billsnake21 Δημοσ. 6 Μαΐου 2021 Δημοσ. 6 Μαΐου 2021 Εργάζομαι σε αλυσίδα σουπερ μαρκετ εδώ και αρκετά χρόνια ως υπάλληλος αποθήκης. Τους τελευταίους μήνες όμως εξαναγκάζομαι να δουλεύω σε διαφορετικό πόστο, δίχως όμως να έχω υπογράψει κάποια σύμβαση ή κάποιο χαρτί που να πιστοποιεί την αλλαγή πόστου, συνεχίζω να δηλώνομαι ως υπάλληλος αποθήκης. Δυστυχώς, όπως είπα, εξαναγκάζομαι και ρωτάω λοιπόν. Μπορώ να κάνω κάτι? Ποιες είναι οι νόμιμες διαδικασίες, πέρα από το να εκφράσω την αντίθεση μου στον διευθυντή? (Μιας και έχει ήδη γίνει αλλά..στου κουφού την πόρτα..)
TuXaKoS Δημοσ. 6 Μαΐου 2021 Δημοσ. 6 Μαΐου 2021 14 λεπτά πριν, billsnake21 είπε Εργάζομαι σε αλυσίδα σουπερ μαρκετ εδώ και αρκετά χρόνια ως υπάλληλος αποθήκης. Τους τελευταίους μήνες όμως εξαναγκάζομαι να δουλεύω σε διαφορετικό πόστο, δίχως όμως να έχω υπογράψει κάποια σύμβαση ή κάποιο χαρτί που να πιστοποιεί την αλλαγή πόστου, συνεχίζω να δηλώνομαι ως υπάλληλος αποθήκης. Δυστυχώς, όπως είπα, εξαναγκάζομαι και ρωτάω λοιπόν. Μπορώ να κάνω κάτι? Ποιες είναι οι νόμιμες διαδικασίες, πέρα από το να εκφράσω την αντίθεση μου στον διευθυντή? (Μιας και έχει ήδη γίνει αλλά..στου κουφού την πόρτα..) Θες να αναφέρεις περισσότερες πληροφορίες; ποιο είναι αυτό το πόστο; Η βλαπτική μεταβολή όντως υφίσταται αλλά υπό συγκεκριμένες συνθήκες. Αν πχ από αποθηκάριος σε βάζουν να δουλεύεις ταμείο, δεν είναι τόσο εύκολο να επικαλεστείς βλαπτική μεταβολή.
billsnake21 Δημοσ. 6 Μαΐου 2021 Μέλος Δημοσ. 6 Μαΐου 2021 1 λεπτό πριν, TuXaKoS είπε Θες να αναφέρεις περισσότερες πληροφορίες; ποιο είναι αυτό το πόστο; Η βλαπτική μεταβολή όντως υφίσταται αλλά υπό συγκεκριμένες συνθήκες. Αν πχ από αποθηκάριος σε βάζουν να δουλεύεις ταμείο, δεν είναι τόσο εύκολο να επικαλεστείς βλαπτική μεταβολή. Από υπάλληλος αποθήκης, πλέον κάνω αρκετές βάρδιες στο οπωροπωλείο κάτι που δεν μου αρέσει και κάτι που δεν υφίσταται για τους υπόλοιπους αποθηκάριους αλλά μόνο για εμένα. Έχω εκφράσει επανειλημμένως την άρνηση μου σε αυτό, δίχως να εισακουστώ ιδιαίτερα. Απλά αντί να είμαι κάθε βδομάδα στο οπωροπωλείο είμαι μόνο την μισή και αυτό με το ζόρι
TuXaKoS Δημοσ. 6 Μαΐου 2021 Δημοσ. 6 Μαΐου 2021 3 λεπτά πριν, billsnake21 είπε Από υπάλληλος αποθήκης, πλέον κάνω αρκετές βάρδιες στο οπωροπωλείο κάτι που δεν μου αρέσει και κάτι που δεν υφίσταται για τους υπόλοιπους αποθηκάριους αλλά μόνο για εμένα. Έχω εκφράσει επανειλημμένως την άρνηση μου σε αυτό, δίχως να εισακουστώ ιδιαίτερα. Απλά αντί να είμαι κάθε βδομάδα στο οπωροπωλείο είμαι μόνο την μισή και αυτό με το ζόρι Κατανοητό, απλώς για το προηγούμενο σχόλιο αμφιβάλω αν θα σταθεί μια καταγγελία για βλαπτική μεταβολή. η διάταξη τού άρθρου 7 εδ. α του Ν. 2112/20, κατά την οποία: «πάσα μονομερής μεταβολή τών όρων τής υπαλληλικής συμβάσεως, βλάπτουσα τον υπάλληλον, θεωρείται ως καταγγελία ταύτης, δι’ ην ισχύουσιν αι διατάξεις τού παρόντος νόμου». Kατά την έννοια της διατάξεως αυτής, μονομερής βλαπτική μεταβολή θεωρείται κάθε τροποποίηση των όρων εργασίας από τον εργοδότη, η οποία προκαλεί στον εργαζόμενο άμεση ή έμμεση υλική ή ηθική ζημία. Εάν θεωρείς ότι αυτήν η αλλαγή σου προκαλεί άμεση ή έμμεση υλική ή ηθική ζημία, μπορείς να προχωρήσεις σε καταγγελία.
gianniz_k Δημοσ. 6 Μαΐου 2021 Δημοσ. 6 Μαΐου 2021 Μήπως παρά το ότι βγάζεις παράπονο σε θεωρούν καλό υπάλληλο και ικανό να καλύψει σε πολλά πόστα,σε αντίθεση με τους άλλους υπαλλήλους της αποθήκης; Μήπως δηλαδή είσαι πολυεργαλείο που εμπιστεύεται η διεύθυνση του καταστήματος; Απ' την δική μου σκοπιά δεν το βλέπω και τόσο κακό το να ξέρεις να καλύπτεις διάφορα πόστα. Τι λέει η διεύθυνση του καταστήματος; Γιατί γίνεται αυτό; Έχετε έλλειψη από προσωπικό; 1
billsnake21 Δημοσ. 6 Μαΐου 2021 Μέλος Δημοσ. 6 Μαΐου 2021 1 ώρα πριν, gianniz_k είπε Μήπως παρά το ότι βγάζεις παράπονο σε θεωρούν καλό υπάλληλο και ικανό να καλύψει σε πολλά πόστα,σε αντίθεση με τους άλλους υπαλλήλους της αποθήκης; Μήπως δηλαδή είσαι πολυεργαλείο που εμπιστεύεται η διεύθυνση του καταστήματος; Απ' την δική μου σκοπιά δεν το βλέπω και τόσο κακό το να ξέρεις να καλύπτεις διάφορα πόστα. Τι λέει η διεύθυνση του καταστήματος; Γιατί γίνεται αυτό; Έχετε έλλειψη από προσωπικό; Η αλήθεια είναι πως όταν ξεκίνησε όλο αυτό, η δικαιολογία ήταν πως εκτιμούν την προσφορά μου καθώς και τις ικανότητες μου, δίνοντας μου όμως την υπόσχεση πως αν θέλω να επιστρέψω στην αποθήκη θα μπορούσα οποιαδήποτε στιγμή ήθελα. Υπάρχει έλλειψη στο συγκεκριμένο πόστο όμως σε άλλα πόστα υπάρχει υπεραριθμία. Έχω πει αρκετές φορές την αντίθεση μου και η καλύτερη απάντηση που έχω πάρει είναι "θα προσπαθήσουμε". Και μάλιστα όσες φορές το έχω συζητήσει, το περιβάλλον γίνεται τουλάχιστον επιθετικό, όταν με απλό,όμορφο και ήρεμο τρόπο ζητάω να επιστρέψω στη θέση στην οποία έχω συμφωνήσει με την εταιρία να εργάζομαι
phanispal Δημοσ. 6 Μαΐου 2021 Δημοσ. 6 Μαΐου 2021 3 λεπτά πριν, billsnake21 είπε [...] Και μάλιστα όσες φορές το έχω συζητήσει, το περιβάλλον γίνεται τουλάχιστον επιθετικό [...] Έχε στο πίσω μέρος του μυαλού σου ότι θα χειροτερεύει όσο πιέζεις, τουλάχιστον μέχρι να σου δείξουν την πόρτα.
Ukforthemoment Δημοσ. 6 Μαΐου 2021 Δημοσ. 6 Μαΐου 2021 Στην αποθήκη περισσεύεις δηλαδή και στο μανάβικο λείπεις. Το να περισσεύεις γενικότερα αφου δεν θες το μανάβικο παίζει;
billsnake21 Δημοσ. 6 Μαΐου 2021 Μέλος Δημοσ. 6 Μαΐου 2021 38 λεπτά πριν, phanispal είπε Έχε στο πίσω μέρος του μυαλού σου ότι θα χειροτερεύει όσο πιέζεις, τουλάχιστον μέχρι να σου δείξουν την πόρτα. Το ξέρω και το κατανοώ. Είναι φως φανάρι γι'αυτό και έκανα το θέμα για να δω τι μπορώ να κάνω ως υπάλληλος που δεν έχει δώσει κ δικαιώματα 6 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε Στην αποθήκη περισσεύεις δηλαδή και στο μανάβικο λείπεις. Το να περισσεύεις γενικότερα αφου δεν θες το μανάβικο παίζει; Όπως πάνε τα πράγματα αλλά και το πρόγραμμα δεν αποκλείεται και αυτό που αναφέρεις φίλε μου
Bitbit Δημοσ. 6 Μαΐου 2021 Δημοσ. 6 Μαΐου 2021 προσπάθησε να δεις τα θετικά. Εγώ στη θέση σου θα καθόμουν στο οπωροπωλείο. Μέσα στον κόσμο όλο και κάποιο γκομενάκι θα χτυπήσεις. Ε θα φας 1-2-3 χυλόπιτες, κάποια θα κάτσει δε μπορεί. Στην αποθήκη τι θα κάνεις; 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα