Desp11 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2021 Καλησπέρα σας! Θα ήθελα τα φώτα σας παρακαλώ καθώς για την περίπτωση μου δε βρίσκω άκρη. Διαμένω σε σπίτι εδώ και 1 χρόνο (με συμβόλαιο μέσω taxis κανονικά) και πληρώνω 550€ (στην τιμή περιλαμβάνεται το νερό και το ίντερνετ, που είναι πληρωμένα από τον ιδιοκτήτη). Το συμβόλαιο μου λήγει σε 15 μέρες και για να το ανανεώσω για άλλον 1 χρόνο, μου ζητάει αύξηση 50€ το μήνα, γιατί υποστηρίζει πως αυξήθηκαν οι λογαριασμοί που πληρώνει. Ξέρω πως μέχρι τα 3 έτη, δεν επιτρέπεται η αύξηση ενοικίου, αλλά δεν ξέρω τι επιτρέπεται αν πληρώνει κάποιους λογαριασμούς. Να σημειώσω πως είμαι τυπική με την πληρωμή του ενοικίου, δεν έχω δημιουργήσει ποτέ πρόβλημα. Αυτήν την περίοδο όλοι κάνουν μείωση ενοικίου και ήδη πληρώνω αρκετά. Επομένως μπορεί να μου κάνει αύξηση στον 1 χρόνο; Επίσης αν αρνηθώ την αύξηση, έχει δικαίωμα να με διώξει με τη λήξη του συμβολαίου;
vforvaggelis Δημοσ. 16 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2021 Εκτος απο taxis, εχετε κανει και κανονικο συμβολαιο; Με υπογραφες κλπ;
TuXaKoS Δημοσ. 16 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2021 9 λεπτά πριν, Desp11 είπε Καλησπέρα σας! Θα ήθελα τα φώτα σας παρακαλώ καθώς για την περίπτωση μου δε βρίσκω άκρη. Διαμένω σε σπίτι εδώ και 1 χρόνο (με συμβόλαιο μέσω taxis κανονικά) και πληρώνω 550€ (στην τιμή περιλαμβάνεται το νερό και το ίντερνετ, που είναι πληρωμένα από τον ιδιοκτήτη). Το συμβόλαιο μου λήγει σε 15 μέρες και για να το ανανεώσω για άλλον 1 χρόνο, μου ζητάει αύξηση 50€ το μήνα, γιατί υποστηρίζει πως αυξήθηκαν οι λογαριασμοί που πληρώνει. Ξέρω πως μέχρι τα 3 έτη, δεν επιτρέπεται η αύξηση ενοικίου, αλλά δεν ξέρω τι επιτρέπεται αν πληρώνει κάποιους λογαριασμούς. Να σημειώσω πως είμαι τυπική με την πληρωμή του ενοικίου, δεν έχω δημιουργήσει ποτέ πρόβλημα. Αυτήν την περίοδο όλοι κάνουν μείωση ενοικίου και ήδη πληρώνω αρκετά. Επομένως μπορεί να μου κάνει αύξηση στον 1 χρόνο; Επίσης αν αρνηθώ την αύξηση, έχει δικαίωμα να με διώξει με τη λήξη του συμβολαίου; Φαντάζομαι ότι έχετε υπογράψει και κανονικό συμβόλαιο στο οποίο αναφέρεται ότι στην τιμή συμπεριλαμβάνεται το νερό και το ίντερνετ σωστά;
Desp11 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2021 Μέλος Δημοσ. 16 Μαρτίου 2021 Ναι, έχουμε και κανονικά συμβόλαια με υπογραφές. Να σημειώσω πως στο συμβόλαιο δε φαίνεται κάπου ότι πληρώνει τους λογαριασμούς.
29gk Δημοσ. 16 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2021 15 λεπτά πριν, Desp11 είπε Καλησπέρα σας! Θα ήθελα τα φώτα σας παρακαλώ καθώς για την περίπτωση μου δε βρίσκω άκρη. Διαμένω σε σπίτι εδώ και 1 χρόνο (με συμβόλαιο μέσω taxis κανονικά) και πληρώνω 550€ (στην τιμή περιλαμβάνεται το νερό και το ίντερνετ, που είναι πληρωμένα από τον ιδιοκτήτη). Το συμβόλαιο μου λήγει σε 15 μέρες και για να το ανανεώσω για άλλον 1 χρόνο, μου ζητάει αύξηση 50€ το μήνα, γιατί υποστηρίζει πως αυξήθηκαν οι λογαριασμοί που πληρώνει. Ξέρω πως μέχρι τα 3 έτη, δεν επιτρέπεται η αύξηση ενοικίου, αλλά δεν ξέρω τι επιτρέπεται αν πληρώνει κάποιους λογαριασμούς. Να σημειώσω πως είμαι τυπική με την πληρωμή του ενοικίου, δεν έχω δημιουργήσει ποτέ πρόβλημα. Αυτήν την περίοδο όλοι κάνουν μείωση ενοικίου και ήδη πληρώνω αρκετά. Επομένως μπορεί να μου κάνει αύξηση στον 1 χρόνο; Επίσης αν αρνηθώ την αύξηση, έχει δικαίωμα να με διώξει με τη λήξη του συμβολαίου; Ποτε υπογραψατε το συμβολαιο που ληγει σε 15 ημερες; Εαν προκειται για προ ενος ετους μπορεις να αξιοποιησεις την τριετια και να παραμεινεις για αλλα 2 ετη. Τον τριτο χρονο ενδεχομενως ομως ο ιδιοκτητης να σου ζητησει αυξηση που δεν θα υπερβαινει το 5% ή τον επισημο πληθωρισμο με συν πλην 2-3 μοναδες. Αυτο ομως εγκυρα θα στο πληροφορησει δικηγορος. Σε οτι αφορα το νερο, ειναι δικη σου υποχρεωση να το πληρωνεις και δικο σου δικαιωμα να ζητας και να παιρνεις τους λογαριασμους. Ασχετα αν ειναι μικρα τα ποσα σε καμια περιπτωση δεν εχετε κανει μια "καθαρη" συνενοηση και αυτο θα φερει ζημια κατα πασα πιθανοτητα σε εσενα. Ειδικα αν δεν βλεπεις τους λογαριασμους. Το ιντερνετ ειναι εντελως αλλη περιπτωση και εαν ΔΕΝ αναγραφεται σαφως το πως και το γιατι της παροχης του στο συμβολαιο που εχετε υπογραψει ( ΟΧΙ στην δηλωση του taxis ) μπορει ανα πασα ωρα και στιγμη να το κοψει.
greekfragma Δημοσ. 16 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2021 Να σε ενημερώσω οτι βάση νόμου έχεις 3ετές συμβόλαιο στο taxis και όχι μονοετές και ας γράφει έτσι. Το αρχικό συμβόλαιο μίσθωσης σε προστατεύει για 3έτη και μόνο αν το συμφωνήσετε για από κοινού λύση έχει μικρότερη διάρκεια. Προσοχή δεν υπογράφεις κανένα χαρτί ακόμα και χειρόγραφο αν θελήσει να αλλάξει το θέμα με τους λογαριασμούς. Το νερό είναι μικρό έξοδο. Αν το παίζει δύσκολος απλά θα αναγκαστείς να το καλύψεις εσύ με κατάθεση ηλεκτρονική και την αιτιολογία της ενοικίασης του συγκεκριμένου σπιτιού. Οπότε δε παίζει να στο κόψουν. Για το ίντερνετ δυστυχώς ή κάνεις δικιά σου σύνδεση ή βρίσκεις πρόσβαση από γείτονα για τις ανάγκες σου. Μπορεί να σε κλειδώσει εκτός σε 5λεπτά. Συνήθως οι αλλαγές ενοικίων πάνε με ποσοστό βάση πληθωρισμού. Αυτός μπορεί να θέλει να ζητήσει όσα θέλει. Εσύ πατάς στο 3ετές βάση νόμου συμβόλαιο και μένεις για 2 χρόνια ακόμα με σταθερό 550ευρώ.
The_Judas Δημοσ. 16 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2021 57 λεπτά πριν, Desp11 είπε Ναι, έχουμε και κανονικά συμβόλαια με υπογραφές. Να σημειώσω πως στο συμβόλαιο δε φαίνεται κάπου ότι πληρώνει τους λογαριασμούς. Δεν μπορεί να σου ανεβάζει το συμφωνημένο ποσό που είναι στο taxis. Αν όμως σου πληρώνει ξεχωριστά τους λογαριασμούς, μπορεί να σταματήσει πλέον να το κάνει.
Desp11 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2021 Μέλος Δημοσ. 16 Μαρτίου 2021 Πραγματικά σας ευχαριστώ όλους πάρα πολύ για το χρόνο σας και τις συμβουλές σας. Με βοηθήσατε πολύ. Το ίντερνετ είναι ένα θέμα, καθώς η σύνδεση βρίσκεται στο σπίτι του κ το μοιράζεται μαζί μου, μου έχει δώσει δηλαδή τους κωδικούς. Δεν πληρώνει κάτι εξτρά στο όνομά μου, απλά μοιράζεται το ίντερνετ του μαζί μου. Άρα αν δε συμφωνήσω, άνετα μπορεί να αλλάξει τους κωδικούς κ να μείνω χωρίς ίντερνετ.
Dinos1973 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2021 1 ώρα πριν, Desp11 είπε Καλησπέρα σας! Θα ήθελα τα φώτα σας παρακαλώ καθώς για την περίπτωση μου δε βρίσκω άκρη. Διαμένω σε σπίτι εδώ και 1 χρόνο (με συμβόλαιο μέσω taxis κανονικά) και πληρώνω 550€ (στην τιμή περιλαμβάνεται το νερό και το ίντερνετ, που είναι πληρωμένα από τον ιδιοκτήτη). Το συμβόλαιο μου λήγει σε 15 μέρες και για να το ανανεώσω για άλλον 1 χρόνο, μου ζητάει αύξηση 50€ το μήνα, γιατί υποστηρίζει πως αυξήθηκαν οι λογαριασμοί που πληρώνει. Ξέρω πως μέχρι τα 3 έτη, δεν επιτρέπεται η αύξηση ενοικίου, αλλά δεν ξέρω τι επιτρέπεται αν πληρώνει κάποιους λογαριασμούς. Να σημειώσω πως είμαι τυπική με την πληρωμή του ενοικίου, δεν έχω δημιουργήσει ποτέ πρόβλημα. Αυτήν την περίοδο όλοι κάνουν μείωση ενοικίου και ήδη πληρώνω αρκετά. Επομένως μπορεί να μου κάνει αύξηση στον 1 χρόνο; Επίσης αν αρνηθώ την αύξηση, έχει δικαίωμα να με διώξει με τη λήξη του συμβολαίου; Φανταζομαι οτι εχεις μπλεξει με τα πρωην arbnb που ξαφνικα γεμισαν τις αγγελιες !!!!!!
fotisgate6 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2021 7 λεπτά πριν, Desp11 είπε Πραγματικά σας ευχαριστώ όλους πάρα πολύ για το χρόνο σας και τις συμβουλές σας. Με βοηθήσατε πολύ. Το ίντερνετ είναι ένα θέμα, καθώς η σύνδεση βρίσκεται στο σπίτι του κ το μοιράζεται μαζί μου, μου έχει δώσει δηλαδή τους κωδικούς. Δεν πληρώνει κάτι εξτρά στο όνομά μου, απλά μοιράζεται το ίντερνετ του μαζί μου. Άρα αν δε συμφωνήσω, άνετα μπορεί να αλλάξει τους κωδικούς κ να μείνω χωρίς ίντερνετ. Άρα υποστηρίζει πως η ΕΥΔΑΠ του σπιτιού σου έχει αυξηθεί +50 € το μήνα... 🤯 1
Desp11 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2021 Μέλος Δημοσ. 16 Μαρτίου 2021 Είναι τραγικό, το ξέρω. Το 3μηνο 25 ευρώ να μου έρχεται η ΕΥΔΑΠ κ αν. Μάλλον επειδή είχα βγει 2 μήνες σε αναστολή και πλήρωσα λιγότερο ενοίκιο, προσπαθεί να τα πάρει πίσω, δεν ξέρω. Απλά νιώθω αδικία, γιατί βλέπω ότι όταν κάποιος είναι σωστός, πληρώνει πάντα 1η του μηνός, σέβεται το σπιτι, τους γείτονες και δε δημιουργεί προβλήματα τελικά πάνε να τον πατήσουν κάτω και να βγάλουν από τη μύγα ξίγκι. 1
greekfragma Δημοσ. 16 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2021 1 λεπτό πριν, Desp11 είπε Είναι τραγικό, το ξέρω. Το 3μηνο 25 ευρώ να μου έρχεται η ΕΥΔΑΠ κ αν. Μάλλον επειδή είχα βγει 2 μήνες σε αναστολή και πλήρωσα λιγότερο ενοίκιο, προσπαθεί να τα πάρει πίσω, δεν ξέρω. Απλά νιώθω αδικία, γιατί βλέπω ότι όταν κάποιος είναι σωστός, πληρώνει πάντα 1η του μηνός, σέβεται το σπιτι, τους γείτονες και δε δημιουργεί προβλήματα τελικά πάνε να τον πατήσουν κάτω και να βγάλουν από τη μύγα ξίγκι. γι αυτούς τους λόγους ενημερώσου και από δικηγόρο και πράξε ηθικά και νόμιμα απέναντί του ότι προβλέπεται. μη μασάς.
CONAN_ Δημοσ. 16 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2021 Να υποθέσω οτι το ρολοί του νερού είναι για το διαμέρισμά του και απλως , παράνομα, έχει βάλει παροχή σε εσένα και γιαυτό στο συμπεριλαμβάνει στο ενοίκιο. Ξεκάθαρα πρωην air bnb , αφου υπάρχει συμβόλαιο ενεργό δεν του δίνεις δεκάρα τσακιστή μεχρι να περάσει η τριετία... Το ρεύμα ειναι στο όνομά σου ; 1
SilentVoice Δημοσ. 16 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2021 Ξεκαθαρίζεις πως δεν δέχεσαι καμία αυξηση, παραμένεις στα 550 που είσαι και συνεχίζει να πληρώνει ότι είχατε συμφωνήσει. Ανανέωση συμβολαίου θα κάνετε υποχρεωτικά μέχρι +2 χρόνια ΜΟΝΟ αν θέλεις εσυ και δεν μπορεί να σε διώξει. Αν είσαι ευχαριστημένος με το σπίτι και θές να κάτσεις και παραπάνω, του το λές με το μαλακό, αλλιώς όχι. Αν μείνεις 1 χρόνο σίγουρα, δεν είναι τίποτα να βάλεις δικιά σου σύνδεση στο σπίτι, ακόμα και χωρίς δεσμευση, βγαίνει περίπου +25ευρώ /μήνα. Εφόσον έχετε αναγράψει στο συμβόλαιο πως θα σου πληρώνει ΚΑΙ το νερό, χωρίς εξτρα κόστος για εσένα, είναι υποχρεωμένος να το πληρώνει. Αν το "κόψει" φαντάζομαι θα κόψει και την δικιά του παροχή, οπότε δεν θα το κάνει.
Desp11 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2021 Μέλος Δημοσ. 16 Μαρτίου 2021 Σας ευχαριστώ πολύ όλους για την υποστήριξη κ το ενδιαφέρον. Πρέπει να ζητήσω να δω λογαριασμού νερού. (στο συμβόλαιο δε λέει κάπου ότι μου πληρώνει το νερό) Ναι, ναι, το ρεύμα είναι στο όνομά μου, ευτυχώς. Αλλιώς θα μου ζητούσαν 800 το μήνα 😂 (γελάω για να μην κλαίω)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα