andreaspA Δημοσ. 2 Απριλίου 2023 Δημοσ. 2 Απριλίου 2023 (επεξεργασμένο) 2 λεπτά πριν, GREGORYMO είπε 30-04-2021, υπήρχε φόρος 10% !! Εχεις απολυτα δικιο. Μου διεφυγε οτι το post ηταν απο το 2021 ! Τοτε ίσχυε το 150.000€ αφορολογητο για γονικη παροχη. Επεξ/σία 2 Απριλίου 2023 από andreaspA
tzitzikas2 Δημοσ. 2 Απριλίου 2023 Δημοσ. 2 Απριλίου 2023 15 λεπτά πριν, GREGORYMO είπε Μια είναι η λύση. Να στα δίνει μαύρα η να τα παίρνεις από τον λογαριασμό που είσαι συνδικαιούχος. Αλλά να μην τα βάζεις καπάκι στην τράπεζα! Ας πούμε ότι μέσα από τον κοινό λογαριασμό κάνω με ebanking κάποιους λογαριασμούς ΔΕΚΟ πληρωμή, υπάρχει πρόβλημα?
GREGORYMO Δημοσ. 2 Απριλίου 2023 Δημοσ. 2 Απριλίου 2023 6 λεπτά πριν, tzitzikas2 είπε Ας πούμε ότι μέσα από τον κοινό λογαριασμό κάνω με ebanking κάποιους λογαριασμούς ΔΕΚΟ πληρωμή, υπάρχει πρόβλημα? Δεν υπάρχει απάντηση, ναι η όχι. Εξαρτάται από πολλά και κυρίως από την αξία. μιλάς για 50€ το μήνα η για 300€ ? Πάντως, το γεγονός ότι είσαι ΕΕ 'επιβαρύνει' την κατάσταση
Joshua21 Δημοσ. 2 Απριλίου 2023 Δημοσ. 2 Απριλίου 2023 (επεξεργασμένο) 1 hour ago, andreaspA said: Δεν το πιστευει. Ισχυει ακριβως οπως το λεει. Τα λεφτα στους λογαριασμους που εισαι συνδικαιουχος ειναι και δικα σου. Και κανεις δεν σε βαζει. Υπογραφεις για να μπεις και πατε παρεα και οι δυο στην τράπεζα. Όπως πάντα, γράφεις απλά για να γράψεις κάτι. Σαφώς και τα λεφτά στους λογαριασμούς που είσαι συνδικαιούχος είναι και δικά σου, οποιαδήποτε στιγμή μπορείς να πάρεις είτε ένα μέρος από αυτά είτε όλα, εγώ όμως ανέφερα ότι θα έχεις πρόβλημα με την εφορία, αυτό είναι το θέμα που συζητάμε εδώ, αυτό ρώτησε ο ts. Αν έχεις 1.000.000€ στην τράπεζα και με βάλεις συνδικαιούχο και μετά τα σηκώσω από τον κοινό και τα βάλω σε δικό μου λογαριασμό η εφορία θα με σκίσει, θα το θεωρήσει αύξηση της περιουσίας μου και θα μου επιβάλλει φόρο 40%, και ίσως κάποιο πρόστιμο. Επίσης σαφώς και δεν μπορείς από μόνος σου να με βάλεις συνδικαιούχο, εννοείται πως θα πρέπει να πάμε στην τράπεζα να υπογράψουμε μαζί την ίδια στιγμή κιόλας, απλά το "αν με βάλεις" έχει την έννοια ότι κανένας δεν θα σου αρνηθεί να μπει συνδικαιούχος στα δικά σου χρήματα, για να γίνει κάτι τέτοιο θα πρέπει να το θέλεις εσύ. 52 minutes ago, andreaspA said: παπυρος λαρους... ανεκαθεν ηταν αφορολογητες οι γονικες παροχες μεχρι 150,000€. Σημερα ειναι αφορολογητες μεχρι 800.000. Και πάλι, γράφεις κάτι απλά για να γράψεις. Οι γονικές παροχές χρηματικών ποσών (που είναι και το θέμα μας εδώ) δεν ήταν ανέκαθεν αφορολόγητες έως 150.000€ όπως γράφεις, μέχρι και τις 30 Σεπτεμβρίου 2021 τις φορολογούσαν από το πρώτο ευρώ με 10% φόρο. Αυτό που ήταν αφορολόγητο έως 150.000€ ήταν οι γονικές παροχές ακινήτων. Σταμάτα να εκτίθεσαι. 36 minutes ago, tzitzikas2 said: Ας πούμε ότι μέσα από τον κοινό λογαριασμό κάνω με ebanking κάποιους λογαριασμούς ΔΕΚΟ πληρωμή, υπάρχει πρόβλημα? Εντελώς απίθανο (να να μην πω αδύνατο) να ασχοληθεί κάποιος με κάτι τέτοιο, εκτός βέβαια αν το σύνολο των λογαριασμών που πλήρωσες είναι πολύ μεγαλύτερο από το εισόδημα που δήλωσες. Επεξ/σία 2 Απριλίου 2023 από Joshua21
andreaspA Δημοσ. 2 Απριλίου 2023 Δημοσ. 2 Απριλίου 2023 56 λεπτά πριν, Joshua21 είπε Όπως πάντα, γράφεις απλά για να γράψεις κάτι. Σαφώς και τα λεφτά στους λογαριασμούς που είσαι συνδικαιούχος είναι και δικά σου, οποιαδήποτε στιγμή μπορείς να πάρεις είτε ένα μέρος από αυτά είτε όλα, εγώ όμως ανέφερα ότι θα έχεις πρόβλημα με την εφορία, αυτό είναι το θέμα που συζητάμε εδώ, αυτό ρώτησε ο ts. Αν έχεις 1.000.000€ στην τράπεζα και με βάλεις συνδικαιούχο και μετά τα σηκώσω από τον κοινό και τα βάλω σε δικό μου λογαριασμό η εφορία θα με σκίσει, θα το θεωρήσει αύξηση της περιουσίας μου και θα μου επιβάλλει φόρο 40%, και ίσως κάποιο πρόστιμο. Εγω θα πω πως οπως παντα γραφεις μπουρδες! Ειτε τα πας σε δικο σου, ειτε τα εχεις σε λογαριασμο με συνδικαιουχο δεν εχει απολυτως καμια διαφορα οσο αφορα το ποθεν εσχες. Σε οτι λογαριασμο και να βρισκονται πρεπει να δικαιολογουνται. Ο TS δεν ρωτησε αυτο. Θεωρει οτι εχει διαφορα αν τα 70.000 πανε σε δικο του λογαριασμο ή μεινουν στον κοινο με τον πατερα του. Καμια διαφορα δεν υπαρχει. Το μονο που μπορει να κανει στον κοινο λογαριασμο ειναι να ισχυριστει οτι δεν ειναι δικα του. Κανενας ελεγχος δεν θα γινει ομως. Ο μονος ελεγχος που θα γινει ειναι σε περιπτωση αγορας. Και ο ελεγχος "θα γινει" ειτε τα λεφτα φυγουν απο κοινο με τον πατερα του λογαριασμο είτε απο λογαριασμό δικό του.
Joshua21 Δημοσ. 2 Απριλίου 2023 Δημοσ. 2 Απριλίου 2023 (επεξεργασμένο) 31 minutes ago, andreaspA said: Εγω θα πω πως οπως παντα γραφεις μπουρδες! Ειτε τα πας σε δικο σου, ειτε τα εχεις σε λογαριασμο με συνδικαιουχο δεν εχει απολυτως καμια διαφορα οσο αφορα το ποθεν εσχες. Σε οτι λογαριασμο και να βρισκονται πρεπει να δικαιολογουνται. Ο TS δεν ρωτησε αυτο. Θεωρει οτι εχει διαφορα αν τα 70.000 πανε σε δικο του λογαριασμο ή μεινουν στον κοινο με τον πατερα του. Καμια διαφορα δεν υπαρχει. Το μονο που μπορει να κανει στον κοινο λογαριασμο ειναι να ισχυριστει οτι δεν ειναι δικα του. Κανενας ελεγχος δεν θα γινει ομως. Ο μονος ελεγχος που θα γινει ειναι σε περιπτωση αγορας. Και ο ελεγχος "θα γινει" ειτε τα λεφτα φυγουν απο κοινο με τον πατερα του λογαριασμο είτε απο λογαριασμό δικό του. Ακριβώς αυτό στα bold, όσο είναι στον κοινό λογαριασμό μπορεί να ισχυριστεί ότι δεν είναι δικά του, αν όμως τα μεταφέρει στον ατομικό του λογαριασμό όπως προτίθεται να κάνει για την εφορία θα είναι ο ορισμός της "αύξησης περιουσίας", είναι η κλασσική περίπτωση στην οποία η εφορία χωρίς δεύτερη κουβέντα επιβάλλει φόρο + πρόστιμο, έχει γίνει άπειρες φορές. Επίσης η απάντηση σου ήταν για το 1.000.000€ που έγραψα εγώ το οποίο είναι τεράστιο ποσό και σίγουρα θα ελεγθεί, εκτός και αν αυτός που τα μεταφέρει στον λογαριασμό του είναι (δις)εκατομμυριούχος. Αλλά και τον ts που θέλει να μεταφέρει 70k στον λογαριασμό του θα ελέγξουν, δεν είναι μικρό το ποσό όπως θα ήταν κάποιο κάτω των 10k, και το αφορολόγητο ισχύει μόνο αν γίνει η προβλεπόμενη δήλωση, αν δεν γίνει θα του ζητήσουν να πληρώσει κανονικά το 10% συν όποιο πρόστιμο. Πρόσεχε, με αυτά που γράφεις θα πάρεις κανέναν στο λαιμό σου. Επεξ/σία 2 Απριλίου 2023 από Joshua21
DjTony Δημοσ. 2 Απριλίου 2023 Δημοσ. 2 Απριλίου 2023 Εντωμεταξύ εγώ που είμαι συνδικαιούχος σε λογαριασμό με τη μάνα μου στο ebanking μου μου δείχνει ότι έχω πχ 10Κ στους λογαριασμούς μου ενώ εγώ έχω 2Κ ας πούμε. Τα 8Κ που δεν είναι δικά μου τα δείχνει σαν δικά μου, οπότε η τράπεζα βλέπει ότι έχω 10Κ.
NikosKallithea Δημοσ. 2 Απριλίου 2023 Δημοσ. 2 Απριλίου 2023 Η λυση πλεον για οσους εχετε παιδια ειναι πολυ απλή και τελείως ακίνδυνη. Αν έχετε στο ονομα σας καποια πιστωτική καρτα δώστε τα στοιχεία της στο παιδι σας την προσθέτει στο gpay και πληρώνει απο εκει χωρίς να φαίνεται πουθενά
DjTony Δημοσ. 2 Απριλίου 2023 Δημοσ. 2 Απριλίου 2023 2 λεπτά πριν, NikosKallithea είπε Η λυση πλεον για οσους εχετε παιδια ειναι πολυ απλή και τελείως ακίνδυνη. Αν έχετε στο ονομα σας καποια πιστωτική καρτα δώστε τα στοιχεία της στο παιδι σας την προσθέτει στο gpay και πληρώνει απο εκει χωρίς να φαίνεται πουθενά Αυτή η λύση είναι καλή υπό προϋποθέσεις. Κάρτα με λίγο όριο. Το πολύ χιλιάρικο. Ότι και να γίνει να μη βρεθείς εκτεθειμένος. Έχω κάρτα με όριο 4Κ, σιγά μη του δώσω αυτή. Αλλά δε ένα φοιτητή φαντάρο κλπ ναι αξίζει μια κάρτα πιστωτική να πληρώνει και εσύ να ξεχρεώνεις από το σπίτι σου χωρίς να στέλνεις λεφτά κλπ
Joshua21 Δημοσ. 2 Απριλίου 2023 Δημοσ. 2 Απριλίου 2023 4 minutes ago, DjTony said: Αυτή η λύση είναι καλή υπό προϋποθέσεις. Κάρτα με λίγο όριο. Το πολύ χιλιάρικο. Ότι και να γίνει να μη βρεθείς εκτεθειμένος. Έχω κάρτα με όριο 4Κ, σιγά μη του δώσω αυτή. Αλλά δε ένα φοιτητή φαντάρο κλπ ναι αξίζει μια κάρτα πιστωτική να πληρώνει και εσύ να ξεχρεώνεις από το σπίτι σου χωρίς να στέλνεις λεφτά κλπ Μπορεί να γίνει και με χρεωστική αυτό, την οποία θα την συνδέσεις σε έναν μόνο λογαριασμό, στον οποίο θα μεταφέρεις εσύ όσα χρήματα θες και όποτε θες.
GREGORYMO Δημοσ. 2 Απριλίου 2023 Δημοσ. 2 Απριλίου 2023 1 ώρα πριν, DjTony είπε Εντωμεταξύ εγώ που είμαι συνδικαιούχος σε λογαριασμό με τη μάνα μου στο ebanking μου μου δείχνει ότι έχω πχ 10Κ στους λογαριασμούς μου ενώ εγώ έχω 2Κ ας πούμε. Τα 8Κ που δεν είναι δικά μου τα δείχνει σαν δικά μου, οπότε η τράπεζα βλέπει ότι έχω 10Κ. Δεν την ενδιαφέρει το 'μοίρασμα'. Είναι δικό σας θέμα
tzitzikas2 Δημοσ. 2 Απριλίου 2023 Δημοσ. 2 Απριλίου 2023 4 ώρες πριν, Joshua21 είπε Όπως πάντα, γράφεις απλά για να γράψεις κάτι. Σαφώς και τα λεφτά στους λογαριασμούς που είσαι συνδικαιούχος είναι και δικά σου, οποιαδήποτε στιγμή μπορείς να πάρεις είτε ένα μέρος από αυτά είτε όλα, εγώ όμως ανέφερα ότι θα έχεις πρόβλημα με την εφορία, αυτό είναι το θέμα που συζητάμε εδώ, αυτό ρώτησε ο ts. Αν έχεις 1.000.000€ στην τράπεζα και με βάλεις συνδικαιούχο και μετά τα σηκώσω από τον κοινό και τα βάλω σε δικό μου λογαριασμό η εφορία θα με σκίσει, θα το θεωρήσει αύξηση της περιουσίας μου και θα μου επιβάλλει φόρο 40%, και ίσως κάποιο πρόστιμο. Επίσης σαφώς και δεν μπορείς από μόνος σου να με βάλεις συνδικαιούχο, εννοείται πως θα πρέπει να πάμε στην τράπεζα να υπογράψουμε μαζί την ίδια στιγμή κιόλας, απλά το "αν με βάλεις" έχει την έννοια ότι κανένας δεν θα σου αρνηθεί να μπει συνδικαιούχος στα δικά σου χρήματα, για να γίνει κάτι τέτοιο θα πρέπει να το θέλεις εσύ. Και πάλι, γράφεις κάτι απλά για να γράψεις. Οι γονικές παροχές χρηματικών ποσών (που είναι και το θέμα μας εδώ) δεν ήταν ανέκαθεν αφορολόγητες έως 150.000€ όπως γράφεις, μέχρι και τις 30 Σεπτεμβρίου 2021 τις φορολογούσαν από το πρώτο ευρώ με 10% φόρο. Αυτό που ήταν αφορολόγητο έως 150.000€ ήταν οι γονικές παροχές ακινήτων. Σταμάτα να εκτίθεσαι. Εντελώς απίθανο (να να μην πω αδύνατο) να ασχοληθεί κάποιος με κάτι τέτοιο, εκτός βέβαια αν το σύνολο των λογαριασμών που πλήρωσες είναι πολύ μεγαλύτερο από το εισόδημα που δήλωσες. Όχι το εισόδημα τα καλύπτει πλήρως όλα.
Joshua21 Δημοσ. 2 Απριλίου 2023 Δημοσ. 2 Απριλίου 2023 13 minutes ago, tzitzikas2 said: Όχι το εισόδημα τα καλύπτει πλήρως όλα. Δεν έχεις να ανησυχείς για τίποτα τότε. 1
AntiCambeR Δημοσ. 4 Απριλίου 2023 Δημοσ. 4 Απριλίου 2023 Καλημέρα. Εχω κάποιο ποσό στον λογαριασμό μισθοδοσίας μου, το οποίο είναι απο αποταμιεύσεις, απο όπου κάνω όλες μου τις συναλλαγές, αυτά δικαιολογούνται βάσει του εισοδήματος μου. Είμαι και συνδικαιούχος με την μητέρα μου σε άλλη τράπεζα. Σκεφτόμουν αν θα μπορούσα να μεταφέρω τα χρήματα στον δικό μου λογαριασμό.Γίνεται να δικαιολογηθεί ως δωρεά αν γίνει ηλεκτρονικά η μεταφορά;Μήπως θα ήταν καλύτερα να έκανα τμηματικά αναλήψεις κάθε κάποιους μήνες και μετά κατάθεση στον δικό μου λογαριασμό; Μπορεί να υπάρχει πρόβλημα με την εφορία ακόμα και αν γίνει αγορά ταυτόχρονα και απο τους 2 λογαριασμούς όλα τα ποσά; Γνωρίζω περίπτωση, που ο γονιός έκανε ηλεκτρονικά μεταφορά στο παιδί του 50Κ και η εφορία ζήτησε περίπου το 15% , δηλαδή 7-7.5Κ.
GREGORYMO Δημοσ. 4 Απριλίου 2023 Δημοσ. 4 Απριλίου 2023 5 λεπτά πριν, AntiCambeR είπε Καλημέρα. Εχω κάποιο ποσό στον λογαριασμό μισθοδοσίας μου, το οποίο είναι απο αποταμιεύσεις, απο όπου κάνω όλες μου τις συναλλαγές, αυτά δικαιολογούνται βάσει του εισοδήματος μου. Είμαι και συνδικαιούχος με την μητέρα μου σε άλλη τράπεζα. Σκεφτόμουν αν θα μπορούσα να μεταφέρω τα χρήματα στον δικό μου λογαριασμό.Γίνεται να δικαιολογηθεί ως δωρεά αν γίνει ηλεκτρονικά η μεταφορά;Μήπως θα ήταν καλύτερα να έκανα τμηματικά αναλήψεις κάθε κάποιους μήνες και μετά κατάθεση στον δικό μου λογαριασμό; Μπορεί να υπάρχει πρόβλημα με την εφορία ακόμα και αν γίνει αγορά ταυτόχρονα και απο τους 2 λογαριασμούς όλα τα ποσά; Γνωρίζω περίπτωση, που ο γονιός έκανε ηλεκτρονικά μεταφορά στο παιδί του 50Κ και η εφορία ζήτησε περίπου το 15% , δηλαδή 7-7.5Κ. Αν το ποσό είναι σοβαρό, γιατί να μην κάνεις την διαδικασία δωρεάς χρήματων ?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα