tigergreg Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2021 1 λεπτό πριν, Joshua21 είπε Εδώ στην Πάτρα που ζω η αντίστοιχη τοπική ΔΕΥΑ χρεώνει τέλη αποχέτευσης με βάση την κατανάλωση νερού, όσο περισσότερο νερό ξοδεύεις τόσο περισσότερα τέλη αποχέτευσης σε χρεώνουν, οπότε δεν υπάρχει τέτοιο θέμα. Τώρα αν η ΕΥΔΑΠ χρεώνει σε όλους τα ίδια άσχετα αν και πόσο νερό ξοδεύουν, πάσο. Χρεωνει καποια παγια αλλα θεωρει παρανομη την συνδεση αν δεν πληρωθουν εφ απαξ τελη απο την αρχη. Αν και μερικες συνδεσεις τις εχει χαρακτηρισμενες "κοινοχρηστες".
SilentVoice Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2021 Εφόσον έχουν γραφεία και τα νοικιάζει, μπορείς να κολλήσεις ένα όμορφο χαρτάκι στην είσοδο και να τους αναφέρεις (ονομαστικά 1-1),να αναλάβουν να πληρώνουν το νερό και πως δεν θα ξαναπληρωσεις. Μόνο και μόνο που θα βλέπουν οι πελάτες τους το χαρτί, θα αναγκαστούν να έρθουν σε συμβιβασμό και να βρείτε μια λύση. 1
Joshua21 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2021 1 λεπτό πριν, tigergreg είπε Χρεωνει καποια παγια αλλα θεωρει παρανομη την συνδεση αν δεν πληρωθουν εφ απαξ τελη απο την αρχη. Αν και μερικες συνδεσεις τις εχει χαρακτηρισμενες "κοινοχρηστες". Μην μπερδεύεσαι, άλλο το πάγιο (και εμείς έχουμε) το οποίο λέγεται πάγιο ακριβώς επειδή το ύψος του παραμένει σταθερό ανεξάρτητα από την κατανάλωση, και άλλο το "δικαίωμα χρήσης αποχετεύσεως" που το ύψος του διαμορφώνεται με βάση τα κυβικά που καταναλώθηκαν, όπως ακριβώς και η χρέωση του νερού. Επίσης τα τέλη που χρεώνονται εφάπαξ στην αρχή δεν αφορούν αέρα, αφορούν το κόστος των υλικών και της εγκατάστασης. Οι κοινόχρηστες συνδέσεις νερού δεν έχουν διαφορά, τα ίδια ακριβώς χρεώνονται με τις υπόλοιπες. Στο θέμα μας τώρα, το μόνο που μπορεί να κάνει η εταιρεία ύδρευσης στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι να υποχρεώσει τον ιδιοκτήτη να βάλει μία παροχή ανά διαμέρισμα. Που δεν πρόκειται να ασχοληθεί, μόνο αν διαπιστώσει κλοπή νερού ασχολείται, αλλά λέμε.
agiannesg59 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) To χρηματικο πες οτι σπας το λογαριασμο στα τρια(οσοι ειναι τέλος παντων) και καθαριζεις .Ετσι και αλλιώς δεν ειναι δικο σου το σπιτι γιατι να βγάλεις εσυ το φίδι απο την τρυπα..Το σοβαροτερο προβλημα νομιζω ειναι η χαμηλη πίεση του νερου το οποιο δεν λυνεται βάζοντας μονο επιπλεον ρολογια αλλα χρειαζεται επιπλεων παροχες νερου.Δουλεια με φούντες δηλ.... Επεξ/σία 20 Φεβρουαρίου 2021 από agiannesg59 2
Silverage Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2021 Μην περιμένεις να μπει ρολόι σύντομα. Εμείς που βάλαμε πρόσφατα είχαμε σχεδόν 1 χρόνο που παιδευόμασταν με χαρτιά και σφραγίδες. Αφού τελειώσαμε με τα χαρτιά περιμέναμε 3 μήνες μέχρι να έρθουν να το βάλουν. Και πληρώσαμε και 600€ περίπου συν κάτι έξτρα 50άρικα σε συμβολαιογράφους για εξυπηρετήσεις. 2
korakios Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2021 43 λεπτά πριν, solidsnake95 είπε Επίσης μετά από αυτή την εξαπάτηση εννοειται πως δε πρόκειται να ξαναπληρώσω νερό. Αυτό είναι ξεκάθαρο. Το πιο πιθανό είναι να μείνεις χωρίς νερό . Απλά ενημερώνεις τον ιδιοκτήτη ότι στο επόμενο νοίκι αφαιρείς το ποσό του νερού που ήδη έχεις πληρώσει παραπάνω , βάζεις μια αντλία για να λύσεις το πρόβλημα της πίεσης και το κόστος της πάλι το αφαιρείς από το ενοίκιο . Απλα με κάποιο τρόπο θέλει γραπτή απάντηση 1
DIGITHEOS Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2021 Η ΕΥΔΑΠ ειναι υποχρεωμενη στον υδρομετρητη να παρεχει 2 bar πιεση το λιγοτερο..συμφωνα με τον κανονισμο υδρευσης..αν αυτη η πιεση μοιραζεται σε τρεις παροχες παλι καλα που εχεις και λιγο νερο....
solidsnake95 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2021 33 λεπτά πριν, Silverage είπε Μην περιμένεις να μπει ρολόι σύντομα. Εμείς που βάλαμε πρόσφατα είχαμε σχεδόν 1 χρόνο που παιδευόμασταν με χαρτιά και σφραγίδες. Αφού τελειώσαμε με τα χαρτιά περιμέναμε 3 μήνες μέχρι να έρθουν να το βάλουν. Και πληρώσαμε και 600€ περίπου συν κάτι έξτρα 50άρικα σε συμβολαιογράφους για εξυπηρετήσεις. Αυτά τα έξοδα προσπαθούν προφανώς να αποφύγουν.. απ την άλλη έχω μια ελπίδα πως άπαξ και αναγκαστούν θα γίνει η δουλειά σε χρόνο 0..το λαμόγιο είναι συνταξιούχος πρώην πολιτικάντης του κυβερνώντος κόμματος. Έχει τα μέσα με άλλα λόγια να φτιάξει τη λαμογιά του γρήγορα άμα θέλει.. ή αναγκαστεί 1 ώρα πριν, Joshua21 είπε Το να αποσυνδέσεις δύο σωλήνες που κακώς είναι συνδεδεμένες στη δική σου γραμμή δεν είναι σε καμία περίπτωση "βανδαλισμός ξένης περιουσίας". Αλήθεια αν ο γείτονας μου κλέβει ρεύμα βάζοντας μια μπαλαντέζα ρεύματος στην πρίζα που έχω στην αυλή μου, και πάω εγώ και την βγάλω από την πρίζα, θα θεωρηθεί βανδαλισμός ξένης περιουσίας? Άμα ήταν στο όνομα μου τις είχα κόψει..χτές!
Βασίλης_29 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2021 Η διαδικασία να περάσει ξεχωριστό ρολόι ανά ιδιοκτησία από το πεζοδρόμιο και το δίκτυο της ΕΥΔΑΠ δεν είναι εύκολη και σύντομη. Εφόσον το ρολόι βρίσκεται στο όνομα σου μπορείς να κόψεις την πρόσβαση στους άλλους κι αν αντιδράσουν η τσινησουν καλείς και στην αστυνομία λέγοντας για παράνομη σύνδεση σε δικό σου σωλήνα. Δεν ξέρω αν θα καταφέρεις κάτι με καταγγελία στην ΕΥΔΑΠ εφόσον δεν μιλάμε για παρέμβαση σε μετρητή η κάποιο πείραγμα στο κομμάτι του δημοσίου δικτυου πριν από τον μετρητή. Το πιο συμφερον που μπορεί να κάνει ο ιδιοκτήτης είναι να μείνετε ως εχει και σε κάθε διακλάδωση από τον σωλήνα σου να τοποθετήσει ένα παροχομετρο ώστε να ξέρετε τι καταναλώνει ο καθένας και να κάνετε επιμερισμό επί του συνόλου που θα γράφει η ΕΥΔΑΠ στον μετρητή αλλά είναι κάτι που περισσότερο συμφέρει τους άλλους και όχι εσένα. Την περίπτωση να κόψει τις διακλαδώσεις ο ιδιοκτήτης την βλέπω δύσκολη καθώς δεν θα εξυπηρετούνται οι υπόλοιποι και θα θέλουν να αποχωρήσουν από το κτίριο με την προφανή ζημιά του ιδιοκτήτη. Πάντως το σωστό είναι να μεριμνήσει ο ιδιοκτήτης ώστε ο καθένας να έχει τον δικό του μετρητή από το πεζοδρόμιο. 1
Joshua21 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2021 10 λεπτά πριν, solidsnake95 είπε Άμα ήταν στο όνομα μου τις είχα κόψει..χτές! Η προσωπική μου άποψη είναι πως το όνομα στο λογαριασμό είναι αδιάφορο από τη στιγμή που όχι μόνο η συγκεκριμένη παροχή είναι του διαμερίσματος που μισθώνεις (συνήθως ο λογαριασμός λέει πχ "Γεώργιος Παπαδόπουλος Β1"), αλλά και επειδή εσύ πληρώνεις τον λογαριασμό της συγκεκριμένης παροχής. Η μόνη περίπτωση που θα είχε σημασία το όνομα είναι να αιτηθεί επίσημα στην ΕΥΔΑΠ διακοπή, αυτή μόνο ο ιδιοκτήτης μπορεί να τη ζητήσει. Τίποτα άλλο από εμένα.
testit Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, Joshua21 είπε Εγώ στη θέση σας θα έκοβα άμεσα το νερό στα γραφεία που παίρνουν από το διαμέρισμα μου (τις 2 από τις 3 διακλαδώσεις), και μετά ας βρει άκρη ο ιδιοκτήτης με τους άλλους νοικάρηδες. Μην προχωρήσεις αυτή τη σκέψη, θα βρεθείς μπλεγμένος. Εφόσον δεν υπάρχει αρκετή οικονομική ζημιά - κι έχεις σκοπό να καθίσεις κι άλλο στο διαμέρισμα αυτό, ζήτησε ευγενικά να σου βάλει σύντομα χωριστό ρολόι νερού. Αυτό θα στοιχίσει κάμποσο στον ιδιοκτήτη - πιθανά να υπάρχουν και πολεοδομικές μπλεξοκαταστάσεις, και σε χρόνο και σε χρήμα, δεν θα σε επιβαρύνουν εσένα, αλλά τον εκνευρισμό και την αναστάτωση δεν θα την αποφύγεις. Κι ο ιδιοκτήτης πόσα μάλλον θα πέρασε για να μην μπορεί να έχει χωριστό ρολόι νερού. Δεν νομίζω ότι το έκανε σκοπιμα και σε ζημίωσε... Δεν σε ενημέρωσε έγκαιρα, αυτό είναι φάουλ του... αλλά μην το βλέπεις εχθρικά το θέμα. Βόηθα τον κι εσύ, αν υπάρχουν πολεοδομομπλεξίματα! Επεξ/σία 21 Φεβρουαρίου 2021 από testit
solidsnake95 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2021 8 λεπτά πριν, testit είπε Μην προχωρήσεις αυτή τη σκέψη, θα βρεθείς μπλεγμένος. Εφόσον δεν υπάρχει αρκετή οικονομική ζημιά - κι έχεις σκοπό να καθίσεις κι άλλο στο διαμέρισμα αυτό, ζήτησε ευγενικά να σου βάλει σύντομα χωριστό ρολόι νερού. Αυτό θα στοιχίσει κάμποσο στον ιδιοκτήτη - πιθανά να υπάρχουν και πολεοδομικές μπλεξοκαταστάσεις, και σε χρόνο και σε χρήμα, δεν θα σε επιβαρύνουν εσένα, αλλά τον εκνευρισμό και την αναστάτωση δεν θα την αποφύγεις. Κι ο ιδιοκτήτης πόσα μάλλον θα πέρασε για να μην μπορεί να έχει χωριστό ρολόι νερού. Δεν νομίζω ότι το έκανε σκοπιμα και σε ζημίωσε... Δεν σε ενημέρωσε έγκαιρα, αυτό είναι φάουλ του... αλλά μην το βλέπεις εχθρικά το θέμα. Βόηθα τον κι εσύ, αν υπάρχουν πολεοδομομπλεξίματα! Εννοείται δεν θα δράσω βεβιασμένα. Εάν δεν ήθελε να το κάνει σκόπιμα θα μπορούσε να βάλει παροχόμετρο και έτσι να ήταν ξεκάθαρος από την αρχή. Και όχι να το αποκρύψει σα λαμόγιο. Γιατί ούτε και οι προηγούμενοι ενοικιαστές το ήξεραν εν τέλει. Οπότε ας τολμήσει να επιδείξει εκνευρισμό και από πάνω. Μας ζημίωσε, ψυχολογικά.. κυρίως τη γυναίκα που θέλει διπλάσιο χρόνο στο ντους/λούσιμο και που πρέπει να περιμένει να φύγουν όλοι για να βάλει ένα πλυντήριο.. και εννοείται πως όση ώρα λειτουργεί δε πρέπει να ανοίξουμε τίποτα άλλο για να μη χαλάσει κι αυτό από τη χαμηλή πίεση.
Επισκέπτης Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2021 2 απλές ερωτήσεις. Ποσό ήταν ο κάθε λογαριασμός του νερού, και τι ενοίκιο πληρώνεις ?
solidsnake95 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2021 2 λεπτά πριν, arispz είπε 2 απλές ερωτήσεις. Ποσό ήταν ο κάθε λογαριασμός του νερού, και τι ενοίκιο πληρώνεις ? 45-60€ ανα τρίμηνο. 450€ Ενοίκιο
Επισκέπτης Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2021 Κανονικά έπρεπε να ήσουν γύρω στα 25, ζητά την διαφορά από το ενοίκιο!
Προτεινόμενες αναρτήσεις