Dr_Pepper Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2021 Λοιπόν αυτή είναι η δεύτερη φορά που τρώω άκυρο για κάτι τέτοιο και αισθάνομαι σαν θύμα ρατσισμού Την πρώτη φορά που μου συνέβη αυτό ήταν για να ανοίξω έναν online λογαριασμό σε μια τράπεζα που δραστηριοποιείται εντώς της ευρωπαϊκής ένωσης τότε τουλάχιστον (Αγγλία) πριν μερικά χρόνια Και σήμερα πάλι για να μου επαληθεύσουν την amazon πιστωτική μου κάρτα (που ήδη την ενέκριναν την έστειλαν μου στέλνουν SMS κτλ έχει και πιστωτικό απλά όχι full γιατί θέλει επαλύθευση ταυτότητας) Η τράπεζα εδράζει στο Βερολίνο και εγώ έκαν την αίτηση ως έλληνας που μένει γερμανία (όλα τα στιχεία αληθηνά έχω σπίτι στην γερμανία όπου και παρέλαβα την κάρτα σε αυτή την διεύθυνσή και τους έστειλα και το πιν επαλήθευσης διεύθυνσης που ήταν μέσα στο γράμμα με την κάρτα) αλλά έχω φύγει έκτοτε (την κάρτα την έχω 2 μήνες) και με τον κωρονοιο κτλ δεν βλέπω να ανεβαίνω σύντομα... Το θέμα ειναι πως όλες οι υπηρεσίες επαλήθευσης (ειναι ανεξάρτητες εταιρίες απο τις τράπεζες απλά συνεργάζονται μαζί τους) δεν δέχονται ελληνική ταυτότητα καις ας ειμαι πολίτης ΕΕ και ας εδράζομαι στην ΕΕ κτλ κτλ Δέχονται πχ Ιταλική, Γαλλική, Ισπανική, Γερμανική, Αγγλική, ΤΟΥΡΚΙΚΗ ταυτότητα (όλη η λίστα εδώ https://s3.eu-central-1.amazonaws.com/docs.n26.com/cs/Support+Center/Verification/T%26C+DE-EN%2C+SC+-+last+update_+Feb+2021.pdf?rc=jorgeluv8677 ) και δεν ειναι μόνο αυτοί όλες το ίδιο λένε... Αλλά ελληνική δεν δέχονται!!!! Μόνο διαβατήριο και δεν έχω... 😕 τι παίζει είμαστε παιδιά ενός κατώτερου θεού; μιας και δεν δέχονται αλβανικές,αφρικάνικες κτλ σκέφτηκα μήπως έχει σχέση με πολλές πλαστές κτλ αλλά δεν νομίζω οι τούρκοι να έχουν high tech ταυτότητες ή ατομα που δεν κάνουν πλαστές και δεν ειναι καν στην ευρωπαϊκή ένωση!!!! Γιαυτό λέω μήπως ειναι πάλι κάποιο γραφειοκρατικό θέμα (πχ μια απλή αίτηση ή κάτι τέτοιο) που το κράτος μας για άλλη μια φορά χωρίς λόγο αγνόησε να κάνει....;;; Ξέρετε κάτι επ αυτού;
TuXaKoS Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2021 11 λεπτά πριν, Dr_Pepper είπε Λοιπόν αυτή είναι η δεύτερη φορά που τρώω άκυρο για κάτι τέτοιο και αισθάνομαι σαν θύμα ρατσισμού Την πρώτη φορά που μου συνέβη αυτό ήταν για να ανοίξω έναν online λογαριασμό σε μια τράπεζα που δραστηριοποιείται εντώς της ευρωπαϊκής ένωσης τότε τουλάχιστον (Αγγλία) πριν μερικά χρόνια Και σήμερα πάλι για να μου επαληθεύσουν την amazon πιστωτική μου κάρτα (που ήδη την ενέκριναν την έστειλαν μου στέλνουν SMS κτλ έχει και πιστωτικό απλά όχι full γιατί θέλει επαλύθευση ταυτότητας) Η τράπεζα εδράζει στο Βερολίνο και εγώ έκαν την αίτηση ως έλληνας που μένει γερμανία (όλα τα στιχεία αληθηνά έχω σπίτι στην γερμανία όπου και παρέλαβα την κάρτα σε αυτή την διεύθυνσή και τους έστειλα και το πιν επαλήθευσης διεύθυνσης που ήταν μέσα στο γράμμα με την κάρτα) αλλά έχω φύγει έκτοτε (την κάρτα την έχω 2 μήνες) και με τον κωρονοιο κτλ δεν βλέπω να ανεβαίνω σύντομα... Το θέμα ειναι πως όλες οι υπηρεσίες επαλήθευσης (ειναι ανεξάρτητες εταιρίες απο τις τράπεζες απλά συνεργάζονται μαζί τους) δεν δέχονται ελληνική ταυτότητα καις ας ειμαι πολίτης ΕΕ και ας εδράζομαι στην ΕΕ κτλ κτλ Δέχονται πχ Ιταλική, Γαλλική, Ισπανική, Γερμανική, Αγγλική, ΤΟΥΡΚΙΚΗ ταυτότητα (όλη η λίστα εδώ https://s3.eu-central-1.amazonaws.com/docs.n26.com/cs/Support+Center/Verification/T%26C+DE-EN%2C+SC+-+last+update_+Feb+2021.pdf?rc=jorgeluv8677 ) και δεν ειναι μόνο αυτοί όλες το ίδιο λένε... Αλλά ελληνική δεν δέχονται!!!! Μόνο διαβατήριο και δεν έχω... 😕 τι παίζει είμαστε παιδιά ενός κατώτερου θεού; μιας και δεν δέχονται αλβανικές,αφρικάνικες κτλ σκέφτηκα μήπως έχει σχέση με πολλές πλαστές κτλ αλλά δεν νομίζω οι τούρκοι να έχουν high tech ταυτότητες ή ατομα που δεν κάνουν πλαστές και δεν ειναι καν στην ευρωπαϊκή ένωση!!!! Γιαυτό λέω μήπως ειναι πάλι κάποιο γραφειοκρατικό θέμα (πχ μια απλή αίτηση ή κάτι τέτοιο) που το κράτος μας για άλλη μια φορά χωρίς λόγο αγνόησε να κάνει....;;; Ξέρετε κάτι επ αυτού; Οι ελληνικές ταυτότητες είναι απλά τραγικές και αντιγράφονται πανεύκολα. Για αυτό και οι περισσότεροι δεν τις δέχονται (και ναι εχουν το δικαίωμα να το κάνουν). Για αυτό και όλοι μα όλοι λένε ότι αν φύγεις έξω πρέπει να έχεις διαβατήριο και όχι απλά ταυτότητα. Κάνεις λάθος για τις Τούρκικες (τουλάχιστον οι καινούργιες μετά το 2017) είναι αρκετά σύγχρονες και κοντά στα ευρωπαικά δεδομένα (σε αντίθεση με τις δικές μας): https://en.wikipedia.org/wiki/Turkish_identity_card
KoreanW Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) Εγώ πάντως βλέπω την τουρκική ταυτότητα δεν τη δέχονται. εκτός αν δεν καταλαβαίνω κάτι σωστά. Και δε βλέπω κανέναν ρατσισμό όταν εμείς δεν έχουμε αποκτήσει σοβαρό κράτος. Αν θέλουμε με το ασόβαρο κράτος που έχουμε, να μας αποδέχονται σώνει και ντε οι άλλοι εκεί τότε το πρόβλημα είναι απολύτως δικό μας. Αν πάντως παρηγορεί καθόλου, βλέπω «No» και για άλλες χώρες εντός και εκτός ΕΕ από τις οποίες δε δέχονται ID: Δανία, Νορβηγία, Κύπρος, Εστονία, Ισλανδία, Ισραήλ, Μεγάλη Βρετανία, Πορτογαλία, Ιταλία (το χάρτινο έντυπο), Ιαπωνία, Αυστραλία, Καναδάς, Σιγκαπούρη, Κίνα, Νέα Ζηλανδία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Κουβέιτ κλπ. Επεξ/σία 23 Φεβρουαρίου 2021 από KoreanW
djcat Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2021 ούτε Πορτογαλία δέχονται ούτε Νορβηγία ούτε Δανία. Προφανως δεν εχει ζήτηση από Ελλάδα να περαστεί η ελληνική ταυτότητα.
Dr_Pepper Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2021 Ναι βασικά αυτό που θέλω να πω ειναι ότι οι διαχωρισμοί αυτοί κάπου βασίζονται (μιας και όλες οι εταιρίες επαλήθευσης ταυτότητας κάνουν το ίδιο) κάποια συνθήκη τάδε ΦΕΚ τάδε κάτι θα υπάρχει επ αυτού και αυτό θα με ενδιέφερε να το βρώ αλλά δεν ξέρω πως να αρχίσω το ψάξιμο
bilya Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2021 πληροφοριακά το UK δεν έχει ταυτότητα γι υτο έχει No. Οι διαχωρισμοί υπάρχουν γιατί κανείς δεν θα ρισκάρει να χει πελάτη με πλαστά στοιχεία. Καλό παράδειγμα σε αυτή την λίστα είναι η Ιταλία που γράφει οτι δεν δέχονται συγκεκριμένα το paper format ID.
Dr_Pepper Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2021 1 λεπτό πριν, bilya είπε πληροφοριακά το UK δεν έχει ταυτότητα γι υτο έχει No. Οι διαχωρισμοί υπάρχουν γιατί κανείς δεν θα ρισκάρει να χει πελάτη με πλαστά στοιχεία. Καλό παράδειγμα σε αυτή την λίστα είναι η Ιταλία που γράφει οτι δεν δέχονται συγκεκριμένα το paper format ID. Αυτό που μου την σπάει είναι ότι δεν δέχονται ευρωπαϊκό δίπλωμα οδήγησης.... Στην τελική πόσο κοστοβόρο να ειναι πια να έχουμε ταυτότητες της προκοπής!
fredd0 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2021 Καλα η κουβεντα για τις "νεες" ταυτοτητες παει πισω δεκαετιες (και τις διαδηλωσεις εναντια σε αυτες). Εχουν ανακοινωθει και ξεχαστει καμια 10ρια φορες. Προς το παρον, βγαλε διαβατηριο. Κανα κατοσταευρω κοστιζει.
Ukforthemoment Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2021 13 λεπτά πριν, Dr_Pepper είπε Αυτό που μου την σπάει είναι ότι δεν δέχονται ευρωπαϊκό δίπλωμα οδήγησης.... Στην τελική πόσο κοστοβόρο να ειναι πια να έχουμε ταυτότητες της προκοπής! Συγνώμη αλλά δεν βλέπω τον λόγο αφού ταξιδευεις να μην έχεις διαβατήριο.Το μόνο έγγραφο που περνάει παντού.
Dr_Pepper Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2021 Μόλις τώρα, Ukforthemoment είπε Συγνώμη αλλά δεν βλέπω τον λόγο αφού ταξιδευεις να μην έχεις διαβατήριο.Το μόνο έγγραφο που περνάει παντού. Δεν ταξιδεύω αυτό ειναι το θέμα... Έχω σπίτι στην γερμανία απλά δεν μου χρειάστηκε διαβατήριο έως τώρα με την ταυτότητα έκανα μια χαρά την δουλειά και σε τράπεζες απλά στο online ειναι το θέμα...
Ukforthemoment Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2021 Μόλις τώρα, Dr_Pepper είπε Δεν ταξιδεύω αυτό ειναι το θέμα... Έχω σπίτι στην γερμανία απλά δεν μου χρειάστηκε διαβατήριο έως τώρα με την ταυτότητα έκανα μια χαρά την δουλειά και σε τράπεζες απλά στο online ειναι το θέμα... Δεν ζεις Γερμανία δηλαδή;
Dr_Pepper Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) 13 λεπτά πριν, fredd0 είπε Καλα η κουβεντα για τις "νεες" ταυτοτητες παει πισω δεκαετιες (και τις διαδηλωσεις εναντια σε αυτες). Εχουν ανακοινωθει και ξεχαστει καμια 10ρια φορες. Προς το παρον, βγαλε διαβατηριο. Κανα κατοσταευρω κοστιζει. δεν ειναι τόσο τα λεφτά (αν και με χαλάει που πρέπει να τα δώσω ειναι η αλήθεια αλλά όχι στον βαθμό για να με αποτρέψει ) η ταλαιπωρία ειναι και ότι δεν θέλω να παω να περιμένω στην ουρά στο τμήμα με ένα σωρό άλλους, Να ξυριστώ να κουρευτώ για να βγάλω φωτογραφία (γιατί σαν τον ναυαγό ειμαι τώρα ) ktl στις εποχές που ζουμε ειμαι στο χωριό τώρα και προσπαθώ να μην έχω πολλά πολλά με τον έξω κόσμο Επεξ/σία 23 Φεβρουαρίου 2021 από Dr_Pepper
fredd0 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2021 ακριβως λογω των "¨καιρων που ζουμε" οι σειρες στα γραφεια διαβατηριων ειναι ανυπαρκτες
Dr_Pepper Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2021 2 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε Δεν ζεις Γερμανία δηλαδή; ε στα χαρτιά μάλλον φαίνομαι μόνιμος κάτοικος απο τότε που ήμουν φοιτητής οι γονείς μου ζούνε και εργάζονται εκει
Jos3ph Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2021 από τις γερμανικές αρχές έχεις έντυπο ταυτοποίησης ; πάντα με το ελληνικό δούλευες ; δεν βλέπω κάτι ρατσιστικό πάντως, ίσα ίσα υπάρχει το θέμα κόστους της ταυτοποίησης. Επειδή εσύ δεν βλέπεις το κόστος , δεν σημαίνει ότι το σύστημα απλά κοιτάει ένα χαρτί και τέλος. Στην πιο απλή περίπτωση , ο ταυτοποιητής παίρνει τηλέφωνο στην υπηρεσία ταυτοποίησης της Ελλάδος ( Ελλ. Αστυν. ; ) και παίρνει και στον Τειρεσία ( Διατραπεζικό ) , και υπάρχει κόστος όσο στην επικοινωνία ( δεν παίρνει μόνο τηλέφωνο , ανταλλάσονται αρκετά δεδομένα ) όσο και σε εργατοώρες ( στο παράδειγμα απασχολούνται 3 άτομα , αλλά μάλλον είναι πολλοί περισσότεροι ) Σε μερικές περιπτώσεις , οι μηχανές και το software κάνουν καλή δουλειά , όπως το διαβατήριο το οποίο ανανεώνεται σε τακτά διαστήματα οπότε υπάρχουν και οι δικλείδες ασφαλείας και οι αντίστοιχες υπηρεσίες με ΑΙ. Σε άλλες περιπτώσεις το κόστος υπερβαίνει , και επειδή το βλέπουν ως σύνολο , αλλιώς είναι οι 100 ελληνικές ταυτότητες και αλλιώς τα 150.000 ελληνικά διαβατήρια. Εν καιρώ θα λυθούν αυτά τα προβλήματα , πχ η νέα γενιά των 15 σήμερα θα πάρει την νέα ταυτότητα ή κάποιος που άλλαζει την ταυτότητα με την νέα ( όποτε με το καλό βγει ) και φυσικά να μην υπάρχουν φαινόμενα brexit και αλλαγές σε διακρατικές σχέσεις.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα