sonikk Δημοσ. 19 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2021 (επεξεργασμένο) Γεια σας! Ηρθε η ωρα μαλλον να φτιαξω και τον ψυγειοκαταψύκτη τρομαρα μου αν και δεν ειναι η ειδικοτητα μου απλα τυχαινει να πιανει λιγο το χερι μου. Μιας και προ διμηνου ειχα αλλαξει καμενο ματι απο κεραμικη εστια ας δοκιμασω τωρα και με τον ψυγειοκαταψυκτη. Σημερα λοιπον η γυναικα αφησε την πορτα του ψυγειοκαταψυκτη και συγκεκριμενα της συντηρησης μισανοιχτη-δεν εκλεισε καλα γιατι ειχε στριμωξει πολλα τροφιμα.Γυριζοντας εγω απο μια δουλεια βρισκω την πορτα της συντηρησης μισανοιχτη και την κλεινω.Εμεινε μισανοιχτη η πορτα γυρω στις 5-6 ωρες οποτε εντος της συντηρησης ειχαν ολα θερμοκρασια δωματιου.Αφου λοιπον εκλεισα την πορτα και ακουω απο το ψυγειο να παιρνει μπροστα λογικα το μοτερακι ή ανεμιστηρακι-δεν ειμαι σιγουρος-(ακουγεται κατι σαν θροισμα ανεμου) εμεινα ησυχος.Αμ δε.Γιατι μπορει απο το ψυγειο να ακουγεται ο χαρακτηριστικος ηχος αλλα εντος της συντηρησης δεν δουλευε η ψυξη. Σιγουρα καποια ζημια εγινε στη συντηρηση.Η καταψυξη ομως δουλευει μια χαρα. Το μοντελο ψυγειοκαταψυκτη που εχω ειναι ενα διμετρο πιτσος nofrost και ειμαι πολυ ευχαριστημενος. Παραθετω και μια ιστοσελιδα που γκουγκλαροντας βρηκα το μοντελο.Συγγνωμη δεν ξερω αν επιτρεπεται να αναφερω ιστοσελιδα για να βοηθησω να καταλαβετε το μοντελο και δεν κανω διαφημιση απλα μονο αυτη εχει το συγκεκριμενο μοντελο γιατι το ψυγειο το εχω καμια δεκαρια χρονια και δεν βρηκα αλλου το μοντελο,σιγουρα θα εχει αποσυρθει ετσι και αλλιως γιατι ειναι παλιο μοντελο. http://mastercare.gr/products/Pitsos_KCL_4401_D_438_lt-233-75.html Και ερωτω για οποιον ισως μπορει να βοηθησει.Τι μπορω να κανω για να το επιδιορθωσω?? Γενικα πιανουν τα χερια μου.Εχω φτιαξει φουρνο συγχρονο-πλυντηριο ρουχων μεχρι και το αμαξι αλλα ζημιες λογικες οχι χοντρες.Πχ στην εντοιχισμενη κεραμικη εστια που ειχε καει το ενα ματι αγορασα μονος το ανταλλακτικο αφου εβγαλα πρωτα το καμενο,το εδειξα στο μαγαζι που πουλαει αναλογα ανταλλακτικα και μετα εξηγωντας μου το τοποθετησα μονος.Αυτο ακουγεται απλο αλλα δεν ειναι οταν λυνεις εστια,την βγαζεις απο τον εντοιχισμενο παγκο κτλ.Με το ψυγειο δεν ετυχε να εχω ασχοληθει ιδιαιτερα ομως. Σας ευχαριστω. Επεξ/σία 19 Μαρτίου 2021 από sonikk
mihanikos1 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2021 ποση ωρα περασε απο την ωρα που εκλεισες την πορτα? γιατι απο την στιγμη που εφτασε σε θερμοκρασια δωματιου θελει καποια ωρα να ξανακατεβασει θερμοκρασια. 1
sonikk Δημοσ. 19 Μαρτίου 2021 Μέλος Δημοσ. 19 Μαρτίου 2021 (επεξεργασμένο) 3 λεπτά πριν, mihanikos1 είπε ποση ωρα περασε απο την ωρα που εκλεισες την πορτα? γιατι απο την στιγμη που εφτασε σε θερμοκρασια δωματιου θελει καποια ωρα να ξανακατεβασει θερμοκρασια. Απο την ωρα που εκλεισα την πορτα εχουν περασει 8 ωρες. Σιγουρα εχει ζημια....Ολα μεσα στη συντηρηση αυτη τη στιγμη ειναι σε θερμοκρασια δωματιου δηλαδη. Επεξ/σία 19 Μαρτίου 2021 από sonikk
KoreanW Δημοσ. 19 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2021 Είναι no frost. Έμεινε ανοιχτή η πόρτα, που σημαίνει ότι δε λειτουργούσε ίσως η φτερωτή. Μπορεί να έχει σχηματιστεί πάγος εσωτερικά και δεν έχει λιώσει ακόμα με την αυτόματη απόψυξη. Ο πάγος αυτός ίσως φράσσει την επικοινωνία συντήρησης-απόψυξης. Εγώ αν δεν ήθελα να περιμένω άλλο και δεν είχα άλλες γνώσεις, θα άνοιξα τέρμα την ψύξη της συντήρησης και σαν δεύτερη εναλλακτική θα έκανα μια χειροκίνητη απόψυξη αφήνοντας εκτός λειτουργία το ψυγείο για ώρες. Προσωπικά πιστεύω όμως ότι μπορεί να μην έχει καμία βλάβη. Η κατάψυξη λειτουργεί. 1
dtzgr Δημοσ. 19 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2021 Έπιασε πάγο στους αεραγωγούς και θέλει απόψυξη. Ας είναι νο Φροστ. Αν κάτσει τόσες ώρες με την πόρτα ανοιχτή δεν σώζεται -- πιάνει πάγο και θέλει απόψυξη. Η απόψυξη θα πρέπει να κρατήσει ώρες, γιατί ο πάγος είναι μέσα στους αεραγωγούς και δεν φαίνεται ευκολα, οπότε δεν μπορείς με σιγουριά να πεις ποτέ είναι έτοιμο. Άστο μέχρι να σταματήσει να στάζει. 1
sonikk Δημοσ. 19 Μαρτίου 2021 Μέλος Δημοσ. 19 Μαρτίου 2021 (επεξεργασμένο) Δηλαδη για να καταλαβω,πρεπει να το αφησω στο ρευμα αλλα να ανοιξω την πορτα της συντηρησης μεχρι να κανει αποψυξη. ή να το βγαλω τελειως απο το ρευμα και να αφησω ανοιχτη την πορτα της συντηρησης και κλειστη της καταψυξης? Απλα το ρωταω γιατι εχω πολλα κρεατα στην καταψυξη -βασικα η καταψυξη ειναι γεματη δεν χωραει τιποτα και στοιχιζουν αρκετα και δεν εχω αλλο ψυγειο ή καταψυκτη να τα βαλω.Ειναι κριμα να χαλασει τοσο φαι.. Επισης ρε παιδια αυτο ειναι σιγουρο? Το λεω γιατι η πορτα της συντηρησης οταν τη βρηκα ηταν 3 ποντους ανοιχτη και ακουγοταν σαν να λειτουργουσε το ανεμιστηρακι αλλα οχι συνεχομενα εκανε σαν σαραβαλο σαν να επαιρνε και να σταματαγε δηλαδη η πορτα απλα δεν ειχε κλεισει τελειως.Μηπως καηκε κανα ανεμιστηρακι ή φτερωτη πχ γιατι δεν ακουγεται τπτ γενικα απο τοτε που εκλεισα την πορτα. Ακουω ενα θροισμα μολις κλεινω την πορτα πισω απο το ψυγειο μονο.Εντος του ψυγειου δεν ακουγεται τπτ.. Δεν ξερω αν σας τα περιγραφω και σωστα. Μην σας μπερδευω.Θυμαμαι οταν εκλεινα την πορτα δουλευε κατι σαν φτερωτη εντος νομιζω.Τωρα ακουγεται απο πισω απο το ψυγειο ενα θροισμα που μολις πιανει την θερμοκρασια πιστευει το ψυγειο οτι η συντηρηση ειναι οκ . Δεν ειμαι και σιγουρος αν οταν κλεινω το ψυγειο αυτο το θροισμα ειναι εντος η πισω απο το ψυγειο δεν το θυμαμαι...Παντως η συντηρηση δεν δουλευει το μονο σιγουρο!! Επεξ/σία 19 Μαρτίου 2021 από sonikk
KoreanW Δημοσ. 19 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2021 Η απόψυξη που πρέπει να γίνει έχει το νόημα ότι θα το βγάλεις από το ρεύμα, θα ανοίξεις τις πόρτες και θα βγάλεις τα τρόφιμα. Μπορείς να επιταχύνεις κάπως τη διαδικασία με θερμότητα αλλά αυτό δε θα το έκανα. Οι πάγοι εμποδίζουν την περιστροφή της φτερωτής και έχουν φράξει ίσως και τα εσωτερικά κανάλια. Αν έπιαναν τα χέρια σου, θα άνοιγες το καπάκι κάτω από το οποίο είναι η φτερωτή και θα εκτιμούσες την κατάσταση. 1
sonikk Δημοσ. 19 Μαρτίου 2021 Μέλος Δημοσ. 19 Μαρτίου 2021 6 λεπτά πριν, KoreanW είπε Η απόψυξη που πρέπει να γίνει έχει το νόημα ότι θα το βγάλεις από το ρεύμα, θα ανοίξεις τις πόρτες και θα βγάλεις τα τρόφιμα. Μπορείς να επιταχύνεις κάπως τη διαδικασία με θερμότητα αλλά αυτό δε θα το έκανα. Οι πάγοι εμποδίζουν την περιστροφή της φτερωτής και έχουν φράξει ίσως και τα εσωτερικά κανάλια. Αν έπιαναν τα χέρια σου, θα άνοιγες το καπάκι κάτω από το οποίο είναι η φτερωτή και θα εκτιμούσες την κατάσταση. αυτο μπορω να το κανω.ποιο καπακι εννοεις να ανοιξω?αυτο που ειναι στο τελευταιο ραφι εντος του ψυγειου? αν δεις προσεκτικα τη φωτο αν και ειναι καπως μικρο στο τελευταιο ραφι ψηλα στο κεντρο στο βαθος του ψυγειου φαινεται ενα ογκωδες πλαστικο ημιστρογγυλο που προεξεχει? αυτο να ανοιξω εννοεις?
KoreanW Δημοσ. 19 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2021 Έλεγα μήπως έχει φτερωτή μέσα στην κατάψυξη. Άστο όπως είναι και κάνε απόψυξη. Μετά βλέπεις. 1
sonikk Δημοσ. 19 Μαρτίου 2021 Μέλος Δημοσ. 19 Μαρτίου 2021 16 λεπτά πριν, KoreanW είπε Έλεγα μήπως έχει φτερωτή μέσα στην κατάψυξη. Άστο όπως είναι και κάνε απόψυξη. Μετά βλέπεις. εντωμεταξυ ακουω κροτους λογω no frost. απο την καταψυξη που δουλευει κανονικα ειναι?
sonikk Δημοσ. 19 Μαρτίου 2021 Μέλος Δημοσ. 19 Μαρτίου 2021 1 ώρα πριν, KoreanW είπε Είναι no frost. Έμεινε ανοιχτή η πόρτα, που σημαίνει ότι δε λειτουργούσε ίσως η φτερωτή. Μπορεί να έχει σχηματιστεί πάγος εσωτερικά και δεν έχει λιώσει ακόμα με την αυτόματη απόψυξη. Ο πάγος αυτός ίσως φράσσει την επικοινωνία συντήρησης-απόψυξης. Εγώ αν δεν ήθελα να περιμένω άλλο και δεν είχα άλλες γνώσεις, θα άνοιξα τέρμα την ψύξη της συντήρησης και σαν δεύτερη εναλλακτική θα έκανα μια χειροκίνητη απόψυξη αφήνοντας εκτός λειτουργία το ψυγείο για ώρες. Προσωπικά πιστεύω όμως ότι μπορεί να μην έχει καμία βλάβη. Η κατάψυξη λειτουργεί. ξεχασα να απαντησω κ σε αυτο που ειπες. εχει ενα κουμπι εξωτερικα του ψυγειου που λεει super.εχει και στη συντηρηση και στην καταψυξη τετοιο κουμπι.εγω πατησα τερμα την ψυξη της συντηρησης δηλαδη το super μιας και η καταψυξη δεν εχει θεμα. Δεν κουνιεται φυλλο! μηδεν στο πηλικο.
KoreanW Δημοσ. 19 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2021 δεν ξέρω τί θες τελικά: θες να κάνεις απόψυξη; αν ναι, δεν πατάς το super το super είναι η λειτουργία υπέρψυξης, σου επιδεινώνει το πρόβλημα που έχεις 1
sonikk Δημοσ. 19 Μαρτίου 2021 Μέλος Δημοσ. 19 Μαρτίου 2021 4 λεπτά πριν, KoreanW είπε δεν ξέρω τί θες τελικά: θες να κάνεις απόψυξη; αν ναι, δεν πατάς το super το super είναι η λειτουργία υπέρψυξης, σου επιδεινώνει το πρόβλημα που έχεις οχι αυτο το εκανα οταν πρωτοεκλεισα την πορτα οταν την βρηκα ανοιχτη μπας κ παρει τα πανω της η συντηρηση. και το δοκιμασα μετα απο 8 ωρες παλι μηπως λειτουργησε το nofrost και εγινε αποψυξη για να αναστηθει η συντηρηση ξανα. τωρα παμε φουλ για αποψυξη! ΚοreanW να σε ευχαριστησω οπως και ολους ξεχωριστα τον καθενα για την βοηθεια. Εν αναμονη αυριο της αποψυξης για να παω τα τροφιμα της καταψυξης σε γειτονα,δεν ειναι να πεταμε τωρα τιποτα,δυσκολες εποχες.. θα ενημερωσω για την εξελιξη της καταστασης. Αν και δεν πιστευω οτι θα αλλαξει κατι με την αποψυξη.Μας ειχε ξανατυχει και την προηγουμενη φορα παλι μισανοιχτο το ειχε αφησει η γυναικα αλλα μολις εκλεισα την πορτα δουλεψε κανονικα η συντηρηση.Κατι μου λεει οτι τωρα δεν την γλυτωνουμε τη ζημια..Αν με την αποψυξη δεν αλλαξει κατι μετα τι εξεταζω? ανεμιστηρα, ασφαλεια πχ? Μαλλον ή πρεπει να αλλαξω γυναικα ή να βρω ψυγειο που οταν μενει η πορτα ανοιχτη να βαραει κανα κουδουνι ή κατι παρομοιο. 1
smpt Δημοσ. 20 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2021 (επεξεργασμένο) και το δικό μου που έχει κουδούνι - ο θεός να το κάνει κουδούνι - πρέπει να πας δίπλα του για να το ακούσεις. Επίσης λέει οτι αν δεν έχει ρεύμα και είναι κλειστό, κρατάει την θερμοκρασια για ώρες (μπορεί και 24ης) Βγάλε το από την πρίζα για 24+ ώρες. Τα πράγματα που δεν έχουν χαλάσει μετάφερε τα σε φίλους. όταν ξαναρχίσει να δουλεύει, μπορεί να σηκώσει μεγάλη θερμοκρασία εξωτερικά. Αυτό είναι φυσιολογικό. Επεξ/σία 20 Μαρτίου 2021 από smpt 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα