max667 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2021 Γεία σας και ευχαριστώ προκαταβολικά όποιος μπεί στο κόπο να με βοηθήσει. Έχουμε μια επιχείρηση που πουλάει αξεσουάρ μοτοσυκλετών (κράνη,γάντια κλπ) Πέρα απο σκρουτζ,eshop κλπ ενδιαφερόμαστε να βάλουμε τα προιόντα μας και στο amazon, και εδώ αρχίζουν οι προβληματισμοί Θέλουμε για αρχή να δημιουργήσουμε ενα λογαριασμό με το individual πρόγραμμα που σε χρεώνει 0,99 δολλάρια την πώληση κάθε προιόντος και ένα fee ανάλογα με το τι πούλησες. Το προτιμήσαμε αυτό σε σχέση με το business πρόγραμμα που δεν έχει το 0,99 σε κάθε προιόν αλλά έχει αν δεν κάνω λάθος 39 δολλάρια συνδρομή το μήνα. Επειδή θελουμε να το πάμε δοκιμαστικά για αυτό επιλέξαμε το πρώτο πρόγραμμα. Κατα τη διάρκεια εγγραφής προφανώς δεν δέχετε bank statement ελληνικό και έτσι έχουμε μπεί στη διαδικασία να κάνουμε μετάφραση σε δικηγόρο στα αγγλικά το bank statement. Απο εκει και πέρα έχουμε χαωθεί λίγο. Ο στόχος μας είναι να δοκιμάσουμε να πουλήσουμε τα προιόντα μας μόνο στην ευρώπη και όχι εκτός ευρώπης για να αποφύγουμε τελωνεία και καθυστερήσεις και περισσότερα έξοδα στα μεταφορικά. Εμείς τη διαδικασία εγγραφής την κάνουμε στο seller amazon. Εδώ αρχίζουν οι απορίες και όποιος έχει γνώση αν μπορεί να βοηθήσει 1) Εμείς θέλουμε να πουλάμε Ευρώπη μόνο άρα την αγγελία πρέπει να την ανεβάσουμε πχ στο amazon της γερμανιας ή στο κανονικο amazon.com και να κάνουμε εκεί κάποια επιλογή οτι στελνουμε μονο ευρωπη? 2)Αν πουλάμε Ευρώπη μόνο (ή και όχι πχ και Αμερική) εμείς όταν στέλνουμε ένα προϊόν χτυπάμε μια απόδειξη κανονικά και την βάζουμε μέσα στο πακέτο και το στέλνουμε? Το κάνουμε αλλιώς πχ ηλεκτρονικά? Με το φπα τι γίνεται, αν πουλήσουμε κράνος πχ στην Ελλάδα έχει 13% αν το πουλήσω στην Γερμανία που μπορεί να έχει 19% τι κάνω? Δυστυχώς είναι σχεδόν ουτοπικό να ρωτήσω την πλειοψηφία των λογιστών για αυτό το ζήτημα για αυτό ρωτάω εδώ. 3) Ξέρω ότι υπάρχει η δυνατότητα για FBA , δηλαδή να το στείλουμε στις αποθήκες της amazon της Γερμανίας και να τα κανονίζει αυτή απο εκεί και πέρα. Αυτό ξέρει κανείς την διαδικασία που χρειάζετε? Πρέπει να βγάλω γερμανικό αφμ? 4)Τρόπος αποστολής απο ότι έχω καταλάβει ο πιο οικονομικός είναι ΕΛΤΑ με tracking σωστά? 5)Υπάρχει κάποιος οδηγός (στα ελληνικά δεν βρήκα) που θεωρεί κάποιος καλό να τσεκάρω με οδηγίες πως ευρωπαίος πουλάει στην Ευρώπη στο amazon? 6) Θεωρείτε οτι υπάρχει άλλη πλατφόρμα που αξίζει να δοκιμάσω για πωλήσεις στην ευρώπη? Το ebay με μπέρδεψε αρκετά να πω την αλήθεια επειδή δεν υπάρχει στα αγγλικά κάποιο ευρωπαικό και δεν θέλω να πουλήσω στο αγγλικό λόγω brexit. Αν κάποιος έχει εμπειρία και βαριέται να γράφει εδώ ας μου στείλει ενα μήνυμα να τον πάρω τηλ να μου δώσει λίγο τα φώτα του. Σας ευχαριστώ για τον χρόνο σας
