tsakitsan95 Δημοσ. 9 Μαΐου 2021 Δημοσ. 9 Μαΐου 2021 Καλησπέρα, χρησιμοποιώ το MB του τίτλου με τον Μ1 κάνα μήνα τώρα, ερχόμενος από Windows, πρώτη φορά χρήστης του λειτουργικού, γενικά προβλήματα δεν έχω αντιμετωπίσει. Χθες αγόρασα ένα μόνιτορ LG UL650-W το οποίο είναι 4Κ/60ΗZ. Για κάποιο λόγω το Mac δε μπορεί να συνδεθεί πάνω, ενώ το αναγνωρίζει κανονικά, δε δίνει εικόνα. Η συνδεσμολογία που χρησιμοποιώ είναι Usb - c to HDMI no name adapter Hdmi Cable Έχω σιγουρευτεί ότι το πρόβλημα είναι στο Mac μιας και δοκίμασα τα πάντα και σε άλλους υπολογιστές και δουλέυαν μία χαρά. Ψάχνοντας βρήκα μόνος ένα work around για να δώσει εικόνα στο Μonitor αλλά αυτό δεν είναι λύση και επίσης δουλέυει 1/3. Σύνδεση Mac με οθόνη Μirror displays θέτοντας το resolution σε αυτό του external monitor Restart το Mac ενώ το μόνιτορ παραμένει ανοιχτό. Επίσης 1/15 δίνει σήμα απλά συνδέοντας το καλώδιο χωρίς να κάνω κάτι άλλο. Το θέμα είναι ότι ακόμα και στις περιπτώσεις που δουλέυει δίνει 4K/30HZ. Ακόμα να προσθέσω ότι συνδέοντας το σε οθόνες με χαμηλότερη ανάλυση δουλέυει. Είναι up to date. Κάπου πήρε το μάτι μου για έναν usb-c adapter της apple που δίνει 4Κ/60ΗΖ, ελπίζω η λύση να μην είναι αυτή γιατί αυτό θα σημαίνει επιστροφή σε windows. Καμία ιδέα τι μπορεί να φταίει μπας και δουλέψω?
liospi Δημοσ. 9 Μαΐου 2021 Δημοσ. 9 Μαΐου 2021 4 ώρες πριν, tsakitsan95 είπε Καλησπέρα, χρησιμοποιώ το MB του τίτλου με τον Μ1 κάνα μήνα τώρα, ερχόμενος από Windows, πρώτη φορά χρήστης του λειτουργικού, γενικά προβλήματα δεν έχω αντιμετωπίσει. Χθες αγόρασα ένα μόνιτορ LG UL650-W το οποίο είναι 4Κ/60ΗZ. Για κάποιο λόγω το Mac δε μπορεί να συνδεθεί πάνω, ενώ το αναγνωρίζει κανονικά, δε δίνει εικόνα. Η συνδεσμολογία που χρησιμοποιώ είναι Usb - c to HDMI no name adapter Hdmi Cable Έχω σιγουρευτεί ότι το πρόβλημα είναι στο Mac μιας και δοκίμασα τα πάντα και σε άλλους υπολογιστές και δουλέυαν μία χαρά. Ψάχνοντας βρήκα μόνος ένα work around για να δώσει εικόνα στο Μonitor αλλά αυτό δεν είναι λύση και επίσης δουλέυει 1/3. Σύνδεση Mac με οθόνη Μirror displays θέτοντας το resolution σε αυτό του external monitor Restart το Mac ενώ το μόνιτορ παραμένει ανοιχτό. Επίσης 1/15 δίνει σήμα απλά συνδέοντας το καλώδιο χωρίς να κάνω κάτι άλλο. Το θέμα είναι ότι ακόμα και στις περιπτώσεις που δουλέυει δίνει 4K/30HZ. Ακόμα να προσθέσω ότι συνδέοντας το σε οθόνες με χαμηλότερη ανάλυση δουλέυει. Είναι up to date. Κάπου πήρε το μάτι μου για έναν usb-c adapter της apple που δίνει 4Κ/60ΗΖ, ελπίζω η λύση να μην είναι αυτή γιατί αυτό θα σημαίνει επιστροφή σε windows. Καμία ιδέα τι μπορεί να φταίει μπας και δουλέψω? Με DP τι ανάλυση σου βγάζει;
filip123go Δημοσ. 9 Μαΐου 2021 Δημοσ. 9 Μαΐου 2021 5 ώρες πριν, tsakitsan95 είπε γενικά προβλήματα δεν έχω αντιμετωπίσει. Δωσ'του λίγο χρόνο ακόμα. Γενικά ο M1 είναι λίγο hit n miss σε ότι αφορά το 4K. Σε άλλους παίζει, σε άλλους όχι, σε άλλους παίζει σε χαμηλά hz και σε άλλους στην μισή ανάλυση. Από αυτά που έχω διαβάσει, δεν έχει βγει άκρη ακόμα. Στο τελευταίο update έχουν λύσει ΚΑΠΟΙΕΣ από τις ασυμβατότητες. Οπότε η δοκιμάζεις την τύχη σου με άλλον adapter (o Belkin F2CU038btBLK διαβάζω ότι δουλεύει σωστά ) η περιμένεις fix από την apple. Ναι καινούριος CPU, ναι θα έχει ασυμβατότητες μπλα μπλα μπλα.... Σαν καταναλωτή δεν με ενδιαφέρουν αυτά, ας πάρει περισσότερους QA testers η να καθυστερήσει το λανσάρισμα. Δεν είναι κανένα εξεζητημένο bug. Σε σύνδεση με εξωτερική οθόνη αναφερόμαστε. Γενικώς το "just works" δυστυχώς έχει πάει περίπατο από το 2015 και μετά. 1
tsakitsan95 Δημοσ. 9 Μαΐου 2021 Μέλος Δημοσ. 9 Μαΐου 2021 36 λεπτά πριν, liospi είπε Με DP τι ανάλυση σου βγάζει; Όχι δεν έχω και δεν ψήνομαι να αγοράσω ανταπτορα απλά να δοκιμάσω. 15 λεπτά πριν, filip123go είπε Δωσ'του λίγο χρόνο ακόμα. Γενικά ο M1 είναι λίγο hit n miss σε ότι αφορά το 4K. Σε άλλους παίζει, σε άλλους όχι, σε άλλους παίζει σε χαμηλά hz και σε άλλους στην μισή ανάλυση. Από αυτά που έχω διαβάσει, δεν έχει βγει άκρη ακόμα. Στο τελευταίο update έχουν λύσει ΚΑΠΟΙΕΣ από τις ασυμβατότητες. Οπότε η δοκιμάζεις την τύχη σου με άλλον adapter (o Belkin F2CU038btBLK διαβάζω ότι δουλεύει σωστά ) η περιμένεις fix από την apple. Ναι καινούριος CPU, ναι θα έχει ασυμβατότητες μπλα μπλα μπλα.... Σαν καταναλωτή δεν με ενδιαφέρουν αυτά, ας πάρει περισσότερους QA testers η να καθυστερήσει το λανσάρισμα. Δεν είναι κανένα εξεζητημένο bug. Σε σύνδεση με εξωτερική οθόνη αναφερόμαστε. Γενικώς το "just works" δυστυχώς έχει πάει περίπατο από το 2015 και μετά. Πραγματικά με εξοργίζει το γεγονός ότι αυτή τη στιγμή κάνω beta testing σε full price συσκευή. Όπως ακριβώς λες μιλάμε για σύνδεση με εξωτερική οθόνη δεν το δέχομαι να υπάρχει άλυτο bug. Είμαι πραγματικά έτοιμος να κάνω το πισωγύρισμα και να το πουλήσω. 1
liospi Δημοσ. 9 Μαΐου 2021 Δημοσ. 9 Μαΐου 2021 1 ώρα πριν, tsakitsan95 είπε Όχι δεν έχω και δεν ψήνομαι να αγοράσω ανταπτορα απλά να δοκιμάσω. δεν είναι αντάπτορας. είναι καλώδιο type-c to dp https://store.i-system.gr/ivanky-usb-c-to-displayport-4k-2m-cable-braided.html 1
tsakitsan95 Δημοσ. 9 Μαΐου 2021 Μέλος Δημοσ. 9 Μαΐου 2021 7 λεπτά πριν, liospi είπε δεν είναι αντάπτορας. είναι καλώδιο type-c to dp https://store.i-system.gr/ivanky-usb-c-to-displayport-4k-2m-cable-braided.html Ενδιαφέρον αυτό…. Θα περάσω από ένα istorm αύριο να δω…
jonis Δημοσ. 9 Μαΐου 2021 Δημοσ. 9 Μαΐου 2021 7 ώρες πριν, tsakitsan95 είπε Κάπου πήρε το μάτι μου για έναν usb-c adapter της apple που δίνει 4Κ/60ΗΖ, ελπίζω η λύση να μην είναι αυτή γιατί αυτό θα σημαίνει επιστροφή σε windows. Με αυτόν εδώ https://www.apple.com/shop/product/MUF82AM/A/usb-c-digital-av-multiport-adapter κάνω την δουλειά μου. Ξεκινά να σκέφτεσαι την επιστροφή.
tsakitsan95 Δημοσ. 9 Μαΐου 2021 Μέλος Δημοσ. 9 Μαΐου 2021 4 λεπτά πριν, jonis είπε Με αυτόν εδώ https://www.apple.com/shop/product/MUF82AM/A/usb-c-digital-av-multiport-adapter κάνω την δουλειά μου. Ξεκινά να σκέφτεσαι την επιστροφή. ντάξει οκ είναι δεδομένο ότι πρέπει να δουλέυει με αυτό αλλά δε δέχομαι να δουλευει ΜΟΝΟ με αυτό... Μιλάμε για universal πρωτόκολλα...
jonis Δημοσ. 9 Μαΐου 2021 Δημοσ. 9 Μαΐου 2021 1 λεπτό πριν, tsakitsan95 είπε ντάξει οκ είναι δεδομένο ότι πρέπει να δουλέυει με αυτό αλλά δε δέχομαι να δουλευει ΜΟΝΟ με αυτό... Μιλάμε για universal πρωτόκολλα... Σωστός είσαι αλλά αν είναι να πληρώσω τα μισά και να μη δουλεύει και να μπλέξω προτίμησα να τα δώσω στην apple.
tsakitsan95 Δημοσ. 9 Μαΐου 2021 Μέλος Δημοσ. 9 Μαΐου 2021 3 λεπτά πριν, jonis είπε Σωστός είσαι αλλά αν είναι να πληρώσω τα μισά και να μη δουλεύει και να μπλέξω προτίμησα να τα δώσω στην apple. Ναι... δυστυχώς δεν το δέχομαι αυτό. Αν θέλω να πάρω apple θα πάρω apple και αν θέλω να πάρω ΟΕΜ θα πάρω ΟΕΜ. Μιλάμε ξαναλέω για universal πρωτόκολλα. Δε γίνεται να με αναγκάζει. Νταβαντζιλίκι είναι αυτό... Που να μην ήμουν και fan boy 😛
4four Δημοσ. 10 Μαΐου 2021 Δημοσ. 10 Μαΐου 2021 Θα το ξαναπώ όπως είχα απαντήσει καο σε όλα τα παρόμοια θέματα που έχουν ανοίξει ! για 4Κ αναλύσεις θέλεις ποιοτικό αντάπτπρα και hdmi 2.1! Και εγώ είχα θέματα με την σταθερότητα της σύνδεσης με το που το που πήρα ποιοτικό hdmi όλα τρέχουν ρολόι ! Μην έχετε καλώδια του 5€ και περιμένετε να κάνουν την δουλειά σας! Πντω στην istorm παρόλα αυτά να το δοκιμάσεις σε μια εξωτερική οθόνη ,αν σε οποιοδήποτε μόνιτορ βγάζει σήμα δεν φταίει το λαπτοπ φταίει η σύνδεση όποτε η καλώδιο η ανταπτορας 1
tsakitsan95 Δημοσ. 10 Μαΐου 2021 Μέλος Δημοσ. 10 Μαΐου 2021 7 ώρες πριν, 4four είπε Θα το ξαναπώ όπως είχα απαντήσει καο σε όλα τα παρόμοια θέματα που έχουν ανοίξει ! για 4Κ αναλύσεις θέλεις ποιοτικό αντάπτπρα και hdmi 2.1! Και εγώ είχα θέματα με την σταθερότητα της σύνδεσης με το που το που πήρα ποιοτικό hdmi όλα τρέχουν ρολόι ! Μην έχετε καλώδια του 5€ και περιμένετε να κάνουν την δουλειά σας! Πντω στην istorm παρόλα αυτά να το δοκιμάσεις σε μια εξωτερική οθόνη ,αν σε οποιοδήποτε μόνιτορ βγάζει σήμα δεν φταίει το λαπτοπ φταίει η σύνδεση όποτε η καλώδιο η ανταπτορας HDMI 2.1 γιατί? 4K 60HZ θέλω όχι 144. Και εκτός αυτού αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει μονιτορ που να υποστηρίζει αυτού του τύπου το HDMI πέραν από κάποιες TV. Καλώδιο, αντάπτορας και οθόνη έχουν τεσταριστεί και δουλευουν.
jgeorgiou Δημοσ. 10 Μαΐου 2021 Δημοσ. 10 Μαΐου 2021 (επεξεργασμένο) 23 ώρες πριν, tsakitsan95 είπε Ναι... δυστυχώς δεν το δέχομαι αυτό. Αν θέλω να πάρω apple θα πάρω apple και αν θέλω να πάρω ΟΕΜ θα πάρω ΟΕΜ. Μιλάμε ξαναλέω για universal πρωτόκολλα. Δε γίνεται να με αναγκάζει. Νταβαντζιλίκι είναι αυτό... Που να μην ήμουν και fan boy Φίλε σε λάθος πλατφόρμα πήγες με αυτή την λογική. Η apple λειτουργεί με την λογική του οικοσυστήματος και όσο μπορεί σε περιορίζει. Πριν φύγεις από τα "τρισκατάρατα" windows δεν το είχες υπόψη? Επεξ/σία 10 Μαΐου 2021 από jgeorgiou
tsakitsan95 Δημοσ. 10 Μαΐου 2021 Μέλος Δημοσ. 10 Μαΐου 2021 56 λεπτά πριν, jgeorgiou είπε Φίλε σε λάθος πλατφόρμα πήγες με αυτή την λογική. Η apple λειτουργεί με την λογική του οικοσυστήματος και όσο μπορεί σε περιορίζει. Πριν φύγεις από τα "τρισκατάρατα" windows δεν το είχες υπόψη? Δε λέω να έχω έχω άλλη μάρκα τηλέφωνο και να περιμένω να δουλεύει το copy paste μεταξύ των συσκευών. Ούτε να έχω smart watch τρίτου και να μου εμφανίζονται οι ειδοποιήσεις στο λαπτοπ. Μιλάμε για καλώδιο. Εστω ότι τα κινητά είχαν ακόμα υποδοχή aux. Το aux είναι κάτι universal, χρησιμοποιείται παντού. Θα δεχόσουν να σου έλεγε η apple ότι στο δικια μου υποδοχή θα παιξει σωστά μόνο το δικο μου προϊόν που έχει 3x την τιμή των υπολοίπων;; Τεσπα μιλάω με το support τους, μου έχουν προτείνει κάποιες πιθανές λύσεις τις οποίες θα δοκιμάσω και θα ενημερώσω εδώ σε περίπτωση που κάποιος κάποτε συναντήσει το ίδιο πρόβλημα (αν λυθεί). 1
bioentre Δημοσ. 11 Μαΐου 2021 Δημοσ. 11 Μαΐου 2021 (επεξεργασμένο) Στις 9/5/2021 στις 5:04 ΜΜ, tsakitsan95 είπε Όχι δεν έχω και δεν ψήνομαι να αγοράσω ανταπτορα απλά να δοκιμάσω. Πραγματικά με εξοργίζει το γεγονός ότι αυτή τη στιγμή κάνω beta testing σε full price συσκευή. Όπως ακριβώς λες μιλάμε για σύνδεση με εξωτερική οθόνη δεν το δέχομαι να υπάρχει άλυτο bug. Είμαι πραγματικά έτοιμος να κάνω το πισωγύρισμα και να το πουλήσω. Τι εννοείς full price? Μισή τιμή έχει από αυτά που just work (το περσινό μοντέλο δηλαδή). Πιο πολύ το comment είναι για όλα αυτά που λέγαμε όταν κυκλοφόρησαν για φοβερή τιμή κλπ, που απλά δεν έβλεπαν ότι είναι χαμηλότερη από πέρσυ για να έχει μεγάλη διείσδυση στην αγορά το νέο εγχείρημα. Full price συσκευές θα δούμε σε λίγο γιατί τώρα είναι με τις πειραματικές. Πάντως σχετικά με την ποιότητα αντάπτορα που γράφουν έχουν δίκιο. Δοκίμασε με αντάπτορα Apple. όταν είχε βγει το usb-c και ήθελα να συνδέσω με Apple Cinema Display 23" DVI μόνο οι αντάπτορες της Apple δούλευαν και με Satechi ας πούμε είχα πρόβλημα. Επεξ/σία 11 Μαΐου 2021 από bioentre
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα