fotaras76 Δημοσ. 26 Απριλίου 2021 Δημοσ. 26 Απριλίου 2021 (επεξεργασμένο) Χαίρεται.Θα αναβαθμίσω αυτές τις μέρες το pc (2400g). Στη θέση του θα μπει ένας 3600 και μια rx570. Διάβασα στο forum τη διαδικασία για αλλαγή gpu αλλά θέλω να ρωτήσω αν τα κατάλαβα όλα καλά πριν κάνω την αναβάθμιση. Θα πρέπει να κάνω απεγκατάσταση τα παρακάτω (στην εικόνα) και μετά (αφού μπω σε safe mode) να τρέξω ddu για να καθαρίσει τα υπολείμματα των drivers. Κλείνω το pc και στη συνέχεια βγάζω τον 2400 και κουμπώνω 3600 και rx570 και μετά (αφού βάλω τα καλώδια στη gpu) το ανοίγω ώστε να περάσω τους νέους drivers ; Τα λέω καλά ή κάνω κάπου λάθος; Έχω αλλάξει στο παρελθόν gpu κι άλλες φορές αλλά ποτέ σε σύστημα με ενσωματωμένα γραφικά. Χρειάζεται να κάνω κάποια αλλαγή στις ρυθμίσεις του bios ; Η μητρική είναι η msi b450 pro vdh max. Επεξ/σία 26 Απριλίου 2021 από fotaras76 1
niko13 Δημοσ. 26 Απριλίου 2021 Δημοσ. 26 Απριλίου 2021 (επεξεργασμένο) 11 λεπτά πριν, fotaras76 είπε Χαίρεται.Θα αναβαθμίσω αυτές τις μέρες το pc (2400g). Στη θέση του θα μπει ένας 3600 και μια rx570. Διάβασα στο forum τη διαδικασία για αλλαγή gpu αλλά θέλω να ρωτήσω αν τα κατάλαβα όλα καλά πριν κάνω την αναβάθμιση. Θα πρέπει να κάνω απεγκατάσταση τα παρακάτω (στην εικόνα) και μετά (αφού μπω σε safe mode) να τρέξω ddu για να καθαρίσει τα υπολείμματα των drivers. Κλείνω το pc και στη συνέχεια βγάζω τον 2400 και κουμπώνω 3600 και rx570 και μετά (αφού βάλω τα καλώδια στη gpu) το ανοίγω ώστε να περάσω τους νέους drivers ; Τα λέω καλά ή κάνω κάπου λάθος; Έχω αλλάξει στο παρελθόν gpu κι άλλες φορές αλλά ποτέ σε σύστημα με ενσωματωμένα γραφικά. Χρειάζεται να κάνω κάποια αλλαγή στις ρυθμίσεις του bios ; Η μητρική είναι η msi b450 pro vdh max. Φωταρα εγω αυτην την διαδικασια την εχω κανει οταν αλλαξα σε ενα pc απο amd gpu (rx 570)σε nvidia (rtx 2060). Για να μην εχουν conflict οι drivers. Σιγουρα προτειναν να κανεις τα ιδια και για τα ενσωματωμενα? Και ελεγαν uninstall τα συγκεκριμενα? Γιατι οι drivers που δειχνεις ειναι του chipset..του b450,δεν εχεις αλλους chipset drivers για τον 3600. Βλεπω να βαζεις τους ιδιους. Επεξ/σία 26 Απριλίου 2021 από niko13 1
fotaras76 Δημοσ. 26 Απριλίου 2021 Μέλος Δημοσ. 26 Απριλίου 2021 1 λεπτό πριν, niko13 είπε Φωταρα εγω αυτην την διαδικασια την εχω κανει οταν αλλαξα σε ενα pc απο amd gpu (rx 570)σε nvidia (rtx 2060). Σιγουρα προτειναν να κανεις τα ιδια και για τα ενσωματωμενα? Και ελεγαν uninstall τα συγκεκριμενα? Γιατι οι drivers που δειχνεις ειναι του chipset..του b450,δεν εχεις αλλους chipset drivers για τον 3600. Βλεπω να βαζεις τους ιδιους. Το πρώτο επομένως αφορά τη μητρική οπότε δεν το πειράζω. Το δεύτερο όμως δεν είναι για τη vega11 του 2400; 1
niko13 Δημοσ. 26 Απριλίου 2021 Δημοσ. 26 Απριλίου 2021 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, fotaras76 είπε Το πρώτο επομένως αφορά τη μητρική οπότε δεν το πειράζω. Το δεύτερο όμως δεν είναι για τη vega11 του 2400; Το δευτερο ειναι το adrenalin της amd. Και εγω το εχω με τον 3700χ.Kαταλαβαινω τι λες, ψαχνεις τους drivers των γραφικων του 2400g. Δεν ειχα ποτε τετοιον (ryzen με ενσωματωμενα) για να σε βοηθησω οποτε υπομονη μηπως εμφανιστει κανεις. Παντως ολη αυτη η διαδικασια με το ddu δεν θα χρειαστει να την κανεις. Ειναι για αλλαγη ρατσας gpu περισσοτερο,μην μεινουν τιποτα υπολειματα απο drivers gpu της amd και οταν βαλεις τους nvidia, γινει χαμος. Και αντιστροφα. Νομιζω πως εσυ απλα θα αλλαξεις cpu(τελευταιο bios κ restore defaults θυμησου) και μετα install τους drivers της gpu. Kαι σε intel με ενσωματωμενα δεν ειναι υποχρεωτικο να βγαλεις τους drivers της intel,οταν βαλεις gpu. Περιμενε κ καμμια επιβεβαιωση ακομα μη σε παρω στο λαιμο μου. Επεξ/σία 27 Απριλίου 2021 από niko13 1
Dark_Nightfall Δημοσ. 26 Απριλίου 2021 Δημοσ. 26 Απριλίου 2021 1 ώρα πριν, fotaras76 είπε Χαίρεται.Θα αναβαθμίσω αυτές τις μέρες το pc (2400g). Στη θέση του θα μπει ένας 3600 και μια rx570. Διάβασα στο forum τη διαδικασία για αλλαγή gpu αλλά θέλω να ρωτήσω αν τα κατάλαβα όλα καλά πριν κάνω την αναβάθμιση. Θα πρέπει να κάνω απεγκατάσταση τα παρακάτω (στην εικόνα) και μετά (αφού μπω σε safe mode) να τρέξω ddu για να καθαρίσει τα υπολείμματα των drivers. Κλείνω το pc και στη συνέχεια βγάζω τον 2400 και κουμπώνω 3600 και rx570 και μετά (αφού βάλω τα καλώδια στη gpu) το ανοίγω ώστε να περάσω τους νέους drivers ; Τα λέω καλά ή κάνω κάπου λάθος; Έχω αλλάξει στο παρελθόν gpu κι άλλες φορές αλλά ποτέ σε σύστημα με ενσωματωμένα γραφικά. Χρειάζεται να κάνω κάποια αλλαγή στις ρυθμίσεις του bios ; Η μητρική είναι η msi b450 pro vdh max. Ποια μητρική έχεις ; ενδέχεται να χρειαστεί bios update για τον 3600.
fotaras76 Δημοσ. 26 Απριλίου 2021 Μέλος Δημοσ. 26 Απριλίου 2021 Μόλις τώρα, Dark_Nightfall είπε Ποια μητρική έχεις ; ενδέχεται να χρειαστεί bios update για τον 3600. Όχι, είναι ryzen 3000 ready
fotaras76 Δημοσ. 26 Απριλίου 2021 Μέλος Δημοσ. 26 Απριλίου 2021 5 λεπτά πριν, 3DJIN είπε ποτε αγοραστηκε? Νοέμβρη και γράφει στο κουτί της πως είναι έτοιμη για ryzen 3000. Bios update θέλει μόνο για ryzen 5000. Για τη διαδικασία αναβάθμισης της gpu ζητώ μια απάντηση παιδιά, τη cpu την αναγνωρίζει.
3DJIN Δημοσ. 26 Απριλίου 2021 Δημοσ. 26 Απριλίου 2021 (επεξεργασμένο) βαλε την καρτα πανω και install τον τελευταιο driver δεν ειναι τιποτα δυσκολο.Μπες και bios και βαλε να ειναι το primary σε pciexpress ωστε να μην ψαχνει για την onboard ή ακομη καλυτερα καντη disable. Επεξ/σία 26 Απριλίου 2021 από 3DJIN
fotaras76 Δημοσ. 26 Απριλίου 2021 Μέλος Δημοσ. 26 Απριλίου 2021 Μόλις τώρα, 3DJIN είπε βαλε την καρτα πανω και install τον τελευταιο driver δεν ειναι τιποτα δυσκολο. Αυτό το γνωρίζω και το έχω κάνει πολλές φορές στο παρελθόν. Ζητώ άτομο που να έχει αναβαθμίσει από ryzen apu να μου πει αν πρέπει να κάνω κάτι πρώτα uninstall πριν από αυτό που λες.
3DJIN Δημοσ. 26 Απριλίου 2021 Δημοσ. 26 Απριλίου 2021 (επεξεργασμένο) βαλε την καρτα πανω δεν ειναι εγχειρηση ανοιχτης καρδιας,plug n play ειναι βαζεις επανω και βλεπεις δεν προκειται να χαλασει κατι.Κατι ακομη αφου βγαλεις τον apu κανε load safe defaults στο bios. Επεξ/σία 26 Απριλίου 2021 από 3DJIN 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα