Προς το περιεχόμενο

A30s root


ntountasgeo

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπερα. Υπαρχει κανεις να με βοηθησει να κανω root ενα Α30s? εχω δοκιμασει αρκετα πραγματα που βρηκα στο internet αλλα τιποτα.Ευχαριστω εκ τω προτερων

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εδώ θα βρεις τα πάντα σχετικά με πείραγμα της συσκευής σου. Θέλει διάβασμα όμως. Ο πιο ασφαλής τρόπος είναι μέσω Magisk, γιατί δεν πειράζει το σύστημα.

Έχε 2 πράγματα υπόψη σου:

1) Τα Samsung φλασάρονται με το ODIN, αν δεν το έχεις χρησιμοποιήσει ποτέ μην ακολουθείς τυφλά οδηγίες στο internet, γιατί ακόμη και λάθος έκδοση του προγράμματος μπορεί να καταστρέψει το κινητό σου.

2) Θα πρέπει να κάνεις OEM Unlock για να μπορέσεις να ξεκλειδώσεις το κινητό και να πειράξεις οτιδήποτε. Το unlock συνεπάγεται αυτόματο σβήσιμο από ΤΑ ΠΑΝΤΑ στο κινητό, θα είναι σα να το ανοίγεις πρώτη φορά. Οπότε αν έχεις πράγματα που χρειάζεσαι, οπωσδήποτε backup πρώτα.

 

Αν οι λέξεις custom recovery, ODIN κλπ. ακούγονται κινέζικα, χρειάζεται να μελετήσεις πριν κάνεις οτιδήποτε. Σε κάθε περίπτωση, ο κίνδυνος να κάνεις ζημιά στη συσκευή με λάθος χειρισμούς είναι υπαρκτός, η ευθύνη είναι δική σου.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αν κατεβάσεις το τρέχον firmware θα δουλέψει το Magisk manager, αν πάνε όλα καλά δεν χρειάζεσαι odin ή custom recovery. Για κάθε ενδεχόμενο όμως να μην έχεις τίποτα σημαντικό αποκλειστικά στην εσωτερική μνήμη ακριβώς πριν γράψεις fastboot flashing unlock στο adb( αυτό είναι και το πρώτο βήμα διότι χρειάζεσαι unlocked bootloader για να προχωρήσεις). Από το firmware εξάγεις το boot.img, το αντιγράφεις στην εσωτερική μνήμη (/sdcard/). Εγκαθιστάς την εφαρμογή Magisk manager, πάνω δεξιά λέει install το πατάς και διαλέγεις select a file to patch. Διαλέγεις το boot.img. Μόλις τελειώσει η διαδικασία στο φάκελο που ήταν (στη συσκευή) το boot.img δημιουργείται ένα αρχείο με όνομα magisk_ patched***.img. Αυτό το μεταφέρεις στο pc στο φάκελο που έχεις το πρόγραμμα adb, πηγαίνεις το τηλέφωνο σε download mode ( ελέγχεις πληκτρολογώντας fastboot devices αν φαίνεται η συσκευή) και μετά πληκτρολογείς fastboot flash boot magisk_ patched***.img (ENTER). Επανεκιννείς και είσαι rooted. 

Βέβαια δεν το έχω κάνει ποτέ σε samsung, πάντα υπάρχει κίνδυνος να αχρηστευτεί η συσκευή, στατιστικά μικρός όμως και ο χρόνος που χρειάζεται είναι όσος έκανα να γράψω αυτό το post..

Προσοχή όμως να είσαι σίγουρος ότι χρησιμοποιείς το boot.img από το λειτουργικό που τρέχεις αυτή τη στιγμή και όχι άλλο.

Ξεκίνα πρώτα να δεις τι είναι το adb και fastboot και τι κάνουν αν δεν τα έχεις χρησιμοποιήσει..

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...