Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα σας! Ελπίζω κάποιος να μπορεί να με διαφωτίσει επί του θέματος.. πριν λίγες ημέρες πήγα τράπεζα Πειραιώς είπα θέλω να ανοίξω έναν λογαριασμό, ο σκοπός λέω είναι να αποταμιεύσω 5000 σε 2 χρόνια και ύστερα να τα τραβήξω για να φύγω για εξωτερικό. Να σημειώσω εδώ ότι είναι η πρώτη φορά που μπλέκομαι με τράπεζα και είμαι ολίγον τι νέα και δε πολυκαταλάβαινα κάποια από αυτά που έλεγε η υπάλληλος (έπρεπε να είχα πάει με έναν εξασκημένο ενήλικα). Τέλος πάντων, φτιάχνει ένα προγραμμα αποταμίευσεις και καλά για να είμαι συνεπής οπότε το πρώτο χρόνο θα έβαζα μηνιαία 142 και κάτι ψηλά και με τη λήξη του πρώτου χρόνου θα μπορούσα να το ανεβάσω και να καταθέτω 280 μηνιαίως για να φτάσουμε στα 5000 στο τέλος του δεύτερου χρόνου. Με ασφαλίζει λοιπόν στο smart plan της ΝΝ. Και εδώ έρχεται η ερώτηση. Το πρόγραμμα υποτίθεται είναι για 15 έτη, μου είπε μπορώ αν θέλω να το κρατήσω και να συνεχίσω την αποταμίευση ακόμη και όταν φύγω της είπα δε με ενδιαφέρει να το κάνω (προφανώς γιατί θα άνοιγα πλέον λογαριασμό σε ξένη Τράπεζα οπότε θα ξεκινούσα εκεί την αποταμίευση), το θέμα είναι ότι εγώ σε 2 χρόνια καλώς εχόντων των πραγμάτων θέλω να τραβήξω τα χρήματα.....Θα με αφήσουν? Θα πληρώσω κάτι για να τα βγάλω? Γιατί από αυτά που έλεγε έπιασα κάτι τύπου για να τραβήξεις τα χρήματα θα πρέπει να φτάσεις τα 5000 και θέλω να ξέρω αν άκουσα καλά ή ενέχει κάποια παγίδα η όλη κατάσταση...δε βγάζω εκατομμύρια και ειλικρινά στηρίζομαι σε αυτή τη κίνηση για να μπορέσω να φύγω.

Δημοσ.

Αν είσαι σε πρόγραμα 15 ετών, θα έχει ρήτρα αν το σταματήσεις στα 2 χρόνια και πιθανότερο να μην παρεις το 100% του ποσού αλλά ενα πιο μικρό ποσό.

Πριν ξεκινήσεις να βάζεις χρήματα, δες ακριβώς το πλάνο που σου έχουν κάνει με τις ρήτρες διακοπής.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, AlexandraBalaoura είπε

Καλημέρα σας! Ελπίζω κάποιος να μπορεί να με διαφωτίσει επί του θέματος.. πριν λίγες ημέρες πήγα τράπεζα Πειραιώς είπα θέλω να ανοίξω έναν λογαριασμό, ο σκοπός λέω είναι να αποταμιεύσω 5000 σε 2 χρόνια και ύστερα να τα τραβήξω για να φύγω για εξωτερικό. Να σημειώσω εδώ ότι είναι η πρώτη φορά που μπλέκομαι με τράπεζα και είμαι ολίγον τι νέα και δε πολυκαταλάβαινα κάποια από αυτά που έλεγε η υπάλληλος (έπρεπε να είχα πάει με έναν εξασκημένο ενήλικα). Τέλος πάντων, φτιάχνει ένα προγραμμα αποταμίευσεις και καλά για να είμαι συνεπής οπότε το πρώτο χρόνο θα έβαζα μηνιαία 142 και κάτι ψηλά και με τη λήξη του πρώτου χρόνου θα μπορούσα να το ανεβάσω και να καταθέτω 280 μηνιαίως για να φτάσουμε στα 5000 στο τέλος του δεύτερου χρόνου. Με ασφαλίζει λοιπόν στο smart plan της ΝΝ. Και εδώ έρχεται η ερώτηση. Το πρόγραμμα υποτίθεται είναι για 15 έτη, μου είπε μπορώ αν θέλω να το κρατήσω και να συνεχίσω την αποταμίευση ακόμη και όταν φύγω της είπα δε με ενδιαφέρει να το κάνω (προφανώς γιατί θα άνοιγα πλέον λογαριασμό σε ξένη Τράπεζα οπότε θα ξεκινούσα εκεί την αποταμίευση), το θέμα είναι ότι εγώ σε 2 χρόνια καλώς εχόντων των πραγμάτων θέλω να τραβήξω τα χρήματα.....Θα με αφήσουν? Θα πληρώσω κάτι για να τα βγάλω? Γιατί από αυτά που έλεγε έπιασα κάτι τύπου για να τραβήξεις τα χρήματα θα πρέπει να φτάσεις τα 5000 και θέλω να ξέρω αν άκουσα καλά ή ενέχει κάποια παγίδα η όλη κατάσταση...δε βγάζω εκατομμύρια και ειλικρινά στηρίζομαι σε αυτή τη κίνηση για να μπορέσω να φύγω.

Σου έχουν δώσει ένα συμβόλαιο 10 σελίδες. Κάτσε και διάβασε το. Αυτό το πρόγραμμα θέλει 5 χρόνια για να πάρεις τα λεφτά σου πίσω χωρίς πέναλτι.

Δημοσ.

Αν έγινε πρόσφατα τρέξε να το ακυρώσεις. Είναι έγκλημα να βάζεις σε επένδυση λεφτά που τα θες σε δυο χρόνια, πόσο μάλλον για πρόγραμμα που στα δεσμεύει για μια 5ετια τουλάχιστον για να τα πάρεις χωρίς ποινές.

Ντροπή στους ξεφτίλες στην τράπεζα για άλλη μια φορά.

• Sad 1
Δημοσ.
Στις 13/5/2021 στις 11:58 ΠΜ, AlexandraBalaoura είπε

Μα, ρε κοπελιά !!!

Θα βάζεις 142 επί 12 μήνες και 280 επί 12=5064, για να πάρεις ΤΙ ? ΠΟΣΑ ?

Και γιατί δεν έβαζες ΚΑΘΕ μήνα τα 142€ να κάνεις την δουλειά σου !!!!

• 1 χρόνο αργότερα...
  • 4 μήνες μετά...
Δημοσ.

Τα περισσότερα από αυτά τα τραπεζοασφαλιστικά είναι unit linked οπότε ως βάση έχουν κάποιο είδος αμοιβαίου (ΟΣΕΚΑ θεωρητικά) και μια πρόσθετη ασφαλιστική κάλυψη. Πρέπει να δεις ποιο είναι το υποκείμενο αμοιβαίο για να δεις τις αποδόσεις που είχε για το διάστημα που θέλεις. Πάντως πρέπει να δεις κιόλας τα έξοδα που θα έχεις (π.χ. σύνηθες σε παρόμοια προγράμματα να μην επενδύονται π.χ. τον πρώτο χρόνο όλα τα χρήματα αλλά το 80% ή 90% , τα άλλα είναι το κόστος της ασφάλειας κτλ.)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...