NikosKallithea Δημοσ. 30 Απριλίου 2021 Δημοσ. 30 Απριλίου 2021 Ετσι και αλλιώς αυτο με τις δωρεές και την φορολογία καταργήθηκε
Joshua21 Δημοσ. 30 Απριλίου 2021 Δημοσ. 30 Απριλίου 2021 12 λεπτά πριν, NikosKallithea είπε Ετσι και αλλιώς αυτο με τις δωρεές και την φορολογία καταργήθηκε Δλδ? Πλέον οι δωρεές είναι αφορολόγητες?
NikosKallithea Δημοσ. 30 Απριλίου 2021 Δημοσ. 30 Απριλίου 2021 4 λεπτά πριν, Joshua21 είπε Δλδ? Πλέον οι δωρεές είναι αφορολόγητες? Ναι, υπαρχει καποιο κάποιο όριο αλλα ειναι μεγάλο, ρωτά λογιστή
Joshua21 Δημοσ. 30 Απριλίου 2021 Δημοσ. 30 Απριλίου 2021 Μόλις τώρα, NikosKallithea είπε Ναι, υπαρχει καποιο κάποιο όριο αλλα ειναι μεγάλο, ρωτά λογιστή Σιγά μην τρέχω σε λογιστή κάθε φορά που διαβάζω μια βλακεία εδώ μέσα.
NikosKallithea Δημοσ. 30 Απριλίου 2021 Δημοσ. 30 Απριλίου 2021 11 λεπτά πριν, Joshua21 είπε Σιγά μην τρέχω σε λογιστή κάθε φορά που διαβάζω μια βλακεία εδώ μέσα. Εχεις δικιο και εγω οτι μου κατέβει κανω δεν ρωταω ποτέ λογιστή, σιγα τώρα.
Joshua21 Δημοσ. 30 Απριλίου 2021 Δημοσ. 30 Απριλίου 2021 Μόλις τώρα, NikosKallithea είπε Εχεις δικιο και εγω οτι μου κατέβει κανω δεν ρωταω ποτέ λογιστή, σιγα τώρα. Δεν ξέρω αν κάνεις ότι σου κατέβει, αυτό που ξέρω στα σίγουρα είναι ότι εδώ στο insomnia συνηθίζεις να γράφεις ότι σου κατέβει, και όταν σε ρωτάνε πως προκύπτει υπεκφεύγεις πετώντας κάτι του στυλ "άει ρώτα κανα λογιστή". Το μόνο που έχει αλλάξει πρόσφατα σχετικά με τις δωρεές είναι το παρακάτω: "Με διάταξη του νέου φορολογικού νομοσχεδίου που κατατέθηκε στη Βουλή καταργείται ο φόρος 10% που επιβάλλεται σήμερα αυτοτελώς στη γονική παροχή χρηματικών ποσών και μάλιστα από το πρώτο ευρώ με την προϋπόθεση ότι τα παιδιά θα χρησιμοποιήσουν τα χρήματα που τους δωρίζουν οι γονείς τους για την αγορά πρώτης κατοικίας." το οποίο δεν έχει καμία σχέση με αυτό που ισχυρίστηκες, δλδ ούτε λίγο ούτε πολύ ότι γενικώς οι δωρεές μέχρι κάποιο όριο είναι αφορολόγητες.
Basilhs23___ Δημοσ. 30 Απριλίου 2021 Δημοσ. 30 Απριλίου 2021 Για το κράτος. Τα χρήματα σε λογαριασμούς συνδικαιούχων θεωρείται πως ανήκουν σε όλους τους συνδικαιούχους. Υπάρχουν όμως κάποιες περιπτώσεις λχ σε περίπτωση που επιχειρηθεί κατάσχεση, που πρέπει να δηλωθούν οι τόκοι και σε διάφορα άλλα δικαστικά θέματα σε περίπτωση που μπλέξεις δηλαδή με δικαστήριο που εκεί λαμβάνουν υπόψη ως μέγιστο ποσό του καθένα το ύψος των καταθέσεων προς το πλήθος των συνδικαιούχων. Οπότε προσωπικά θα έλεγα ότι ο ts δεν έχει γενικά πρόβλημα εκτός αν μιλάμε για πολύ μεγαλο ποσόν. Επίσης, άλλο πράγμα η δωρεά και άλλο ο έλεγχος που γίνεται με βάση τα δηλουμενα εισοδήματα για περιπτώσεις φοροδιαφυγής, σύστημα elenxis κτλ. Αν κληθεί ο ts για κάτι μάλλον θα είναι για την δεύτερη περίπτωση, τώρα αν πει μου τα χάρισαν τα χρήματα τότε θα έχει θέμα με τους νόμους περί δωρεών. Για τον φορο δωρεών. Υπάρχει απαλλαγή για χρήματα που θα δώσουν οι γονείς προς τα παιδιά μόνο για αγορά οικοπέδου η πρώτης κατοικίας μέχρι τα 200000 ευρώ, ποσό το οποίο προσαυξανεται αν υπάρχουν τέκνα. Αυτό χωρίς να είμαι νομικός, σημαίνει πρακτικά κατά κάποιον τρόπο ότι τα χρήματα μέχρι αυτό το όριο εφόσον μεταφερθούν στους λογαριασμούς καταθέσεων του παιδιού θα πρέπει να ξοδευτουν για την αγορά κατοικίας εντός εύλογου διαστήματος και όχι να μείνουν εκεί επ' αόριστον και σε περιπτωση ελέγχου μετά από χ χρόνια να πεις στην εφορία ότι τα πήρα από τους γονείς μου τότε αλλά δεν κάναμε αγορά ακινήτου, τότε θα πρέπει να πληρωθεί φόρος δωρεάς. Αν ο ts θέλει πιο έγκυρες και αξιόπιστες πληροφορίες να ρωτήσει μόνο δικηγόρο καλύτερα ο οποίος έχει ειδίκευση σε φορολογικά θέματα. Οι λογιστές καλοί είναι και ξέρουν πολλά, αλλά εμπειρικά διαπιστώνω ότι κάνουν λάθη και τους διαφεύγουν διαφορα πράγματα.
tzitzikas2 Δημοσ. 2 Απριλίου 2023 Δημοσ. 2 Απριλίου 2023 αν γονιός κάνει με πάγια εντολή κατάθεση σε λογαριασμό του παιδιού του κάθε μήνα ένα ποσό 300Ε υπάρχει πρόβλημα να προκύψει κάποια ποινή-φόρος?
GREGORYMO Δημοσ. 2 Απριλίου 2023 Δημοσ. 2 Απριλίου 2023 16 λεπτά πριν, tzitzikas2 είπε αν γονιός κάνει με πάγια εντολή κατάθεση σε λογαριασμό του παιδιού του κάθε μήνα ένα ποσό 300Ε υπάρχει πρόβλημα να προκύψει κάποια ποινή-φόρος? Εννοείται! Γιατί να μην σου κάνει δωρεά πχ 3000 η 5000€ ?
andreaspA Δημοσ. 2 Απριλίου 2023 Δημοσ. 2 Απριλίου 2023 Στις 30/4/2021 στις 9:14 ΠΜ, Joshua21 είπε Κάτσε για να καταλάβω, ας πούμε ότι με βάζει κάποιος συνδικαιούχο στο λογαριασμό του ο οποίος έχει μέσα πάνω από 1.000.000€, και μετά μεταφέρω από αυτά 1.000.000€ ακριβώς σε λογαριασμό που μόνο εγώ είμαι δικαιούχος, πιστεύεις πως δεν θα υπάρξει πρόβλημα? Πιστεύεις πως με αυτή την κίνηση δεν θα έχει αλλάξει η οικονομική μου κατάσταση, δεν θα θεωρηθεί προσαύξηση της περιουσίας μου? Δεν το πιστευει. Ισχυει ακριβως οπως το λεει. Τα λεφτα στους λογαριασμους που εισαι συνδικαιουχος ειναι και δικα σου. Και κανεις δεν σε βαζει. Υπογραφεις για να μπεις και πατε παρεα και οι δυο στην τράπεζα.
tzitzikas2 Δημοσ. 2 Απριλίου 2023 Δημοσ. 2 Απριλίου 2023 (επεξεργασμένο) 4 λεπτά πριν, GREGORYMO είπε Εννοείται! Γιατί να μην σου κάνει δωρεά πχ 3000 η 5000€ ? γιατί δεν υπάρχει αυτό το ποσό μαζεμένο. Αλλά 300Ε ανα μήνα υπάρχει δυνατότητα. Διάβασα για δήλωση γονικής δωρεάς, αλλά πως μπορεί να γίνει αυτό κάθε μήνα και να συμμετέχει στη διαδικασία άτομο μεγάλης ηλικίας που δεν μπορεί να χειριστεί η/υ κτλ. Επεξ/σία 2 Απριλίου 2023 από tzitzikas2
andreaspA Δημοσ. 2 Απριλίου 2023 Δημοσ. 2 Απριλίου 2023 Στις 30/4/2021 στις 10:16 ΠΜ, Joshua21 είπε Σαφώς και υπάρχει, στη δική σου περίπτωση (χρηματική δωρεά από γονέα σε τέκνο) ο φόρος δωρεάς είναι 10%. Δεν υπαρχει φορος. Μεχρι 800.000€ ειναι αφορολογητα. Στις 30/4/2021 στις 10:05 ΠΜ, Aris889 είπε Ευχαριστώ για απαντήσεις. για να είμαι πιο ξεκάθαρος είμαι συνδικαιούχος σε λογαριασμό του πατέρα μου και θέλει να κάνει πώληση ενός ακινήτου που είναι στο όνομα του (χοντρικά 70000€) και μετά αυτά να περάσουν στον ατομικό μου λογαριασμό. Λογικά πρέπει να υπάρχει φορολογία για αυτά… Ασχετο αλλα γιατι εχεις καημο να τα μετακομισεις σε λογαριασμο ? Αστα εκει που ειναι. Συνδικαιουχος εισαι.
GREGORYMO Δημοσ. 2 Απριλίου 2023 Δημοσ. 2 Απριλίου 2023 6 λεπτά πριν, tzitzikas2 είπε γιατί δεν υπάρχει αυτό το ποσό μαζεμένο. Αλλά 300Ε ανα μήνα υπάρχει δυνατότητα. Διάβασα για δήλωση γονικής δωρεάς, αλλά πως μπορεί να γίνει αυτό κάθε μήνα και να συμμετέχει στη διαδικασία άτομο μεγάλης ηλικίας που δεν μπορεί να χειριστεί η/υ κτλ. Μια είναι η λύση. Να στα δίνει μαύρα η να τα παίρνεις από τον λογαριασμό που είσαι συνδικαιούχος. Αλλά να μην τα βάζεις καπάκι στην τράπεζα!
andreaspA Δημοσ. 2 Απριλίου 2023 Δημοσ. 2 Απριλίου 2023 Στις 30/4/2021 στις 5:11 ΜΜ, Joshua21 είπε το οποίο δεν έχει καμία σχέση με αυτό που ισχυρίστηκες, δλδ ούτε λίγο ούτε πολύ ότι γενικώς οι δωρεές μέχρι κάποιο όριο είναι αφορολόγητες. παπυρος λαρους... ανεκαθεν ηταν αφορολογητες οι γονικες παροχες μεχρι 150,000€. Σημερα ειναι αφορολογητες μεχρι 800.000. Οποτε ολη η ανησυχια του φιλου παραπανω ειναι στο 99% θεωρητικη. Εκτος και αν εχει ξεπερασει τις 800.000 γονικες παροχες ο πατερας του, αλλα τοτε δεν θα ρωταγε εδω μεσα για το θέμα. Θα ήξερε.
GREGORYMO Δημοσ. 2 Απριλίου 2023 Δημοσ. 2 Απριλίου 2023 (επεξεργασμένο) 9 λεπτά πριν, andreaspA είπε Δεν υπαρχει φορος. Μεχρι 800.000€ ειναι αφορολογητα. Ασχετο αλλα γιατι εχεις καημο να τα μετακομισεις σε λογαριασμο ? Αστα εκει που ειναι. Συνδικαιουχος εισαι. 30-04-2021, υπήρχε φόρος 10% !! Επεξ/σία 2 Απριλίου 2023 από GREGORYMO Διόρθωση
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα