Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Στις 23/4/2025 στις 10:17 ΜΜ, sakisgri είπε

Η Διασάφηση προ άφιξης είναι μια ενέργεια που κάνει ο πωλητής όταν στέλνει κάτι, με λίγα λογία δηλώνει στο τελωνείο τι ακριβώς είναι αυτό που στέλνει και κάποια άλλα στοιχεία δικά σου (του παραλήπτη). 

Αν τα κάνει όλα σωστά και έχει καταβάλει και τον Φ.Π.Α. μέσω της πλατφόρμας IOSS τότε παίρνει διασάφηση το δέμα χωρίς να χρειαστεί να περάσει τελωνείο,

Αν δεν κάνει τη Διασάφηση προ άφιξης, η κάτι δεν δηλώσει σωστά, η του ξεφύγει κάτι, τότε αναγκαστικά περνάει τελωνείο για να συμπληρωθεί και να πάρει διασάφηση το δέμα, και έτσι χρεώνεσαι τέλη εκτελωνισμού.

Δυστυχώς δεν μπορείς να το ξέρεις μέχρι να περάσει το τελωνείο το δέμα. Εκτός αν έχουν ψωνίσει άλλοι από το ίδιο κατάστημα/marketplace και επιβεβαιώνουν πως δεν πλήρωσαν κάτι παραπάνω, τότε ξέρεις ότι η διαδικασία γίνεται σωστά.

Σχέση με πριν 2-3 χρόνια σήμερα περνάνε πολύ περισσότερα δέματα χωρίς χρέωση, αλλά τπτ δεν είναι σίγουρο.

Αν πληρώσεις, εφόσον έχει πληρωθεί ο Φ.Π.Α. τότε θα είναι 5€ όπως έγραψες.

Αυτό ισχύει όταν έρχεται με τα ΕΛΤΑ. Αν έρθει με ιδιωτική courier, και ο ίδιος ο Χριστός να κατέβει, θα σε χρεώσουν τέλη εκτελωνισμού + αποθήκευση και ότι άλλο μπορούν να σκεφτούν να ανεβάσουν τη τιμή..., εκτός αν έχουν προπληρωθεί τα έξοδα εκτελωνισμού. Πολύ πιθανόν να το ξέρεις αυτό, απλώς το γράφω μη νομίζει κάποιος που θα διαβάσει ότι ισχύει με ότι και να έρθει.

Ευχαριστώ. Άργησα να απαντήσω αλλά το έλαβα κανονικά χωρίς πρόβλημα!

• Like 1
  • Απαντ. 3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Καλησπέρα, σας έτυχε κι εσάς να βάζουν αδυναμία παράδοσης / απουσία παραλήπτη ενώ δεν ήρθαν καν να παραδώσουν? Μου έτυχε 3-4 φορές αυτό ενώ ήμουν σπίτι όλη μέρα και δεν χτύπησε κανείς κουδούνι ούτε πήραν τηλέφωνο. Τους παίρνω τηλέφωνο και δεν απαντάνε ποτέ. Τώρα λέει ότι το στέλνουν πίσω το δέμα λόγω αδυναμίας παράδοσης. Δεν είναι κατάσταση αυτή, κάτι πρέπει να γίνει

Δημοσ.
5 ώρες πριν, dfouryotis είπε

Καλησπέρα, σας έτυχε κι εσάς να βάζουν αδυναμία παράδοσης / απουσία παραλήπτη ενώ δεν ήρθαν καν να παραδώσουν? Μου έτυχε 3-4 φορές αυτό ενώ ήμουν σπίτι όλη μέρα και δεν χτύπησε κανείς κουδούνι ούτε πήραν τηλέφωνο. Τους παίρνω τηλέφωνο και δεν απαντάνε ποτέ. Τώρα λέει ότι το στέλνουν πίσω το δέμα λόγω αδυναμίας παράδοσης. Δεν είναι κατάσταση αυτή, κάτι πρέπει να γίνει

Δε μας λες όμως ποια μεταφορική (εκτός αν λόγω του τίτλου του θέματος, εννοείς τα ΕΛΤΑ).

Εμένα π.χ. μου το έκανε αυτό συστηματικά πριν από κάποια χρόνια η ACS, αλλά τελευταία φαίνεται (ευτυχώς) να έχουν κόψει όλες τις συμπεριφορές του είδους.
Γι' αυτό είναι ενδιαφέρον να δούμε ποιος απ' όλους τους είναι που ξανάρχισε την... ευγενή παράδοση (και να τον έχουμε υπ' όψη μας)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 minutes ago, w2o4ts said:

Δε μας λες όμως ποια μεταφορική (εκτός αν λόγω του τίτλου του θέματος, εννοείς τα ΕΛΤΑ).

Εμένα π.χ. μου το έκανε αυτό συστηματικά πριν από κάποια χρόνια η ACS, αλλά τελευταία φαίνεται (ευτυχώς) να έχουν κόψει όλες τις συμπεριφορές του είδους.
Γι' αυτό είναι ενδιαφέρον να δούμε ποιος απ' όλους τους είναι που ξανάρχισε την... ευγενή παράδοση (και να τον έχουμε υπ' όψη μας)

Για ΕΛΤΑ μιλάω ναι, παραγγελία από banggood

Επεξ/σία από dfouryotis
  • Moderators
Δημοσ.
28 λεπτά πριν, dfouryotis είπε

Για ΕΛΤΑ μιλάω ναι, παραγγελία από banggood

"Αδυναμια παραδοσης" τα Ελτα δυσκολο μου ακουγεται να δηλωσαν. Μηπως μιλας για Ελτα - κουριερ;

• Like 1
Δημοσ.

ΕΛΤΑ κουριερ και συγκεκριμενα παραγγελιες απο αμαζον, στις τελευταιες 5 παραγγελιες εντος του διμηνου, σε ολες σχεδον εγραφε οτι δεν προλαβαν-αδυναμια παραδοσης κ καλα, για να πας να παραλαβεις εσυ απο εκει..

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, kallair είπε

για να πας να παραλαβεις εσυ απο εκει..

Έχουν βρει και καινούριο κόλπο/τυράκι.

Aν έχεις προσέξει μόλις παραλάβουν σου βγαίνει μήνυμα στην αναζήτηση αποστολής "Δυνατότητα παραλαβής απ' το κατάστημα" την πρώτη μέρα. Μετά το χρεώνουν σε μεταφορέα.

Σου λέει οι ανυπόμονοι θα έρθουν μόνοι τους

• Like 1
Δημοσ.
13 ώρες πριν, Nabuko είπε

Έχουν βρει και καινούριο κόλπο/τυράκι.

Aν έχεις προσέξει μόλις παραλάβουν σου βγαίνει μήνυμα στην αναζήτηση αποστολής "Δυνατότητα παραλαβής απ' το κατάστημα" την πρώτη μέρα. Μετά το χρεώνουν σε μεταφορέα.

Σου λέει οι ανυπόμονοι θα έρθουν μόνοι τους

Ναι, ναι! και μαλιστα με την ανοχη κ την συμφωνη(;) γνωμη του αμαζον, ασχετως αν μεχρι να στο φερουν εχει περασει κατα πολυ η ημερομηνια εκτιμωμενης παραδοσης...

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά!
Έχω κάνει μια παραγγελία από Banggood, αλλά σαν να έχει καθυστερήσει λίγο. Ξέρει κανείς με ποια courier έρχονται συνήθως οι παραγγελίες στην Ελλάδα; Μένω μέσα στη Θεσσαλονίκη.

Καμιά ιδέα τι μπορεί να παίζει;

Screenshot_2025-06-05-09-29-57-975_com.jpg

Δημοσ.

Η acs ενημέρωσε ότι παρέλαβε το... πολύ καθυστερημένο δέμα μου από Ali, οπότε υποθέτουμε / ελπίζουμε ότι το όποιο glitch ήταν αυτό έλαβε τέλος.

Ελπίζω και οι υπόλοιποι να έχετε ανάλογα νέα.

Δημοσ.
Στις 3/6/2025 στις 7:28 ΜΜ, kofer είπε

Η μορφή του tracking number θα βοηθούσε.

Γενικά πάντως τα πακέτα από Ali θέλουν και λίγη υπομονή.

Κι εμένα μου ήρθε μήνυμα πριν λίγο οτι είναι στο τοπικό courier. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 5/6/2025 στις 2:58 ΜΜ, neversettle είπε

Καλησπέρα παιδιά!
Έχω κάνει μια παραγγελία από Banggood, αλλά σαν να έχει καθυστερήσει λίγο. Ξέρει κανείς με ποια courier έρχονται συνήθως οι παραγγελίες στην Ελλάδα; Μένω μέσα στη Θεσσαλονίκη.

Καμιά ιδέα τι μπορεί να παίζει;

Screenshot_2025-06-05-09-29-57-975_com.jpg

Βάλε το tracking number εδώ https://parcelsapp.com/ δες δεξιά αν έχεις next tracking number.

Όπως θα δεις στη φώτο, εγώ έχω ένα 10ψηφιο, αν βάλω αυτό, βγάζει την speedy (Βουλγάρικη μεταφορική, Dpd group) που σημαίνει η ACS θα μου το παραδώσει στην Ελλάδα.

Screenshot 2025-06-08 002311.png

Screenshot 2025-06-08 002341.png

Επεξ/σία από sakisgri
Δημοσ.

καλησπερα να κανω μια ερωτηση οταν εχω αγορασει εναν δισκο απο discogs και με το tracking number μου βγαζει το 

Παραλήφθηκε από πελάτη εξωτερικού απο το σαιτ των ελτα απο τις 26/5 τι σημαινει???

ευχαριστω.

Δημοσ.
3 ώρες πριν, alexisnik19911 είπε

Παραλήφθηκε από πελάτη εξωτερικού απο το σαιτ των ελτα απο τις 26/5 τι σημαινει???

26/5 υποτίθεται ότι έφυγε από την χώρα προς Ελλάδα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...