Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Kozanitis1 είπε

Καλησπέρα, σε οικιακή παροχή που αυτή τη στιγμή ηλεκτροδοτείται κανονικά, αλλά έχει λήξει η ΥΔΕ, σε περίπτωση διακοπής ηλεκτροδότησης, θα πρέπει να κατατεθεί άμεσα νέα ΥΔΕ, ή γίνεται επανασύνδεση και σου δίνουν ένα εύλογο διάστημα για κατάθεση νέας ΥΔΕ;

Μπορεί κάποιος να συντάξει ΥΔΕ στο όνομα του; είμαι διπλωματούχος μηχανικός, έχοντας τις αναγγελίες για όλες τις ειδικότητες ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων, εκτός αν υπάρχει κάποιο ασυμβίβαστο..

Κάτι τελευταίο, όταν γίνεται διακοπή ηλεκτροδότησης σε μια παροχή που έχει έξυπνο μετρητή, μετά από ποσό καιρό που μένει ανενεργή, αφαιρούν τον μετρητή, όπου θα χρειαστεί να "κατασκευαστεί" ξανά η παροχή (με τα αντίστοιχα κόστη)

Ευχαριστώ!

Καλησπέρα.. Χωρίς ενεργή ΥΔΕ δεν γίνεται να σου δοθεί ρεύμα... Δεν θα σου δοθεί καμιά  προθεσμία.. Μόνο εφόσον κατατεθεί γίνεται η επανασύνδεση... 

Δεν αφαιρούνται έτσι εύκολα οι μετρητές παροχές.. Θα πρέπει να περάσουν πολλά χρόνια.. 

• Απαντ. 1,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Καλημέρα, πρόσφατα έχω κάνει αλλαγή ονόματος χρήστη ηλεκτρικής ενέργειας του σπιτιού, στην ΔΕΗ, λόγω θανάτου του πατέρα μου.. και με αφορμή θέλω να ρωτήσω για τη διαδικασία του ηλεκτρολόγου και την ΔΕΔΔΗΕ.

Τι ακριβώς κάνω; έχω εκτυπώσει και τις 2 ΥΔΕ (μόνιμη κατοικία και εξοχικό) με τους αριθμούς παροχής. Τις δίνω στον ηλεκτρολόγο της επιλογής μου, πληρώνω 70 ευρώ για την κάθε μία ΥΔΕ , υπογράφει και τελείωσα; και μετά τις πάω στην ΔΕΔΔΗΕ. Και οι 2 έχουν λήξει το 2019.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
21 ώρες πριν, Kozanitis1 είπε

Καλησπέρα, σε οικιακή παροχή που αυτή τη στιγμή ηλεκτροδοτείται κανονικά, αλλά έχει λήξει η ΥΔΕ, σε περίπτωση διακοπής ηλεκτροδότησης, θα πρέπει να κατατεθεί άμεσα νέα ΥΔΕ, ή γίνεται επανασύνδεση και σου δίνουν ένα εύλογο διάστημα για κατάθεση νέας ΥΔΕ;

Μπορεί κάποιος να συντάξει ΥΔΕ στο όνομα του; είμαι διπλωματούχος μηχανικός, έχοντας τις αναγγελίες για όλες τις ειδικότητες ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων, εκτός αν υπάρχει κάποιο ασυμβίβαστο..

Κάτι τελευταίο, όταν γίνεται διακοπή ηλεκτροδότησης σε μια παροχή που έχει έξυπνο μετρητή, μετά από ποσό καιρό που μένει ανενεργή, αφαιρούν τον μετρητή, όπου θα χρειαστεί να "κατασκευαστεί" ξανά η παροχή (με τα αντίστοιχα κόστη)

Ευχαριστώ!

Μπορείς να βγάλεις και μόνος σου την ΥΔΕ εφόσον έχεις άδεια, αλλά δεν ξέρω μήπως υπάρξει θέμα όταν πας να κάνεις θεώρηση από το επιμελητήριο σου. 

1 ώρα πριν, qrstuv είπε

Καλημέρα, πρόσφατα έχω κάνει αλλαγή ονόματος χρήστη ηλεκτρικής ενέργειας του σπιτιού, στην ΔΕΗ, λόγω θανάτου του πατέρα μου.. και με αφορμή θέλω να ρωτήσω για τη διαδικασία του ηλεκτρολόγου και την ΔΕΔΔΗΕ.

Τι ακριβώς κάνω; έχω εκτυπώσει και τις 2 ΥΔΕ (μόνιμη κατοικία και εξοχικό) με τους αριθμούς παροχής. Τις δίνω στον ηλεκτρολόγο της επιλογής μου, πληρώνω 70 ευρώ για την κάθε μία ΥΔΕ , υπογράφει και τελείωσα; και μετά τις πάω στην ΔΕΔΔΗΕ. Και οι 2 έχουν λήξει το 2019.

Την ΥΔΕ την καταθέτει ο ηλεκτρολόγος ηλεκτρονικά στον ΔΕΔΔΗΕ. 

Επεξ/σία από mariosnik_
Δημοσ.
20 λεπτά πριν, mariosnik_ είπε

Μπορείς να βγάλεις και μόνος σου την ΥΔΕ εφόσον έχεις άδεια, αλλά δεν ξέρω μήπως υπάρξει θέμα όταν πας να κάνεις θεώρηση από το επιμελητήριο σου. 

Μάλλον αναφέρεσαι σε σωματείο, διάβασα τις οδηγίες του ΔΕΔΔΗΕ, οι διπλωματούχοι δεν χρειαζόμαστε θεώρηση από σωματείο, απλά την υπογράφουμε ηλεκτρονικά..

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Kozanitis1 είπε

Μάλλον αναφέρεσαι σε σωματείο, διάβασα τις οδηγίες του ΔΕΔΔΗΕ, οι διπλωματούχοι δεν χρειαζόμαστε θεώρηση από σωματείο, απλά την υπογράφουμε ηλεκτρονικά..

Οκ. Δες τώρα αν μπορείς να στείλεις ηλεκτρονικά να υπογράψεις ο ιδιος. Ο ηλεκτρολόγος αναρτά την δήλωση και μετά πρέπει να την υπογράψει ο χρήστης ψηφιακά. Αν αυτοί οι δύο ταυτίζονται τώρα, μήπως εμφάνισης κάποιο πρόβλημα το σύστημα. 

Δημοσ.

Εγώ όταν ήταν να βγάλω την δική μου ΥΔΕ έβαλα ως ιδιοκτήτη την γυναίκα μου και έτσι απέφυγα πιθανό ασυμβίβαστο. 

Γενικα όμως τα ασυμβίβαστα πρέπει να προβλέπονται από νόμο, και δεν γνωρίζω να υπάρχει κάτι τέτοιο. 

Δημοσ.

ΜΕΤΑ την ΖΕΝΙΘ έβγαλε και η την αντίστοιχη υπηρεσία σχεδόν πανελλαδικα αλλά είναι στα 108€.

Είναι σχετικά ακριβη αλλά αρκετοι θα τσιμπήσουν...

• Like 1
  • 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους, το θέμα έχει να κάνει με την ληγμένη ΥΔΕ που σίγουρα έχω, αλλά επειδή αποφάσισα να αλλάξω εταιρεία από την ΔΕΗ να πάω elpedison μετά από 20 χρόνια, είπα να δώ μήπως έχει γίνει η μεταφορά, λέω να δώ στην εφαρμογή Mydedie κάτι θα λέει εκεί. Διαπιστώνω ότι έχω ληγμένες 2 ΥΔΕ. ο ένας αριθμός παροχής είναι ο δικός μου και ο άλλος δεν έχω ιδέα. Ο δικός μου ξεκινάει από 61 και ο άγνωστος ξεκινάει από 44. Το συμβόλαιο που έκανα έχει δώρο και την  ΥΔΕ οπότε θα το ρυθμίσω αυτό, με τον άλλο αριθμό παροχής που φαίνεται στην εφαρμογή του ΔΕΔΗΕ τί κάνουμε; 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Belial είπε

Καλησπέρα σε όλους, το θέμα έχει να κάνει με την ληγμένη ΥΔΕ που σίγουρα έχω, αλλά επειδή αποφάσισα να αλλάξω εταιρεία από την ΔΕΗ να πάω elpedison μετά από 20 χρόνια, είπα να δώ μήπως έχει γίνει η μεταφορά, λέω να δώ στην εφαρμογή Mydedie κάτι θα λέει εκεί. Διαπιστώνω ότι έχω ληγμένες 2 ΥΔΕ. ο ένας αριθμός παροχής είναι ο δικός μου και ο άλλος δεν έχω ιδέα. Ο δικός μου ξεκινάει από 61 και ο άγνωστος ξεκινάει από 44. Το συμβόλαιο που έκανα έχει δώρο και την  ΥΔΕ οπότε θα το ρυθμίσω αυτό, με τον άλλο αριθμό παροχής που φαίνεται στην εφαρμογή του ΔΕΔΗΕ τί κάνουμε; 

ΑΦΟΥ ΔΕΝ ξέρεις ΕΣΥ, θα ξέρουμε εμείς?

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Belial είπε

που ειδες τον αλλο αριθμο παροχης?Στο site βαζεις αριθμό παροχής οχι τα στοιχεία σου.

Στις 12/5/2025 στις 10:30 ΠΜ, qrstuv είπε

εννοεις εχεις εκτυπωσει τις παλιες?Δεν εχει αλλαξει τιποτα στην εγκατάσταση? 

Συνεχεια εχει ο ηλεκτρολογος οπου θα ερθει να μετρησει καποια στοιχεια της εγκαταστασης σου ή απλα θα υπογραψει.Καταθεση γινεται ηλεκτρονικά.

Στις 11/5/2025 στις 1:50 ΜΜ, Kozanitis1 είπε

Ευχαριστώ!

δεν κανουν επανασυνδεση.Δεν υπαρχει ασυμβιβαστο.Εχεις πολυόργανο για να κανεις μετρησεις ή αρκει που θα υπογραψεις και θα ζεις μεσα με την οικογενεια σου?

Δημοσ.
1 ώρα πριν, GREGORYMO είπε

ΑΦΟΥ ΔΕΝ ξέρεις ΕΣΥ, θα ξέρουμε εμείς?

δεν  έχω άλλη παροχή στο όνομά μου, υπάρχει περίπτωση να έχει να κάνει με το νυχτερινό ρολόι; Στην σελίδα της Δεη mydei έχω μόνο αυτόν τον αριθμό που ξεκινάει από το 61.

2 λεπτά πριν, vasilllis είπε

που ειδες τον αλλο αριθμο παροχης?Στο site βαζεις αριθμό παροχής οχι τα στοιχεία σου.

Στις 12/5/2025 στις 10:30 ΠΜ, qrstuv είπε

Στο app mydeddie μου δείχνει πάνω πάνω αυτά τα δύο και το ένα είναι στη Λάρισα ενώ είμαι νομό αττικής.

ζήτησα μέσω του app να με πάρουν τηλέφωνο θα ενημερώσω. Απο Δευτέρα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν έχω καταλάβει το πρόβλημα σου από αυτά που γράφεις.

Κάλεσε έναν ηλεκτρολόγο να έρθει στο ακίνητο και να εκδόσει την ΥΔΕ. Η κατάθεση της γίνεται ηλεκτρονικά. 

Μετα απο αυτό θα έρθει υπάλληλος του ΔΕΔΔΗΕ για να συνδέσει την παροχή. 

Στην σελίδα για τις ΥΔΕ γράφεις έναν αριθμό παροχής και σου εμφανίζει τα αναγκαία στοιχεία. 

Επεξ/σία από mariosnik_
Δημοσ.
8 ώρες πριν, vasilllis είπε

δεν κανουν επανασυνδεση.Δεν υπαρχει ασυμβιβαστο.Εχεις πολυόργανο για να κανεις μετρησεις ή αρκει που θα υπογραψεις και θα ζεις μεσα με την οικογενεια σου?

Θα δανειστώ από συνάδελφο, η οικογένεια μένει μέσα, οπότε, εννοείται πως θα τα ελέγξω όλα, όχι απλά μια υπογραφή 😉

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, mariosnik_ είπε

Δεν έχω καταλάβει το πρόβλημα σου από αυτά που γράφεις.

Κάλεσε έναν ηλεκτρολόγο να έρθει στο ακίνητο και να εκδόσει την ΥΔΕ. Η κατάθεση της γίνεται ηλεκτρονικά. 

Μετα απο αυτό θα έρθει υπάλληλος του ΔΕΔΔΗΕ για να συνδέσει την παροχή. 

Στην σελίδα για τις ΥΔΕ γράφεις έναν αριθμό παροχής και σου εμφανίζει τα αναγκαία στοιχεία. 

Αν απευθύνεστε σε εμένα κανένα πρόβλημα ακόμα.  Έχω βρεθεί με μία παροχή στο όνομά μου στην εφαρμογή της δεδηέ επιπλέον από αυτή που έχω κανονικά.  Έχω δώρο την ΥΔΕ από το συμβόλαιο που έκανα. Οπότε κι αυτό είναι οκ. Με την γυναίκα τί θα κάνω που μου λέει τί παίζει με την Λάρισα; Άντε να την πείσω ότι δεν έχω γκαρσονιέρα στην Λάρισα. 😂🤣 

• Haha 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...