jgeorgiou Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2021 12 λεπτά πριν, max667 είπε Εδώ αρχίζουν οι απορίες και όποιος έχει γνώση αν μπορεί να βοηθήσει 1) Εμείς θέλουμε να πουλάμε Ευρώπη μόνο άρα την αγγελία πρέπει να την ανεβάσουμε πχ στο amazon της γερμανιας ή στο κανονικο amazon.com και να κάνουμε εκεί κάποια επιλογή οτι στελνουμε μονο ευρωπη? 2)Αν πουλάμε Ευρώπη μόνο (ή και όχι πχ και Αμερική) εμείς όταν στέλνουμε ένα προϊόν χτυπάμε μια απόδειξη κανονικά και την βάζουμε μέσα στο πακέτο και το στέλνουμε? Το κάνουμε αλλιώς πχ ηλεκτρονικά? Με το φπα τι γίνεται, αν πουλήσουμε κράνος πχ στην Ελλάδα έχει 13% αν το πουλήσω στην Γερμανία που μπορεί να έχει 19% τι κάνω? Δυστυχώς είναι σχεδόν ουτοπικό να ρωτήσω την πλειοψηφία των λογιστών για αυτό το ζήτημα για αυτό ρωτάω εδώ. 3) Ξέρω ότι υπάρχει η δυνατότητα για FBA , δηλαδή να το στείλουμε στις αποθήκες της amazon της Γερμανίας και να τα κανονίζει αυτή απο εκεί και πέρα. Αυτό ξέρει κανείς την διαδικασία που χρειάζετε? Πρέπει να βγάλω γερμανικό αφμ? 4)Τρόπος αποστολής απο ότι έχω καταλάβει ο πιο οικονομικός είναι ΕΛΤΑ με tracking σωστά? 5)Υπάρχει κάποιος οδηγός (στα ελληνικά δεν βρήκα) που θεωρεί κάποιος καλό να τσεκάρω με οδηγίες πως ευρωπαίος πουλάει στην Ευρώπη στο amazon? 6) Θεωρείτε οτι υπάρχει άλλη πλατφόρμα που αξίζει να δοκιμάσω για πωλήσεις στην ευρώπη? Το ebay με μπέρδεψε αρκετά να πω την αλήθεια επειδή δεν υπάρχει στα αγγλικά κάποιο ευρωπαικό και δεν θέλω να πουλήσω στο αγγλικό λόγω brexit. θα σου πω τι ΝΟΜΙΖΩ 1) θα διαλέξεις .de .it .es .fr (νομίζω μέσα στην καταχώρηση του προιόντος μπορείς να πεις σε ποιες χώρες κάνεις αποστολή) 2) ΝΑΙ , κόβεις απόδειξη αλλά με συντελεστή ΦΠΑ του καταναλωτή και ο λογιστής σου πρέπει από ειδική φόρμα να πιστώνει τον ΦΠΑ στην εφορία του καταναλωτή 3) Αν "μεγαλώσεις" το διαπραγματεύεσαι 4) Μάλλον , πάρε προσφορές 5) είναι απλή πώληση , πρόσεχε μόνο να χρεώνεις ΦΠΑ που αντιστοιχεί στην χώρα του καταναλωτή και ο λογιστής σου να είναι ενημερωμένος 6) στυλ άμαζον όχι , μοναδικό στο είδος του. Η άλλη λύση είναι η συμβατική , να φτιάξεις eshop και να κάνεις πανευρωπαική διαφημιστική καμπάνια αλλά θες λεφτά και ειδικό στα social media.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα