enelx Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα σύντροφοι, Είχα κάνει μια παραγγελία (μπλούζα) από αμερική η οποία στάλθηκε με FedEx. Αξία παραγγελίας $10 μαζί με $30 μεταφορικά σύνολο στα $40 (~32,85 ευρώ) δηλαδή. Σκάει που λέτε e-mail από μια εταιρία που ούτε ήξερα την Orbit Couriers η οποία ζητάει 110 ευρώ για τον εκτελωνισμό όπου από τα οποία ΜΟΝΟ ΤΑ 10 ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΦΟΡΟΙ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ!!! Επικοινώνησα μαζί τους άμεσα προφανώς γιατί νόμιζα πως κάποιο λάθος είχε γίνει και μπερδέυτηκαν με κάποιο άλλο δέμα. Τελικά όμως κανένα λάθος δεν είχε γίνει και με ενημέρωσαν ότι η τιμή δεν αλλάζει και αν θέλω μπορώ να πάω μέχρι το αεροδρόμιο να κάνω τον εκτελωνισμό μόνος μου, αφού βέβαια τους δώσω 25 ευρώ για την παραλαβή των φορτωτικών εγγράφων που ΟΥΔΕΠΟΤΕ συμφώνησα να διαχειριστεί η orbit. Ερωτώ τώρα εγώ.. Πως γίνεται να είναι κάτι τέτοιο νόμιμο?? Δεν μπορώ να καταλάβω πως μια εταιρία κλεφτών η οποία σε υποχρεώνει να συνεργαστείς μαζί της ενω δεν το επέλεξες ποτέ, ενώ έχει 280 κριτικές στο google όλες με ένα αστέρι και πολύ άσχημα σχόλια καταφέρνει και υπάρχει ακόμα. Άλλες μεταφορικές (π.χ. ΕΛΤΑ) σύμφωνα με το site τους χρεώνουν μόνο το φπα (δηλαδή τα 10 ευρώ). Από την στιγμή που εγώ ποτέ δεν συναίνεσα στην μεταφορά των φορτωτικών εγγράφων της παραγγελίας μου στην Orbit, γιατί είμαι αναγκασμένος να δεχτώ την προσφορά τους? Άμα κάποιος γνωρίζει οτιδήποτε για να βοηθήσει με τη κατάσταση θα ήμουν παραπάνω από χαρούμενος να μου στείλει μήνυμα, γιατί τώρα είναι αμαρτία να γυρίσει πίσω στο μαγαζί. Επεξ/σία 22 Ιανουαρίου 2021 από enelx
fredd0 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2021 Τιποτα δε μπορεις να κανεις, η fedex στην Ελλαδα συνεργαζεται με orbit courier. A και ολες οι μεταφορικες χρεωνουν εξοδα εκτελωνισμου. Και σε ολες τα "φτηνα" δεματα κοστιζουν αναλογικα πολυ. Αν ηθελες ΕΛΤΑ (ταχυδρομειο) επρεπε να ζητησεις το δεμα σου να σταλει με USPS (ταχυδρομειο)
Dante80 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) 32 λεπτά πριν, enelx είπε Άμα κάποιος γνωρίζει οτιδήποτε για να βοηθήσει με τη κατάσταση θα ήμουν παραπάνω από χαρούμενος να μου στείλει μήνυμα, γιατί τώρα είναι αμαρτία να γυρίσει πίσω στο μαγαζί. Κάθε εταιρία έχει δικό της τέλος εκτελωνισμού. Έχει επίσης και τέλος παράδοσης σε εκτελωνιστή, αν θέλεις να τρέχεις μόνος σου στις υπηρεσίες του τελωνείου, ή να βάλεις άλλον να σου εκτελωνίσει κάτι. Το CIF του πακέτου σου (32,85€) σημαίνει πως περνάει τελωνείο και δεν βγαίνει ελεύθερο τελών. Αυτό σημαίνει πως πρέπει να πληρώσεις εκτελωνιστή. Και τα ΕΛΤΑ να ήταν, θα σε χρέωναν 15€ για τον εκτελωνισμό, πριν πληρώσεις και τον ΦΠΑ μετά. Οπότε μάλλον δεν διάβασες το site των ΕΛΤΑ καλά..;) Με λίγα λόγια, απολύτως νόμιμη είναι η Orbit, δεν είναι απατεώνες. Πάντα να ελέγχεις αυτό που αγοράζεις με ποιον τρόπο θα έρθει εδώ. Συνήθως, οι courier βαράνε στο ψαχνό, ενώ τα ΕΛΤΑ κάνουν τον τριπλάσιο χρόνο αλλά είναι φτηνότερα. Στην περίπτωσή σου, θα έπρεπε να επιλέξεις να σου σταλεί με ταχυδρομείο η μπλούζα. Επεξ/σία 22 Ιανουαρίου 2021 από Dante80 1
Salvation81 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2021 Θεωρητικα το ΦΠΑ ειναι τα 10ε που λες οποτε τα 100ε ειναι αμοιβη του εκτελωνιστη. Εγω γιαυτο πλεον μονο DHL που το εριξε αυτο στα 45ε και το θεωρω πολυ λογικη τιμη (εστω σε σχεση με τα 90+ που χρεωναν μεχρι πριν λιγο καιρο). Οπως ειπαν και αλλοι ομως δεν ειναι απατεωνια, τοσα χρεωνουν απλα.
enelx Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2021 4 ώρες πριν, Dante80 είπε Με λίγα λόγια, απολύτως νόμιμη είναι η Orbit, δεν είναι απατεώνες. Πάντα να ελέγχεις αυτό που αγοράζεις με ποιον τρόπο θα έρθει εδώ. Συνήθως, οι courier βαράνε στο ψαχνό, ενώ τα ΕΛΤΑ κάνουν τον τριπλάσιο χρόνο αλλά είναι φτηνότερα. Στην περίπτωσή σου, θα έπρεπε να επιλέξεις να σου σταλεί με ταχυδρομείο η μπλούζα. 4 ώρες πριν, Salvation81 είπε Οπως ειπαν και αλλοι ομως δεν ειναι απατεωνια, τοσα χρεωνουν απλα. Καταλαβαίνω το σκεπτικό, η ερώτηση είναι ρητορική, προφανώς και είναι νόμιμη δεν ξέρω και εγώ με τι συμφωνίες. Απλά το γεγονός ότι σε δεσμεύουν στις εξωφρενικές τιμές τους, χωρίς πραγματική δυνατότητα να αλλάξεις εκτελωνιστή, ενώ δεν τους επέλεξες καν δεν είναι λογικό. Προφανώς θα πεις ότι έπρεπε να ελέγχουμε με ποιον συνεργάζεται η εταιρία του εξωτερικού στην Ελλάδα, ποιες οι τιμές του κλπ, όμως ρεαλιστικά μιλώντας ο περισσότερος κόσμος δεν θα το κάνει και σε αυτό βασίζονται. Μπορεί νομικά να είναι καλυμμένοι, αλλά αυτή η εταιρία είναι ακριβώς ο ορισμός του απατεώνα, κερδίζει εξαπατώντας συστηματικά αφελής ανθρώπους όπως εγώ. Προσωπική άποψη, αλλά το να σε χρεώνει κυριολεκτικά 10πλάσια τιμή από τους ανταγωνιστές και για να αλλάξεις εκτελωνιστή να πρέπει να τους πληρώσεις για τα χαρτιά που ποτέ δεν τους έδωσες, είναι απάτη. 1
Salvation81 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) 10 λεπτά πριν, enelx είπε Καταλαβαίνω το σκεπτικό, η ερώτηση είναι ρητορική, προφανώς και είναι νόμιμη δεν ξέρω και εγώ με τι συμφωνίες. Απλά το γεγονός ότι σε δεσμεύουν στις εξωφρενικές τιμές τους, χωρίς πραγματική δυνατότητα να αλλάξεις εκτελωνιστή, ενώ δεν τους επέλεξες καν δεν είναι λογικό. Προφανώς θα πεις ότι έπρεπε να ελέγχουμε με ποιον συνεργάζεται η εταιρία του εξωτερικού στην Ελλάδα, ποιες οι τιμές του κλπ, όμως ρεαλιστικά μιλώντας ο περισσότερος κόσμος δεν θα το κάνει και σε αυτό βασίζονται. Μπορεί νομικά να είναι καλυμμένοι, αλλά αυτή η εταιρία είναι ακριβώς ο ορισμός του απατεώνα, κερδίζει εξαπατώντας συστηματικά αφελής ανθρώπους όπως εγώ. Προσωπική άποψη, αλλά το να σε χρεώνει κυριολεκτικά 10πλάσια τιμή από τους ανταγωνιστές και για να αλλάξεις εκτελωνιστή να πρέπει να τους πληρώσεις για τα χαρτιά που ποτέ δεν τους έδωσες, είναι απάτη. Ειτε ηταν η Orbit ειτε η FedEx η χρεωση θα ηταν ιδια οποτε αυτο δεν θα αλλαζε καπως. Μονο αν στο εστελναν με απλο ταχυδρομειο (USPS) η εστω με DHL θα πληρωνες λιγοτερα. Οσο για τα χαρτια ειναι τα χαρτια που συμπληρωνει η καθε εταιρεια οταν εισαγεται κατι και πρεπει να περασει απο εκτελωνισμο, δεν εχει να κανει με χαρτια που τους η δεν τους εδωσες. Επεξ/σία 22 Ιανουαρίου 2021 από Salvation81
Βασίλης_29 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2021 Την γνωρίζω την συγκεκριμένη εταιρεία γιατί είχα παραγγείλει κάτι από εξωτερικό και μου το έστειλαν αυτοι. Τώρα για κόστος εκτελωνισμου, δεν εχω διερευνήσει τιμές αλλά από σχόλια πολλών χρηστών στο παρελθόν νομίζω ότι οι κουριερς έχουν ένα κοστολογιο 50 ως 70 ευρώ το κομμάτι χωρίς τον φορο. Γενικά σε τέτοιες παραγγελίες καλύτερα επιλογή για πληρωμή του ποσού των δασμών απευθείας με την παραγγελία για να ξέρεις από πριν τι θα πληρώσεις.
DrLo Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) 23 λεπτά πριν, enelx είπε Καταλαβαίνω το σκεπτικό, η ερώτηση είναι ρητορική, προφανώς και είναι νόμιμη δεν ξέρω και εγώ με τι συμφωνίες. Απλά το γεγονός ότι σε δεσμεύουν στις εξωφρενικές τιμές τους, χωρίς πραγματική δυνατότητα να αλλάξεις εκτελωνιστή, ενώ δεν τους επέλεξες καν δεν είναι λογικό. Προφανώς θα πεις ότι έπρεπε να ελέγχουμε με ποιον συνεργάζεται η εταιρία του εξωτερικού στην Ελλάδα, ποιες οι τιμές του κλπ, όμως ρεαλιστικά μιλώντας ο περισσότερος κόσμος δεν θα το κάνει και σε αυτό βασίζονται. Μπορεί νομικά να είναι καλυμμένοι, αλλά αυτή η εταιρία είναι ακριβώς ο ορισμός του απατεώνα, κερδίζει εξαπατώντας συστηματικά αφελής ανθρώπους όπως εγώ. Προσωπική άποψη, αλλά το να σε χρεώνει κυριολεκτικά 10πλάσια τιμή από τους ανταγωνιστές και για να αλλάξεις εκτελωνιστή να πρέπει να τους πληρώσεις για τα χαρτιά που ποτέ δεν τους έδωσες, είναι απάτη. Συνεχίζεις να μη ξέρεις τι λες. ΕΣΥ ΕΠΕΛΕΞΕΣ ΤΗΝ ORBIT την ώρα που έκανες τη συγκεκριμένο προιον και το συγκεκριμένο τροπο μεταφοράς. Όλα τα άλλα που λες είναι απλά για να νιωσεις καλυτερα με το λαθος σου. Το πάθημα μάθημα λοιπον και να πράξεις διαφορετικά την 2η φορά αν δε σου αρέσει. btw: Τι "μαγική" μπλούζα του 10ριου είναι αυτή που χρειάστηκε να τη φέρεις από ΗΠΑ; Επεξ/σία 22 Ιανουαρίου 2021 από DrLo 6
Deathy Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2021 Δε περνανε δεματα με καθαρη αξια κατω απο 22 ευρω απο το τελωνειο, ειναι ευρωπαικη νομοθεσια, ξερολες.
fredd0 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2021 4 λεπτά πριν, Deathy είπε Δε περνανε δεματα με καθαρη αξια κατω απο 22 ευρω απο το τελωνειο, ειναι ευρωπαικη νομοθεσια, ξερολες. μονο που ο ts ειπε οτι πληρωσε $10 για τη μπλουζα + $30 μεταφορικα = $40 συνολο ... αρα καπου 33 ευρω συνολικη αξια δεματος, αρα μια χαρα παει τελωνειο.
TuXaKoS Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2021 2 ώρες πριν, Deathy είπε Δε περνανε δεματα με καθαρη αξια κατω απο 22 ευρω απο το τελωνειο, ειναι ευρωπαικη νομοθεσια, ξερολες. Δεν περνάνε δέματα με CIF κάτω από 22 ευρώ τελωνείο όχι με καθαρή αξία κάτω από 22.. Ο χαρακτηρισμός εξαιρετικός ειδικά όταν λες κάτι λάθος 3
SabotazNic Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2021 Στις 22/1/2021 στις 11:05 ΠΜ, enelx είπε ενώ έχει 280 κριτικές στο google όλες με ένα αστέρι και πολύ άσχημα σχόλια καταφέρνει και υπάρχει ακόμα. Υπαρχει ακομα γιατι οι κριτικες που βλεπεις στο google βασιζονται σε ελληνες οπου δεν ψαχνουν τις χρεωσεις (σαν καλη ωρα η περιπτωση σου) και πανε και τραβανε μια αρνητικη αξιολογηση γιατι φταιει η orbit που πληρωσαν τα διπλασια λογω τελωνειου. Ο Κωτσοβολος δλδ θεωρεις πρεπει να κλεισει με οσες αρνητικες επεσαν τους τελευταιους 3 μηνες επειδη δεν πηραν καποιοι το ps5 ακομα? 3 ώρες πριν, Deathy είπε ξερολες κλαιω 2
Dante80 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, Deathy είπε Δε περνανε δεματα με καθαρη αξια κατω απο 22 ευρω απο το τελωνειο, ειναι ευρωπαικη νομοθεσια, ξερολες. Τα πάντα περνάνε τελωνείο. Ότι εισέρχεται στην χώρα από τρίτη χώρα που δεν ανήκει στην Κοινή Ευρωπαϊκή Αγορά. Το αν θα επιβληθεί έλεγχος, ΦΠΑ, δασμοί κτλ εξαρτάται από την συμφωνία της ΕΕ με την χώρα, όπως και το CIF (Cost-Insurance-Freight) κόστος του δέματος. Όχι μόνο την καθαρή αξία. Και, ακόμα και όταν το CIF είναι κάτω από τα 22€ για αγορασμένο εμπορικό προϊόν, μπορεί ο τελωνειακός να το ανοίξει για εξακρίβωση και έλεγχο (καθώς μερικοί πωλητές βάζουν μικρότερη τιμή στο δέμα παρανόμως, για να περάσει από το τελωνείο με πράσινη σφραγίδα). Πολλοί την έχουν πατήσει έτσι. Και, ακόμα και αυτή η διαδικασία για τα 22€..τελειώνει αυτό το καλοκαίρι, και θα πληρώνεις ΦΠΑ από το 1ο ευρώ. @Deathy Στο μέλλον, προσπάθησε να μην ποστάρεις σε θέματα που δεν ξέρεις. Βοηθά αρκετά στο να μην φαίνεσαι...ξερόλας στο τέλος. 👍 Επεξ/σία 9 Φεβρουαρίου 2021 από Dante80 3 1
Deathy Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) Δε ξερετε που σας πανε τα 4 , τα δεματα με καθαρη αξια κατω απο 22 ευρω δεν περνανε τελωνειο , επειδη ο νομος λεει οτι χρεωσεις που δεν εχουν σχεση με τη διαδικασια εκτελωνισμου ειναι παρανομες χρεωνουν εκτυπωση σε Α4 για τη διαδικασια του εκτελωνισμου 30 ευρω και παει λεγοντας το κουστουμι φτανει πολλα $$$ , οι περισσοτεροι που τους λενε απατεωνες ειναι ξενοι και οχι Ελληναρες στα google reviews , φυσικα δε ξερουν πως δουλευουν τα πραγματα στην Ελλαδα, κανεις οτι θες αρκει να μιζωσεις τους σωστους ανθρωπους. Αντε γεια. Επεξ/σία 14 Φεβρουαρίου 2021 από Deathy
Dante80 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, Deathy είπε Δε ξερετε που σας πανε τα 4 , τα δεματα με καθαρη αξια κατω απο 22 ευρω δεν περνανε τελωνειο , επειδη ο νομος λεει οτι χρεωσεις που δεν εχουν σχεση με τη διαδικασια εκτελωνισμου ειναι παρανομες χρεωνουν εκτυπωση σε Α4 για τη διαδικασια του εκτελωνισμου 30 ευρω και παει λεγοντας το κουστουμι φτανει πολλα $$$ , οι περισσοτεροι που τους λενε απατεωνες ειναι ξενοι και οχι Ελληναρες στα google reviews , φυσικα δε ξερουν πως δουλευουν τα πραγματα στην Ελλαδα, κανεις οτι θες αρκει να μιζωσεις τους σωστους ανθρωπους. Αντε γεια. Μου φαίνεται πως θα μπει το 2022 τελικά και ακόμα θα ποστάρεις σε αυτό το thread απαντήσεις. 😂😂 Για την ακρίβεια πάντως, όπως σου έγραψαν το 22€ αφορά το δηλωμένο CIF από τον πωλητή (όχι τον μεταφορέα) στα συνοδευτικά έγγραφα της αποστολής, όχι την καθαρή αξία του προϊόντος. CIF σημαίνει Cost, Insurance, Freight. Με άλλα λόγια, αν πάρεις μια μπλούζα 10€ με 5€ μεταφορικά μέσω ταχυδρομείου (15€ CIF) τότε η μπλούζα θα περάσει τελωνείο, θα ελεγχθεί και θα βγει ελεύθερη δασμών (πράσινη ετικέτα) ώστε να έρθει σε σένα χωρίς πρόσθετο κόστος. Αν πάρεις μια μπλούζα των 10€ με 20€ μεταφορικά μέσω courier (30€ CIF) τότε η μπλούζα θα περάσει τελωνείο, θα ελεγχθεί και υπό Κ.Σ. θα χρειαστεί εκτελωνισμός. Εκεί ο courier χρεώνει τις υπηρεσίες του ανάλογα με το αναρτημένο κοστολόγιο του, το οποίο και γνωρίζεις από πριν. Επίσης, πάντα σου δίνει (συνήθως με μικρότερο κόστος) την δυνατότητα να προχωρήσεις στον εκτελωνισμό μόνος σου. Σε αυτή την περίπτωση προχωρά σε έκδοση διατακτικής. Περισσότερα εδώ αν ενδιαφέρει το θέμα. Ή για ακόμα μεγαλύτερη διαύγεια, σου επικολλώ το κάτωθι: Επεξ/σία 14 Φεβρουαρίου 2021 από Dante80
Προτεινόμενες αναρτήσεις