Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πιστεύω ότι θα ισχύει σε όλα τα site και πλατφόρμες που έχουν ευρωπαϊκό αφμ. 

Επεξ/σία από Hapatingo
  • Απαντ. 34
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αρα λοιπον οντος κατι αλλαζει  προς το χειροτερο για εμας σαν χωρα με το μεγαλυτερο φπα 

Επεξ/σία από agiannesg59
Δημοσ.
Στις 26/5/2021 στις 9:27 ΜΜ, Sterben_ είπε

Ανακοινώθηκε νέο σύστημα για “ενιαία ψηφιακή αγορά” που θα εφαρμοστεί από την 1η Ιουλίου. Πρακτικά σε κάθε αγορά από το εξωτερικό, αντί για το ΦΠΑ της εκάστοτε χώρας, θα προστίθεται το ΦΠΑ της Ελλάδας, δηλαδή 24%.

Καταρχάς αυτό ισχύει μόνο για την Ελλάδα ή γίνεται παγκόσμια; Πόσο λέτε να επηρεάσει τις μεγάλες αγορές; (aliexpress κλπ;)

https://www.in.gr/2021/05/21/economy/oikonomikes-eidiseis/ilektroniko-emporio-fpa-24-stis-e-agores-apo-eksoteriko-apo-tin-1i-iouliou/

Με τα μέχρι τώρα δεδομένα, και τα πακέτα που έρχονται εκτός Ε.Ε. ΜΕΧΡΙ τα 150€, θα χρεώνονται το Ελληνικό ΦΠΑ, το οποίο θα είναι υποχρεωμένος ο πωλητής να συλλέξει και να αποδώσει, οπότε ουσιαστικά πλέον για ολα τα πακέτα απο 0-150€ δε θα γίνεται εκτελωνισμός, αλλα ο πωλήτής θα χρεώνει έξτρα τον ΦΠΑ τον οποίο θα αποδίδει.

Αυτό σημαίνει οτι για τα 22€-150€ δεν θα υπάρχουν πλέον τέλη εκτελωνισμού, και ταυτόχρονα οτι δεν έχουμε πλέον ατέλεια,. Απο την άλλη πέρα της αυξημένης τιμής στα φτηνά πακέτα, δε μου φαίνεται τόσο κακό σαν σύστημα.

Στις ενδοκοινοτικές συναλλαγές γίνεται καιρό τώρα, απλά πλέον θα είναι υποχρεωτικό(;) θα αφαιρείτε το ΦΠΑ χώρας του πωλητή, και θα προστίθεται το ΦΠΑ της χώρας του αγοραστή. Συμβαίνει σίγουρα στο Amazon εδώ και καιρό, δεν ξέρω αν το κάνουν αλλου επίσημα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ο κανονισμός αυτός ισχύει για την ΕΕ απο το 2011. Επειδή τότε υπήρξαν διαμαρτυρίες απο πολλές μικρές επιχειρήσεις οτι θα ήταν ασύμφορο να αναβαθμίσουν το λογισμικό των e-shop τους ώστε να χρεώνει τον αντίστοιχο ΦΠΑ ανάλογα με την διεύθυνση αποστολής του εμπορεύματος, δόθηκε μια παράταση για μερικά χρόνια σε όσους είχαν τζίρο μικρότερο απο κάποιο όριο.

Η περίοδος αυτή μετά απο 10 χρόνια και επίσημα έληξε, αν και τα τελευταία 3-4 χρόνια δεν νομίζω να υπήρχε ακόμη πλατφόρμα διαδικτυακών πωλήσεων που να μη χρεώνει το ΦΠΑ της χώρας αποστολής.

Επεξ/σία από Pameinos
  • Like 1
Δημοσ.
1 hour ago, Pameinos said:

Η περίοδος αυτή μετά απο 10 χρόνια και επίσημα έληξε, αν και τα τελευταία 3-4 χρόνια δεν νομίζω να υπήρχε ακόμη πλατφόρμα διαδικτυακών πωλήσεων που να μη χρεώνει το ΦΠΑ της χώρας αποστολής.

Αυτό μένει να το δούμε εάν ο φπα θα υπολογίζεται με βάση την χώρα αποστολής και όχι με βάση το billing address.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...