Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 32
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 ώρες πριν, Katepap1 είπε

Και εγώ στο παλιό μου σπίτι εμένα σε ισόγειο προφανώς και δεν έκανα ποτέ παρατηρη στους από πάνω γιατί περπατάνε!

Φήμες λένε οτι,τα τρολοπόστ απο νέα μέλη,ενδόμυχα έχουν επιτύχει το σκοπό τους αν αποτελέσουν αντικείμενο ενδιαφέροντος απο τα παλαιότερα συμπληρώνοντας δυο 24ωρα χωρίς λουκέτο.

Κάτι που ανεπιτυχώς η Angela09 προσπάθησε,με κοινή συνιστώσα τον "περίεργο γείτονα".

Σίγουρα ομως ως Katepap1,δείχνει ξεκάθαρα το στίγμα της Παρασκευής,που εύχομαι αυτη τη φορά να πετύχει τον ιερό αυτο σκοπό.

Επίσης μια φωτο με τις φτέρνες plz.

Επεξ/σία από momotis
  • Like 1
Δημοσ.

Πρέπει να καταλάβουν μερικοί ότι στην πολυκατοικία υπάρχει θόρυβος. Εμένα ο από πάνω κάνει φασαρία, και η γυναίκα του μου το είπε από την πρώτη στιγμή ότι ξυπνάει νωρίς και κάνει φασαρία. Εγώ τι να κάνω; να βαράω το ρόλο της μπαλκονοπορτας ή το μιξερακι του φραπέ όλη την μέρα και νύχτα όπως κάνει η τρελή που έχω από κάτω μου; θέλει υπομονή στην πολυκατοικία αλλιώς οποίος ενοχλείτε να πάει σε μονοκατοικία. Εξαιτίας της από κάτω γειτόνισσας, που μου κάνει διάφορα μασκαραλικια, ψάχνω σιγά σιγά σπίτι μήπως και βρω ησυχία μου. 

Δημοσ.

Το τακούνι μέσα στο σπίτι καλό είναι να αποφεύγεται. Τώρα αν αυτός συνεχίζει και χτυπάει αστον να χτυπάει, δεν μπορεί να γίνει κάτι ούτε θα γεμίσει όλο το σπίτι με χαλια και μοκέτες. Πρόβλημα θορύβου υπάρχει λίγο η πολύ τόσο λόγω των ενοικων αλλά και λογω κακής κατασκευής σε όλες τις πολυκατοικιες. 

Δημοσ.

Εγώ μένω στον 3ο και κάτω από το μπάνιο μου έχουν το δωμάτιο τους οι από κάτω και όταν κατουραω (ειδικά βράδυ) ακούγεται στην λεκάνη το τσιρ τσιρ και τους ενοχλεί, οπότε αποφάσισα για να μην τους ενοχλώ τους ανθρώπους να τα μαζεύω σε μπουκαλάκια η προσπαθώ να αποφεύγω να πηγαίνω τουαλετα 22:00 - 07:30, το δεύτερο βέβαια είναι λίγο επίπονο γιατί πονάνε τα νεφρά μου αλλά χαλάλι.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

αυτοι που γελάνε και συνιστούν υπομονη να δούμε τί θα πουν αν τους έρθει από πάνω κάποιος που κάνει θόρυβο.

Πρέπει να ερθει κάποιος εκεί που κοιμουνται και να χτύπαει κατσαρολες δίπλα στο κρεβάτι τους ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ και όταν ξυπνάνε να τους λέει "συγγνώμη κανω ΦΑΣΑΡΊΑ..ΥΠΟΜΟΝΗ "

Ο μόνος τρόπος για να καταλάβεις αν έχει δίκιο ο από κάτω είναι να βάλεις ενα δικό σου εμπιστοσύνης να παει στον από κάτω και εσύ να κάνεις ότι κάνεις συνήθως τις ίδιες ώρες της ημέρας (π.χ. νυχτα) να δεις τι θα σου πει.

Λύση μοναδική φθηνή είναι να βάλεις εσύ (ο από πανω) μοκέτα για να μην μεταδίδεται ο θόρυβος στο σκελετό του κτηρίου. Δεύτερη πιο ακριβή είναι να ξηλωσεις πατώματα και να βάλεις laminate με ειδικό ηχοαποσβεστικο υλικό από κάτω . Με αυτά θα κερδίσεις κι εσύ θερμομόνωση και κόστος θέρμανσης-ψυξης στο σπίτι σου

Ο από κάτω δε μπορεί να κάνει τίποτε αποτελεσματικο 

Επεξ/σία από pdionisis
  • Like 2
Δημοσ.
2 ώρες πριν, pdionisis είπε

Ο από κάτω δε μπορεί να κάνει τίποτε αποτελεσματικο 

γυψοσανίδα και 10 εκατοστά πετροβάμβακα δεν μπορεί να κάνει ;

Δημοσ.
Μόλις τώρα, Jos3ph είπε

γυψοσανίδα και 10 εκατοστά πετροβάμβακα δεν μπορεί να κάνει ;

ΟΧΙ . δε θα κάνει σχεδόν τίποτε για τους κτυπογενεις θορύβους π.χ. περπάτημα. από τη στιγμή που ο κτυπος-θόρυβος  περάσει στο σκελετό του κτηρίου εκπεμπεται από παντού και φτάνει αρκετά μακρυά . Έτσι αν μονωσεις το ταβάνι θα το ακούς από τις κολώνες στους τοίχους σου ή ακόμη και από το πάτωμα σου. Ο μόνος τρόπος είναι να κάνεις room in room δηλαδή να φτιάξεις ένα 2ο δωμάτιο μέσα στο δωμάτιο σου με μόνωση γύρω γύρω (και Στις πορτες και στο πάτωμα) .... 

Αν υπάρχει οπουδήποτε χαραμάδα θα μπαίνει από εκεί ο ήχος.

Καταλαβαίνεις ότι αυτό δεν είναι πρακτικα εφικτό.

οι κτυπογενεις θόρυβοι ταξιδεύουν ακόμη και 2 και 3 ορόφους γύρω γυρω

Δημοσ.
1 ώρα πριν, pdionisis είπε

ΟΧΙ . δε θα κάνει σχεδόν τίποτε για τους κτυπογενεις θορύβους π.χ. περπάτημα. από τη στιγμή που ο κτυπος-θόρυβος  περάσει στο σκελετό του κτηρίου εκπεμπεται από παντού και φτάνει αρκετά μακρυά . Έτσι αν μονωσεις το ταβάνι θα το ακούς από τις κολώνες στους τοίχους σου ή ακόμη και από το πάτωμα σου. Ο μόνος τρόπος είναι να κάνεις room in room δηλαδή να φτιάξεις ένα 2ο δωμάτιο μέσα στο δωμάτιο σου με μόνωση γύρω γύρω (και Στις πορτες και στο πάτωμα) .... 

Αν υπάρχει οπουδήποτε χαραμάδα θα μπαίνει από εκεί ο ήχος.

Καταλαβαίνεις ότι αυτό δεν είναι πρακτικα εφικτό.

οι κτυπογενεις θόρυβοι ταξιδεύουν ακόμη και 2 και 3 ορόφους γύρω γυρω

δηλαδή να χτίσεις ένα σπίτι μέσα στο σπίτι για να μην έχεις θόρυβο. Δεν υπάρχουν προιόντα που να μπαίνουν σε κολώνες ως αποσβεστήρες ; αχνοφαίνεται μία καινούρια πίτα πώλησης τηλεαγοράς 

• 2 μήνες μετά...
Δημοσ.
Στις 25/2/2021 στις 8:57 ΜΜ, thanasisxask είπε

Πρέπει να καταλάβουν μερικοί ότι στην πολυκατοικία υπάρχει θόρυβος. Εμένα ο από πάνω κάνει φασαρία, και η γυναίκα του μου το είπε από την πρώτη στιγμή ότι ξυπνάει νωρίς και κάνει φασαρία. Εγώ τι να κάνω; να βαράω το ρόλο της μπαλκονοπορτας ή το μιξερακι του φραπέ όλη την μέρα και νύχτα όπως κάνει η τρελή που έχω από κάτω μου; θέλει υπομονή στην πολυκατοικία αλλιώς οποίος ενοχλείτε να πάει σε μονοκατοικία. Εξαιτίας της από κάτω γειτόνισσας, που μου κάνει διάφορα μασκαραλικια, ψάχνω σιγά σιγά σπίτι μήπως και βρω ησυχία μου. 

Απο τη πρώτη μέρα που ήρθατε στη πολυκατοικία βάλατε ένα καλώδιο που κρεμόταν για ένα μήνα στη βεράντα της "τρελής", που μπλεκόταν με τα φυτά αλλά η τρελή δεν μίλησε. Αφού είδε ο κύριος ότι δεν του μιλάει κανείς το ξανα έκανε όταν είχαμε στερεωμένα τα Χριστουγεννιάτικα λαμπάκια και μας τα πήρε σβάρνα. Ούτε τότε η τρελή μίλησε. Παρ'όλα αυτά ο λογικός άνθρωπος δεν ήρθε ποτέ να ρωτήσει αν ενοχλεί ένα καλώδιο που έμεινε κρεμασμένο όχι για ώρες αλλά για βδομάδες. Αυτό συνέβαινε συνέχεια αλλά η τρελή δε μιλούσε.
Μια άλλη μέρα με βροχή η τρελή κατέβηκε στο πάρκινγκ το δικό της και κάτω απο το μηχανάκι της βρίσκει στρωμένες σακούλες γνωστού παιχνιδομάγαζου. Αναστατωμένη έψαχνε να βρει κάτω απο το μηχανάκι της αν έχει διαρροή απο λάδια ή βενζίνη. Σκέφτηκε πως ίσως κάποιος "καλός" άνθρωπος είδε κάποια υγρά κ σκέφτηκε να στρώσει σακούλες. Όταν η τρελή ρώτησε τον διαχειριστή πως βρέθηκαν οι σακούλες, είπε πως ο "λογικός" άνθρωπος απο πάνω μου έχει το παράθυρο της αποθήκης του και τις γρίλιες του κάτω απο το πάρκινγκ μου κ λόγω της βροχής αποφάσισε μόνος του να έρθει κ να το στρώσει χωρίς να ρωτήσει ή να ενημερώσει κανέναν. Άφησε τις σακούλες εκεί για να δώσει χρόνο στον "λογικό" μήπως έρθει έστω μετά απο μέρες και ενημερώσει. Δεν ενημέρωσε ποτέ. Η "τρελή" τότε κατάλαβε πως πρόκειται για κάποιον "λογικό" άνθρωπο που δεν ρωτάει ποτέ τίποτα και κάνει ότι γουστάρει, δεν κατανόησε ότι βρίσκεται σε πολυκατοικία, συμβιώνει και με άλλους και δεν μπορεί να ενεργεί σαν να είναι όλη η οικοδομή δική του.
Σχετικά με τη φασαρία. Η "τρελή" εργάζεται πολλές φορές με όχι σταθερά ωράρια 5:00 και επιστροφή 15:00 με 16:00. Την ώρα που ξαπλώνει να κοιμηθεί στις 16:00 αρχίζει να γίνεται ένας πανικός, άλλοτε απο τα μικρά που χοροπηδούσαν κάθε μεσημέρι, χτυπούσαν πράγματα και η γιαγιά έκανε γενική και έσερνε όλα τα έπιπλα. Μια δυο τρείς, η "τρελή" δεν κοιμόταν τα μεσημέρια ακομα και με ωτοασπιδες, κ ενώ έπρεπε να είναι ξεκούραστη σε μια δουλειά που μπορεί να κοστίσει ακόμη και ανθρώπινες ζωές χωρίς ύπνο.
Η "τρελή" αποφάσισε ευγενέστατα μετά απο όλα αυτά να ενημερώσει τον "λογικό" απο πάνω πως υπάρχει θέμα μόνωσης της πολυκατοικίας, ακούγονται τα πάντα κ να δίνουν ιδιαίτερη προσοχή στην κουζίνα τους γιατί ακριβώς απο κάτω είναι το υπνοδωμάτιο που κοιμόμαστε το μεσημέρι. Απάντησε "εντάξει" αλλά μας έγραψε αυτομάτως χαμηλά. Η φασαρία σαν να γκρεμίζεται η οικοδομή συνεχίστηκε για καιρό, η τρελή άυπνη για βδομάδες, καθώς εκτός απο τα μεσημέρια υπήρχαν εκκωφαντικοί κρότοι απο πόρτες που χτυπούσαν με δύναμη ή οτιδήποτε άλλο ξημερώματα που μας ξυπνούσαν. 
Η "τρελή" προμηθεύτηκε ωτοασπίδες και πλέον κοιμάται αποκλειστικά με αυτές αν και πάλι οι δυνατοί κρότοι ακούγονται. Όταν όμως οι ωτοασπίδες δημιούργησαν πρόβλημα στα αφτιά της "τρελής" και εκζέματα αποφάσισε να πάει ξανά να κάνει προσπάθεια για το πρόβλημα της φασαρίας που υπήρχε όλη μέρα. Ο "λογικός" συμβούλευε μάλιστα άλλους εδώ πράγματα που ο ίδιος ποτέ δεν εφάρμοζε.
Μετά απο όλα αυτά, ξανα κρέμασε το καλώδιο και η "τρελή" το έδεσε στην άκρη με ένα σχοινί για να μην ενοχλεί εφόσον είχε πάλι σκοπό να μείνει εκεί για βδομάδες. Ο κύριος "λογικός" αντί να ζητήσει να το λύσω για να το βγάλει, άρχισε να το τραβάει με μανία, χρησιμοποίησε και διάφορα εργαλεία με αποτέλεσμα να το σχίσει και να γδάρει τα κάγκελα της "τρελής απο κάτω"
Σήμερα μάλιστα, θυμήθηκε μετα απο 1.5 χρόνο ότι το μηχανάκι "της τρελής" τον ενοχλεί γιατί δεν μπορεί να μπει σωστά στο πάρκινγκ του. 1.5 χρόνο δεν ενοχλούσε, τώρα μάλλον θα μεγάλωσε. Και αν ενοχλούσε δεν ενημέρωσε ποτέ γι'αυτό.
Και όσο για το "αυτά έχει η πολυκατοικία" όπως φαίνεται η "τρελή" κάνει για πολυκατοικία, διότι απαιτείται σεβασμός και συνεννόηση μεταξύ των ενοίκων, ο κύριος "λογικός" μάλλον δεν ξέρει απο σεβασμό και έπρεπε να μένει ο ίδιος σε μονοκατοικία, να κάνει ότι γουστάρει, να μη ρωτάει κανέναν και να μη του λέει κανένας τίποτα. 
Όσο για το μηχανάκι ίσως το ξανά σκεφτώ, μπορεί να το ξανα βάλω εκεί που το άφηνα αφού "αυτά έχουν οι πολυκατοικίες" σύμφωνα με τον κύριο "λογικό"και ο καθένας κάνει ότι γουστάρει. 

Αφού θέλει υπομονή η πολυκατοικία, υπομονή λοιπόν και θα μπεί το αμάξι με δυο παραπάνω κινήσεις.

• Like 12
  • Thanks 5
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...