lyda94 Δημοσ. 3 Μαϊου Δημοσ. 3 Μαϊου Καλησπέρα παιδιά! Έχω κάνει αίτηση για οπτική ίνα και μου λένε από την πολυκατοικία ότι δεν αφήνουν να υπάρχει κάτι εξωτερικά ή στις κοινόχρηστους της πολυκατοικίας. Δεν μου έχουν δώσει κάτι γραπτώς, αλλά έχουν δικαίωμα να μου το απαγορεύσουν; Είμαι ιδιοκτήτρια. Από το κατάστημα της κοσμοτέ με ενημέρωσαν ότι από το νόμο πλέον έχω το δικαίωμα να βάλω κανονικά οπτική ίνα, γιατί, άλλωστε, το πράγμα πάει να γίνει υποχρεωτικό και θα καταργηθεί πλήρως ο χαλκός. Έψαξα αλλά δεν βρήκα κάτι ξεκάθαρο. Γνωρίζετε κάτι; Υπάρχει κάπου το άρθρο αυτό;
Aris_ Δημοσ. 3 Μαϊου Δημοσ. 3 Μαϊου 2 hours ago, lyda94 said: Καλησπέρα παιδιά! Έχω κάνει αίτηση για οπτική ίνα και μου λένε από την πολυκατοικία ότι δεν αφήνουν να υπάρχει κάτι εξωτερικά ή στις κοινόχρηστους της πολυκατοικίας. Δεν μου έχουν δώσει κάτι γραπτώς, αλλά έχουν δικαίωμα να μου το απαγορεύσουν; Είμαι ιδιοκτήτρια. Από το κατάστημα της κοσμοτέ με ενημέρωσαν ότι από το νόμο πλέον έχω το δικαίωμα να βάλω κανονικά οπτική ίνα, γιατί, άλλωστε, το πράγμα πάει να γίνει υποχρεωτικό και θα καταργηθεί πλήρως ο χαλκός. Έψαξα αλλά δεν βρήκα κάτι ξεκάθαρο. Γνωρίζετε κάτι; Υπάρχει κάπου το άρθρο αυτό; και να εισαι συνιδιοκτήτης, χρειάζεσαι πάντα την άδεια του διαχειριστή για οποιοδήποτε θέμα εργατων για τα κοινόχρηστα, καθώς αυτός φέρει την ευθυνη. Μπορείς να προσφύγεις δικαστιριά και να δικαιωθείς, αλλά θα καταβάλεις υψηλά έξοδα και να περιμένεις αρκετό χρόνο 2
lyda94 Δημοσ. 3 Μαϊου Δημοσ. 3 Μαϊου 1 ώρα πριν, Aris_ είπε και να εισαι συνιδιοκτήτης, χρειάζεσαι πάντα την άδεια του διαχειριστή για οποιοδήποτε θέμα εργατων για τα κοινόχρηστα, καθώς αυτός φέρει την ευθυνη. Μπορείς να προσφύγεις δικαστιριά και να δικαιωθείς, αλλά θα καταβάλεις υψηλά έξοδα και να περιμένεις αρκετό χρόνο Ναι, ενημέρωσα τον διαχειριστή (εξωτερικός), αλλά αυτά που λένε ισχύουν? Υπάρχει νομοθεσία που να μου το επιτρέπει; Μπορούν να το σταματήσουν;
Aris_ Δημοσ. 3 Μαϊου Δημοσ. 3 Μαϊου 20 minutes ago, lyda94 said: Ναι, ενημέρωσα τον διαχειριστή (εξωτερικός), αλλά αυτά που λένε ισχύουν? Υπάρχει νομοθεσία που να μου το επιτρέπει; Μπορούν να το σταματήσουν; ο χαλκος θα φυγει σε οριζοντα 15ετιας και μιλαμε μεχρι την πορτα σου μεσα ειναι θεμα πολυκατικιας τι θα γινει τι να σταματησουν ? αν δεν εχεις αδεια ο διαχειριστης θα φωναξει την αστυνομια και εφυγε το συνεργειο απλα 2
popopo Δημοσ. 3 Μαϊου Δημοσ. 3 Μαϊου On 22/02/2025 at 03:43, Malthador said: Η συνήθης διαδικασία είναι να τρυπάνε το κάγκελο και μέσα από αυτό να ανεβαίνουν στους ορόφους. Στη δική μας πολυκατοικία το κάγκελο αποτελείται από κάθετη στρογγυλή σωλήνα. Κι εγώ έτσι σκέφτομαι να προτείνω να ανέβει η οπτική σε κάθε όροφο αλλά έχω την εξής απορία. Άντε και άνοιξες τρύπα στο υπόγειο και σε κάθε όροφο. Περνάς την ίνα πχ από την τρύπα του κάγκελου στον 1ο όροφο και προσπαθείς να την βρεις στο υπόγειο στην αντίστοιχη τρύπα. Πόσο μεγάλη πρέπει να είναι η τρύπα για να μπορέσεις να τραβήξεις έξω από το εσωτερικό του κάγκελου την ίνα; Είναι κάτι εύκολο;
iliata2410 Δημοσ. 3 Μαϊου Δημοσ. 3 Μαϊου εγω μενω σε ενοικιο.στην πολυκατοικια που μενω βαλανε εξω απο καθε διαμερισμα κατι κουτια.ειχαν ερθει πριν κατι μερες και κανανε εργασιες.τωρα εφοσον υπαρχει ετοιμη υποδομη το μονο που μενει η εγκριση του ιδιοκτητη του διαμερισματος; η θελει παλι υπογραφη διαχειριστη;
Moderators Malthador Δημοσ. 3 Μαϊου Moderators Δημοσ. 3 Μαϊου 35 minutes ago, popopo said: Στη δική μας πολυκατοικία το κάγκελο αποτελείται από κάθετη στρογγυλή σωλήνα. Κι εγώ έτσι σκέφτομαι να προτείνω να ανέβει η οπτική σε κάθε όροφο αλλά έχω την εξής απορία. Άντε και άνοιξες τρύπα στο υπόγειο και σε κάθε όροφο. Περνάς την ίνα πχ από την τρύπα του κάγκελου στον 1ο όροφο και προσπαθείς να την βρεις στο υπόγειο στην αντίστοιχη τρύπα. Πόσο μεγάλη πρέπει να είναι η τρύπα για να μπορέσεις να τραβήξεις έξω από το εσωτερικό του κάγκελου την ίνα; Είναι κάτι εύκολο; Δεν ξέρω πόσο δύσκολο είναι, πάντως οι τεχνικοί το έκαναν σε χρόνο dt. Ανοίγουν μία τρύπα περίπου 1-1,5 εκατοστό σε διάμετρο και μέσα από εκεί περνάει το σωληνάκι με την οπτική ίνα. 1
SaFiS Δημοσ. 3 Μαϊου Δημοσ. 3 Μαϊου 5 hours ago, lyda94 said: Καλησπέρα παιδιά! Έχω κάνει αίτηση για οπτική ίνα και μου λένε από την πολυκατοικία ότι δεν αφήνουν να υπάρχει κάτι εξωτερικά ή στις κοινόχρηστους της πολυκατοικίας. Δεν μου έχουν δώσει κάτι γραπτώς, αλλά έχουν δικαίωμα να μου το απαγορεύσουν; Είμαι ιδιοκτήτρια. Από το κατάστημα της κοσμοτέ με ενημέρωσαν ότι από το νόμο πλέον έχω το δικαίωμα να βάλω κανονικά οπτική ίνα, γιατί, άλλωστε, το πράγμα πάει να γίνει υποχρεωτικό και θα καταργηθεί πλήρως ο χαλκός. Έψαξα αλλά δεν βρήκα κάτι ξεκάθαρο. Γνωρίζετε κάτι; Υπάρχει κάπου το άρθρο αυτό; Απο την στιγμη που εισαι ιδιοκτητρια δεν μπορουν να σε εμποδισουν. Ο νομος ειναι ξεκαθαρος. Πες τους ομορφα και ωραια οτι ειναι δικαιωμα σου, ειναι προς το παρον δωρεαν ολη η κατασκευη και αν δεν δεχτουν θα φανε εξωδικα. Δεν χρειαζεται πλεον ουτε υπογραφη απο διαχειριστες και ιστοριες… 5
lyda94 Δημοσ. 3 Μαϊου Δημοσ. 3 Μαϊου 59 λεπτά πριν, SaFiS είπε Απο την στιγμη που εισαι ιδιοκτητρια δεν μπορουν να σε εμποδισουν. Ο νομος ειναι ξεκαθαρος. Πες τους ομορφα και ωραια οτι ειναι δικαιωμα σου, ειναι προς το παρον δωρεαν ολη η κατασκευη και αν δεν δεχτουν θα φανε εξωδικα. Δεν χρειαζεται πλεον ουτε υπογραφη απο διαχειριστες και ιστοριες… Ευχαριστώ πολύ! Μήπως έχεις το νόμο να τον δείξω;
Georgegr3 Δημοσ. 4 Μαϊου Δημοσ. 4 Μαϊου 2 ώρες πριν, lyda94 είπε Ευχαριστώ πολύ! Μήπως έχεις το νόμο να τον δείξω; Εδώ Άρθρο 8 παρ 6. «..η πρόσβαση σε κοινόχρηστους χώρους του κτιρίου επιτρέπεται κατόπιν κοινοποίησης στον διαχειριστή ή εκπρόσωπο της Γενικής Συνέλευσης συνιδιοκτητών και εφόσον, εντός μηνός από την ανωτέρω κοινοποίηση, δεν γνωστοποιηθεί στον ενδιαφερόμενο ομόφωνη απόφαση της ΓΣ των συνιδιοκτητών περί άρνησης ως προς την υλοποίηση των ανωτέρων εργασιών.» 2
kkolios Δημοσ. 4 Μαϊου Δημοσ. 4 Μαϊου 6 ώρες πριν, iliata2410 είπε εγω μενω σε ενοικιο.στην πολυκατοικια που μενω βαλανε εξω απο καθε διαμερισμα κατι κουτια.ειχαν ερθει πριν κατι μερες και κανανε εργασιες.τωρα εφοσον υπαρχει ετοιμη υποδομη το μονο που μενει η εγκριση του ιδιοκτητη του διαμερισματος; η θελει παλι υπογραφη διαχειριστη; Έγκριση από ιδιοκτήτη μόνο. 1
music_lover Δημοσ. 4 Μαϊου Δημοσ. 4 Μαϊου Μισό γιατί με μπερδέψατε ρε παιδιά. Κάνω αίτηση για οπτική ίνα. Έχω το σχετικό voucher. Μέσα σε 60 μέρες μου είπαν από την cosmote θα γίνει η σχετική εγκατάσταση στην πολυκατοικία. Η οπτική ίνα τώρα φτάνει μέχρι το πεζοδρόμιο. Το κόστος εγκατάστασης το πληρώνει όλη η οικοδομή, μόνο εγώ ή είναι δωρεάν; Επειδή φαντάζομαι πρέπει να σκάψουν και το πεζοδρόμιο έχει συγκεκριμένα πλακάκια, δεν είναι τα κλασικά και άντε να βρείς τα ίδια, δεν υπάρχει περίπτωση..επίσης εγώ είμαι σε ένα συγκεκριμένο όροφο. Η εγκατάσταση θα γίνει μέσα στην πολυκατοικία για να μπορούν να πάρουν όλοι ή θα μπει απλά μια αναμονή έξω από την πολυκατοικία και μετά από εκεί σε κάθε διαμέρισμα; Και κάτι τελευταίο, να ενημερώσω κανέναν για την όλη φάση ή προχωράω απλά κάνοντας αίτηση; Ευχαριστώ.
ekrepali Δημοσ. 4 Μαϊου Δημοσ. 4 Μαϊου 1 hour ago, music_lover said: Το κόστος εγκατάστασης το πληρώνει όλη η οικοδομή, μόνο εγώ ή είναι δωρεάν; Δωρεάν 1 hour ago, music_lover said: Η εγκατάσταση θα γίνει μέσα στην πολυκατοικία για να μπορούν να πάρουν όλοι ή θα μπει απλά μια αναμονή έξω από την πολυκατοικία και μετά από εκεί σε κάθε διαμέρισμα; Και κάτι τελευταίο, να ενημερώσω κανέναν για την όλη φάση ή προχωράω απλά κάνοντας αίτηση; Ευχαριστώ. Σε όλη τη πολυκατοικία... μπαίνει κουτί σε κάθε όροφο και μετά συνδέεται όποιος θέλει. 1 hour ago, music_lover said: Και κάτι τελευταίο, να ενημερώσω κανέναν για την όλη φάση ή προχωράω απλά κάνοντας αίτηση; Ευχαριστώ. Άμα είσαι ιδιοκτήτης τότε δε γίνεται να υπάρξει ομόφωνη απόφαση εναντίωσης... οπότε προχωράς μόνος σου. Όμως κάποιοι πάροχοι μπορεί για το τυπικό να ζητήσουν χαρτί συνέλευσης που έστω και ένας να θέλει εγκατάσταση. Ή ένα χαρτί - κοινοποίηση στην εταιρία διαχείρησης ότι θα γίνει εγκατάσταση οπτικών ινών... βάζουν μια σφραγίδα και τέλος. Όμως εσύ έχεις πρόβλημα με τα πλακάκια... δε μπορείς να κάνεις κάτι με δική σου πρωτοβουλία. Πρέπει να γίνει συνέλευση και να γράψετε στα πρακτικά α) ποιοι ιδιοκτήτες συμφωνούν για εγκατάσταση οπτικής ίνας και β) τι αποφασίσατε για τα πλακάκια... αν θα βάλετε καινούργια σε όλο το πεζοδρόμιο, ή αν βρείτε πλακάκια παρόμοια για μπάλωμα ... ή αν θα κάνετε τσιμεντάρισμα-μπάλωμα. 2
cinemusic Δημοσ. 4 Μαϊου Δημοσ. 4 Μαϊου Απορία. Γιατί δεν χρησιμοποιούν το μονοπάτι που υπάρχει από την εγκατάσταση φυσικού αερίου; Ακριβώς κολλητά δίπλα στην σωλήνα που ανεβαίνει το φυσικό αέριο δεν θα ήταν καλύτερα να μπει ένα κανάλι με το καλώδιο; Έτσι δεν θα μπορεί να σου πει κάποιος κάτι αφού έχει υπάρξει ήδη εγκατάσταση με τρύπες κτλ. Εγώ πχ θα προτιμούσα τελικά να τρυπήσουν για να μπουν στο σπίτι μου στο ίδιο σημείο που μπήκε η σωλήνα για το φυσικό αέριο , παρά να τρυπάνε και να βάζουν κανάλια εντός της οικοδομής.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα