Doped Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2021 36 λεπτά πριν, SB_1957 είπε Πάρε εργαλεία μαζί σου να τις διαλύσεις. Αλλωστε δεν πρόκειται να της χρησιμοποιήσεις όπως είναι. Ή κάνω λάθος? Όχι θα τις κάνω κομμάτια. αλλα έλεγα να τις κουβαλήσω πρώτα
Boubis1411 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2021 Θα πας σε αποθήκες ανταλλακτικών αυτοκινήτων. Όταν δούλευα πετούσαμε την ημέρα 40-50 ευρώ παλέτες. Κάνε μια γύρα και θα βρεις. 2 ώρες πριν, jmmys είπε Οι ευρωπαλέτες είναι σίγουρα οι καλύτερες από άποψη αντοχής και στιβαρότητας. Δες σε μεταφορικές εταιρίες. Το πρόβλημα είναι ότι είναι πολύ πιο βαριές από τις απλές και πιο μεγάλες σε όγκο,οπότε ξέχασε το να τις κουβαλήσεις εσύ με τσ πόδια. Τωρα αν χωράνε κάνα δυο μέσα στο fiesta,δεν ξέρω. Χωράνε σε μοαγκαζ που ανοίγει και πέφτουν τα καθίσματα. Χωράνε καμιά 5 άνετα ίσως και παραπάνω αν έχει σχοινί και τις δέσει.
CONAN_ Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2021 2 ώρες πριν, Doped είπε Όχι θα τις κάνω κομμάτια. αλλα έλεγα να τις κουβαλήσω πρώτα αν βρείς τελικα ευρωπαλέτες, ο πιο καλός τρόπος να τις διαλύσεις ειναι αυτος : Τα καρφιά ειναι πολυ χοντρά και με ραβδώσεις για να μπορέσεις να τα βγάλεις.
G.bar Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2021 Παιδιά δεν πετάει κανείς πλέον παλέτες, πόσο μάλλον ευρωπαλετες. Εκτός απ΄το ότι τις χρεώνουν κανονικά κάποιες εταιρείες μαζί με τα προϊόντα τους, σε όσους τους "μένουν" τις κρατάνε και τις ξαναπουλανε. Πριν χρόνια σε μια περίπτωση που ξέρω, είχαν πει στον αποθηκάριο μιας εταιρείας στον Γέρακα να βρει τρόπο να ξεφορτωθεί καμιά 200αρια πάντες που είχαν μαζευτεί από παραλαβές.. όχι μόνο δεν πλήρωσε για να τις ξεφορτωθεί, αλλά κάποιος από την Ανθούσα που τις εμπορεύεται έστειλε φορτηγό και τις πήρε προς 2€ τη μια. Οι ευρωπαλέτες είναι ακριβές. Αν θες δοκίμασε να περάσεις από ένα μαγαζί που πουλάει ξυλεία για στέγες ή άλλες κατασκευές και ζήτα σκουρετα/πετσώματα σε διαστάσεις που θες. Συνήθως τα δίνουν σε πακέτο των 10 τεμ 20cm*2μ και πάνω, είναι αρκετά φτηνά, μπορείς να τα μεταφέρεις άνετα, θα γλιτώσεις το ξεκάρφωμα, και δεν ειναι τιποτα για αυτους να τα περασουν απο την κορδελα οπως ειναι και να στα κοψουν στο μήκος που θες. 1
Doped Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2021 13 λεπτά πριν, G.bar είπε ζήτα σκουρετα/πετσώματα σε διαστάσεις που θες. Η αλλη μου λυση ηταν να κανω κατασκευη και κοπη απο το Leroy ή το Praktiker σε OSB που εχουν. Θα ψαξω και την επιλογη που προτεινεις. 16 λεπτά πριν, G.bar είπε Παιδιά δεν πετάει κανείς πλέον παλέτες, πόσο μάλλον ευρωπαλετες. Απ οσο εχω καταλαβει ειναι σχετικα πολυτιμες γιατι ειναι σταθερες σαν κατασκεη; 15 ώρες πριν, fredd0 είπε εχει εναν στη δουκισης πλακεντιας κοντα σχετικα στο σταθμο χαλανδριου (σχετικα κοντα σου) Νομιζω βρηκα ποιον λες: https://el-gr.facebook.com/pages/category/Carpenter/Παλέτες-Γιάννης-Παφίλης-156724104746491/
haris_216 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2021 1 ώρα πριν, G.bar είπε Παιδιά δεν πετάει κανείς πλέον παλέτες, πόσο μάλλον ευρωπαλετες. Εκτός απ΄το ότι τις χρεώνουν κανονικά κάποιες εταιρείες μαζί με τα προϊόντα τους, σε όσους τους "μένουν" τις κρατάνε και τις ξαναπουλανε. Πριν χρόνια σε μια περίπτωση που ξέρω, είχαν πει στον αποθηκάριο μιας εταιρείας στον Γέρακα να βρει τρόπο να ξεφορτωθεί καμιά 200αρια πάντες που είχαν μαζευτεί από παραλαβές.. όχι μόνο δεν πλήρωσε για να τις ξεφορτωθεί, αλλά κάποιος από την Ανθούσα που τις εμπορεύεται έστειλε φορτηγό και τις πήρε προς 2€ τη μια. Οι ευρωπαλέτες είναι ακριβές. Αν θες δοκίμασε να περάσεις από ένα μαγαζί που πουλάει ξυλεία για στέγες ή άλλες κατασκευές και ζήτα σκουρετα/πετσώματα σε διαστάσεις που θες. Συνήθως τα δίνουν σε πακέτο των 10 τεμ 20cm*2μ και πάνω, είναι αρκετά φτηνά, μπορείς να τα μεταφέρεις άνετα, θα γλιτώσεις το ξεκάρφωμα, και δεν ειναι τιποτα για αυτους να τα περασουν απο την κορδελα οπως ειναι και να στα κοψουν στο μήκος που θες. Σαφώς και πετάγονται παλέτες. Απλές, ευρωπαλέτες ή πλαστικές. Όποιος γυρίζει (λόγω δουλειάς, βόλτας, ή ότι άλλο) βρίσκει σε διάφορα σημεία. Εννοείται πως δεν μιλάμε για 50 παλέτες μαζεμένες αλλά για 1 εδώ ή 2 εκεί. Το μόνο πρόβλημα είναι αν κάποιος τις θέλει "εδώ και τώρα".
smpt Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2021 προσοχή στα χημικά που μπορεί να έχουν οι παλέτες. Έχουν κάποια γράμματα στο πλάι που μπορείς να καταλάβεις αν έχουν ή οχι
villasg Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2021 https://paletes.info/ Εμεις εχουμε αυτον εδω που εχει και φούρνο απεντόμωσης και ξήρανσης . πολυ καλος
phanispal Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2021 Ειδικά οι ευρωπαλέτες εξαφανίζονται στο πι και φι, ειδικά από εκείνους με τα τρίκυκλα που μαζεύουν οτιδήποτε. Πάντως δεν είναι εύκολο να τις σπάσεις σε μικρότερα κομμάτια.
LouCi4er Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2021 8 ώρες πριν, Doped είπε Η αλλη μου λυση ηταν να κανω κατασκευη και κοπη απο το Leroy ή το Praktiker σε OSB που εχουν. Θα ψαξω και την επιλογη που προτεινεις. Απ οσο εχω καταλαβει ειναι σχετικα πολυτιμες γιατι ειναι σταθερες σαν κατασκεη; Νομιζω βρηκα ποιον λες: https://el-gr.facebook.com/pages/category/Carpenter/Παλέτες-Γιάννης-Παφίλης-156724104746491/ Εγω προμηθευομαι απο κολλητο γεωπονο ο οποιος κανει παραγγελια τουλαχιστον 30 παλετες λιπασματα τον χρονο.Αν εχεις κανενα τετοιο μαγαζι κοντα κανε μια βολτα.Επισης πολυ καλη επιλογη το OSB,φθηνο και αν του περασεις και ενα βερνικι εξωτερικα,αντεχει στην βροχη μια 10ετια χαλαρα.Εχω ξεκαρφωσει μεχρι τωρα τουλαχιστον 80-100 παλετες γιατι φτιαχνω διαφορα,πολυ κωλοδουλεια.Βεβαια με μια σπαθοσεγα οπως βλεπω στο βιντεο ειναι πανευκολο αλλα εγω τις ξεκαρφωνω παραδοσιακα,με σκεπαρνι και σκυλα(προκοβγαλτη).Να προτιμησεις,αν βρεις βεβαια,αυτες που εχουν 4 καδρονακια για την ενωση των σανιδων και οχι αυτες που ειναι με τακους.Ξεκαρφωνονται πιο ευκολα (εχουν αλλα καρφια) και σου βγαζουν πιο πολλα ξυλα συν του οτι τα 4 καδρονακια θα σου χρειαστουν για τον σκελετο.
G.bar Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2021 23 ώρες πριν, Doped είπε Η αλλη μου λυση ηταν να κανω κατασκευη και κοπη απο το Leroy ή το Praktiker σε OSB που εχουν. Θα ψαξω και την επιλογη που προτεινεις. Όντως η λύση Leroy/praktiker για αυτο που θές είναι η καλύτερη απο όλες τις αποψεις.
Doped Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) 15 ώρες πριν, LouCi4er είπε παλετες γιατι φτιαχνω διαφορα,πολυ κωλοδουλεια Τι εννοεις κωλοδουλεια; 15 ώρες πριν, LouCi4er είπε θα σου χρειαστουν για τον σκελετο. σκεφτηκα να κανω ενα σκελετο με τα "τετραγωνα" ξυλα της παλετας και μετα να κολλησω απο πανω τους περιμετρικα OSB ή τα υπολοιπα μερη της παλετας με καρφια και για μονωση να βαλω κολλα. Για να βαψω και να περασω και βερνικι πρεπει να περασω και ασταρι; Η σειρα παει (ρωταω δεν ξερω) -Ασταρι -Χρωμα -Βερνικι (?) Επεξ/σία 10 Φεβρουαρίου 2021 από Doped
vamvakoolas Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) παντως για να μη πολυ παιδευεις το θεμα μιας και αναφέρεσαι στο Μαρουσι αν πας στις βιοτεχνιες Σωρου (κουζινες/ξυλουργεια) και τους αναφερεις την ιδια ιστορια θα σε βοηθησουν Επεξ/σία 10 Φεβρουαρίου 2021 από vamvakoolas
Doped Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2021 51 λεπτά πριν, vamvakoolas είπε και τους αναφερεις την ιδια ιστορια θα σε βοηθησουν Eννοεις να μου κανουν αυτη την κατασκευη; 2 ώρες πριν, G.bar είπε Όντως η λύση Leroy/praktiker για αυτο που θές είναι η καλύτερη απο όλες τις αποψεις. Η ιδεα ηταν η εξης: Παιρνω δοκους απο το πρακτικερ 4.5Χ4.5 για να κανω τον "σκελετο" απο το σπιτακι. Απο την εξω μερια θα εβαζα το OSB ή τις ταβλες απο τις παλετες (αν τις εκανα κομματια). Ετσι, αν ειχα ενα "σκελετο" θα μπορουσα στο μεσο καθε δοκου (μεσο γιατι και απο την μεσα μερια θα βαλω OSB) να βαλω μονωτικο υλικο (θερμομωνοτικο) για να μην μπαινει κρυο μεσα. Μειωνει το χωρο αρκετα, αλλα νομιζω οτι κανει μια πιο στιβαρη κατασκευη. Στο πανω μερος, δεν εχω σκεφτει αν πρεπει να το καλυψω με κατι παραπανω απο OSB. Δηλαδη την "ταρατσα". Επισης, στο κατω μερος να βαλω "ποδαρακια" για να μην εχει αμμεση επαφη το κουτι με το εδαφος που θα φερνει κρυο (πχ αν το βαλω στο χωμα ή σε πλακες στο δρομο). Σε αυτο το σημειο θα μπορουσανε να μας πουνε και ζωοφιλοι αν μια γατα θελει μια ή παραπανω εισοδους στο χωρο; Σε μερικα φορουμ ειδα οτι λενε πως μια γατα θελει μια εισοδο και μια εξτρα "εισοδο για διαφυγη". Πραγμα που κανει την κατασκευη πιο δυσκολη. Αυτο που με ανησυχει με τυχον παραθυρα/εισοδους ειναι να μην μπαινει κρυο (τωρα που ειναι χειμωνας και εχει αρκετο το βραδυ) αλλα και πως θα μπορουσε ενα τετοιο σπιτακι να μην γινεται "φουρνακι" το καλοκαιρι. Δεν θα ηθελα σε καμια περιπτωση να μεινει καποια γατα εκει μεσα και να παθει τιποτα απο υψηλες θερμοκρασιες το καλοκαιρι. Σκεφτομουν λοιπον μηπως κανω κατι box-in-box σχεδιο που θα τα συνδεω με ραγες. Το εσωτερικο box, να ειναι σαν συρταρι (μονο ενας σκελετος με πατωμα) που το καλοκαιρι να το τραβας και να ανοιγει ετσι ωστε να ειναι ανοιχτο απο καθε μερια. Καπως σαν αυτο: http://naturbird.net/wp-content/uploads/2018/12/NEST-BOX-SLIDE-UP-DOOR-02.jpg
fredd0 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2021 το πιο απλο ειναι 2 κουτια osb που ναι φτηνο. Στο εσωτερικο κουτι κολα γυρω γυρω 2 ποντους xps ( https://www.leroymerlin.gr/gr/domika-ulika/monosi-steganosi/exilasmeni-diogomeni-polusterini/polusterini-exilasmeni-toihopoiia-apli-m-125-x-p-60-x-pahos-2-cm-62227872) να κραταει ζεστη, το εξωτερικο κουτι "ντυνει" το εσωτερικο με το xps και μια τρυπα για εισοδο (απλα μη την κανεις πολυ χαμηλα και μπαινουν νερα). Το καλοκαιρι απλα το αποσυρεις (το κουτι). Με παλετες αφενως θα ταλαιπωρηθεις αφετερου θα ναι και βαρυα κατασκευη. Το osb αν κανεις το σχεδιο και εχεις τις διαστασεις για τα 6+6 πανελ του καθε κουτιου στο κοβουν στο λερου/πρακτικερ και εσυ κανεις μονο συναρμολογηση. Βεβαια θα μου πεις τωρα που κλεινουν πρακτικερ και λερου τι κανεις ...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα