hp8 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2021 (επεξεργασμένο) ψάχνω τρόπο για απενεργοποιηση της εφαρμογής celluloid (Όχι αφαίρεση) προκείμενου να μην έχει προτεραιοτητα λειτουργιας Μου παγώνει τον η/υ και πρέπει να κάνω επανεκκίνηση Όταν ξεχνιέμαι και με διπλό κλικ πάω να ανοίξω βίντεο - τραγούδι έχει προτεραιότητα καθ όσον είναι εφαρμογή της διανομής mint 19.3 32bit Έβαλα VCL και είναι όλα οκ άλλα πρέπει να επιλέγω άνοιγμα με..... Δεν ξέρω αν φταίει το υλικό η η εφαρμογή της διανομής Spoiler *-core description: Μητρική κάρτα product: IBM κατασκευαστής: IBM physical id: 0 *-firmware description: BIOS κατασκευαστής: IBM physical id: 0 version: 2AKT47AUS date: 11/22/2004 *-cpu description: Κεντρική μονάδα επεξεργασίας (CPU) product: Intel(R) Pentium(R) 4 CPU 3.20GHz κατασκευαστής: Intel Corp. physical id: 4 πληροφορίες διαύλου: cpu@0 version: 15.3.4 serial: 0000-0F34-0000-0000-0000-0000 υποδοχή: WMT478/NWD μέγεθος: 3200MHz χωρητικότητα: 3400MHz πλάτος: 32 bits *-cache description: L2 cache physical id: 6 υποδοχή: L2 Cache μέγεθος: 1MiB capabilities: burst internal write-back configuration: level=2 *-logicalcpu:0 description: Logical CPU physical id: 0.1 πλάτος: 32 bits capabilities: logical *-logicalcpu:1 description: Logical CPU physical id: 0.2 πλάτος: 32 bits capabilities: logical *-memory description: Μνήμη συστήματος physical id: 22 υποδοχή: Πλακέτα συστήματος ή μητρική πλακέτα μέγεθος: 4GiB Επεξ/σία 2 Μαρτίου 2021 από hp8
dancer_69 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2021 Στο παράθυρο που ανοίγει το "ανοιγμα με " πρέπει να έχει κάπου επιλογή για να ορίσεις να ανοίγει πάντα με την εφαρμογή που θέλεις. Στο nemo που μόλις δοκίμασα υπάρχει ένα κουμπί στη μέση με τίτλο "Ορισμός ως προεπίλογή". Επιλέγεις την εφαρμογή και μετά πατάς αυτό το κουμπί. O thunar έχει ένα checkbox κάτω αριστερά που το τσεκάρεις για να οριστεί ως προεπιλεγμένη εφαρμογή. Κάτι αντίστοιχο θα έχουν και οι άλλοι γνωστοί διαχειριστές αρχείων. 1
hp8 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2021 Μέλος Δημοσ. 1 Μαρτίου 2021 (επεξεργασμένο) 12 λεπτά πριν, dancer_69 είπε Επιλέγεις την εφαρμογή και μετά πατάς δοκίμασα αυτό και δουλεύει οκ Εννοείς κάτι άλλο? Spoiler Επεξ/σία 1 Μαρτίου 2021 από hp8
jim_p Δημοσ. 2 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2021 Απο περιεργεια, γιατι δεν την αφαιρεις? Ενα απλο frontend του mpv ειναι, τιποτα περισσοτερο. 1
hp8 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2021 Μέλος Δημοσ. 2 Μαρτίου 2021 1 ώρα πριν, jim_p είπε Απο περιεργεια, γιατι δεν την αφαιρεις? Ενα απλο frontend του mpv ειναι, τιποτα περισσοτερο. δεν ξερω μήπως παρασύρει και κατι άλλο η αφαίρεση Εγινε η παρακάνω επιλογή οπότε δεν τίθεται θέμα Τώρα σε άλλο pc με καλα χαρακτηριστικά και 64 bit 20.1 δεν εχω θέμα γι αυτό και είπα μήπως είναι θέμα υλικού Αλλωστε στο χωριο θα πάει οταν μας αφήσουν για ωρα ανάγκης
jim_p Δημοσ. 2 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2021 Αν αφαιρεσει το apt κατι σημαντικο αφαιρωντας εναν απλο player τοτε αυτος που τον εχει πακεταρει ειναι για φαπες Οχι βεβαια οτι δεν συμβαινει. Προσφατα πχ σε ubuntu-based διανομη (kde neon) θελησα να βγαλω το linux-headers και δεν με αφηνε γιατι το εχει σαν ΑΜΕΣΗ εξαρτηση το linux-image! Ο Χριστος και ο Jesus δηλαδη!
hp8 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2021 Μέλος Δημοσ. 2 Μαρτίου 2021 (επεξεργασμένο) 52 λεπτά πριν, jim_p είπε Αν αφαιρεσει το apt κατι σημαντικο αφαιρωντας εναν απλο player τοτε αυτος που τον εχει πακεταρει ειναι για φαπες αυτες αρκουν ? sudo apt-get purge celluloid sudo apt-get update sudo apt-get autoclean sudo apt-get autoremove Επεξ/σία 2 Μαρτίου 2021 από hp8
jim_p Δημοσ. 2 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2021 (επεξεργασμένο) Ξεκινα με το απλο remove sudo apt-get remove celluloid Αν δεν σου βγαλει κατι σημαντικο σε αυτο, τα υπολοιπα ειναι τριχες. Επισης ειναι cElluloid. Επεξ/σία 4 Μαρτίου 2021 από jim_p 1
hp8 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2021 Μέλος Δημοσ. 2 Μαρτίου 2021 (επεξεργασμένο) 39 λεπτά πριν, jim_p είπε Επισης ειναι cElluloid. Σωστό Τα διόρθωσα για να μην γίνει κάνα λάθος σε πιθανή αντιγραφη . Έφυγε. Ευχαριστώ Επεξ/σία 2 Μαρτίου 2021 από hp8
jemadux Δημοσ. 2 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2021 6 ώρες πριν, jim_p είπε Αν αφαιρεσει το apt κατι σημαντικο αφαιρωντας εναν απλο player τοτε αυτος που τον εχει πακεταρει ειναι για φαπες Οχι βεβαια οτι δεν συμβαινει. Προσφατα πχ σε ubuntu-based διανομη (kde neon) θελησα να βγαλω το linux-headers και δεν με αφηνε γιατι το εχει σαν ΑΜΕΣΗ εξαρτηση το linux-image! Ο Χριστος και ο Jesus δηλαδη! γιατι καποιος να θέλει να βγαλει τα headers ?
jim_p Δημοσ. 2 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2021 Γιατι δεν χρειαζονται καπου αν δεν χτιζεις καποιο module εκτος αυτων που περιλαμβανονται στον πυρηνα. Πχ εγω χτιζω τον driver της nvidia γιατι εχω nvidia, αλλος μπορει να χτιζει τον r8168 για την καρτα δικτυου του επειδη δεν του κανει ο r8169 που περιλαμβανεται στον πυρηνα. Καποιος ομως με ati, με intel κλπ, που δεν χτιζει, γιατι να το εχει? Εκτος απο τα headers, αχρηστα ειναι και τα παρελκομενα που θες για το χτισιμο των modules (build-essentials), δηλαδη gcc, make κλπ. 1
RTW4ever Δημοσ. 3 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2021 Στις 2/3/2021 στις 4:46 ΜΜ, jim_p είπε Γιατι δεν χρειαζονται καπου αν δεν χτιζεις καποιο module εκτος αυτων που περιλαμβανονται στον πυρηνα. Πχ εγω χτιζω τον driver της nvidia γιατι εχω nvidia, αλλος μπορει να χτιζει τον r8168 για την καρτα δικτυου του επειδη δεν του κανει ο r8169 που περιλαμβανεται στον πυρηνα. Καποιος ομως με ati, με intel κλπ, που δεν χτιζει, γιατι να το εχει? Εκτος απο τα headers, αχρηστα ειναι και τα παρελκομενα που θες για το χτισιμο των modules (build-essentials), δηλαδη gcc, make κλπ. Και τι σε πειράζουν να τα έχεις; Όλο και κάτι μπορεί να χρειαστεί να κτίσεις.Μου έχει τύχει αρκετές φορές, όταν δεν υπάρχει πακέτο deb.
jim_p Δημοσ. 4 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2021 Για αρχη, μου πιανουν πολυτιμο χωρο απο τον ssd. Μετα, εχω και το apt που θα τα ενημερωνει καθε τοσο κατεβαζοντας νεα πακετα.
jim_p Δημοσ. 4 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2021 (επεξεργασμένο) Παραπανω εγραψα autoremove σκετο, ενω επρεπε να ειναι sudo apt-get remove celluloid Το διορθωσα τωρα. Μαλλον το autoremove πηγαινε σε κατι που εγραφα στο δικο μου τερματικο εκεινη την στιγμη. Επεξ/σία 4 Μαρτίου 2021 από jim_p
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα