Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Επισκέπτης
Δημοσ.
26 λεπτά πριν, ProponitisTouKanape είπε

Ο κλάδος των φροντιστηρίων ναι μεν είναι μεγάλος αλλά 1. στα φροντιστήρια οι καθηγητές που δεν είναι κι ιδιοκτήτες, δουλεύουν για ελάχιστα λεφτά. 2. στα ιδιαίτερα ναι μεν τα χρήματα είναι περισσότερα αλλά αυτοί που βγάζουν λεφτά πρώτον είναι σε κλειστή κλίκα και δεύτερον τρώνε τρελά κανόνια, ύψους χιλιάδων ευρώ. Και αυτά είναι δύο μόνο προβλήματα, για να μη βάλω υποκειμενικές αντιξοότητες όπως άθλια ωράρια, έλλειψη επίσημου εισοδήματος κλπ. Αν κάποιος έχει μια σταθερή δουλειά σε ένα σχολείο και κάνει ιδιαίτερα λίγες ώρες κάθε εβδομάδα για να έχει ένα εξτρα εισόδημα είναι μια χαρά, μαύρο, αφορολόγητο, κυριλέ. Το να είναι όμως μια κοπέλα και να γυρίζει σα μάρτυρας του Ιεχωβά απο πόρτα σε πόρτα για να παίρνει 10€ την ώρα (όταν τα παίρνει) για να κάνει αρχαία σε γυμνασιόπαιδα δεν είναι καριέρα...

Καλά δεν είναι έτσι όπως τα λες. Κάνω και εγώ ιδιαίτερα για έξτρα λεφτά.

Στην αρχή όντως είναι όπως τα περιγράφεις, αλλά αφού ασχοληθείς κανά 3 χρόνια μετά πας σε άλλο λεβελ. Κόρη γνωστού που την έβαλα στο πανεπιστήμιο μου έχει φέρει 3 ονόματα και σε όλους πιάνω 18-20€ την ώρα, για 3 ώρες την εβδομάδα. Βρες μου εσύ δουλειά που για 3 ώρες (που δεν είναι καν 3, 3 45λεπτα κανω) σου δίνει 60€ να τα παρατήσω όλα. Όσο για τα καψόνια που λες, πρώτη φορά το άκουσα για να είμαι ειλικρινής.

Γενικότερα, για να μην παραπληροφορούμε κόσμο, το να ασχολείται κάποιος με την ιδιωτική παιδεία είναι freelancing. Ό,τι αξίζεις, τόσα παίρνεις. Αν κάποιος είναι τόσο ακοινώνητος, ακατανόητος από τους μαθητές του λογικό είναι να κλειδώσει μια ζωή τα 10€ την ώρα. Το ίδιο και με τα φροντιστήρια. Ναι μεν αρχίζεις σε ζωώδεις συνθήκες, αλλά αν έχεις επιτυχίες ανεβαίνει ο πήχης σου και άρα τα λεφτά που μπορείς να ζητήσεις.

Το μόνο ουσιώδες αρνητικό που περιγράφεις, και με το οποίο συμφωνώ πλήρως, είναι ότι τα περισσότερα λεφτά είναι μαύρα. Αυτό είναι κακό γιατί αν δεν έχεις κάποια παράπλευρη δουλειά στερείσαι μακροπρόθεσμα σύνταξη, που γενικά δεν είναι καλό θεωρώ.

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, JohnGTA είπε

Καλά δεν είναι έτσι όπως τα λες. Κάνω και εγώ ιδιαίτερα για έξτρα λεφτά.

Στην αρχή όντως είναι όπως τα περιγράφεις, αλλά αφού ασχοληθείς κανά 3 χρόνια μετά πας σε άλλο λεβελ. Κόρη γνωστού που την έβαλα στο πανεπιστήμιο μου έχει φέρει 3 ονόματα και σε όλους πιάνω 18-20€ την ώρα, για 3 ώρες την εβδομάδα. Βρες μου εσύ δουλειά που για 3 ώρες (που δεν είναι καν 3, 3 45λεπτα κανω) σου δίνει 60€ να τα παρατήσω όλα. Όσο για τα καψόνια που λες, πρώτη φορά το άκουσα για να είμαι ειλικρινής.

Γενικότερα, για να μην παραπληροφορούμε κόσμο, το να ασχολείται κάποιος με την ιδιωτική παιδεία είναι freelancing. Ό,τι αξίζεις, τόσα παίρνεις. Αν κάποιος είναι τόσο ακοινώνητος, ακατανόητος από τους μαθητές του λογικό είναι να κλειδώσει μια ζωή τα 10€ την ώρα. Το ίδιο και με τα φροντιστήρια. Ναι μεν αρχίζεις σε ζωώδεις συνθήκες, αλλά αν έχεις επιτυχίες ανεβαίνει ο πήχης σου και άρα τα λεφτά που μπορείς να ζητήσεις.

Το μόνο ουσιώδες αρνητικό που περιγράφεις, και με το οποίο συμφωνώ πλήρως, είναι ότι τα περισσότερα λεφτά είναι μαύρα. Αυτό είναι κακό γιατί αν δεν έχεις κάποια παράπλευρη δουλειά στερείσαι μακροπρόθεσμα σύνταξη, που γενικά δεν είναι καλό θεωρώ.

Μα φίλε μου αν διάβασες το σχόλιο μου θα έβλεπες πως η προοπτική "ιδιαίτερα για έξτρα εισόδημα" με βρίσκει απολύτως σύμφωνο και καλά κάνεις, εννοείται. Εγώ σχολίασα αρνητικά το "ιδιαίτερα ως καριέρα", για τα κανόνια μου έχουν πει καθηγητές που κάνουν αυτή τη δουλειά, απο μαθηματικούς των 35€/ώρα που τους έτρωγαν λεφτά βορειοπροαστιώτες μέχρι την καθηγήτρια αγγλικών που έκανε στην αδερφή μου και ελεγε στους δικούς μου πως οι περισσότεροι της δινουν τα λεφτά μαζεμένα κάποια στιγμή και της έχουν φάει έτσι αρκετές φορές.

Και δεν είναι μόνο το θέμα της σύνταξης, είναι και η ποιότητα ζωής (δουλειά μόνο απόγευμα και ΣΚ), είναι και οτι είσαι τελείως αποκομμένος απο οποιουδήποτε είδους τραπεζικό δανεισμό (απο πιστωτική κάρτα μέχρι στεγαστικό), γενικά ζεις στο περιθώριο της κοινωνίας με τα καλά του και τα κακά του. Προσωπικά δε θα το έκανα ως κύρια ενασχόληση, αλλά ως παράλληλη σε συνδυασμό με κάποια σταθερή δουλειά

Δημοσ.

ιδιαίτερα οι φιλόλογοι παίζουν απο 10-15Ε την ώρα ιδιαίτερα. Αν προσθέσεις και τις επιπλέον ώρες που θα πρέπει να κάνεις προετοιμασία, σημειώσεις κτλ είναι ψίχουλα. Και σε φροντιστήρια ψίχουλα δίνουν. Ειναι γνωστά αυτά. Χιλάδες απόφοιτοι + μειωμένα ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια λόγω οικονομικών δυσκολιών των γονέων => λίγα χρήματα. Τα γνωρίζω απο πρώτο χέρι αυτά.

Δημοσ.

Το ερωτημα μου είναι πως ζουν μακροπρόθεσμα αυτοι που δουλεύουν μονο με ιδιαίτερα; Τα λεφτα ειναι στο 99.999% των περιπτώσεων μαυρα, το οποιο σημαίνει οτι δεν εχεις καποιο ασφαλιστικο ή συνταξιοδοτικο. Εχω ορισμενους γνωστους που ζουνε μονο με ιδιαίτερα αλλα ολοι ειναι νεοι (βεβαια ορισμενοι πλεον πλησιαζουν προς 40) και δεν εβλεπα να τους καιει κ πολυ. Αλλα μακροπροθεσμα τι γινεται; Γιατι εχω ακουσει περιπτωσεις που για να παει η αλλη στον γιατρο, εβαζε το ονομα της μανας της στην ασφαλεια στη ζουλα.

Το εχω περίεργια αυτό εδω και καιρο κ μιας κ αναφερθηκαν τα ιδιαιτερα, ειπα να ρωτησω :) 

Δημοσ.
Στις 18/2/2021 στις 4:13 ΜΜ, sevmira είπε

Γειά σας είμαι φιλόλογος τελείωσα το 2016 κάνω ιδιαίτερα άλλα δυστυχώς δεν φτάνουν τα λεφτά που βγάζω είναι πολύ λίγα αποφάσισα να κάνω μεταπτυχιακό άλλα δέν έχω αποφασίσει τι μπορεί να με βοηθήσει στο μέλλον αν υπάρχει κάποιος που μπορεί να μου δώσει συμβουλές θα το εκτιμούσα πολύ.

ΕΣΔΔΑ

Επισκέπτης
Δημοσ.
5 ώρες πριν, Skywalker333 είπε

Το ερωτημα μου είναι πως ζουν μακροπρόθεσμα αυτοι που δουλεύουν μονο με ιδιαίτερα; Τα λεφτα ειναι στο 99.999% των περιπτώσεων μαυρα, το οποιο σημαίνει οτι δεν εχεις καποιο ασφαλιστικο ή συνταξιοδοτικο. Εχω ορισμενους γνωστους που ζουνε μονο με ιδιαίτερα αλλα ολοι ειναι νεοι (βεβαια ορισμενοι πλεον πλησιαζουν προς 40) και δεν εβλεπα να τους καιει κ πολυ. Αλλα μακροπροθεσμα τι γινεται; Γιατι εχω ακουσει περιπτωσεις που για να παει η αλλη στον γιατρο, εβαζε το ονομα της μανας της στην ασφαλεια στη ζουλα.

Το εχω περίεργια αυτό εδω και καιρο κ μιας κ αναφερθηκαν τα ιδιαιτερα, ειπα να ρωτησω :) 

Αυτό είπα και πριν.

Τα ιδιαίτερα κατ'εμέ είναι filler hobby. Όποιος θέλει να το εξελίξει πάντα ανοίγει φροντιστήριο ή αναλαμβάνει σοβαρό πόστο σε ήδη υπάρχον. Κάποιος να συντηρείται πέραν των 30 αυστηρά και μόνο με ιδιαίτερα το θεωρώ λάθος κίνηση.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 3/3/2021 στις 1:15 ΜΜ, ProponitisTouKanape είπε

Ο κλάδος των φροντιστηρίων ναι μεν είναι μεγάλος αλλά 1. στα φροντιστήρια οι καθηγητές που δεν είναι κι ιδιοκτήτες, δουλεύουν για ελάχιστα λεφτά. 2. στα ιδιαίτερα ναι μεν τα χρήματα είναι περισσότερα αλλά αυτοί που βγάζουν λεφτά πρώτον είναι σε κλειστή κλίκα και δεύτερον τρώνε τρελά κανόνια, ύψους χιλιάδων ευρώ. Και αυτά είναι δύο μόνο προβλήματα, για να μη βάλω υποκειμενικές αντιξοότητες όπως άθλια ωράρια, έλλειψη επίσημου εισοδήματος κλπ. Αν κάποιος έχει μια σταθερή δουλειά σε ένα σχολείο και κάνει ιδιαίτερα λίγες ώρες κάθε εβδομάδα για να έχει ένα εξτρα εισόδημα είναι μια χαρά, μαύρο, αφορολόγητο, κυριλέ. Το να είναι όμως μια κοπέλα και να γυρίζει σα μάρτυρας του Ιεχωβά απο πόρτα σε πόρτα για να παίρνει 10€ την ώρα (όταν τα παίρνει) για να κάνει αρχαία σε γυμνασιόπαιδα δεν είναι καριέρα...

μια χαρά έχεις επίσημο εισόδημα αν ο στοχος σου είναι να ζησεις απο τα ιδιαίτερα και όχι "μεχρι να διοριστώ". κοβεις αποδείξεις, δηλώνεις το εισόδημα σου, πληρωνεις το εφκα σου κλπ. αυτό ομως προυποθέτει πελατολόγιο που να πληρώνει. αλλα χρηματα θα άρεις για να διαβάσεις 10χρονο κι άλλα για το μαθητή ου δίνει πανελλήνιες. 

Επεξ/σία από velociraptoras
  • 5 μήνες μετά...
Δημοσ.

καλημερα σας,

υπαρχει καποια υπηρεσια(φυσικα επι πληρωμη), που να προτεινει για τον εκαστοτε ενδιαφερομενο, επιλογες προσωποποιημενες?

Δημοσ.
10 ώρες πριν, kostakiss είπε

καλημερα σας,

υπαρχει καποια υπηρεσια(φυσικα επι πληρωμη), που να προτεινει για τον εκαστοτε ενδιαφερομενο, επιλογες προσωποποιημενες?

Εννοείς σαν πλατφόρμα που να σου βρίσκει τι είναι κατάλληλο για σενα; στην αμερική το κανουν για γιατρους και ειδικοτητες, τωρα για φιλολογο σε ελληνικο πανεπιστήμιο μπα... πρεπει να κανεις τη δικη σου ερευνα

• Thanks 1
Δημοσ.
Στις 16/8/2021 στις 10:35 ΠΜ, kostakiss είπε

καλημερα σας,

δηλαδή? πάρχουν συμβουλοι επαγγελματικού προσανατολισμού που μπορουν να σε καθοδηγησουν

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
On 16/08/2021 at 10:35, kostakiss said:

καλημερα σας,

27 minutes ago, velociraptoras said:

δηλαδή? πάρχουν συμβουλοι επαγγελματικού προσανατολισμού που μπορουν να σε καθοδηγησουν

ο,τι ειπε η @velociraptoras. Ειχα παει κ γω παλια, κλεινεις ραντεβου για να πας και ειναι δωρεαν. δεν κανει θαυματα αλλα δεν χανεις κατι να πας. Καποια τεστ προσωπικοτητας σου κανει, μιλατε λιγο κλπ

Επεξ/σία από Aggeluska
  • Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...