ragnaros Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα παιδιά, μόλις διαπίστωσα ότι το site του 11888 εχει το όνομα μου, την διεύθυνση μου και το κινητό μου publicly available για όποιον θέλει να τα βρεί και μάλιστα γίνεται και κανονικά index από το Google. Να ξεκαθαρίσω ότι σε καμιά περίπτωση δεν εχω συμφωνήσει σε κατι τέτοιο και δεν είμαι, ούτε έχω υπάρξει ποτέ πελάτης ΟΤΕ/Cosmote. Επίσης δεν είμαι ελεύθερος επαγγελματίας ούτε έχω εταιρεία. Το GDPR τι υποτίθεται ότι κάνει αν επιτρέπεται αυτό; Ξερει κάποιος τι κάνουμε σε αυτήν την περίπτωση; Το link για όποιον ενδιαφέρεται να δει αν είναι και αυτός φακελωμενος από το 11888 είναι... https://www.11888.gr/white-pages/ Επεξ/σία 19 Ιανουαρίου 2021 από ragnaros
Ukforthemoment Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2021 2 λεπτά πριν, ragnaros είπε Καλησπέρα παιδιά, μόλις διαπίστωσα ότι το site του 13888 εχει το όνομα μου, την διεύθυνση μου και το κινητό μου publicly available για όποιον θέλει να τα βρεί και μάλιστα γίνεται και κανονικά index από το Google. Να ξεκαθαρίσω ότι σε καμιά περίπτωση δεν εχω συμφωνήσει σε κατι τέτοιο και δεν είμαι, ούτε έχω υπάρξει ποτέ πελάτης ΟΤΕ/Cosmote. Επίσης δεν είμαι ελεύθερος επαγγελματίας ούτε έχω εταιρεία. Το GDPR τι υποτίθεται ότι κάνει αν επιτρέπεται αυτό; Ξερει κάποιος τι κάνουμε σε αυτήν την περίπτωση; Το link για όποιον ενδιαφέρεται να δει αν είναι και αυτός φακελωμενος από το 13888 είναι... https://www.11888.gr/white-pages/ Ζητα απο την εταιρία σου να το κάνει μη ανακοινώσιμο. 1
TuXaKoS Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2021 Μόλις τώρα, ragnaros είπε Καλησπέρα παιδιά, μόλις διαπίστωσα ότι το site του 13888 εχει το όνομα μου, την διεύθυνση μου και το κινητό μου publicly available για όποιον θέλει να τα βρεί και μάλιστα γίνεται και κανονικά index από το Google. Να ξεκαθαρίσω ότι σε καμιά περίπτωση δεν εχω συμφωνήσει σε κατι τέτοιο και δεν είμαι, ούτε έχω υπάρξει ποτέ πελάτης ΟΤΕ/Cosmote. Επίσης δεν είμαι ελεύθερος επαγγελματίας ούτε έχω εταιρεία. Το GDPR τι υποτίθεται ότι κάνει αν επιτρέπεται αυτό; Ξερει κάποιος τι κάνουμε σε αυτήν την περίπτωση; Το link για όποιον ενδιαφέρεται να δει αν είναι και αυτός φακελωμενος από το 13888 είναι... https://www.11888.gr/white-pages/ Δε χρειάζεται να είσαι πελάτης OTE/Cosmote. To 11888 είναι υπηρεσία τηλεφωνικού καταλόγου και έχει όλους τους αριθμούς που δεν έχουν δηλώσει ότι επιθυμούν να μην συμπεριλαμβάνονται. Τις ίδιες πληροφορίες έχουν και ολες οι άλλες υπηρεσίες τηλεφωνικού καταλόγου (π.χ. 11880 και κάθε άλλος). Απλά, τηλεφωνείς στον πάροχο σου και δηλώνεις ότι δεν επιθυμείς ο αριθμός σου να βρίσκεται στον τηλεφωνικό κατάλογο (πιθανόν μπορείς να το κάνεις και Online). Δεν έχει καμία σχέση με GDPR αυτό.. Η διαδικασία της αφαίρεσης του αριθμού σου παίρνει κάποιο χρονικό διάστημα (κάποιες εβδομάδες νομίζω). 1
ragnaros Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2021 7 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε Ζητα απο την εταιρία σου να το κάνει μη ανακοινώσιμο. Αυτό είναι διαφορετικό από το άρθρο 11; Δηλαδή είναι νόμιμο αυτό να βάζει τα στοιχεία μου στο Internet χωρίς να ζητάει έγκριση πρώτα;
Ukforthemoment Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2021 4 λεπτά πριν, ragnaros είπε Αυτό είναι διαφορετικό από το άρθρο 11; Δηλαδή είναι νόμιμο αυτό να βάζει τα στοιχεία μου στο Internet χωρίς να ζητάει έγκριση πρώτα; Ναι είναι διαφορετικό ,είμαι σίγουρος ότι κάπου στα ψιλά γραμματάκια στο συμβόλαιο κλπ που έκανες γράφει αν θες το νουμερο να εμφανίζεται στους καταλόγους. Επίσης https://www.11888.gr/terms_of_use/privacy/
ragnaros Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2021 15 λεπτά πριν, TuXaKoS είπε Δεν έχει καμία σχέση με GDPR αυτό.. Αυτό που βασίζεται εφόσον μιλάμε για τα προσωπικά μου δεδομένα; Εγώ δηλαδή συμφώνησα ότι η Wind πχ μπορεί να διαθέσει τα προσωπικά μου δεδομένα σε όποιον τα ζητήσει και για πάντα; Και αν ας πούμε συμφώνησα σε αυτό όταν παρέλαβα την SIM card ή δήλωσα το καρτοκινητό δεν θα πρέπει να με ξανά ρωτήσει για αυτό μετά από κάποιο διάστημα;
TuXaKoS Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2021 Μόλις τώρα, ragnaros είπε Αυτό που βασίζεται εφόσον μιλάμε για τα προσωπικά μου δεδομένα; Εγώ δηλαδή συμφώνησα ότι η Wind πχ μπορεί να διαθέσει τα προσωπικά μου δεδομένα σε όποιον τα ζητήσει και για πάντα; Και αν ας πούμε συμφώνησα σε αυτό όταν παρέλαβα την SIM card ή δήλωσα το καρτοκινητό δεν θα πρέπει να με ξανά ρωτήσει για αυτό μετά από κάποιο διάστημα; Εφόσον έχεις συμφωνήσει στο συμβόλαιο και έχεις βάλει την υπογραφή σου τα δεδομένα σου να περιλαμβάνονται στον τηλεφωνικό κατάλογο, για ποιο λόγο να σε ρωτήσει ξανά; Μήπως άλλαξες γνώμη; Δική σου υποχρέωση είναι να το δηλώσεις. Είτε αρχικά, κατα τη σύναψη του συμβολαίου είτε αργότερα. 1 1
SabotazNic Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2021 Εισαι σιγουρος οτι δεν το χρησιμοποιησες και ως επαγγελματικο νουμερο? Εψαξα τα δικα μας και δεν εμφανιζονται τα προσωπικα νουμερα/διευθυνσεις σπιτιου
ragnaros Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2021 1 λεπτό πριν, SabotazNic είπε Εισαι σιγουρος οτι δεν το χρησιμοποιησες και ως επαγγελματικο νουμερο? Εψαξα τα δικα μας και δεν εμφανιζονται τα προσωπικα νουμερα/διευθυνσεις σπιτιου Σε βιογραφικά ναι αλλά δεν τα μοιράζω και έξω από το μετρό.. 😂 Αλλιώς όπως είπα ούτε εταιρεία έχω/είχα ούτε ελεύθερος επαγγελματίας είμαι. 5 λεπτά πριν, TuXaKoS είπε Εφόσον έχεις συμφωνήσει στο συμβόλαιο και έχεις βάλει την υπογραφή σου τα δεδομένα σου να περιλαμβάνονται στον τηλεφωνικό κατάλογο, για ποιο λόγο να σε ρωτήσει ξανά; Μήπως άλλαξες γνώμη; Δική σου υποχρέωση είναι να το δηλώσεις. Είτε αρχικά, κατα τη σύναψη του συμβολαίου είτε αργότερα. Ναι αν δεν υπήρχε το GDPR και δεν μιλάγαμε για προσωπικά δεδομένα όπως το κινητό μου και η διεύθυνση μου ίσως να είχες δίκιο σε αυτό που λές.
TuXaKoS Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2021 Μόλις τώρα, ragnaros είπε Σε βιογραφικά ναι αλλά δεν τα μοιράζω και έξω από το μετρό.. 😂 Αλλιώς όπως είπα ούτε εταιρεία έχω/είχα ούτε ελεύθερος επαγγελματίας είμαι. Ναι αν δεν υπήρχε το GDPR και δεν μιλάγαμε για προσωπικά δεδομένα όπως το κινητό μου και η διεύθυνση μου ίσως να είχες δίκιο σε αυτό που λές. Έχεις συναινέσει να βρίσκονται στον τηλεφωνικό κατάλογο. Θα υπήρχε πρόβλημα στην περίπτωση που δεν είχες. Σε κάθε περίπτωση και εδώ υπάρχουν όλες οι πληροφορίες: https://www.11888.gr/terms_of_use/privacy_app/ Αν πιστεύεις ότι το 11888 παραβιάζει το GDPR μπορείς πάντα να κάνεις καταγγελία στην αρχή προστασίας προσωπικών δεδομένων.
ragnaros Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2021 14 λεπτά πριν, TuXaKoS είπε Έχεις συναινέσει να βρίσκονται στον τηλεφωνικό κατάλογο. Δεν νομίζω να το έχω κάνει αυτό.. Θα πάω στην Wind αύριο να τους πω οτι δεν ειμαι οκ με αυτό και αν μπορούν να μου δείξουν σε ενα συμβόλαιο καρτοκινητού τι ακριβώς έχω "συμφωνήσει".
Βασίλης_29 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2021 Παίρνεις τηλέφωνο τον παροχο σου και ζητάς να μπει στα απόρρητα, αλλιώς τα έχουνε δημοσίως στους καταλόγους. Το άρθρο 11 είναι άλλο θέμα, αφορά τις εταιρείες που κάνουν spamming στο τηλεφωνο. 1
ragnaros Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2021 10 ώρες πριν, Βασίλης_29 είπε Παίρνεις τηλέφωνο τον παροχο σου και ζητάς να μπει στα απόρρητα, αλλιώς τα έχουνε δημοσίως στους καταλόγους. Το άρθρο 11 είναι άλλο θέμα, αφορά τις εταιρείες που κάνουν spamming στο τηλεφωνο. Και ομως δεν ειναι αλλο θέμα, μόλις γυρισα απο την Wind που πηγα να ζητησω αυτο που λες και μου ειπαν οτι αυτο γινεται μέσω του αρθρου 11. Οπότε αν εισαι στο αρθρο 11 εχεις δηλωσει οτι δεν θες να εισαι στο 11888 και το καθε 11888. Αρα με απλη λογικη εφοσον εγω ειμαι στο αρθρο 11 εδω και 2 χρονια αυτο που κανουν ειναι παρανομο.
filipN Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) https://www.wind.gr/gr/wind/oroi/mitroo-arthrou-11/ Όσα σου είπαν στην Wind, αν στα είπαν έτσι, δεν ισχύουν. Όλοι έχουν το δικαίωμα να έχουν "μη ανακοινώσιμο" αριθμό τηλεφώνου. Μπορούν να το δηλώσουν όταν κάνουν το συμβόλαιο με τον πάροχο, ή να το ζητήσουν αργότερα. Η εγγραφή στο Μητρώο του άρθρου 11 παρ. 2 Ν. 3471/2006, έχει άλλη σκοπιμότητα. Κατά συνέπεια το συμπέρασμά σου είναι λαθεμένο. Επεξ/σία 19 Ιανουαρίου 2021 από filipN 3
Προτεινόμενες αναρτήσεις