σίγουρα αν θα με παρουν η οχι 😂 μηπως είναι και θεμα κατα ποσο "δαπανηρη" θα ειμαι??

38 λεπτά πριν, giwrgos555 είπε

Δώστους μια βεβαίωση ασφάλισης αν θέλει να δεί οτι πράγματι τα χρόνια που γράφεις στο βιογραφικό σου δούλευες κάπου οχι τα ένσημα. σου.

Μπηκα οπως μου ειπε στο εφκα και μου εβγαλε εκει μια αναλυση ενσημων αλλα τυπικη οχι η αναλυτικη που περναμε απο το ικα.

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Joanna000 είπε

Ναι... Εμενα αυτο ζητηθηκε ομως στη συνεντευξη χωρις να μου κανουν προσληψη ή να ξερω σίγουρα αν θα με παρουν η οχι 😂 μηπως είναι και θεμα κατα ποσο "δαπανηρη" θα ειμαι??

Μπηκα οπως μου ειπε στο εφκα και μου εβγαλε εκει μια αναλυση ενσημων αλλα τυπικη οχι η αναλυτικη που περναμε απο το ικα.

προφανώς αυτή η βεβαίωση αν θυμάμαι γράφει πότε προσλήφθηκες πρώτη φορά και πόσα χρόνια έχεις εργαστεί αρκετό για να δεί και αν λές ψέματα στο βιογραφικό σου και για να υπολογίσει την άδεια. Κι αυτό κακώς τους το δίνεις γιατί είναι προσωπικά δεδομένα αλλά τι να κάνεις είναι τέτοιες οι εποχές που πρέπει.

• Thanks 1
Δημοσ.
15 λεπτά πριν, giwrgos555 είπε

προφανώς αυτή η βεβαίωση αν θυμάμαι γράφει πότε προσλήφθηκες πρώτη φορά και πόσα χρόνια έχεις εργαστεί αρκετό για να δεί και αν λές ψέματα στο βιογραφικό σου και για να υπολογίσει την άδεια. Κι αυτό κακώς τους το δίνεις γιατί είναι προσωπικά δεδομένα αλλά τι να κάνεις είναι τέτοιες οι εποχές που πρέπει.

Ναι γι'αυτό και μ εκανε κ εντύπωση αλλα φανταστηκα οτι μαλλον θα μου κανει προσληψη για να τα ζητήσει και γενικως η συνεντευξη μου βγηκε πολυ θετικη, οπως ανεφερα και παραπανω, σε σχεση με αλλες που εχω κανει. Οχι τπτ αλλο μην μου δινουν και αδικως ψευτικες ελπιδες και χαρω τσαμπα. Τεσπα σε ευχαριστώ για τη βοηθεια οπως και ολους τους υπολοιπους.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...